Samo Federacija (SDA&S"za"BiH) spasava RS (SDS

Post Reply
senada
Posts: 2838
Joined: 08/12/2005 13:18

#1 Samo Federacija (SDA&S"za"BiH) spasava RS (SDS

Post by senada »

Camo Culjo Cetnike Cpasava!
i suljici, naravno.
Nacionalni kongres Republike BiH

Pise: Amar Delic

SARAJEVO, 09.07.2006.
Prema pisanju današnjeg Avaza, Tihic Sulejman je povukao svoj zahtjev za preispitivanjem uskladjenosti naziva RS sa evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Kao razlog on navodi kako je mislio da postoji opasnost da mu zahtjev bude odbijen, jer je Ustavni sud BiH navodno po Tihicu "zauzeo stanovište da ne može ocjenjivati usaglašenost Ustava BiH s evropskim konvencijama".

Osim što niko ne može unaprijed znati kakva ce biti odluka jednog suda, Tihic još i otvoreno LAŽE! Naime, prema Web stranici Ustavnog suda BiH
(http://www.ustavnisud.ba/) - "Clan II Daytonskog Aneksa 4 (tzv. Ustav) ne samo da sadrži najširi katalog ljudskih prava i osnovnih sloboda, vec PROGLAŠAVA EVROPSKU KONVENCIJU ZA ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA I OSNOVNIH SLOBODA DIREKTNO PRIMJENJIVOM U BOSNI I HERCEGOVINI.
ŠTAVIŠE, KONVENCIJA IMA PRIORITET NAD SVIM OSTALIM ZAKONIMA".

Motive nedosljednosti u svojim postupcima (prvo podnese zahtjev, pa ga onda povuce) rasvijetlio je u drugom dijelu svoje izjave izmedju redova nam najavljujuci svoju skorašnju namjeru DA POVUCE TUŽBU.
U istom razgovoru za novine naime on samouvjereno kaže da "neki medjunarodni centri vrše pritisak na odustajanje od Tužbe i ocigledno je da su to pokušali u Haagu, ali kada nisu uspjeli krenuli su preko Ustavnog suda BiH gdje imamo strance."

Tihic ovako pokušava sa sebe sprati svaku odgovornost za buduce miniranje Tužbe, jer ce za to navodno biti "odgovorni (sudije) stranci". On kao organ vlasti bice dužan poštivati odluke Ustavnog suda BiH BEZ OBZIRA NA NJEGOVO JAVNO PROTIVLJENJE. A svi znamo kako se on javno i dugo zalagao protiv nedavnih tzv. ustavnih promjena, ali kad je trebalo glasao je ZA te promjene koje bi oznacile smrt hiljadugosišnje drzave Bosne i Hercegovine!

Ništa manje od sudija-stranaca medjutim ne treba se bojati ni domacih sudija, kao npr. Palavricke - CLANA PREDSJEDNIŠTVA SDA kojeg je Tihiceva stranka na cirkusantski nacin (izabrala je Komisija na celu koje je bila LJEKAR po struci i federalna zastupnica SDA Amila Alikadic) nedavno ustolicila za sudiju Ustavnog suda BiH, a ispred mnogih vrsnih BH eksperata ustavnog prava.

Ustavni sud BiH (http://www.ustavnisud.ba) je NELEGALNA institucija koja se skriva iza sjaja i šarenila nakindjurenih angloamerickih sudijskih uniformi i veleljepno uredjenih prostorija koje je Washington opremio sve samim luksuzom ukljucujuci i skupocjeni kožni namještaj. Zašto nelegalan?Na njihovoj Web stranici nalazi se tzv. "Ustav" koji oni po službenoj dužnosti brane. Medjutim,radi se o NEZVANICNOM PRIJEVODU ANEKSA 4 NIKAD RATIFICIRANOG INTERNACIONALNOG UGOVORA (http://www.ustavnisud.ba U dnu uvodne preambule kako se vidi na istom linku LAŽNO se navodi da su taj "Ustav utvrdili narodi i gradjani BiH", što je cista laž pošto NIJEDAN narodni parlament BiH nikada nije usvojio Anex 4(Daytonski Ustav) niti jedan BH parlament nije ratificirao Daytonski ugovor, tj. skup svih 12 njegovih aneksa.[/size]

