nikakav root nisam radio
Sent from my Brain using Tapatalk
Moderator: Benq
Kako si ga nabacio nego preko odina!? E pa to ti je rootanje!Quaresma wrote:bome ja za svoj S+ prvo nabacio custom recovery pa onda custom rom
nikakav root nisam radio![]()
Sent from my Brain using Tapatalk
Nije ni puno s obzirom da je galaxy s i dalje odlican mob ( ko mu radi redovan update ) i ko je preaso na JB verziju mene odlicno sluzi samo po meni je jedina mana sto bar meni ima "malo" memorije pa recimo kad su neki derneci snimim nekih 100 slika i pocnem da snimam video ( koji je HD i zauzima puno prostora ) snimi svega minut dva i izbaci da je memorija puna tako da stalno moram na komp prebacivat nesto jer doslovno HD video najvise jede memoriju na ovom telefonu a sve ostalo za 10 !!!EUROBIH wrote:25,00 KM-1 godina garancije
Uzmeš micro-sd karticu od 8/16GB i prebaciš na nju slike/muziku pa imaš prostora na internoj ili promijeniš 'Save' lokaciju za klip kojeg snimaš na sd-karticu.brazzo19 wrote:Nije ni puno s obzirom da je galaxy s i dalje odlican mob ( ko mu radi redovan update ) i ko je preaso na JB verziju mene odlicno sluzi samo po meni je jedina mana sto bar meni ima "malo" memorije pa recimo kad su neki derneci snimim nekih 100 slika i pocnem da snimam video ( koji je HD i zauzima puno prostora ) snimi svega minut dva i izbaci da je memorija puna tako da stalno moram na komp prebacivat nesto jer doslovno HD video najvise jede memoriju na ovom telefonu a sve ostalo za 10 !!!EUROBIH wrote:25,00 KM-1 godina garancije
Naravno da je normalno! Kada se ne bude grijao, onda imaš problem!zoza wrote:Jel normalno da se telfon grije? Upravo sam igro freekick perfect ili tako nešto 10-tak minuta i ugrujio se s gornje strane. Evo ostavio sam ga sad da se ohladi, a ruka mi bridi. Neki dan me je palac dva dana bolo od toga (valjda je od toga).
Da bi mogao instalirati CUstom rom, moraš prvo uraditi root za taj I9000:permanentan wrote:Pozdrav,
vidim da ima strucnjaka pa da priupitam ovdje![]()
Koristim Galaxy S vec skoro 2 god i nista na njemu nisam dirao, verzija androida je 2.3.4. i sve sto sam ja radio je bilo instaliranje aplikacija.
Eh sad, stvarno se ne mogu pozaliti, nisam imao ni najmanjih problema sa telefonom.
Medjutim ili je do mene ili mi se u zadnje vrijeme nekako usporio.
Sad vidim da vi radite razna cuda svojim telefonima, pa bih molio ako neko moze da da neke upute laiku, kako to sve odraditi.
I sto je jos vaznije koju verziju staviti, a da je oprobana i radi odlicno.
Valjda ce neko odvojiti malo vremenapa hvala unaprijed
Titanium Backup, nema druge jer za stock rom nema opcija da uradiš backup čitavog' roma sa svim postavkama, porukama i app-ovima kao kod custom gdje imaš cwm recovery pa uradiš nandroid backup ("slika" čitavog' rom-a kako izgleda tako i sadržaja)! Fabrički rom možeš također vratiti i s tim odinom (vidi drugi link za root-anje)! Inače, kada uradiš root, nandroid će ti biti dostupan, samo boot-aj u cwm nakon root-anja (one tri tipke odjednom moraš držati, mes'cini vol.up.+home+power) i otiđi na "backup&restore" i "backup"! Samo oslobodi prije toga dosta prostora na internoj memoriji, jer nandroid zauzme brruku prostora! Backup je inače unutar "clockworkmod" foldera, kojeg možeš i na komp. kopirati kada kasnije uspješno flešaš ovaj slimbean i ne bude problema! Neka se nađe ako bude belaja!permanentan wrote:Hvala na brzom odgovoru, pokusacu veceras![]()
Samo jos jedno pitanje, sta trebam uraditi da mogu vratiti na stare, odnosno fabriceke postavke?
Ako nesto zabrljam hahahah
problem je ne radi se o mom mobu pa pokušavam jaranici pomoćiZhìxin wrote:Odgovoreno ti je na temi gdje si danas postavio...
neka trazi upustvo za flash. treba program odin i firmware za mobitel koji moze skinuti na sammobile.com .Muuky wrote:problem je ne radi se o mom mobu pa pokušavam jaranici pomoćiZhìxin wrote:Odgovoreno ti je na temi gdje si danas postavio...
ugl ona kaže ; bgm ne moze jer na videu nadje neku sifru mobitela, ukuca aa ja ne mogu da dodjem do tipkovnice da to ukucaaam .
E hvalaa ,ovoo radii uspjela jeDjubre_ wrote:Kakvu sifru? Samo ga resetuj!
Drzi zajedno tipku volume za gore, tipku home u sredini i power, da udjes u recovery mode kao u bios na racunaru.. kada udjes imas opciju wipe data/factory reset.. ides gumbom volume dole na nju, a ulazis sa power. Udji tu, idi na delete, reboot i cekaj 5-10 min da se upali.. cekat ces na logu samsung..
To je neko prije nje koristio pa ostalo.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2