Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Maraschino

#76 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Maraschino »

VjecitiStudent wrote:Ukratko, novinarima "60 minuta" cu uvijek odati priznanje za hrabrost koju pokazuju, otvarajuci brojne tabu teme i kriminal ovog drustva.
Novinare "60 minuta" cu uvijek kritikovati zbog neprofesionalnog nacina na koji to rade.
tako nekako,

kako je fino citati ili slusati pravog novinara, voditelja koji na jedan fin, kulturan, suptilan nacin obradi temu, kaze sve i svi ga razumiju a ne nabrajati neke kriminale i kriminalce brzinom koju prosjecan gradjanin ne moze ni da uhvati niti da razumije o cemu se radi. po meni, bolje je jednu temu dobro i strucno obraditi nego dvanaest tema samo takstativno nabrojati i prepustiti gledateljstvu da spekulise o velicini kriminala ili gnusnosti zlocina.

istrazivacko novinarstvo nije tako jednostavno, mora se tema obraditi sa svih mogucih aspekata, cuti misljenje svih strana (po mogucnosti direktnog suceljavanja), potkrijepiti sa sto vise dokumentacije...sve drugo je vlastito misljenje, nagadjanje, kleveta.
lolita_xx

#77 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by lolita_xx »

Esma_saida wrote:

kako znas da roditelj nije natjerao malu da prica kako ju je hodza dirao? nista nije dokazano,i mediji trebaju da budu objektivni,,ni manje ni vise
:shock: :shock: :shock:

e ne mogu da vjerujem
VjecitiStudent

#78 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by VjecitiStudent »

Esma_saida wrote: kako znas da roditelj nije natjerao malu da prica kako ju je hodza dirao? nista nije dokazano,i mediji trebaju da budu objektivni,,ni manje ni vise
:-)
Pedofilija, kao fenomen, zapravo uopste ne postoji, sve je to samo bujna djecija masta, od Amerike do Australije. :(
Esma_saida

#79 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Esma_saida »

Ne kazem ni da je bilo tako samo kazem da nista nije dokazano,i dok je tako sve je moguce,thats the whole point..Bakir optuzsuje nekoga ko jos nije osudjen,i to na jedan veoma bezobrazan nacin u to uvlaci i vjerskog vodju muslimana.."hodza pedofil" je izreceno haman 10 puta
lolita_xx

#80 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by lolita_xx »

kiki-miki wrote:Povjeruj loli :-)

U zadnje vrijeme na ovom forumu svakakvih budaleština možeš pročitati,jer izgleda hoće samo da nabijaju broj postova

UŽAS :x :x :x :x
izgleda... ili je u pitanju bolestan um?
lolita_xx

#81 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by lolita_xx »

Esma_saida wrote:Ne kazem ni da je bilo tako samo kazem da nista nije dokazano,i dok je tako sve je moguce,thats the whole point..Bakir optuzsuje nekoga ko jos nije osudjen,i to na jedan veoma bezobrazan nacin u to uvlaci i vjerskog vodju muslimana.."hodza pedofil" je izreceno haman 10 puta
i izgleda da je 10 puta malo, cim si ovako nesto mogla izjaviti. nekima je i 100 puta malo
suncica24

#82 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by suncica24 »

Esma_saida wrote:Ne kazem ni da je bilo tako samo kazem da nista nije dokazano,i dok je tako sve je moguce,thats the whole point..Bakir optuzsuje nekoga ko jos nije osudjen,i to na jedan veoma bezobrazan nacin u to uvlaci i vjerskog vodju muslimana.."hodza pedofil" je izreceno haman 10 puta
Oooooooooooooooo, nemoj vise, svega ti
:-)
Adriatic

#83 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Adriatic »

Esma_saida wrote:
Adriatic wrote:
Tebi dođe tvoja curica i kaže ti šta joj je hodža radio. I šta ćeš joj reći "čekaj sine dok vidim šta će reći sud"
Naravno malo karikiram, ali ponavljam, ovo "nije najbitnija stvar" u cijeloj priči, što ne znači da nije bitna.
Ali meni je najvažnija ta djevojčica i njena porodica u cijeloj priči.
Da nije bilo novinara, sve bi se ovo zataškalo. Dovoljno govori činjenica da se sve ovo vuče 5 godina.

kako znas da roditelj nije natjerao malu da prica kako ju je hodza dirao? nista nije dokazano,i mediji trebaju da budu objektivni,,ni manje ni vise
Stvarno ne mogu da vjerujem da si ovo napisala?????????
Pa jesi li vidjela te "mještane" tamo?
Eto, taj čovjek i njegova djevojčica nisu imali druga posla (bilo im dosadno, šta li) i onda joj je otac rekao da to sve kaže, kako bi im bilo malo zabavnije u životu.
A ta zabava se sastoji od toga da im je danas bukvalno život ugrožen i da ne smiju izaći iz kuće.
chuchumbamayumbe

#84 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by chuchumbamayumbe »

Sada je i osudjen i dokazano je da je pedofil.
Esma_saida

#85 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Esma_saida »

chuchumbamayumbe wrote:
gdje izvor za to?
lolita_xx

#86 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by lolita_xx »

esma povratit cu, prestani
nudis verbis

#87 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by nudis verbis »

quote="Esma_saida"]

[/quote]

JA BIH SE SADA NAJRADIJE UBIO :x :x :x

o svevisnji svi sveci pejgamberu dragi alahu i boze :x sta je ovo :x kako se zove :x
suncica24

#88 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by suncica24 »

