salihamidžić vs reprezentacija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
KENANHZS
#51 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Hasan vise ne moze da igra na visokom nivou,opet se povrijedio,a ove sezone je vise bio ozlijedzen nego li je igrao.A sa se tice neigranja za repku,treba samo pogledati neke tekme,tipa protiv spanije u kada smo izgubili u Spaniji,pa Hasan je igrao pakleno,kao da je bio u transu,i da ne nabrajam neke utakmice tipa protiv Srbije,Danske( prvi put kad smo se sastajali),Hasan je igrao zestoko.On jednostavno zna da vise ne moze igrati kao nekad,i to je normalno,ali hasan je uvijek bio i ostace najjtrofejniji BH igrac ikad. On i Balja nema dalje 
- Murat Sabanovic
#52 Re: salihamidžić vs reprezentacija
mislim da je tvoj problem negativno misljenje o hasanu i ono ti nedozvoljava da napises neke stvari onakve kakve jesu.rado_vidjen wrote:OK. A sad ozbiljno.
Po cemu je Haso najbolji igrac kojeg smo ikad imali, sto se protezira na ovoj temi? Jeste, osvojio je bezbroj trofeja sa Bayernom, i sta sad? Haso je bio vrlo koristan univerzalac, ali, iskreno, nema tu nekog spektakla i carolije; njegovo je glavno bilo "dodaj do sebe", i "gurni loptu pred sebe i probaj prespartat protivnickog beka" To je nerijetko, vrlo uspjesno radio. (jeste, napravio je budalu od r. carlosa u onoj jednoj utakmici)
Znaci, Haso je igrao u Bayernu i ima gomilu titula, i odmah je nas najbolji igrac svih vremena? (pri tom se ne vodim njegovim mizernim ucinkom za rep. nego realno sagledavajuci njegovu ulogu u Bayernu)
Istina je drugacija (barem iz mog ugla) : Haso je bio neumorna radilica, solidne prodornosti, dobre zadnje lopte sa pozicije krila, (kao sto je i u juveu ove godine odlicno odigrao par puta) ponekad bi bljesnuo (old traford, nuo camp) i to je, uglavnom, to. Neki ce reci "pa sta hoces vise"
![]()
![]()
Evo nesto.
Da li je on, po svom talentu, mozda bolji igrac od Elvira Baljica??? Sto Haso nije presao u Real M.? Da ne idem na neke susice, o kojima sam samo slusao.
Da li je on bolji od Z. Misimovica???? Ko biva, Haso je igro u Bayernu, a za Miskea nije bilo mjesta? Igrao bi malo sutra da nije bio univerzalac, koji je po potrebi igrao oba beka, oba krila, ako treba i poluspicu. Za mjesto ofanzivnog veznog, kao mozda najznacajnije pozicije u timu, ipak terba mnogo vise od trke.
Da, ja tvrdim, da je Z. Misimovic bolji igrac od H. Salihamidzica.![]()
Nije li Zvjezdan kljucni saraf za najvecu senzaciju bundeslige? (20 asista) Da li je Hasan bio kljucni saraf, ili samo jedan od sarafa, za bilo koju titulu Bayerna?!
Da li je H. Salihamidzic bolji igrac od E. Dzeke? Je l' se to to neko usudjuje tvrdit?
Ponavljam, titule nisu mjerilo!Najtrofejniji- da! Ali najbolji- ne!
Da li bi H. Salihamidzic, u naponu svoje snage, bio prevaga za titulu u prosjecnoj ekipi Wolfsburga?
Ne.
Kad kazem "Hasan je precjenjen igarac", mislim na to da su navijaci BiH polagali nerealne ambicije u Hasanove objektivne mogucnosti. Jer, vec rekoh, u njegovoj igri nema nekog spektakla; Hasan ne moze biti prevaga na terenu, nego samo vrlo bitan saraf u odlicno poslozenoj masineriji. Kad sve stima, i njemu je lakse doci do izrazaja.