Tako umjesto da brane JEDINI LEGALNI TJ. RATIFICIRANI USTAV REPUBLIKE Bosne i Hercegovine,ova grupica pravnika izuzetno sumnjivih moralnih i profesionalnih kvaliteta namjerava odlucivati o Tužbi REPUBLIKE BiH protiv stranih zemalja, iako za to NIJE NADLEŽNA kako je Tihic vec pojasnio (ali iz svojih NEpatriotskih motiva). Radi se u potpunosti o POLITICKOM SUDU iza kog ne stoji volja gradana BiH nego iskljucivo volja i novac STRANIH VLADA SUPOTPISNICA JEDNOG PROPALOG INTERNACIONALNOG UGOVORA.
Prema jedinom važecem Ustavu, onom REPUBLIKE BiH, NIJEDAN GRAĐANIN BOSNE I HERCEGOVINE NEMA PRAVO POVINOVATI SE ODLUKAMA NELEGALNOG SAMOZVANOG USTAVNOG SUDA BIH.


Koliki je licemjer Suleiman Tihic najbolje nam pokazuje to da dok
sprema povlacenje Tuzbe on ide medju Srebrenicane i MARSIRA SA NJIMA ZADNJE KILOMETRE DO POTOCARA.
TAKO SE PRETVARA DA JE NJIHOV SABORAC DOK IM IZA LEDJA UZIMA JEDINU PRAVDU KOJU IMAJU, TUZBU ZA GENOCID REPUBLIKE BiH PROTIV NJIHOVIH UBICA.

Medjutim, ako se Bosnjaci mire cak i sa izdajom Tuzbe za genocid, i nemaju problema sa izdajnikom, bez obzira sto su mnogi izgubili sve, od imovine, do djece, onda nisu ni zasluzili da zive kao ljudi.


Onda Potocari, Srebrenica, Bijeljina, Banja Luka, Srbinje itd. itd i zasluzuju da budu "srpski" gradovi.

Ako se Bosnjaci, ukljucujuci i clanstvo SDA, ne suprotstave Tihicu, onda je ovo kraj Bosne i Hercegovine. Ako je neka utjeha, to je kraj i SDA stranke, i Tihiceve karijere. (...)
clan2
Posts: 123
Joined: 14/06/2006 02:19

#2

Post by clan2 »

senadice, ipak nisi ljuta :D :D , jel'de :D :D
clan2
Posts: 123
Joined: 14/06/2006 02:19

#4

Post by clan2 »

Evo jos jedno veoma lijepo stivo, ako ima ko procitati,



Zlo, kao inspiracija!

Ibro Suhopoljac


--------------------------------------------------------------------------------



Kada bi čovjek, u potrazi za najboljom definicijom, pokušao da jednim imenom nazove sve političke nebuloze koje su svakodnevnica u našoj Domovini, vjerovatno bi u nedostatku adekvatnije logičnosti, zastao kod imenice – raspamećivanje! Ako ikada iko bude pisao neku “Ginisovu knjigu političkih propusta” u njoj bi prve stranice mogle biti ispisane apsurdima Bosne, lucidnim prevarama svijeta, njegovim kukavnim, duplim aršinima spram nesreće bošnjačkog naroda, te od Hitlera neviđenog, javnog bljeska “slovenskog” neonacizma, ovaj put obrijanog i obučenog u kravatu!

Poznato jeste da je politika, traženje balansa između suprotnosti na “terenu”ali i te suprotnosti (ma kakve one bile) morale bi biti temeljene na pravilima zajednice u kojoj egzistiraju. U suprotnom ona nema smisla i haos je jedino pravilo koje se nameće! Ako je zajednica (u našem slučaju UN) u procesu donošenja odluke za neku „grupu“ (dakle u vođenju politike) zažmirila na jedno oko tj. propustila da blagovremeno definiše zlo kao zlo (slučaj tkz. RS), onda je logično da dotična grupacija u daljem egzistiranju polazi od zla kao normalne podloge. Upravo tako danas funkcionira manji bosanski entitet, odojče kontroverzne Evrope! Zato je skoro nemoguće pronaći bilo kakve dodirne tačke (relacija entitet – država) koje bi postale dobar start za nadgrađivanje teške političke situacije u BiH! Manji entitet se politički kolektivno ne libi zločina od koga je nastao, već ga slavi (?!) i eventualne promjene individua (političara) tog entiteta ne znače ništa u BH generalnom političkom kursu.

