I ako ti je za utjehu, što budeš stariji to će se manje znojiti.
Samopouzdanje
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
palermo
#26 Re: Samopouzdanje
Jeste da je stereotipnno, ali jedino tačno. Ne obaziri se. nekim curama će smetati, nekim neće, ti nađi onu kojoj to ne smeta. Mislim, nekim curama smetaju i velike uši, pa uhonje opet nađu svoj par
-
♥ Julianna ♥
#27 Re: Samopouzdanje
Pa odgovor ti je u imenu koje si dao temi.
Sve što čini tebe si TI i to je tako, svidjelo se to nekome ili ne. Ona kome se ne svidja neka tvoja mana, nek te zaobidje, a i tebi će biti drago da ti zaobidješ nju. Prirodna selekcija.
Osim toga, slično sam rekla i u onoj temi sa Gubitkom prsta, ponekad je bolje imati neku fizičku manu, nego biti šupljoglavac il pun sebe il imati neku nebuloznu furku.
Druga je stvar ako si ti ćorava koka, pa se zatelebaš u neku navijačicu kod koje ne bi imao prolaz svakako
Sve što čini tebe si TI i to je tako, svidjelo se to nekome ili ne. Ona kome se ne svidja neka tvoja mana, nek te zaobidje, a i tebi će biti drago da ti zaobidješ nju. Prirodna selekcija.
Osim toga, slično sam rekla i u onoj temi sa Gubitkom prsta, ponekad je bolje imati neku fizičku manu, nego biti šupljoglavac il pun sebe il imati neku nebuloznu furku.
Druga je stvar ako si ti ćorava koka, pa se zatelebaš u neku navijačicu kod koje ne bi imao prolaz svakako
-
Officer Crabtree
#28 Re: Samopouzdanje
ako ti se znoje i dok provjeravaš ulje u motoru, haj' na podforum Auto...
na ovom poforumu plačemo ko pičke zbog pravih problema
na ovom poforumu plačemo ko pičke zbog pravih problema
-
BASS
#29 Re: Samopouzdanje
Da bi imao samopouzdanje moras imati,kako kaze veliki njemacki filozof Franz Beckenbauer - Erfolgserliebnis - ili u slobodnom prevodu - doživljaj uspjeha - a taj dozivljaj uspjeha se desi nakon jedno 9 dozivljaja neuspjeha ... jah tako ti je to - za to se i živi 
- fatamorgana
#30 Re: Samopouzdanje
Bond, James bond, 
-
oridjidji
#31 Re: Samopouzdanje
care samo hrabro...
svako jutro, kada ustanes, fino stanes pred ogledalo i sebi kazes 100 puta:
"najljepsi sam, najbolji sam, kralj, šah, car sam, ne znoje mi se dlanovi, sve me zene vole"
i tako narednih par mjeseci furas se tako...
ima da rasturis sve oko sebe svojim samopouzdanjem... jer ono sto mislis o sebi to vremenom i postajes
"najljepsi sam, najbolji sam, kralj, šah, car sam, ne znoje mi se dlanovi, sve me zene vole"
ima da rasturis sve oko sebe svojim samopouzdanjem... jer ono sto mislis o sebi to vremenom i postajes
- nevidljiva_
- Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........
#32 Re: Samopouzdanje
upravo to, STAV JE SVEoridjidji wrote:care samo hrabro...
- art vandeley
#33 Re: Samopouzdanje
Al opet nikad mi to nije bio razlog raskidanja veze a sve su znale za to jer to odmah na pocetku iznesem kao cinjenicu koja moze uticati na odnos.hana_montana wrote:art vandeley wrote:I ja sam gluh na desno uho 80% pa se snalazim nekako. Jeste da se znam cesto naci u neugodnim situacijama al sta mogu osim trudit se biti na desnoj strani osobe s kojom pricam
hahha sta te briga..a kad te neko nervira samo mu stanes s lijeve strane i blago se smjeskas
Tako odmah da odmah posavjetujem autora teme , pri prilasku djevojci odmah razotkrijes svoj problem jer to u sustini i nije nesta posebno vazno i ako ce te neka zbog toga odbiti onda ti je i ucinila uslugu...A siguran sam da ih ima mnogo razumnih kojima to nece biti nista odbojno.
Jos to upakujes u salu na svoj racun (kao sto ja to radim non-stop) i naucit ces zivjeti sa tim i prestati pridavati paznju a cim ne pridajes paznju onda vise nije ni vazno da li ruke znoje ili ne
- asurbanipal
#34 Re: Samopouzdanje
Autosugestija je zakon !!!
