Jao preokupacije majko milakomadinamujo wrote:Sarajevo, Orašje, Laktaši, Travnik, Široki Brijeg, Posušje, Žepče
Čelik, Velež, Sloboda, Željezničar, Modriča Maxima, Jedinstvo, Slavija, Zrinjski, Leotar.
Gornji red Premijerligaši koji se zovu imenm grada, donji red oni koji se ne zovu tako. Analizirajmo koji su iz gornjeg reda bili prvoligaši ex YU i koji iz donjeg reda..
Šampion BiH 2007/2008?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Skoro
- shana_majka
Ovo gradovi ili.....komadinamujo wrote:Sarajevo, Orašje, Laktaši, Travnik, Široki Brijeg, Posušje, Žepče
Čelik, Velež, Sloboda, Željezničar, Modriča Maxima, Jedinstvo, Slavija, Zrinjski, Leotar.
Gornji red Premijerligaši koji se zovu imenm grada, donji red oni koji se ne zovu tako. Analizirajmo koji su iz gornjeg reda bili prvoligaši ex YU i koji iz donjeg reda..
- shana_majka
shana_majka wrote:Ovo gradovi ili.....komadinamujo wrote:Sarajevo, Orašje, Laktaši, Travnik, Široki Brijeg, Posušje, Žepče
Gornji red Premijerligaši koji se zovu imenm grada, donji red oni koji se ne zovu tako. Analizirajmo koji su iz gornjeg reda bili prvoligaši ex YU i koji iz donjeg reda..![]()
Budi raja,reci da si se shalio
-
0.7.1.
a to je dokaz čega?komadinamujo wrote:Sarajevo, Orašje, Laktaši, Travnik, Široki Brijeg, Posušje, Žepče
da smo originalni ili čega več... ne kontam? kao što vidiš i u našoj klj lizi vrlo rijetko se daje naziv timu po nazivu firme ili sindikata osim u malim sredinama gdje nema ništa drugo osim upravo te firme koja nosi cijeli kraj, primjer modriča i čelik s tom razlikom da se ni ova dva klube ne distanciraju na takav način od grada, kao vi, več upravo suprotno poistovječuju se sa gradom jer je za zeničane čelik = željezara = zenica, a modriča je nedavno promjenila ime iz modriča u modriča maksima iz komercijalnih razloga... ostalo su ili rijeke ili planine iz kraja ili neka druga ekonomsko-ideološko-propagandni pojam tipa sloboda, borac, radnik tako da te al' baš nikako ne razumijem šta si s tim htio da kažeš... kako rekoh u prvom postu to je i vama samima jako teško rastabiriti...
prvo postavi sebi pitanje šta je liverpul... grad ili klub ili barselona, roma, newcastle, rijeka, osijek, ofk beograd, maribor, kopar, tirana, sao paolo, stutgart, munchen, bazel... ima toga more ali nema FK IBM ili NK Microsoft
Last edited by 0.7.1. on 30/07/2007 15:02, edited 1 time in total.
-
cpt.picard
Moj Grad - Moj Klub.
A sta je sa onim pitarima koji nisu iz Sarajeva?
Ove godine ako se preimier liga ne raspadne nece nikad. Vakat je da se dovede u red.
A sta je sa onim pitarima koji nisu iz Sarajeva?
Ove godine ako se preimier liga ne raspadne nece nikad. Vakat je da se dovede u red.
-
Fleischfresser
Oj majko moja kakav post. Bravo majstore. Stvarno ne znam sta na ovo reci.0.7.1. wrote:mogu ti reći da je nama smješno koliko se vi trudite objasniti (sebi samima) da je uredu pjevati "ja te jebem saraj'vo". čovječe pa to je postala ideologija - ispiranje mozga. ja razumijem da je vama to teško prihvatiti slogan "moj grad, moj klub" jer ipak je činjenica da se "više voli grad od sindikata"
pored toga navešću ti par primjera gdje su grad i klub u savršenom skladu: liverpul, roma, milan, barca... sarajevo... ima toga more u nekim slučajevima imaš čak i primjera da se ljudi identificiraju više lokalno (na kvartove": čelsi, galatasaraj, bešiktaš, voždovac, a vrlo rijetko se mogu ljudi identificirati sa svojom firmom i sindikatom
zamisli naziv FC IBM, FC Microsoft... pravo glupo i to rijetko kome pada na pamet, al' eto ima nas svakakvih kako rekoh, ali da nabijaju svoj grad na qurac to su zaista jedinstveni slučajevi... šta je vama ljudi?