Za razliku od njega, Z. Misimovic i E. Dzeko su igraci prevage; igraci koji mogu rjesiti utakmicu, igraci od kojih zavisi krajnji rezultat...Neko ce reci "pa ne igra Haso na njihovim pozicijama da je toliko bitan" Ne igra, ali je igrao pozciju C. Ronaldapa opet, nije tu bilo neke prevelike prijetnje po protivnicki gol...
Haso je pametan momak, daleko od toga da je glup (brzo je nacio parlat); samo ne znam zasto ne izadje u javnost sa: ne igram za reprezentaciju zbog toga i toga, i gotova prica! A ne zavlaciti sviju.
Mada, koliko sam ja shvatio, on je to cesto ponavljao, nije zelio igrati za BiH jer "ne moze podnijeti napore igranja na 4 fronta" Tada je jos bio u Bayernu. Znaci, mozes ginuti u BL, mozes ginuti u njemackom kupu, ligi prvaka...a ne mozes odigrati pisljive 3-4 utakmice za drzavu koju, navodno, volis?![]()
Valjda ga bilo strah povrede, pa da ne izgubi mjesto u timu. OK. To je donekle normalno, ti si u prvom planu, klubska karijera je najbitnija... samo sto po patriotizmu nikad neces pod ruku s jednim Sergejom Barbarezom, koji je ginuo za dres rep. i dolazio na prijateljske kad niko nije htio.![]()
Ako imaju neki drugi razlozi (otjeran) ne vidim ni jedan razlog zasto ne bi izasao u javnost s tim.Svi bi ga podrzali. Ko je jedan Hadzibegic, Pasalic, Spahic, da otjeraju H. Salihamidzica? Javnost i navijaci bi bili na njegovoj strani...ali ne, on je samo digao ruke i pokupio se. (pod uslovom da je zaista otjeran, u sta ne vjerujem)
Ehh, sad.
Da li bi H. Salihamidzic bio koristan nasoj reprezentaciji? DA! Prijeko potreban. Na jednoj strani Salihovic, na drugoj Salihamidzic, to bi bilo ubitacno...
Aki, jbg...nije nam se dalo
u ovom gore tekstu su pomijsao talenat i kvalitet.dzeko jest mozda talentovaniji igrac od hasana ,al da bi bio i kvalitetniji treba mu jos dosta dokazivanja.nije dovoljno odigrati pola sezone pa da baci u sjenu igraca koji je bio jedan od nosioca igre bayerna 8 godina, u vrijeme kada je bayern bio najbolji klub na planeti.a biti tokom 8 godina u bayernu standardan,to mogu samo veliki igraci.prema tome hasan je nas najveci i najbolji ,ali ne i najtalentovaniji igrac.
kada bi se samo po talentu gledalo ,onda bi mali pjanic bio nas najbolji igrac.
tema:
salihamidzic nije nikad bio prihvacen od strane navijaca,medija,a i od pojedinih igraca,osim u pocetku.prema taome nebi trebali biti toliki licemjeri da ga sada vracamo,a nakon jedne slabo odigrane utakmice da vrijedjamo njega i njegovu porodicu.salihamidzic je otisao(citaj otjeran)prvo od strane navijaca ,a zatim i ostalih.
- and
#53 Re: salihamidžić vs reprezentacija
u juventusu igra kao igrač iz eu.da li može imati naš i njemački pasoš?koliko je meni poznato,da bi dobio njemačko državljanstvo,moraš se odreći našeg?hepek071 wrote:znam da se ispisao iz bh državljanstva prije neke tri ili četiri godine..izvor pouzdan jaran (mislim nema nikakvog razloga da mi laže) Ali eto opet ostavljam mogućnost ako meni moj jaran laže onda i ja lažem vas.
Eto, ako neko ima mogućnost neka provjeri: Da li je Braco ispisan iz BiH državljanstva?