Isto kao što su Karadžić, Mladić, Buha, Plavšićka, Đogo … te ostala četničarija, svojevremeno euforično dudlali jednu „krmaču“ tako i danas Dodik, Paravac, Ivanić, Čavić i ostali, doje istu sisu. Doduše, u vrijeme Karadžića i kompanije oni su barem slovili kao „trinaesto evropsko prase“ (?!) ali kako je vrijeme prolazilo, nova kamuflažna “socijaldemokratska odora”, koja je žešća po nacionalizmu od srpske nacionalne, sve ih je više udaljavala od političkog evropskog “presedana” do situacije u kojoj su oni danas, jedna gorka bosanska realnost! Da, fašistička RS postoji na našim mezarjima i Evropu baš briga za to?!

Sulejmanov potok

Evropa još svrsishodno daje mlijeko „prasićima“ i ponekada se ritne nogom ( to da vide drugi?!), ukori ih kao bajagi za velike zijane (Srebrenicu npr.), na brzinu napiše povelju, neku deklaraciju, te pročita javno “riječi žaljenja” nad hiljadama bošnjačkih mezara a bošnjačkom političkom stadu dadne „usoljeni optimizam“, kojeg ovi ližu do besvijesti?! Tako je lijepo Evropi, bošnjačkom političkom establišmentu a o četničkoj tvorevini da se ne govori! Šta je sa državom BiH, niko ne pita? Tihić, kao predvodnik „većinskog bošnjačkog stada“, mijenja mišljenje o vitalnim stvarima za državu baš kao da se radi o privatnoj tužbi za seoski potok!? On je nedavno odustao od zahtjeva da se preispita ustavnost naziva RS, te na taj način posredno ponudio Beogradu vansudsku nagodbu kojom bi se neutralisala naša tužba za genocid! Samim time bi se odredio karakter BH rata („građanski rat“) s kojim bi Srbija i Crna Gora lahko skinule hipoteku agresora na BiH?!

Čak i da se radi o ovom drugom (seoskom potoku?!) mislim da bi Tihić dobio „degenek“ od vlastite žene za odustajanje od interesa familije, ali...?! Bošnjaci, koji bi mogli kritički uticati na njega ćute, dok ga drugi (sa manje upliva) nazivaju izdajnikom?! Zar je moguće da postoji toliki raskorak u bošnjačkom tkivu između onih koji imaju moć (SDA) i svih ostalih Bošnjaka bez obzira na partijsko opredjeljenje?! Zar je moguće da je onaj „usoljeni optimizam“ koga ližu SDA i koalicija važniji od realnosti koja se zove disolucija zemlje!?

Hrabrost ili kanta govana?

Evropa je svjesna da su njeni „prasići“ u međuvremenu prerasli u pravu „krmad“, da u ismijavanju zločina prave nova nadahnuća za vlastita pokoljenja. Izjava Dodika u Srebrenici kako "RS ne smije zaboraviti žrtve jer je ona rezultat tih žrtava..." je potvrda tome, ali Evropa još uvjek mudro ćuti?! Teško je dignuti ruku na svoje čedo a bogme, teško je i priznati svijetu da je nekadašnja „stara dama“ puna manira, postala ofucana konkubina! Helem, ona šuti a zlo u Bosni najviše opstaje zahvaljujući upravo njoj! Riječi Dragana Čavića, predsjednika SDS – a da je "SDS institucionalni i politički tvorac Republike Srpske" i da se "time ponosi i s pravom predstavlja jedinu državotvornu stranku Srba u BiH" je čisti fašizam u slovu i tonu kojim ovaj okorjeli četnik pljuje na državu BiH i sve bošnjačke žrtve, potvrđujući onu tezu s početka članka o haosu kao logičnom produktu zakašnjelog djelovanja međunarodne zajednice. Zna Čavić vrlo dobro da „njegova“ RS, na zločinima stvorena, umire bez međunarodnog legitimiteta i otuda njegovo upiranje ka Evropi i prijedlozima za Ustavne promjene, koji na svu sreću nisu prošli! Druga strana njegovih riječi osvjetljava izdajstvo koaliranja SDA i SDS, te naknadno dodaje ogromnu težinu Tihićevom zadnjem odustajanju od zahtjeva za preispitivanje ustavnosti naziva RS!