Boze dragi kakvih provala vi pitari pisete, da bi valjda sebi ili nama dokazali nesto, to je za nepovjerovati. BULLSHIT na 1258!!!!!!!!
Boca Juniors, Feyenord, Athletic Bilbao, Celtic, Napoli!!! Ovo su samo neki. Sve su ovo klubovi radnicke klase a svi znamo, osim tebe naravno, kakve navijace, kakvu IDENTIFIKACIJU ljudi imaju sa ovim klubovima.
Boca, haj sto joj nema ravnog u Juznoj Americi, u cijelom svijetu je poznata kao i njeni navijaci.
U Italiji npr. Milan pravi rezimski klub cika Berlusconi to sve fino drzi pd koncem, imaju more uspjeha, al zato Napoli ima 10 puta bolje, odanije navijace i ljudi dole svoj zivot IDENTIFIKUJU sa SSC Napoli. Da ne pricam o ostalim pojedinacno.
I ti si nasao pricati sa cime se ljudi mogu identifikovati, ti da ista znas, a ne znas nista, znao bi da su na cijelom svijetu uspjesniji ovi ''gradski i drzavni'' klubovi, dok NAJBOLJE, NAJFANATICNIJE, NAJODANIJE navijce imaju oni klubovi koje su su osnovali obicni smrtnici, sindikalci, radnici a ne neki rezimi da bi sebi udovoljavali.
Boze prvo se informisi o stvarima o kojem pises pa onda opravdavaj sebe i svoj klub ili sta vec.
Toliko o tome da se vise voli grad od sindikata, medjutim od vas navijaca ''gradskih'' klubova to se i ne ocekuje da razumijete.
P.S.
Vi pitari sami sebe opovrgavate cinjenicama, prvo kazete da je FK Sarajevo sinonim za grad Sarajevo, sa klubom FKS se identifikuje grad Sarajevo itd. pa ako je tako onda mi kad pjevamo jebem te Saraj'vo ne mislimo na grad Sarajevo nego na FK Sarajevo sto je cista logika po vasoj teoriji o tom odnosu, identifikaciji FK Sarajevo-grad Sarajevo!
-
LSD
Nije samo MOJ GRAD-MOJ KLUB zanimljiv slogan kod nasih komsija.Tu su jos itekako zanimljivi U INAT SVIMA,SAMI PROTIV SVIH i jos neki.Trenutno se sjetih ovih.Vidite i sami da ne neki opasan INAT forisira i fura i to jos protiv SVIH (mozete misliti),pa onda junastvo u 3 rijeci SAMI PROTIV SVIH (pa jebo srbe za ovu mitomaniju).Ocito ja da vole da dosta citaju herojske podvige zagora,bleka,marka i ostale raje
Pa iz te literature i potice njihov naziv Horde Zla-mislim da je u pitanju zagor,legendarni duh sa sjekirom
(neka me neko ispravi ako grijesim) 
-
PITARKA_SA
i..sta je tu problem,u tim sloganima??
mi makar znamo kako se zovemo s'obzirom da ste vi par godina cobre pa par godina d manijaks ..itd
ko je tu smijesan?
pored,U INAT SVIMA
SAMI PROTIV SVIH,zaboravio si divan slogan,
SVI STE VI MALI

mi makar znamo kako se zovemo s'obzirom da ste vi par godina cobre pa par godina d manijaks ..itd
ko je tu smijesan?
pored,U INAT SVIMA
SAMI PROTIV SVIH,zaboravio si divan slogan,
SVI STE VI MALI
- GandalfSivi
Da sam na vasem mjestu ja bih bio jaaaaaakoooo tih za slogane. Samo da se sjetimo jednog: I MRTVI ZIVE ZA ZELJU

-
komadinamujo
Da, ali recimo newcastle se zove nevcastle united, isto kao i manchester.. što bi bilo jednako kao kod nas Jedinstvo Bihać. Ili Juventus, kao Mladost.. ili sl.. E sad kad bi vi određivali ispalo bi da su Juventus i NCU komunistički klubovi...0.7.1. wrote:prvo postavi sebi pitanje šta je liverpul... grad ili klub ili barselona, roma, newcastle, rijeka, osijek, ofk beograd, maribor, kopar, tirana, sao paolo, stutgart, munchen, bazel... ima toga more ali nema FK IBM ili NK Microsoft
Za određeni klub se ne navija zato što se tako zove, niti zato što ima takvu boju (a može i zato).. Navija se za nekakav imidž koji klub sa sobom nosi. To je tako i ostat će tako zauvijek. Nemam ja ništa protiv imena niti boje FK Sarajevo.. Učen sam od malih nogu da je to UDBA-ški klub, kao što sam učen da je Zvezda chetnicki i Dinamo Ustaski i to je to...