Dok ne dokažete suprotno ja vjerujem da JESTE!
opet kažem meni je on drag kao sportista ne vezano za to da li igra ili ne igra za reprezentaciju. Ipak je naš čovjek
- and
#54 Re: salihamidžić vs reprezentacija
hasan je velki igrač,to niko ne spori,ali džeko je za 2 godine uspio sa lijevim klubom osvojiti titulu,srušiti mnoge rekorde,proglašen za najboljeg igrača bundeslige.koliko se sjećam to hasanu i pored odličnih igara u 8 godina u bayernu nije pošlo za rukom.Murat Sabanovic wrote:mislim da je tvoj problem negativno misljenje o hasanu i ono ti nedozvoljava da napises neke stvari onakve kakve jesu.rado_vidjen wrote:OK. A sad ozbiljno.
Po cemu je Haso najbolji igrac kojeg smo ikad imali, sto se protezira na ovoj temi? Jeste, osvojio je bezbroj trofeja sa Bayernom, i sta sad? Haso je bio vrlo koristan univerzalac, ali, iskreno, nema tu nekog spektakla i carolije; njegovo je glavno bilo "dodaj do sebe", i "gurni loptu pred sebe i probaj prespartat protivnickog beka" To je nerijetko, vrlo uspjesno radio. (jeste, napravio je budalu od r. carlosa u onoj jednoj utakmici)
Znaci, Haso je igrao u Bayernu i ima gomilu titula, i odmah je nas najbolji igrac svih vremena? (pri tom se ne vodim njegovim mizernim ucinkom za rep. nego realno sagledavajuci njegovu ulogu u Bayernu)
Istina je drugacija (barem iz mog ugla) : Haso je bio neumorna radilica, solidne prodornosti, dobre zadnje lopte sa pozicije krila, (kao sto je i u juveu ove godine odlicno odigrao par puta) ponekad bi bljesnuo (old traford, nuo camp) i to je, uglavnom, to. Neki ce reci "pa sta hoces vise"
![]()
![]()
Evo nesto.
Da li je on, po svom talentu, mozda bolji igrac od Elvira Baljica??? Sto Haso nije presao u Real M.? Da ne idem na neke susice, o kojima sam samo slusao.
Da li je on bolji od Z. Misimovica???? Ko biva, Haso je igro u Bayernu, a za Miskea nije bilo mjesta? Igrao bi malo sutra da nije bio univerzalac, koji je po potrebi igrao oba beka, oba krila, ako treba i poluspicu. Za mjesto ofanzivnog veznog, kao mozda najznacajnije pozicije u timu, ipak terba mnogo vise od trke.
Da, ja tvrdim, da je Z. Misimovic bolji igrac od H. Salihamidzica.![]()
Nije li Zvjezdan kljucni saraf za najvecu senzaciju bundeslige? (20 asista) Da li je Hasan bio kljucni saraf, ili samo jedan od sarafa, za bilo koju titulu Bayerna?!
Da li je H. Salihamidzic bolji igrac od E. Dzeke? Je l' se to to neko usudjuje tvrdit?
Ponavljam, titule nisu mjerilo!Najtrofejniji- da! Ali najbolji- ne!
Da li bi H. Salihamidzic, u naponu svoje snage, bio prevaga za titulu u prosjecnoj ekipi Wolfsburga?
Ne.
Kad kazem "Hasan je precjenjen igarac", mislim na to da su navijaci BiH polagali nerealne ambicije u Hasanove objektivne mogucnosti. Jer, vec rekoh, u njegovoj igri nema nekog spektakla; Hasan ne moze biti prevaga na terenu, nego samo vrlo bitan saraf u odlicno poslozenoj masineriji. Kad sve stima, i njemu je lakse doci do izrazaja.
Za razliku od njega, Z. Misimovic i E. Dzeko su igraci prevage; igraci koji mogu rjesiti utakmicu, igraci od kojih zavisi krajnji rezultat...Neko ce reci "pa ne igra Haso na njihovim pozicijama da je toliko bitan" Ne igra, ali je igrao pozciju C. Ronaldapa opet, nije tu bilo neke prevelike prijetnje po protivnicki gol...
Haso je pametan momak, daleko od toga da je glup (brzo je nacio parlat); samo ne znam zasto ne izadje u javnost sa: ne igram za reprezentaciju zbog toga i toga, i gotova prica! A ne zavlaciti sviju.
