SAMOHRANE MAJKE

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

polacijela

#276 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by polacijela »

xmaya wrote:šta da samohrana majka uradi kad otac vrijeme koje treba provesti sa djetetom provodi sa svojom novom curom i djetetom, i onda to dijete dođe kući pod traumom, mene tata više ne voli, on sad voli tu tetu i sl. Djetetu je sve to prebrzo, u pola godine se sve izdešavalo, ja ne patim za njim ni sekunde ali me duša boli kad pogledam suze svog djeteta, ubila bih..
Blagi Bože jesam li ja pokupila sav baksuzluk ovog svijeta.....??

Ja mislim da jedino mozes promijeniti stav sebe i svoga djeteta prema tome sto prolazite. Ja bih djetetu rekla da se odrasli nekada ponasaju nezrelo, neozbiljno i smijesno i da to ne znaci da tata njega ne voli. I da se odrasli nekada ne znaju ponasati kako bi trebalo i da su nekada veca djeca od djece. Bez obzira sto mu je samo pet godina. Hajvan ce te u svakom drugom slucaju optuziti da si ljubomorna i da izmisljas jer dijete, zaboga, ne moze razmisljati na tom nivou.A za dijasporski brak, ja bih se potrudila razvesti prije nego gospodin dobije trajnu dozvolu boravka, pa nek se vrati mami u Pripi..ovice.
Dr. Kuca

#277 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Dr. Kuca »

Ne, samo za sex, normala :D
xmaya

#278 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by xmaya »

polacijela wrote:
xmaya wrote:šta da samohrana majka uradi kad otac vrijeme koje treba provesti sa djetetom provodi sa svojom novom curom i djetetom, i onda to dijete dođe kući pod traumom, mene tata više ne voli, on sad voli tu tetu i sl. Djetetu je sve to prebrzo, u pola godine se sve izdešavalo, ja ne patim za njim ni sekunde ali me duša boli kad pogledam suze svog djeteta, ubila bih..
Blagi Bože jesam li ja pokupila sav baksuzluk ovog svijeta.....??

Ja mislim da jedino mozes promijeniti stav sebe i svoga djeteta prema tome sto prolazite. Ja bih djetetu rekla da se odrasli nekada ponasaju nezrelo, neozbiljno i smijesno i da to ne znaci da tata njega ne voli. I da se odrasli nekada ne znaju ponasati kako bi trebalo i da su nekada veca djeca od djece. Bez obzira sto mu je samo pet godina. Hajvan ce te u svakom drugom slucaju optuziti da si ljubomorna i da izmisljas jer dijete, zaboga, ne moze razmisljati na tom nivou.A za dijasporski brak, ja bih se potrudila razvesti prije nego gospodin dobije trajnu dozvolu boravka, pa nek se vrati mami u Pripi..ovice.
ovo mi je svejedno vjeruj, nek optužuje, nek misli šta hoće, meni je bitno da djecu izolujem od njegovih kurvaluka, svejedno mi je šta će i svijet misliti, meni su djeca broj 1
sha_ba

#279 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

@xmaya
vjerujem da ti je svejedno i da te nije briga o njegovom privatnom zivotu i sve sta radi, ali mislim da ne bi trebala biti prenagla, da ne bi kontraefekat postigla, upravo radi djece... pokusaj ponovo fino, ljudski razgovarati s njim nadam se da ce biti ok... a sto se djece tice nastavi kao i do sada... bez obzira koliko su mali, mislim da djeca kontaju itekako... samo iskre i zdrav razgovor sa njima... sretno :thumbup:

a za lolu iz dijaspore.... kako se to da srediti, samo da doticna gospodja to zeli istinski... ;)
ninsy sa

#280 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by ninsy sa »

burek_in_space wrote:
Not My Idea wrote:
kontam ali opet, to i jest majka. i bolje je da uvijek stiti svoje dijete, naravno treba bit razuman al bolje i to nego one lude mame koje nadju novog muza pa dijete pada u drugi plan, uhvati iz neka luda zaljubljenost pa dozvoljava novom muzu i da drekne na dijete il da ga osamari...

krenuli smo u drugu temu al eto, nek smo malo prozborili ;-)
Sad cu ja malo zakomplikovati stvar, pa te pitati zashto se ide toiko u krajnosti?!
Zashto shamar drugog chovjeka vishe boli od shamara oca?! Da me se ne napadne odmah, moram reci da oba shamara imaju odgojnu funkciju.

ovo je pravi odgovor na sve do ovog trena napisano
o samarima ne treba ni pricati to je suvisno ima mil.drugih nacina,ali odgoj ide zajedno i nema razlika ako se prihvatilo sve ,bila samohrana majka ili otac ,jer u ovom slucaju -VISE NIJE,jer druga je strana postala dio svega.

