uhhhhhhkupio 10-15 narukvica od bijelog zlata za te ljude a Osmiću njaka sat ko pet mojih plata i jedva im to sve uvalio rek'o ostavit će pred vratima pa nek uzme ko hoće, jedva su to uzeli.
Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
-
shandrprcSA
#26 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
- nepass1
#27 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
E tako je moja zena mlatila jebo osiguranje ja hocu sama da placam, da odvajam. Tup operacija 19k€, plati sve zavod. E reko sad bi ti kredite dizala za op, jos imas srecu pa da bi mogla kredit dici. Sta je sa ostalim narodom.
- Bloo
- Globalna šefica
#28 Re: Deconfuckingstruction of Medical Sećija
Da li si ikada koristila usluge zdravstvenog sistema u BiH?SaraFina wrote: ↑10/07/2020 00:49Pa šta ako su? Potplaćeni su. Ne znam kolike su plaće u Srbiji, ali od svih zemalja EX YU (HR, Slo) u BiH su najmanje u zdravstvu. Dr je deficitarno zanimanje na zapadu. Sestre isto. Pa kad pogledaš tu stranu medalje, mozda je moralno upitno traziti veće plaće baš sada. No nije nelegitimno. Izlozeni su i na prvoj liniji. Moj najblizi muski srodnik je takodjer bio u zdravstvu i znam o čemu pričam.DEMONIKA wrote: ↑10/07/2020 00:13sami izabrali struku i položili zakletvuSaraFina wrote: ↑09/07/2020 23:42 Jednostavno nije istina, niti moze biti, da su svi doktori i medicinske sestre korumpirana banda. Ne moraju biti ni heroji. Ljudi su od krvi i mesa, koji su trenutno na prvoj liniji izlozeni i smatraju da zaslizuju više. To što je nekome to trazenje onog VIŠE moralno upitno, ne znači da taj isti čovjek u istoj situaciji takodjer ne bi štrajkovao zbog nedovoljnih primanja.
u ovakvim vremenima ostaviti ljude kojima se oduzimalo od plata da bi imali zdravstveno, na čekanju, bez pomoći, da mole za svoje pare, je monstruozno
period finito nema dalje
To nije posao od 8 do 16. Rad je i praznicima, i za djecije rodjendane a i kad je evo pandemija. Pogledaj temu o pandemiji na kojoj par paničara ordinira 24 sata. Ničemu izlozeni. Iz udobnosti kuća i za PC-om. Mislim da ce ti biti dovoljno da shvatiš situaciju.
- SaraFina
#29 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Jesam Blo, koristila sam. I ja, ( doduše privatno, nisam osigurana u BiH) a i koristi moja cijela familija, koja se nalazi u BiH (Sarajevu i Tuzli) Samo oca, majku i ujaka imam u Austriji. Dakle svi ostali su u BiH. Ja sam 8 - 10 puta godišnje u BiH. Logično da mi je bio potreban Dr. Ako ništa zbog sezonske gripe, sam išla ili bila sa vremešnom nanom, tetkom, strinom. Na pregledu ili kontroli. Mnogo puta. Tako da sam upoznata sa situacijom. Neki 7/10. Rekla bih.
Moj otac je i radio. Ne samo prije rata, i za vrijeme rata, nego i nakon rata.
Bliska rođaka koja radi na UKC Tuzla, trenutno je u samoizolaciju. Pozitivna, ali bez simptoma. Troje djece ima jedno drugom do uha.
Imam još rodbine na UKC. U Sarajevu takodjer, ali u Tuzli baš bliže 3 rade na Gradini.
Bliska rođaka koja radi na UKC Tuzla, trenutno je u samoizolaciju. Pozitivna, ali bez simptoma. Troje djece ima jedno drugom do uha.
Imam još rodbine na UKC. U Sarajevu takodjer, ali u Tuzli baš bliže 3 rade na Gradini.
- Haris.ba
#30 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Šta će nam indijanci preko bare?SaraFina wrote: ↑10/07/2020 01:06 Posaljite sve ljude iz zdravstva vani Demonika. To je najbolja opcija. Uvesti ove iz Bangladeša, i sličnih destinacija.
A ako i oni odu, možda po USA ima još koji živ indijanski vrač, u rezervatima, pa on ponudi svoje usluge. I otvori škole. Liječite se nogicama slijepih miševa i travama.
Mislim, meni ni u džep ni iz džepa.
Ovoga je otjerao doktorski lobi.

- SaraFina
#31 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Haris.ba wrote: ↑10/07/2020 09:51Šta će nam indijanci preko bare?SaraFina wrote: ↑10/07/2020 01:06 Posaljite sve ljude iz zdravstva vani Demonika. To je najbolja opcija. Uvesti ove iz Bangladeša, i sličnih destinacija.