Mada, koliko sam ja shvatio, on je to cesto ponavljao, nije zelio igrati za BiH jer "ne moze podnijeti napore igranja na 4 fronta" Tada je jos bio u Bayernu. Znaci, mozes ginuti u BL, mozes ginuti u njemackom kupu, ligi prvaka...a ne mozes odigrati pisljive 3-4 utakmice za drzavu koju, navodno, volis?![]()
Valjda ga bilo strah povrede, pa da ne izgubi mjesto u timu. OK. To je donekle normalno, ti si u prvom planu, klubska karijera je najbitnija... samo sto po patriotizmu nikad neces pod ruku s jednim Sergejom Barbarezom, koji je ginuo za dres rep. i dolazio na prijateljske kad niko nije htio.![]()
Ako imaju neki drugi razlozi (otjeran) ne vidim ni jedan razlog zasto ne bi izasao u javnost s tim.Svi bi ga podrzali. Ko je jedan Hadzibegic, Pasalic, Spahic, da otjeraju H. Salihamidzica? Javnost i navijaci bi bili na njegovoj strani...ali ne, on je samo digao ruke i pokupio se. (pod uslovom da je zaista otjeran, u sta ne vjerujem)
Ehh, sad.
Da li bi H. Salihamidzic bio koristan nasoj reprezentaciji? DA! Prijeko potreban. Na jednoj strani Salihovic, na drugoj Salihamidzic, to bi bilo ubitacno...
Aki, jbg...nije nam se dalo
u ovom gore tekstu su pomijsao talenat i kvalitet.dzeko jest mozda talentovaniji igrac od hasana ,al da bi bio i kvalitetniji treba mu jos dosta dokazivanja.nije dovoljno odigrati pola sezone pa da baci u sjenu igraca koji je bio jedan od nosioca igre bayerna 8 godina, u vrijeme kada je bayern bio najbolji klub na planeti.a biti tokom 8 godina u bayernu standardan,to mogu samo veliki igraci.prema tome hasan je nas najveci i najbolji ,ali ne i najtalentovaniji igrac.
kada bi se samo po talentu gledalo ,onda bi mali pjanic bio nas najbolji igrac.
tema:
salihamidzic nije nikad bio prihvacen od strane navijaca,medija,a i od pojedinih igraca,osim u pocetku.prema taome nebi trebali biti toliki licemjeri da ga sada vracamo,a nakon jedne slabo odigrane utakmice da vrijedjamo njega i njegovu porodicu.salihamidzic je otisao(citaj otjeran)prvo od strane navijaca ,a zatim i ostalih.
- Murat Sabanovic
#55 Re: salihamidžić vs reprezentacija
da li ga to cini boljim od hasana, barbareza,baljica,bolica?
- and
#56 Re: salihamidžić vs reprezentacija
glupo je porediti ga sa igračima koji su završili karijeru,ili su na kraju.kada džeko okonča karijeru moći ćemo ih uporediti.sa 23 najbolji igrač bundes lige,30 miliona euraMurat Sabanovic wrote:da li ga to cini boljim od hasana, barbareza,baljica,bolica?
milan ga zove i za njega čuva mjesto igrača koji nije iz eu,za hasana to mjesto u juventusu nije čuvano.
- Murat Sabanovic
#57 Re: salihamidžić vs reprezentacija
tacno,to sam i ja naveo!!!DZEKU JE JOS POTREBNO DOKAZIVANJA,DA BIO BIO NAJBOLJI!!!and wrote:glupo je porediti ga sa igračima koji su završili karijeru,ili su na kraju.kada džeko okonča karijeru moći ćemo ih uporediti.sa 23 najbolji igrač bundes lige,30 miliona euraMurat Sabanovic wrote:da li ga to cini boljim od hasana, barbareza,baljica,bolica?,vidjećemo šta će sve postići do 33
milan ga zove i za njega čuva mjesto igrača koji nije iz eu,za hasana to mjesto u juventusu nije čuvano.
nadajmo se da ce ovako nastaviti i biti trofejniji od hasana.
