Konkretno: Sanel Sjekirica, u vezi teroristickih napada u Spaniji 2004. Dani, SB, Avaz i Oslobodjenje su odmah njemu presudili da je terorista. Sjecam se i naslovnice Dana: Al-Kaida na vezi: Sarajevo, New York, Madrid. Na kraju se ispostavilo da momak nema veze sa s tim i svi presutili, prestali o tome pricati kao da se nikad nije ni desilo.mIRCerka wrote:Bas me interesuju konkretni primjeri kome su unisteni zivoti.-..IBM wrote:zaratustra wrote:Sanji Vlaisavljević, opet svaka čast!![]()
Ko hoće pravilno da shvati njene izlaganja i stavove neće se koristiti onim što u kontra temama stalno predbacuje svojim neistomišljenicima. Ne smije se opravdavati "hoš' da prođem kroz tebe" ali nemojte pravdati ni ovo drugo. Jer, ako se to bude pravdalo onda opet slijedi ovo prvo. Eto vuka, eto vuka, eto vuka.... Ne daj Bože, al' bojim se da ne bude mljac, mljac... Previše je u ovome zle krvi i svi moraju dati svoj doprinos da se ovo rješava na civilizovan način.
Prateći tok emisije primijetio sam da je ipak Arijana bila najnervoznija i najrastrešenija od svih gostiju. Vildana je za razliku od nje uspjevala držati konce u rukama.
![]()
![]()
Mislim da je opasno opravdavati neprofesionalne rijeci time sto mi zivimo u "nenormalnoj zemlji", jer se time moze opravdavati svaka protuzakonita radnja gradjanina . Ali je opasno i iz slijedeci razloga: bilo je i nevinih ljudi koji su proglaseni svakakvim imenima, ciji su zivoti unisteni i na kraju se ispostavilo da nisu krivi (ovo je u 5% slucajeva, ali opet bez njih, bez novinarskog digniteta, treba odrzavati odredjeni nivo profesionalizma)
Slobodna Bosna:
MEĐUNARODNI TERORIZAM:Šta o madridskom masakru zna Mostarac Sanel Sjekirica.
Citat iz clanka "Sanel Sjekirica studirao je, družio se, dijelio stan i bio u stalnom kontaktu sa Al Qaidinim teroristima u Španjolskoj! "