E sad što se neki radije opredijele da navijaju za nekakav radnički klub nego za klub Narodne Milicije.. e to su već neke druge relacije.
Ja sam bio jako određen po pitanju igranja nekog igrača za Zrinjski. Zamisliš da je recimo Grbavica dodijeljena RS i da na njoj igra Slavija, kakvo bi mišljenje imao o igraču koji igra za taj klub, e takvo mišljenje imaju svi Mostarci o bilo kom bošnjaku koji igra za Zrinjski.
Ista stvar je sa FK Sarajevo. Zamisliš da je iz kluba za koji navijaš 7 igrača natjerano da zaigraju za neki novoformirani komunistički klub, ili da odu u zatvor (Joško Domorocki). E sad možeš koliko je simpatičan taj klub zvao se on Sarajevo, Torpedo ili bilo kako.
Stvar je čiste ideologije i tradicije. Moja je ideologija da bih radije navijao za GP Bosnu, KJKP RAD da postoji ili Vodovod i Kanalizaciju (Vrbanjuša) nego li za klub sa takvom tradicijom.
Znam da pišam u vjetar, jer nikad ti neću uspjeti dokazati o čemu se radi, jer je u biti sve stvar ličnog stava ili odgoja, ali eto da ne prešutim.
Dakle, stvar je ukusa, neko voli nešto neko nešto drugo. Neko se nečim ponosi a neko drugi bi se iste stvari stidio.
Recimo, ja se više ponosim ispadanjem u drugu ligu ex YU nego da je zbog kojekakvih alibija liga proširena kako ne bi ispali. Neko drugi opet misli sasvim različito...
-
PITARKA_SA
da ,i meni je jako simpaticno I MRTVI ZIVE ZA ZELJU mislim ono..furka do bola ..LSD wrote:ma pitarko oci moje lijepe,ne kazem ja nista lose za te slogane.Meni su oni pravo simpaticni
-
PITARKA_SA
reci mi,jos jedan,dva vasa poznata slogana?
-
PITARKA_SA
dovoljno.LSD wrote:Ma ne treba to namadovoljno smo poznati i bez slogana,jel tako-tako je!
-
Majstorinho
Moj grad.moj klub SARAJEVO.Prihvatite to plavi,ljubomorni strumfovi!!!
- cyprus
Ma zna se Sarajevo šampion.
(al samo ako nam Hus ostane)
Glavni konkurenti - Široki. Ostali teško da će se uključit u kakvu ozbiljnu šampionsku trku. Prognoziram veliki pad Zrinjskog ove godine. Kup će osvojit neko iz RS-a najvjerovatnije. Eto toliko o prognozama.
Sad malo o začatavanju. Dakle, ja moram priznat da sam ja počo navijat za Sarajevo upravo zbog imena. Jer ja kao malo djete od 6-7 godina kad sam prvi put čuo za fudbal, nisam baš znao ni da izgovorim Željezničar, a skraćenica Željo mi je bila i ostala toliko ružna da nikako nisam mogo sebe zamislit kako navijam "ŽELJOOOOOOO", a stvarno pored imena svog grada nisam mogo navijat za nešto drugo. Istina da ime kluba nije dovoljan razlog da se navija za njega, ali ja sam poznat kao neko ko ne mjenja svoje mišljenje gotovo nikad, pa je tako to što sam steko u ranom djetinjstvu ostalo do danas. A stvarno, zar Željezničar nije turbo glupo ime? Postoji li komplikovanije ime u evropi od klubova koji navrate do evropskih takmičenja. Koliko ja znam ne postoji. Zar nije puno bolja ideja da se umjesto Celdžecnikar (kako to izgovaraju englezi pri izvlačenju parova za euro takmičenja) klub sa Grbavice zove Lokomotiva.
