Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

demosten

#26 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by demosten »

Image

Razgovaramo tako s njim ( Jasmin naš junak ) i pitam ga za školu, što ne ide dalje. Kaže, nisam ti ja baš za toga, ja sam kampanjski čovjek, za akcije.
Ovaj skromni mladić ni ne zna da mi upravo govori da je, u stvari, za većih stvari, za ono što drugi ne mogu, i to nam svojim pohodom upravo dokazuje.
Pitam ga za posao, isti odgovor, prestao raditi u Biri jer je predpostavljao da neće imati razumjevanja za njegovo odsustvo tokom pohoda.

Lično na nas je kao osoba ostavio toliki dojam, da već evo pet-šest dana kako putuje svakim danom mislimo na njega.

Evo jednog primjera, savjetujem mu da zastavu BiH strpa u ruksak, dok pređe RS ( Ima onih zaostalih selundri gdje ravnogorski vlada) , a on mi kaže: Pa koja je onda poenta?

Čuo sam da je exskluzivni intervju dao Expressu, jedva čekam četvrtak.
Haley

#27 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Haley »

Edin H. wrote:Svaka mu cast, premda cudi me da ovo u isto vrijeme ne iskoristi za sakupljanje novaca za npr. Zene Srebrenice.

Covjek pjesaci 700km a ti bi mu natovario na ledja skupljanje novca za zene Srebrenice onda to ne bi bilo ispunjenje cilja kojeg je sebi postavio a to je ''Mars smrti''.

Pozz
lopta

#28 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by lopta »

Bravo Jasmine. :thumbup:
mrtva kokoš

#29 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by mrtva kokoš »

svaka cas momak,strasan podvig :bih: cini mi se da postoji jos jedna tema o njemu,pa ako neko zna nek sastavi...
Edin H.

#30 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Edin H. »

Haley wrote:
Edin H. wrote:Svaka mu cast, premda cudi me da ovo u isto vrijeme ne iskoristi za sakupljanje novaca za npr. Zene Srebrenice.

Covjek pjesaci 700km a ti bi mu natovario na ledja skupljanje novca za zene Srebrenice onda to ne bi bilo ispunjenje cilja kojeg je sebi postavio a to je ''Mars smrti''.

Pozz
Ama ne bi trebao on sakupljati, nego se dogovoriti i dati odobrenje drugima da to rade u njegovo ime.
Aprilica

#31 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Aprilica »

ima li kakvih novosti? nemojte da tema potone

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
shmeezla

#32 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by shmeezla »

jucer sam tek saznala za pohod ovog nevjerovatnog mladog covjeka. dok njegovi vrsnjaci razmisljaju gdje ce i na sto raskalaseniji nacin provesti vikend izlaske, Jasmin svojijm djelom ne da zaboravu da prekrije ono sto nam se desilo u ne tako davnoj proslosti. :thumbup: citam da je kroz RS zbog sigurnosti imao policijsku pratnju....

vec sam na temi "da se ne zaboravi" pisala o nepostivanju sopstvenih zrtava, dok od svijeta i evrope trazimo da ih prizna... nejse...

ako je nekoga inspirisao evo sta vec za par dana mozete uraditi http://www.marsmira.org/s_ba/startna.html

ja ove godine po prvi put odlazim u Srebrenicu i vec se psihicki pripremam.. najmanje je to sto mozemo uciniti, otici i prouciti fatihu

:bih:
Edin H.

#33 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Edin H. »

Ima li novih vijesti/slika sa ovog putovanja?
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#34 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Latina »

Bravo Jasmine. Neka te dragi Bog prati i cuva i hvala ti i od mene lafcino !

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Edin H.

#35 Re: Sam pješači 700 kilometara za Srebrenicu!

Post by Edin H. »

Socijalista bolan ima li kakvih novih vijesti, slika?

Jesi li to zaboravio na jarana?
Post Reply