U svakom slucaju samohrani ma ko bio je veliki HEROJ,a postavlja se pitanje gdje je ona druga strana sto naizgled moze sta hoce i nekome kao valja jer djeca nisu sa njom/njim,ne brine se o njima,ne placa alimentaciju,zivi slobodnim zivotom i kao dobar je nekome....e zamislite samo koji su to BIJEDNICI ,A ETO TAKVI PROLAZE,A ONI STO SU ZIVOT DALI ZA SVOJU DJECE NE ZASLUZUJU VISE NIKADA SRECU. :x
uvijek je bolje biti sa nekim skim su njegova,njena djeca znaci COVJEK JE ,nego sa nekim ko se razveo i kaze ma djeca su snjom/snjim.SAM MALO RAZMISLITE DUBLJE .
Not My Idea

#281 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Not My Idea »

Odakle ti izvuce taj razgovor :-)
ninsy sa

#282 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by ninsy sa »

a ne znam citah redom ,pa me malo iznervirase
ne daj ti Boze da koje dijete samohranih roditelja ovo cita ,zamisli kakao bis eosjecalo....STRASNO MAJKEMI
kao djeca tu smetaju,kao djeca unistila nekome ostatak zivota ,ma daj ba ovo treba sve izbrisat
Poison_Ivy

#283 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Poison_Ivy »

Čuj
ninsy sa wrote:ne daj ti Boze da koje dijete samohranih roditelja ovo cita
:lol:
Pa jel' stvarno misliš da je to takva trauma u životu? Ima i puno gorih stvari vjeruj mi :wink: (ovo vrijedi samo pod uslovom da je taj "samohrani" roditelj normalna osoba).
Not My Idea

#284 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Not My Idea »

ninsy sa wrote:a ne znam citah redom ,pa me malo iznervirase
ne daj ti Boze da koje dijete samohranih roditelja ovo cita ,zamisli kakao bis eosjecalo....STRASNO MAJKEMI
kao djeca tu smetaju,kao djeca unistila nekome ostatak zivota ,ma daj ba ovo treba sve izbrisat
Jaca su ta djeca nego sto mi mislimo. :)
duplanula

#285 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by duplanula »

Meni je samo nevjerovatno povjerovati da neko moze da koristi dijete kao bilo koji izgovor/hinjariju prema drugom supruzniku. Zar ljudi ne mogu za dobrobit djeteta da jedno prema drugom da budu kulturni i puni postovanja (govorim o razvedenim parovima) kako bi djetetu usadili neke prave "vrijednosti" a kasnije u 4 zida rade sta hoce. Ali jbg izgleda huja, sebicnost i "zivotinjska" narav nadvlada sve ostalo :)... Nisam ja da niko i nista da govorim, ali neki ljudi zaista nisu podobni da budu roditelji...
Poison_Ivy

#286 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Poison_Ivy »

Not My Idea wrote:Jaca su ta djeca nego sto mi mislimo. :)
Jašta nego jaka, beton :-D
duplanula

#287 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by duplanula »

Not My Idea wrote:

Izvini, ali kako ti znas?
sanjam-te

#288 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sanjam-te »

Ja imam prijateljicu koja ima dvije prekrasne djevojčice iz prvog braka i sad ima još jednog mališana sa drugim mužem. Elem, sjedila ja kod njih na kafi i sad mlađa curica ustala da uzme čašu vode sa česme, njen očuh se u tom trenu izderao na malu rekavši:ostavi tu vodu,grlo te boli,uzmi čaj i pij! Eh...da je to bio njen otac, nikom ništa, al sama ta činjenica da je to očuh je bila dovoljna da se u meni stvori nelagoda, još par prijateljica mi je kasnije reklo da i njima nije bilo svejedno.

Znači sve 5, brine za nju i njeno grlo i sve super, al opet to izderavanje mi je jako zasmetalo,bilo mi je jako žao.
Ja ne znam dal bih mogla biti u takvoj vezi, jednostavno bi mi bilo preteško gledati da se neko izderava na moju djecu, il da se ja izderavam na njegovu djecu.
Not My Idea

#289 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Not My Idea »

duplanula wrote:
Not My Idea wrote:

Izvini, ali kako ti znas?
Eto znam, sto je bitno kako?
duplanula

#290 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by duplanula »

AKo nemas svoje dijete (sto opet nije referenta tacka) ili si neki psiholog i sl. bitno je, ali bilo kako bilo ne vidim razloga da se bude drzak i sl. :)
ninsy sa

#291 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by ninsy sa »

duplanula wrote:AKo nemas svoje dijete (sto opet nije referenta tacka) ili si neki psiholog i sl. bitno je, ali bilo kako bilo ne vidim razloga da se bude drzak i sl. :)
Sad kome je ovo upuceno ne kontam?
Not My Idea

#292 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Not My Idea »

Gdje sam drska?
duplanula wrote:AKo nemas svoje dijete (sto opet nije referenta tacka) ili si neki psiholog i sl. bitno je, ali bilo kako bilo ne vidim razloga da se bude drzak i sl. :)

