Samostalni roditelji

Post Reply
majac
Posts: 2
Joined: 31/08/2005 16:56

#1 Samostalni roditelji

Post by majac »

Pozdrav svima. Osnovali smo Facebook grupu za sve samostalne roditelje (mame i tate) na kojoj razmjenjujemo iskustva – lijepa i ona manje lijepa, smijemo se, ponekad i placemo skupa, pisemo pozitivne price i druzimo se. Jedni drugima smo podrska, posebno onima koji se tek susrecu sa izazovima samostalnog roditeljstva, a koji ni ne slute kako ce im kasnije biti super 😊 Jednom - dva puta mjesecno organizujemo druzenje u nekom od sarajevskih kafica, ta okupljanja clanova su vec tradicija. Grupu vodi nekoliko majki iz Sarajeva i prvenstveno je fokusirana na roditelje iz Sarajeva i BiH, ali i svi ostali su dobrodosli.

Zbog osjetljivih tema i intimnih prica u grupi, grupa je trenutno zatvorena i sakrivena od javnosti. Ukoliko ste samostalni roditelj, a pritom iskreni i dobronamjerni, dobro ste dosli. Potrebno je da Facebook profil pod nazivom Samostalni roditelji dodate u prijatelje i mi cemo vas pozvati.
https://www.facebook.com/profile.php?id=61556836798758

ps. Izraz 'samostalni roditelj' nije greska ;-) i obuhvata sve roditelje koji sami, bez ucesca drugog roditelja iz bilo kojeg razloga, odgajaju svoju djecu. U skladu sa zakonom, samohrani roditelj je samo roditelj koji je partnera izgubio usljed smrtnog slucaja, a u praksi ipak nije sve tako crno-bijelo.
Last edited by majac on 27/02/2024 13:52, edited 1 time in total.
Post Reply