salihamidžić vs reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

dincic

#26 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by dincic »

hepek071 wrote:nema apsolutno nikakve šanse jer čovjek nema BiH državljanstvo. Salihamidžić se ispisao iz BiH državljanstva da bi uzeo njemačko.
Ne znam stvarno zašto svi šute o tome ali to je činjenica
Ma nemoj, a otkud ti to? Pa skoro pola repke ima strana drzavljanstva, al izvadjeno im je sportsko drzavljanstvo B i H, pa igraju, a Hasan je i prije bio drzavljanin Njemacke, pa je igro za nas. Pa nedavno ti je bila ista situacija sa Pjanicem, a i sa MIsketom je vjerovatno isto.
samo malo

#27 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by samo malo »

Najbolji BiH igrac od `92 godine.

Najveca karijera, igrao u Bavarskom gigantu u vrijeme kada je to bio jedan od tri-cetiri najbolja kluba Evrope, igrao znacajnu ulogu, prvotimac, veliki radnik na terenu.

Nije njegova greska sto ga nijedan selektor nije znao iskoristiti, slicno kao i Srbijanci Stankovica, to nisu igraci oko kojih se vrti igra vec radnici koji svojim radom i zalaganjem na terenu prave igraca vise. Ali kad balkancerosi robuju imenima, pa tutne Hasana ili Stankovica na centralnog veznjaka, ko da je Platini ili Zidane u pitanju :-)
hepek071

#28 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by hepek071 »

još jednom da ponovim

ČOVJEK SE ISPISAO IZ BIH DRŽAVLJANSTVA!
Fozgen

#29 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Fozgen »

hepek071 wrote:još jednom da ponovim

Neka je i ja bi sada da mogu :P
zecko_kupuz

#30 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by zecko_kupuz »

Pa ne znači da se time odriče svih mogućih veza sa BiH. Trenutno igra u Italiji, u jakom klubu, nakon toga planira ostati u Njemačkoj sa porodicom. Pa i Barbarez je rekao da će ostati u Hamburgu, tj. da se neće vraćati u BiH (u skorije vrijeme barem). Jedina razlika je što je on svoju karijeru i završio u Njemačkoj.
Ne vidim da ga raja napadaju.

Salihamidžić se možda "izvlačio" iz reprezentacije, ali pošto ne znam stvarne razloge za to, ja lično ne želim da pucam u prazno (odnosno da ga kritikujem bez potrebe).
hepek071

#31 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by hepek071 »

ma ja ga ne kritikujem nikako...mislim to je njegova stvar. Ne kontam uopšte ljude što dižu neku priču oko toga hoće li ili neće igrati? To je lični izbor svakog čovjeka
Paco

#32 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Paco »

Eh taj nas, balkanski mentalitet...
Sve dobro se zaboravlja nakon jednog "pogresnog" poteza.
Dobro neki prethodnici upitase: Da li cemo ovako pljuvati po Dzeki, Vedi i ostalima (Miske je vec popljuvan u vise navrata) kad jednog dana kazu da nece ili ne zele vise igrati za reprezentaciju?
Svako ima svoje razloge i treba ih postovati.
Koga nema - bez njega se moze...i mora.

Braci hvala na svemu sto je ucinio za nasu zemlju ...a i da je zrno bibera - to je puno vise od onoga sto su uradili mnogi koji ga pljuju.
amarpitar

#33 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by amarpitar »

Salihamidžić je strijelac prvog gola bh. reprezentacije u jednom zvaničnom susretu, i to protiv Hrvatske 8. oktobra 1995. god. u Bolonji. Čovjek, koji se igrao sa jednim Robertom Carlosom, uvijek se sjetim tamo neke 2002. godine,100. godisnjica Real Madrida, na prijateljskom turniru ucestvuju Real, Bayern, Milan i Liverpool. Bayern pobjedjuje u finalu, strijelac Braco, a Baho veli na dnevniku "za najboljeg igraca turnira nije izabran ni Zidane, ni Raul, ni Figo, nije ni Ballack niti Kahn....nego Bosanac, nas HASAN SALIHAMIDZIC."

Selektori su trenirali strogoću nad njim i gradili sebi tako ime, kada je igrao za BiH znao je biti najbolji (Italija, Danska...), ali jednostavno nije ni imao igrače oko sebe kao u Bayernu, što sadašnja reprezentacija ima. Otišao je tiho, na poluvremenu meča BiH-Francuska 2006. godine, kasnije je izjavio da je jedina želja koju nije ostvario plasman sa reprezentacijom na jedno veliko takmičenje. Braco HVALA ti za sve! Ipak se nikad nije stidio reci ko je i odakle je!

Trebali bi ga pozvati ukoliko se plasiramo na SP, ako nista onda radi njegovog iskustva. Mozda nebi bilo fer prema ovim mladjima, koji su odradili kvalifikacije, ali eto...