Kroz prizmu gore spomenutog odnosa Evrope ka BiH lakše se mogu razumjeti sve rabote srpskih političara u manjem bosanskom entitetu i njihova “hrabrost” da pljuju na žive i mrtve! U stvarnosti, njihova kuražnost ne vrijedi ni kantu govana ali pod trojnim tutorstvom (prvo nonšalantne Evrope, onda braće preko Drine i svjetske antiislamske euforije) oni mogu glumit žutog Joju na Kozari! E, sada je pitanje, dokle tako?

Gdje je rješenje?

Samo u promjeni evropskog odnosa prema njima leži rješenje krize u BiH! Dok dunjalučki dušebrižnici (USA i Evropa) javno ”žale” zbog stvaranja fašističke tvorevine zvane RS, priznavajući grešku te osuđujući tu genocidnu tvorevinu (kao gosp. Holbruk npr.), oni u praksi ne čine ništa da je sankcionišu ili sruše! Zato je upinjanje bosanske tužbe protiv Srbije i Crne Gore za genocid nad Bošnjacima ostalo NAJMOĆNIJE legalno sredstvo koje bi moglo natjerati „učmale odgojitelje prasića“ na akciju! Svaka radnja (Tihića ili bilo koga drugog) u suprotnom smjeru je čista IZDAJA zemlje!

Na drugoj strani, dok koristeći američki Google earth, vi možete iz bijelog svijeta lahko pronaći svoju bašču, kuću u Bosni, selo ili ulicu gdje ste živjeli ... dotle se javno još „nemogu naći“ hiljade pobijenih Bošnjaka iz Srebrenice, koje su srpski zločinci razbacali koje kuda?! A gle, (?!) oni isti „mirotvorci“ iz svijeta poručuju nam, dogovorite se, problem je u vama!! Kada su se to žrtva i zločinac mogli dogovoriti, čovjek bi ih spontano upitao? Da li su onomad oslobodilačke snage molile Hitlera za dogovor?! Šta bi bilo da se njemu oprostio zločin kao što se isti oprostio fašistima iz Srbije i tkz. RS? Kakav bi bio današnji svijet?

Evropa i svijet znaju odgovore ali su svjesni i toga da mijenjanje kursa prema zločincima, koje sami odgojiše, traži vanredne napore! Zato oni idu linijom manjeg otpora, prisiljavajući žrtvu na ustupke, davajući im „usoljeni optimizam“ od koga samo pojedini Bošnjaci (a la Tihić) dobro žive! Nema tu ni nagovještaja o nekakvom stvarnom rješavanju bosanske krize! Nije li insistiranje svijeta na dogovoru u situaciji u kakvoj jesmo,“davanje vode umirućem”, produžavanje agonije do one mjere kada bi disolucija države bila prihvaćena kao jedino “logično” rješenje od žrtava - Bošnjaka?