Valjda je za ovu izjavu
Not My Idea wrote: Jaca su ta djeca nego sto mi mislimo. :)

bitnije da je neko dijete samohranih roditelja a ne samohran roditelj.
dječak sa šibicama

#293 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by dječak sa šibicama »

DonVito wrote:Nije tema ali sta kazete na ovu situaciju :)

Znaci ozenila se cura odvela frajera na zapad iz vukojebene, znaci izgotivila ga totalno.. Doduse cura nije ruzna ali je pofino okrugla ovo ono - ali ima papire :lol:
On tamo 2 i kusur godine tek joj onda napravi djete stim da napravi jos jednoj trebi negdje, ova mu zena rodi ova druga na cekanju :oops:

Sta bi vi radile na tom mjestu :lol:
Cuj ozenila se :D

Sta se tu ima drugo za uraditi, nego uprijeti prstom u njega i viknuti "ima bombu, terorist, bijela Al Qaida, ilegalni useljenik, help!"
sha_ba

#294 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

sanjam-te wrote:Ja imam prijateljicu koja ima dvije prekrasne djevojčice iz prvog braka i sad ima još jednog mališana sa drugim mužem. Elem, sjedila ja kod njih na kafi i sad mlađa curica ustala da uzme čašu vode sa česme, njen očuh se u tom trenu izderao na malu rekavši:ostavi tu vodu,grlo te boli,uzmi čaj i pij! Eh...da je to bio njen otac, nikom ništa, al sama ta činjenica da je to očuh je bila dovoljna da se u meni stvori nelagoda, još par prijateljica mi je kasnije reklo da i njima nije bilo svejedno.

Znači sve 5, brine za nju i njeno grlo i sve super, al opet to izderavanje mi je jako zasmetalo,bilo mi je jako žao.
Ja ne znam dal bih mogla biti u takvoj vezi, jednostavno bi mi bilo preteško gledati da se neko izderava na moju djecu, il da se ja izderavam na njegovu djecu.
cekaj, ako sam skontala da se drao na svoje dijete bilo bi ok, a na njenu nije ok? a odgajaju tu djecu zajedno? zasto bi, ako svi zajedno zive, neko dijete imalo povlastice??
ninsy sa

#295 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by ninsy sa »

E ne mogu da vjerujem koji ste vi bolesni umovi,pa covjek gleda svu djecu ko svoju,ooo boze BALKAN.
Stvarno seljak zaposjeo sve ...sam se nerviram na ovakve izjave
sha_ba

#296 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

ninsy sa wrote:E ne mogu da vjerujem koji ste vi bolesni umovi,pa covjek gleda svu djecu ko svoju,ooo boze BALKAN.
Stvarno seljak zaposjeo sve ...sam se nerviram na ovakve izjave
posto nisi citirala samo da priupitam jel ovo meni??? :-)
ninsy sa

#297 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by ninsy sa »

Nadje se ti :-) :-)
sha_ba

#298 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

ninsy sa wrote:Nadje se ti :-) :-)
Boze sacuvaj, al ti je post toliko generalan, a moj je zadnji bio pa pitam....
i ne odgovori ti....
DonVito

#299 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by DonVito »

dječak sa šibicama wrote:
DonVito wrote:Nije tema ali sta kazete na ovu situaciju :)

Znaci ozenila se cura odvela frajera na zapad iz vukojebene, znaci izgotivila ga totalno.. Doduse cura nije ruzna ali je pofino okrugla ovo ono - ali ima papire :lol:
On tamo 2 i kusur godine tek joj onda napravi djete stim da napravi jos jednoj trebi negdje, ova mu zena rodi ova druga na cekanju :oops:

Sta bi vi radile na tom mjestu :lol:
Cuj ozenila se :D

Sta se tu ima drugo za uraditi, nego uprijeti prstom u njega i viknuti "ima bombu, terorist, bijela Al Qaida, ilegalni useljenik, help!"
:lol: :lol: :mrgreen:
finchi84

#300 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by finchi84 »

natascha wrote:Jednom sam negdje bila našla ovu temu, ali nema šanse da je ponovo nađem, pa pokrenuh kao ispočetka.
Da li muškarcima smeta da s upuste u vezu za razvedenom ženom koja ima dijete iz prvog braka?? Da li ih muškarci izbjegavaju.....?

sto se tice toga mislim da to nema nikakve veze sa vezom ili brakom naravno kao majka duznost se je brinuti za djete al nemozes svaki kreten koji bjezi radi toga nije za tu zenu jer prije ili kasnije stvarace se problemi onaj koji prihvati i zaista voli zenu , nezanima ga proslost njena vec joj pruzi ljepu sadasnjost ucini je sretnom a bilo njegovo djete ili ne princip je isti djecu odgajamo do faze kada djete postaje samostalno i nastavi svoj put sam ... a zena ipak ostaje sa covjekom kojeg voli i s kojim je zivot izgradila to je moje neko gledište ... i takva žena treba znaći čovjeka koji je tu zbog nje i njihove sadašnjosti a ne njene prošlosti..
Post Reply