Sad malo o začatavanju. Dakle, ja moram priznat da sam ja počo navijat za Sarajevo upravo zbog imena. Jer ja kao malo djete od 6-7 godina kad sam prvi put čuo za fudbal, nisam baš znao ni da izgovorim Željezničar, a skraćenica Željo mi je bila i ostala toliko ružna da nikako nisam mogo sebe zamislit kako navijam "ŽELJOOOOOOO", a stvarno pored imena svog grada nisam mogo navijat za nešto drugo. Istina da ime kluba nije dovoljan razlog da se navija za njega, ali ja sam poznat kao neko ko ne mjenja svoje mišljenje gotovo nikad, pa je tako to što sam steko u ranom djetinjstvu ostalo do danas. A stvarno, zar Željezničar nije turbo glupo ime? Postoji li komplikovanije ime u evropi od klubova koji navrate do evropskih takmičenja. Koliko ja znam ne postoji. Zar nije puno bolja ideja da se umjesto Celdžecnikar (kako to izgovaraju englezi pri izvlačenju parova za euro takmičenja) klub sa Grbavice zove Lokomotiva.
-
Majstorinho
Bolje da se zovu FK Konduktercyprus wrote: Zar nije puno bolja ideja da se umjesto Celdžecnikar (kako to izgovaraju englezi pri izvlačenju parova za euro takmičenja) klub sa Grbavice zove Lokomotiva.
-
PITARKA_SA
nk Lokomotiva
navijacki simbol: vagon
ime:kantari
navijacki simbol: vagon
ime:kantari
-
PITARKA_SA
nista se ti nemoj sIkiratiLSD wrote:Pitarko,slab sam na zene.Ali sta ti radis na ovim fudbalskim temama?Vidis li da su ovdje sve sami vukovi i fakini.Bojim se da te neko ne uvrijedi,nedo Bog
-
0.7.1.
pa ti čovječe sam sebi nisi jasan da krenemo redom
Boka Juniors, Celtic, Feyenord, Athletic Bilbao je li to neka firma ili zanat? ko je ovdje pričao o tome ja sam pričao o sindikatu
krenimo redom: Boca juniors nastao u dijelu grada "La Boca" juniori dječaci to ti potpada pod ono još lokalnije opredjeljenje "četvrt" tipa čelsi, sad što je to bila siromašna četvrt ti poistovječuješ sa "radničkim"
Celtic i Feyenoord isto s tom razlikom što je ovaj drugi osnovao milioner, a ne radnik i dao naziv klubu po roterdamskoj luci
Atletik Bilbao - obrati pažnju na ovo Bilbao ima li kakav grad u španiji s ovim imenom? Nema? Ovo nije radnički nego separatistički klub koji se nalazi u glavnom gradu baskije Bilbau... večim dijelom naslonjen na ETA-u... poznato?
da se vratimo pitanju kakve to veze ima sa sindikatom? bolje se raspitaj pa onda piši!

@komadinamujo
Da, ali recimo newcastle se zove nevcastle united, isto kao i manchester..
city ili torino? mislim ujedninjeni mančester ili manchester united isto newcastle united baš onako daje puni smisao isto kao željezničar... daj razmisli prije nego napišeš nešto ovako
Za određeni klub se ne navija zato što se tako zove
to ti tako misliš, pola tvog grada se ne slaže s tobom (možda čak i više), a za boje, zastave, grbove, gradove ljudi su davali svoje živote, a ne samo navijali, FK Sarajevo nosi ime svoga grada i ja se ponosim s tim... je li sve uredu? MOJ GRAD - MOJ KLUB onaj koji treba razumjeti - razumjeće.
Učen sam od malih nogu da je to UDBA-ški klub, kao što sam učen da je Zvezda chetnicki i Dinamo Ustaski i to je to...
ovo oko udbe je takva budalaština, al' samo takva... malo se bolje raspitaj zašto sve viđenije sarajlije (ovdje naglašavam sarajlije) nisu navijale za klub koji je tad postojao 25 god... več se odlučuju praviti novi... koliko ja znam radnička ideologija je na liniji komunističke ili ja nisam dobro informisan... pa što im je željo bio toliki ideološki problem pa su ga htjeli uništiti? jesi li se ikad potrudio pročitati išta drugo o ovoj temi do klupskog biltena? jesi li se ikad pitao zašto, prije nego doneseš neki stav? da li znaš da je te godine osnovana i USD Bosna sa istim bojama i "ideologijom" znaš li zašto je izabrana baš bordo boja? i zašto se baš zovu tako Bosna i Sarajevo? trebao si pitati te komuniste zašto su pravili baš takav režimski tim...