A ako i oni odu, možda po USA ima još koji živ indijanski vrač, u rezervatima, pa on ponudi svoje usluge. I otvori škole. Liječite se nogicama slijepih miševa i travama.
Mislim, meni ni u džep ni iz džepa.
Ovoga je otjerao doktorski lobi.
![]()
Hvala ti za tu sliku.
Puno kakimo za narod, (uključujući i mene) koji je kod ovoga šarlatana u redovima čekao.
- Bloo
- Globalna šefica
#32 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Zanemari pitanje.SaraFina wrote: ↑10/07/2020 09:31 Jesam Blo, koristila sam. I ja, ( doduše privatno, nisam osigurana u BiH) a i koristi moja cijela familija, koja se nalazi u BiH (Sarajevu i Tuzli) Samo oca, majku i ujaka imam u Austriji. Dakle svi ostali su u BiH. Ja sam 8 - 10 puta godišnje u BiH. Logično da mi je bio potreban Dr. Ako ništa zbog sezonske gripe, sam išla ili bila sa vremešnom nanom, tetkom, strinom. Na pregledu ili kontroli. Mnogo puta. Tako da sam upoznata sa situacijom. Neki 7/10. Rekla bih.
Nismo u istoj situaciji.
-
saabsa
#33 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Blago onom ko im u ruke ne dospije.
- dječak sa šibicama
#34 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Znaci, nije problem u tome sto ogromna vecina gradjana nije zadovoljna medicinskom uslugom, sto je mito i korupcija sveprisutna u "bijelom svijetu", problem je sto su oni uvrijedjeni jer ih gradjani ne vole.
- sinuhe
#35 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Malo koji doktor nije u politici jos od devedesete. Od njih se ocekuje da budu u stranci kao i direktori skola. Nije da oni nisu kreatori zdravstveno-socijalne politike.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
- SaraFina
#37 Re: Deconfuckingstruction of Medical Sećija
Dr, ja ovo zbog štele.
Šalim se!
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#38 Re: Deconfuckingstruction of Medical Sećija
................
Last edited by dr.gog on 12/07/2020 21:37, edited 1 time in total.
-
espn
#40 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Last edited by espn on 14/07/2020 11:24, edited 1 time in total.
- sinuhe
#41 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Najpouzdaniji su oslonac balkanskih rezima, nevezano za Sebiju, iako mogu biti progresivni i nosioci promjena zajedno za obrazovnim sektorom. Prolaze ispod radara -jer doktori.
-
Mafioso
#42 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Sine to je ništa šta su ovi u kantonalnoj bolnici od djeteta uradili, da je kupio plac BBI-ja i srušio BBI pa im zlatne spomenike digao malo je. Mali je literalno bio ono ko u igrici 1HPshandrprcSA wrote: ↑10/07/2020 06:06uhhhhhhkupio 10-15 narukvica od bijelog zlata za te ljude a Osmiću njaka sat ko pet mojih plata i jedva im to sve uvalio rek'o ostavit će pred vratima pa nek uzme ko hoće, jedva su to uzeli.
-
skambrljo
#43 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
https://avaz.ba/vijesti/bih/581311/gavr ... aloj-nadin
Ako se ovo pokaže tačnim onda treba odvojiti žito od kukolja. Neki jesu istinski heroji, ali siguran sam da je više onih koji ne zaslužuju ni onu platu koju imaju.
Od sestre na prijemu koja te dočeka kao neprijatelja, doktora koji te usmjerava u svoju privatnu ordinaciju, i posebno dobijanje termina koje je samo po sebi apsurd. Kao da je riječ o nekoj turističkoj destinaciji pa moraš rezervisati unaprijed pregled mjesecima.
Ismet i Faris Gavrankapetanović se razlikuju ako se ne varam? Zna li neko više o njima?
Ako se ovo pokaže tačnim onda treba odvojiti žito od kukolja. Neki jesu istinski heroji, ali siguran sam da je više onih koji ne zaslužuju ni onu platu koju imaju.
Od sestre na prijemu koja te dočeka kao neprijatelja, doktora koji te usmjerava u svoju privatnu ordinaciju, i posebno dobijanje termina koje je samo po sebi apsurd. Kao da je riječ o nekoj turističkoj destinaciji pa moraš rezervisati unaprijed pregled mjesecima.
Ismet i Faris Gavrankapetanović se razlikuju ako se ne varam? Zna li neko više o njima?
- sinuhe
#44 Re: Samoprozvani heroji u bijelom štrajkuju dok ljudi umiru
Ne izlaze sa zahtjevima za uvodjenjem mjera dok BiH biljezi porast zarazenih. Iz stranke su rekli da su kase prazne a i ne bi oni da se BiH zaduzuje radi zdravstva, izgurace oni vec nekako. Znaju oni da treba cuvati i konvertabilnu marku.