- dinty2
#58 Re: salihamidžić vs reprezentacija
zaboraviti na licemjerstvo i na sve sto je proslo i uciniti sve da ga vratimo i da odemo na svjetsko ...bolje je i biti licemjeran...ako ce to pomoci da se nasa zemlja promovise u svjetu..znate koliko pobjede repke znace nasem napacenom narodu...zato bolje i malo licemjerstva i svega ,nego da ne iskoristimo ovu priliku koja moze uciniti vise nego sto je i jedna politika ucinila dosad na ovim prostorima
- dinty2
#59 Re: salihamidžić vs reprezentacija
[quote="gazija88"][quote="hepek071"]znam da se ispisao iz bh državljanstva prije neke tri ili četiri godine..izvor pouzdan jaran (mislim nema nikakvog razloga da mi laže) Ali eto opet ostavljam mogućnost ako meni moj jaran laže onda i ja lažem vas.
nemoguce....
daj nadjite adresu avazovog sporta i pitajte.....
ja cu poslati ..da u nekim od sljedecih brojeva ispisu na naslovnici"salihamidžic ponovo u repki?"
nemoguce....
daj nadjite adresu avazovog sporta i pitajte.....
ja cu poslati ..da u nekim od sljedecih brojeva ispisu na naslovnici"salihamidžic ponovo u repki?"
-
pOZz
#60 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Hasan Salihamidžić je jedna velika hinjara i pizda. Ma idiot...
-
gradska toplana
#61 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Pri pomeni njegovog imena moze se samo ustati i reci hvala ti Hasane za sve sto si dao za BiH,za BiH fudbal-nogomet.Nazalost otisao je iz repke bez objasnjenja,tiho kao da nije ni postojao.Oni koji su ga otjerali treba da se stide jer mogao je Hasan jos dati koju litru znoja za nasu BiH.Tako je to kod nas i bice dok su papci i sitne duse glavne face u zivotu nase nam BiH bilo da se radi o sportu,politici,...,.
- hidrant
#62 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Izdajnik nacije!
Treba ga proglasiti drzavnim neprijateljem i zabraniti mu ulaz u BiH.
- Neelix
#63 Re: salihamidžić vs reprezentacija
samo da upozorim da sam jednom prisilno odmarao sa foruma jer sam saliha hasanamidzica nazvao shup.... 
- zalizani
#64 Re: salihamidžić vs reprezentacija
ložač trebal` ti čumurahidrant wrote:Izdajnik nacije!
- jeza u ledja
#65 Re: salihamidžić vs reprezentacija
off topic
primjetio sam da hidrant ima isti avatar kao cikcanga
primjetio sam da hidrant ima isti avatar kao cikcanga
- hidrant
#66 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Ozbiljno mislim.zalizani wrote:ložač trebal` ti čumurahidrant wrote:Izdajnik nacije!
Da je kod komsija ovako nesto uradio, javno bi ga lincovali, a kod nas se brani.
Zbog cega?
Cuj umoran?
Izdajnik!
Ne dat mu uci u drzavu!
- zalizani
#67 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Jedino ako se ti prijaviš,u graničnu službu ,pa da docekas Hasu i kazes mu:Ja,u raji poznatiji kao cikcanga tebi "izdajnice" ne dozvoljavam ulazak u zemlju pradjedovahidrant wrote:Ne dat mu uci u drzavu!
- hidrant
#68 Re: salihamidžić vs reprezentacija
On je izdao zemlju pradjedova.zalizani wrote: Jedino ako se ti prijaviš,u graničnu službu ,pa da docekas Hasu i kazes mu:Ja,u raji poznatiji kao cikcanga tebi "izdajnice" ne dozvoljavam ulazak u zemlju pradjedova
Sta drugo ocekivat od seljaka covjeka.
Dokopao se para i vozdra.
-
DZONPI
#69 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Najveca pickica koja je igrala za drzavni tim.Supcic. Stidi se porjekla.Da je mogo igrat za Njemacku nebi ga repka vidila ni na mapi.