Ista stvar je sa FK Sarajevo. Zamisliš da je iz kluba za koji navijaš 7 igrača natjerano da zaigraju za neki novoformirani komunistički klub
a ti ne bi volio preći iz 3. republičke u prvu saveznu ligu? Bogati, jesu li ovi igrači pobjedili vas sa 5:0 u prvoj utakmici... da mi je to samo vidjeti...
Dakle, stvar je ukusa, neko voli nešto neko nešto drugo. Neko se nečim ponosi a neko drugi bi se iste stvari stidio.
e ovdje ću se složiti s tobom... neko voli sindikat, a neko opet svoj grad, četvrt...
ma, ovo je samo vama jasno nikad nisam čuo za gradove Milan, Napoli, ...Fleischfresser wrote: Boca Juniors, Feyenord, Athletic Bilbao, Celtic, Napoli!!! Ovo su samo neki. Sve su ovo klubovi radnicke klase a svi znamo, osim tebe naravno, kakve navijace, kakvu IDENTIFIKACIJU ljudi imaju sa ovim klubovima.
Boca, haj sto joj nema ravnog u Juznoj Americi, u cijelom svijetu je poznata kao i njeni navijaci.
U Italiji npr. Milan pravi rezimski klub cika Berlusconi to sve fino drzi pd koncem, imaju more uspjeha, al zato Napoli ima 10 puta bolje, odanije navijace i ljudi dole svoj zivot IDENTIFIKUJU sa SSC Napoli. Da ne pricam o ostalim pojedinacno.
krenimo redom: Boca juniors nastao u dijelu grada "La Boca" juniori dječaci to ti potpada pod ono još lokalnije opredjeljenje "četvrt" tipa čelsi, sad što je to bila siromašna četvrt ti poistovječuješ sa "radničkim"
Celtic i Feyenoord isto s tom razlikom što je ovaj drugi osnovao milioner, a ne radnik i dao naziv klubu po roterdamskoj luci
Atletik Bilbao - obrati pažnju na ovo Bilbao ima li kakav grad u španiji s ovim imenom? Nema? Ovo nije radnički nego separatistički klub koji se nalazi u glavnom gradu baskije Bilbau... večim dijelom naslonjen na ETA-u... poznato?
da se vratimo pitanju kakve to veze ima sa sindikatom? bolje se raspitaj pa onda piši!
ako pogledaš odgovor gore vidječeš da ti u tom kontekstu ovaj komentar može povuči jedini rezultat ... BUDALAŠTINAFleischfresser wrote: I ti si nasao pricati sa cime se ljudi mogu identifikovati, ti da ista znas, a ne znas nista, znao bi da su na cijelom svijetu uspjesniji ovi ''gradski i drzavni'' klubovi, dok NAJBOLJE, NAJFANATICNIJE, NAJODANIJE navijce imaju oni klubovi koje su su osnovali obicni smrtnici, sindikalci, radnici a ne neki rezimi da bi sebi udovoljavali.
kako več rekoh... čini mi se da ti baš nisi najbolje informisan, jer sve primjere koje si naveo više nego potvrđuju moje postove... nauči se praviti razliku između radnika, siromaha, separatista, pa će ti sve biti jasnije i imaj na umu da se klubovi uvijek osnivaju s nekom idejom ili ciljem ... samo je pitanje koji ideal je tebi bliži sindikat ili grad ili možda četvrtFleischfresser wrote:
Boze prvo se informisi o stvarima o kojem pises pa onda opravdavaj sebe i svoj klub ili sta vec.
Toliko o tome da se vise voli grad od sindikata, medjutim od vas navijaca ''gradskih'' klubova to se i ne ocekuje da razumijete.
e ovo sam nekoliko puta čitao i nisam razumjeo... da ti pojasnim... ako mi smatramo grad=klub to kad ti psuješ klub psuješ i grad i obratno jer se ovo dvoje jednako zove... ali to je tebi teško shvatiti....Fleischfresser wrote: P.S.