- ljubav_aha
#35 Re: Samopouzdanje
asurbanipal wrote:Autosugestija je zakon !!!
a sto vi volite hipnotizirati sebe,samo-hipnozaoridjidji wrote:care samo hrabro...
-
BASS
#36 Re: Samopouzdanje
Realno,ja ne znam nikog ko je spreman sebi u ogledalo pricati te stvari,mislim bilo sta.Toga vise nema ni u americi...
PS.postavljac teme,šta ba bi sa onom malom iz 3.b na kraju?
-
oridjidji
#37 Re: Samopouzdanje
nevidljiva_ wrote:upravo to, STAV JE SVEoridjidji wrote:care samo hrabro...
-
oridjidji
#38 Re: Samopouzdanje
ah šta ćeš. samo mu pokušavamo pomoći. ovo u prijevodu znaći "dok sam nepodigneš mišljenje o sebi i nebudeš sebe poštovao, teško da ćete i drugi poštovati, ako pokažeš strah drugi će ga i vidjeti, ako pokažeš neku drugu manu, opet će je drugi primjetiti, neko ćete s njima prihvatiti takvog kakav jesi, a neko ne. s toga na sebi radi i na svome samopouzdanju, vrlinama i manama, kako bi sebi bio najbolji, a time bio još bolji drugima ".ljubav_aha wrote:asurbanipal wrote:Autosugestija je zakon !!!a sto vi volite hipnotizirati sebe,samo-hipnozaoridjidji wrote:care samo hrabro...
ima da rasturis sve oko sebe svojim samopouzdanjem... jer ono sto mislis o sebi to vremenom i postajes![]()
self-training svaki dan
autosugestija je nekada dobro sredstvo da se pobjede mnoge loše stvari s kojim se u životu možemo sresti. karikiram sa pricom o ogledalu i ponavljanjem, ali covjek postaje onakavim kakve su mu misli o samome sebi.
-
Ujedam
#39 Re: Samopouzdanje
Jedna moja kolegica ima problema sa znojenjem dlanova-uzme dječiji puder, prvo opere ruke, osuši i onda utapka dječiji puder na ruke. Puder upija vlagu sa dlanova i ruke budu suhe duže vrijeme.
Nemaš šta izgubiti i sretno ti
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#40 Re: Samopouzdanje
Mogla si im srediti da im se zajedno znoje dlanovitoffifee wrote:Jedna moja kolegica ima problema sa znojenjem dlanova-uzme dječiji puder, prvo opere ruke, osuši i onda utapka dječiji puder na ruke. Puder upija vlagu sa dlanova i ruke budu suhe duže vrijeme.
-
oridjidji
#41 Re: Samopouzdanje
kako nema? jesi li ikada trenirao u teretani i gledao kompleksase pred ogledalom kad hvale sebi rucku, troku, vrat, trbusne ?BASS wrote:Realno,ja ne znam nikog ko je spreman sebi u ogledalo pricati te stvari,mislim bilo sta.Toga vise nema ni u americi...
-
Ujedam
#42 Re: Samopouzdanje
Mogla si im srediti da im se zajedno znoje dlanovi
[/quote]
ne mogu, on je već bacio pik na neku, čitaj između redova
mogao si ti srediti kakvu kućnu dostavu hrane

ne mogu, on je već bacio pik na neku, čitaj između redova
mogao si ti srediti kakvu kućnu dostavu hrane
-
Officer Crabtree
#43 Re: Samopouzdanje
Kliše brate, mogo si nać nešto konkretnije što služi svrsi tvoje argumentacijske linije.oridjidji wrote:kako nema? jesi li ikada trenirao u teretani i gledao kompleksase pred ogledalom kad hvale sebi rucku, troku, vrat, trbusne ?BASS wrote:Realno,ja ne znam nikog ko je spreman sebi u ogledalo pricati te stvari,mislim bilo sta.Toga vise nema ni u americi...
Recimo kad ultradebeli stoje pred izlogom kolača pa hvale svoj želudac i balon ispod brade jer su slobodnog uma, a ne kao oni koji imaju te neke trbušne, zabijem ih ionako samo služe da se mogu u krevetu okrenut brže nego ostali...
btw. ako ti se znoje dlanovi barem ne moraš sa sobom nositi gel za kosu