- zalizani
#70 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Ako pratiš fudbal,a ne sumnjam,vjerovatno znaš tj. cuo si za price ili spekulacije njegovog prijevremenog odlaska iz reprezentacije.Jedni kažu potukao se sa Spahićem,drugi govore uzimali mu reket i slicne price.Hajde ti mi reci,kako bi postupio u tom slucaju?Vjerovatno u zivotu ti se desilo da ti je pun džak svega,i najrađe bi negdje otišao,daleko od svih.Vjerovatno se to njemu desilo,"nakuso" se svega,i otisao u drzavu gdje je obezbijedio zivot.Po meni on je taj koji je od*ebao papke i iskuliro.hidrant wrote:On je izdao zemlju pradjedova.zalizani wrote: Jedino ako se ti prijaviš,u graničnu službu ,pa da docekas Hasu i kazes mu:Ja,u raji poznatiji kao cikcanga tebi "izdajnice" ne dozvoljavam ulazak u zemlju pradjedova
Sta drugo ocekivat od seljaka covjeka.
Dokopao se para i vozdra.
- hidrant
#71 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Tacno price i spekulacije.zalizani wrote: Ako pratiš fudbal,a ne sumnjam,vjerovatno znaš tj. cuo si za price ili spekulacije njegovog prijevremenog odlaska iz reprezentacije.Jedni kažu potukao se sa Spahićem,drugi govore uzimali mu reket i slicne price.Hajde ti mi reci,kako bi postupio u tom slucaju?Vjerovatno u zivotu ti se desilo da ti je pun džak svega,i najrađe bi negdje otišao,daleko od svih.Vjerovatno se to njemu desilo,"nakuso" se svega,i otisao u drzavu gdje je obezbijedio zivot.Po meni on je taj koji je od*ebao papke i iskuliro.
Covjek nece da igra i da se bori za svoju drzavu.
To su izdajnici.
Haj nek tako nesto uradi u S.Koreji.
- hidrant
#72 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Pa ja ne bi vise svjetlost dana vidio, a kamo li lopte igrao.
Eto ja nisam toliko radikalan.
Treba ga javno proglasiti izdajnikom i nepozeljnim gostom BiH.
Eto ja nisam toliko radikalan.
Treba ga javno proglasiti izdajnikom i nepozeljnim gostom BiH.
- zalizani
#73 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Gdje ima dima,ima i vatrehidrant wrote:Tacno price i spekulacije.
Razlicito drustveno uređenje,koje ovoj temi ne pristaje.Haj nek tako nesto uradi u S.Koreji.
- jutarnji
#74 Re: salihamidžić vs reprezentacija
Jarane neka te,hidrant wrote:Haj nek tako nesto uradi u S.Koreji.
cijepat atome u Kakanj.Za kaznu!!!
- rado_vidjen
#75 Re: salihamidžić vs reprezentacija
cpt. Darling, ne slazem se s vasim izlaganjem
@murate
Dzeko je bolji od Hase, ali ce mu, sto je i razumljivo, trebati par sezona da to potvrdi. (sa ili bez trofeja) Sve ce leci na svoje kroz 2-3 sezone, jer jedna (ova) Dzekina sezona, JEDE Hasinih cetri.
Ne'k ne mice iz Wolf. i zabija po 15 golova u sezoni, opet ce prejebat Hasinu karijeru. (ne po trofejima)
I opet ponavljam, Haso nikad nije bio ni medju tri najvaznija igraca u Bayernu, a Dzeko & Miske su prva, odnosno druga violina prosjecnog kluba koji je osvojio BL.
E.O.D.
Nista licno protiv Hase...
@murate
Dzeko je bolji od Hase, ali ce mu, sto je i razumljivo, trebati par sezona da to potvrdi. (sa ili bez trofeja) Sve ce leci na svoje kroz 2-3 sezone, jer jedna (ova) Dzekina sezona, JEDE Hasinih cetri.
Ne'k ne mice iz Wolf. i zabija po 15 golova u sezoni, opet ce prejebat Hasinu karijeru. (ne po trofejima)
I opet ponavljam, Haso nikad nije bio ni medju tri najvaznija igraca u Bayernu, a Dzeko & Miske su prva, odnosno druga violina prosjecnog kluba koji je osvojio BL.
E.O.D.
Nista licno protiv Hase...