Iz spomenutih razloga , akcije svih probosanskih snaga bi trebale biti usmjerene ka Međunarodnom sudu u Hagu, koji napokon treba da donese presudu. Ako, poslije amerikanizacije svijeta, međunarodni pravni poredak još uvjek postoji (nadajmo se?!) sa Haškom presudom kompletna velikosrpska ideja mora propasti, uključujući i tkz. RS! Znamo da je ona „terenska“ velika Srbija crkla već odavno ali ideološki repovi, na Kosovi i u dijelu Bosne, još žive! Nema drugog načina za napredak u BiH pa i u regionu. Od zdravih korijena, lahko bi vrijedni Bosanci izgradili sreću u svojoj zemlji u kojoj je vazda bilo mjesta za svakog!
11. juli, dan stradanja srebreničkih Bošnjaka, je proglašen danom žalosti u cijeloj BiH. U manjem entitetu ova odluka nije ispoštovana kao ni mnoge druge! Dok se, bukvalno govoreći, svijet klanja stradanjima Bošnjaka, pa čak i iz Srbije nevladine organizacije polažu cvijeće nad bošnjačkim žrtvama Srebrenice, dotle se u manjem bosanskom entitetu proživljava normalan radni dan – polugole drmoguze krečećeg folka zabavljaju radni narod, raki'ca s nogu, možda utakmica... Njihova poruka je jasna kao sunce:“ Mi smo vas ubijali i ne žalimo zbog toga“! Šta je naš odgovor? Čekati „uzgojitelje prasadi“ da napokon kazne miljenike ili reći Atifu i Seferu da obuku uniforme?!


16.07.2006.
User avatar
Bumerang
Posts: 1612
Joined: 27/06/2003 00:00

#5

Post by Bumerang »

@clan2,
odlican prilog!
Zna se vec odavno da je recimo srpska srategija otimanje teritorije i resursa BiH kao recimo i na Kosovu. Da bi to realizovali prave rat i totalnu anarhiju i pljacku gradjana a u ovom slucaju najvise Bosanaca i Hercegovaca sa vjerskim islamskim prefixom. Zatim se ide planski u pljacku svih teritorijalnih, drzavnih, institucionalnih resursa. Stvara se ogromna nezaposlenost, otezava se do maximuma zivot svakog pojedinca da nema vremena da se bavi politikom i spasava drzavu nego mora da se bori za goli zivot, opstanak i prezivljavanje. Svaki normalan projekat koji bi znacio dobrobit za gradjane se blokira i sabotira kao primjeri izgradnja autoputeva i druge infrastrukture. Parlament se blokira u donosenju svih zdravih odluka za gradjane i drzavu BiH.

Sve ovo nabrojano a ima toga jos dosta je cilj srpske politike da se Bosancima i Hercegovcima sa islamskim vjerskim prefixom sve zgadi i dignu ruke od RS i sutra HB te da sami sebi potpisu ukidanje drzave i izgube sve ili u najboljem slucaju dobiju kakav privremeni vjerski rezervat na nekih 23% BH teritorije. Zato su im podmetnuli vec odavno preko KOS-a i sl. mnoge tzv muslimanske politicke, vjerske i vojne predstavnike koje ce Bosance i Hercegovce dotjerati do same provalije a onda ce ih oni zajedno sa jednim dijelom Srba i Hrvata svojim potpisima izdati i gurnuti u provaliju.

Mislim da smo mi sada sa jednim dijelom nasih tkz BH predstavnika na rubu te provalije. Spasili smo se momentalno ne prihvatajuci onakve promjene amandmana koji su nam namjesteni u toj igranci.

Sve ovo politickim predstavnicima Srba, Hrvata i medjunarodnih mesetara nebi moglo proci da nama Bosancima i Hercegovcima nisu usiveni jedan dio domacih politickih, vjerskih i vojnih predstavnika izdajnika koji rade za njihove ciljeve.

Bosnu i Hercegovinu mogu jos jedino spasiti njeni gradjani patrioti Bosanci i Hercegovci u saradnji sa unutrasnjim i medjunarodnim predstavnicima koji se bore za pravo, pravdu i cjelovitu drzavu BiH otkrivajuci i ruseci svakog BH politickog, vjerskog, vojnog i ekonomskog izdajnika kao i razne tzv medunarodne predstavnike/mesetare koji radi o glavi cjelovitoj drzavi BiH i Bosancima i Hercegovcima a u najvecoj mjeri sa islamskim vjeskim prefixom.
Last edited by Bumerang on 18/07/2006 00:03, edited 1 time in total.
User avatar
Bumerang
Posts: 1612
Joined: 27/06/2003 00:00

#6

Post by Bumerang »

..................
Last edited by Bumerang on 18/07/2006 00:03, edited 1 time in total.
User avatar
Bumerang
Posts: 1612
Joined: 27/06/2003 00:00

#7

Post by Bumerang »

..............
Post Reply