Vi pitari sami sebe opovrgavate cinjenicama, prvo kazete da je FK Sarajevo sinonim za grad Sarajevo, sa klubom FKS se identifikuje grad Sarajevo itd. pa ako je tako onda mi kad pjevamo jebem te Saraj'vo ne mislimo na grad Sarajevo nego na FK Sarajevo sto je cista logika po vasoj teoriji o tom odnosu, identifikaciji FK Sarajevo-grad Sarajevo!
@komadinamujo
Da, ali recimo newcastle se zove nevcastle united, isto kao i manchester..
city ili torino? mislim ujedninjeni mančester ili manchester united isto newcastle united baš onako daje puni smisao isto kao željezničar... daj razmisli prije nego napišeš nešto ovako
Za određeni klub se ne navija zato što se tako zove
to ti tako misliš, pola tvog grada se ne slaže s tobom (možda čak i više), a za boje, zastave, grbove, gradove ljudi su davali svoje živote, a ne samo navijali, FK Sarajevo nosi ime svoga grada i ja se ponosim s tim... je li sve uredu? MOJ GRAD - MOJ KLUB onaj koji treba razumjeti - razumjeće.
Učen sam od malih nogu da je to UDBA-ški klub, kao što sam učen da je Zvezda chetnicki i Dinamo Ustaski i to je to...
ovo oko udbe je takva budalaština, al' samo takva... malo se bolje raspitaj zašto sve viđenije sarajlije (ovdje naglašavam sarajlije) nisu navijale za klub koji je tad postojao 25 god... več se odlučuju praviti novi... koliko ja znam radnička ideologija je na liniji komunističke ili ja nisam dobro informisan... pa što im je željo bio toliki ideološki problem pa su ga htjeli uništiti? jesi li se ikad potrudio pročitati išta drugo o ovoj temi do klupskog biltena? jesi li se ikad pitao zašto, prije nego doneseš neki stav? da li znaš da je te godine osnovana i USD Bosna sa istim bojama i "ideologijom" znaš li zašto je izabrana baš bordo boja? i zašto se baš zovu tako Bosna i Sarajevo? trebao si pitati te komuniste zašto su pravili baš takav režimski tim...
Ista stvar je sa FK Sarajevo. Zamisliš da je iz kluba za koji navijaš 7 igrača natjerano da zaigraju za neki novoformirani komunistički klub
a ti ne bi volio preći iz 3. republičke u prvu saveznu ligu? Bogati, jesu li ovi igrači pobjedili vas sa 5:0 u prvoj utakmici... da mi je to samo vidjeti...
e ovdje ću se složiti s tobom... neko voli sindikat, a neko opet svoj grad, četvrt...
Last edited by 0.7.1. on 30/07/2007 23:14, edited 2 times in total.
-
Fleischfresser
@0.7.1.
Tebi stavrno nema pomoci, ti si stvarno neznalica koji pametuje.
Pazi nema veze gdje je osnovan klub nego koga je osnovao. Bocu su osnovali radnici, Feyenord su osnovali lucki radnici, kakav bolan milioner nemoj se provaljivati, Celtic doseljenici iz Irske obicni radnici, Athletic takodje radnici iz Engleske, i on je postojao davno prije ETE. I da mene ne bi ubudece davio svojim neznanjem odes na klupske stranice i procitas historiju doticnog kluba. Ako vec mislis da trebas iznositi informacije o tim klubovima.
Znam ja da ti ovo opet neces shvatiti, i mogao bi se zakleti da si neki klinac koji ovdje sebi nabija sampouzdanje.
Tebi stavrno nema pomoci, ti si stvarno neznalica koji pametuje.
Pazi nema veze gdje je osnovan klub nego koga je osnovao. Bocu su osnovali radnici, Feyenord su osnovali lucki radnici, kakav bolan milioner nemoj se provaljivati, Celtic doseljenici iz Irske obicni radnici, Athletic takodje radnici iz Engleske, i on je postojao davno prije ETE. I da mene ne bi ubudece davio svojim neznanjem odes na klupske stranice i procitas historiju doticnog kluba. Ako vec mislis da trebas iznositi informacije o tim klubovima.
Znam ja da ti ovo opet neces shvatiti, i mogao bi se zakleti da si neki klinac koji ovdje sebi nabija sampouzdanje.