Esma_saida wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
gdje izvor za to?
Upali TV svega ti!
Ili je i kod tebe gluho i daleko :-)
nudis verbis

#89 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by nudis verbis »

kad citam 'esme saide' probude se u meni najstrasniji ljudski osjecaji :x pa se smirujem pa razmisljam sto bi bilo najbolje

postoje dvije alternative makar za mene: ili oplesti najemocionalnije bez kocnica - naravno riskirati ban - ili ju/ga ignorirati :-x

prva me, priznati moram, puno vise privlaci :D
Esma_saida

#90 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Esma_saida »

lolita_xx wrote:esma povratit cu, prestani

neces,evo dokazano je...da ga Allah kazni na ovom i onom svijetu,da ga ponizi na onom ,,a ovo za sto je osudjen je dovoljno ponizenje na ovom :(

meni je drago sto samo stala objektivna do zadnjeg
lolita_xx

#91 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by lolita_xx »

Esma_saida wrote:

neces,evo dokazano je...da ga Allah kazni na ovom i onom svijetu,da ga ponizi na onom ,,a ovo za sto je osudjen je dovoljno ponizenje na ovom :(

objektivna? :shock:
Laura_21

#92 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by Laura_21 »

lolita_xx wrote:
Esma_saida wrote:

e ne mogu da vjerujem

Sta se cudis? Ocito joj je muz hodja.
nudis verbis

#93 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by nudis verbis »

Esma_saida wrote:

jesi li majketi objektivna :-x
fixer

#94 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by fixer »

Esma_saida wrote:

ma kakvu demagogiju sad prosipas? o cemu ti? pa gdje ti je dosljednost? upitas li se ikad kakav si to karakter, kad u jednom trenutku pletes po svima koji progovore protiv hodze, a u drugom tvrdis da si bila objektivna? :roll:
lolita_xx

#95 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by lolita_xx »

Laura_21 wrote:
lolita_xx wrote:
Esma_saida wrote:

e ne mogu da vjerujem

Sta se cudis? Ocito joj je muz hodja.
razmisljala sam o tome
rewritable

#96 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by rewritable »

Zasto ste iskljucivi i napadate Esmu. Uopste ne citate ono sto ona pise. Kojom recenicom sam evo prvo JA, pa onda i ostali ukljucujuci i Esmu bili iskljucivi i kazali da Hodza NIJE KRIV. Ni jedna jedina recenica ne ide u tom pravcu. Samo dajemo sansu onom osnovnom novinarskom principu, ali i pravnom ako hocete. Saslusajmo sve strane, pa onda donosimo sud. I nemojte mi sada primjera poput Hitlera ili Karadzica, to smo odavno apsolvirali.
lolita_xx

#97 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by lolita_xx »

rewritable wrote:Zasto ste iskljucivi i napadate Esmu. Uopste ne citate ono sto ona pise. Kojom recenicom sam evo prvo JA, pa onda i ostali ukljucujuci i Esmu bili iskljucivi i kazali da Hodza NIJE KRIV. Ni jedna jedina recenica ne ide u tom pravcu. Samo dajemo sansu onom osnovnom novinarskom principu, ali i pravnom ako hocete. Saslusajmo sve strane, pa onda donosimo sud. I nemojte mi sada primjera poput Hitlera ili Karadzica, to smo odavno apsolvirali.
njena izjava da su roditelji mozda nagovorili djecu da kazu da ih je hodza dirao dovoljno govori.
fixer

#98 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by fixer »

rewritable wrote:Zasto ste iskljucivi i napadate Esmu. Uopste ne citate ono sto ona pise. Kojom recenicom sam evo prvo JA, pa onda i ostali ukljucujuci i Esmu bili iskljucivi i kazali da Hodza NIJE KRIV. Ni jedna jedina recenica ne ide u tom pravcu. Samo dajemo sansu onom osnovnom novinarskom principu, ali i pravnom ako hocete. Saslusajmo sve strane, pa onda donosimo sud. I nemojte mi sada primjera poput Hitlera ili Karadzica, to smo odavno apsolvirali.
ovo sto sad ti pricas je krivo tumacenje onog sto je ona radila. kad neko kaze "da je moguce da ju je otac na to nagovorio", to ne znaci da je neko objektivan, da se oslanja na presudu suda, to znaci da je neko bolesno zlonamjeran. a ako se drzis takvih principa da niko nije kriv dok se ne dokaze suprotno, onda, najmanje sto bi se od tako "objektivnih" poput tebe ocekivalo je da inzistiraju na suspenziji doticnog. nakon tako opasne optuzbe omoguciti hodzi da poducava djecu, a upravo zlostavljanje istih mu se stavlja na teret, je najmanje neodgovorno prema samoj djeci.
idemo dalje, sagledajmo malo desavanja oko sebe i odgovorimo kome se najvise zamjera pristranost? medijima!!! :) a ko se od vas zali na pristrasnost povampirene grupe stanovnika gluhe bukovice? nije li hodza uzivao veci komoditet nego bi ga uzivao da smo zaista bili objektivni prema njemu?
dobio je naklonost rijaseta i naklonost stanovnistva, a bio je kriv!
almanesic

#99 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by almanesic »

Sanja je bila super. odrzala predavanje i novinarkama - alapacama, i onim strvinama od politicara - prisutnim u studiju, kako se treba ponasati u javnim istupima.
lopta

#100 Re: Sanja Vlaisavljevic i zabranjeni forum

Post by lopta »

Sanja :thumbup: pokazala placenickim novinarima ogledalo da se pogledaju u lice, mada djaba takvima ista pokazivati.
Post Reply