Image

Image

Image

Image
amarpitar

#34 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by amarpitar »

Pogledajte kako covjek govori italijanski.

amarpitar

#35 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by amarpitar »

zalizani

#36 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by zalizani »

bruce lee

#37 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by bruce lee »

Murat Sabanovic wrote:najebali smo se mi majke svakom bh igracu..
.
sjetite se samo prica oko barbareza kada nije htio da igra sve dok mu se statutus oko roditelja ne rijesi.dobio je i on par samara od nas,navijaca, a i od pojedinih medija.

bolic nije isto prosao neokrznut,kada bi mu noga zadrhtala pred protivnickim golmanom.navodno ,prema strucnjacima sa tribina i pored televizora bio je mator,papak,sminker ,ne treba ga vise zvati u repku.

a i baljic je osjetio kada bosnjo zabali,pa preko noci postade peder.

misimovica otpisasmo..navodno odlucio da ne igra vise za BiH,jer mu kodro oduze kapitensku traku .bilo je komentara poput:"ko ga jebe"!!! ili kada slagase da zeli da igra za" sumsku".

pa kodra otjerasmo prvo kao igraca,a poslije i kao trenera.

bajic i husejnovic jedva zivi ostadose ,nakon sto neki levati,laznu izjavu napisase.cudi me da niko tom jadu od novinara ,ni jednu na njihov racun ne uputi.

tema

salihamidzic je najveca zrtva i sramotno je da pojedini ljudi ovako pisu o nogometasu koji je do sada bio najveci ambasador bosne i hercegovine.
jadno je od nas govoriti negativno o njegovom privatnom zivotu,i na taj nacin vrijedjati njegovu zenu i djecu.ustvari to vise govori o nama nego o njemu.sta nam podorica salihamidzic ucini pa da je izvrijedjamo.

mislim da smo se hasanu vise najebali majke nego jednom usanovic ili pasalicu.

nego,ovaj, ko je sljedeca zrtva? dzeko?ibisevic?
:thumbup:

moze pricati ko sta hoce, ali ovo boldirano stoji. ja ga i dalje postujem i respektujem. to sto su primitivci iz saveza gradili sebi autoritet preko njegovog imena i ledja, a selektori ga nisu znali iskoristi kao sto neko gore rece je druga stvar.. nego, zna li ko ima li istine u glasini da je povod (ne razlog, nego povod) oprostaja od reprezentacije bila svadja sa spahicem na poluvremenu protiv francuske? neko to spomenu ovdje na forumu davno, ali nigdje poslije toga nisam cuo tu verziju..
Abacija

#38 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Abacija »

Savez napolje wrote:Hasan je najveci cmar koji je izdao ovu drzavu,dobar je igrac to niko ne spori ali je otisao kada najvise treba reprezentaciji :x :x :x
Ti mora da si neki slabic kad Bracino neigranje ovako tesko dozivljavas.
Epitop

#39 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by Epitop »

Mogu ljudi pametovati šta im je volja, ali on je naš najbolji igrač od rata pa nadalje. Samo šteta što nije imao u reprezentaciji igrače koji bi sa njim igrali kao u Bayernu. Ne treba zaboraviti ko je doveo Misimovića u reprezentaciju.
rewritable

#40 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by rewritable »

Licno sjedio na tribinama na Kosevu (nemogu se sjetiti pred koju utakmicu) i posmatrao trening repke. Odmah na pocetku Hadzibegic ih postrojio izdvojio Hasana i posteno se izgalamio na njega, pa ga poslao na tartan stazu da trci "suicide". Amidza bez pogovora to odradjuje i nakon 20-tak minuta se vraca u ekipu, a The Trener ga opet salje, ovaj put na tribine da trci uz i niz stepenice. Ovaj to opet, onako njemacki disciplinovano odradjuje narednih 20-tak minuta. I jos pride sklekove i ponovo se vraca medju ostale i sa njima odradjuje ostatak treninga. Bez ijedne rijeci prigovora ili pobune. Nemoram govoriti da je jedna grupa navijaca, njih 20, sve vrijeme provocirala Hasana S. i govorila mu najvece prostote uz obavezno spominjanje porodice, trudne zene itd itd.

Poenta. Na njemu se trenirala strogoca, on je sluzio kao primjer ostalima da niko nije nedodirljiv. Naravno, i ne treba biti niko nedodirljiv, ali prema onome sto sam vidio sve je bilo bez ikakvog vidljivog povoda. Na tom treningu sam vidio da postuje sve odluke trenera/selektora i da nije picka ko ostali. Ne buni se frajer, ne progovara, ne zali se, ne odustaje i najvise se trudi.

Zamislite samo kako bi se ostali igraci ponasali u takvoj jednoj situaciji, pa cak i kad bi znali da su nesto pogrijeili.
rado_vidjen

#41 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by rado_vidjen »

haso je precjenjen igrac
R9..

#42 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by R9.. »

Haso je nas najaci igrac kojeg smo imali u skorije vrijeme
a sto se tice njegovog odstupanja od repke ma dopizdilo cojku vise trpit nas NS\FS
i mislim ako savez ostane u ovakvom sastavu da cemo nakon SP-a imati jos odstupanja od repke
mladih igraca.
Nekad se cinilo da se lik ne trudi bas na tekmama repke al ustvari on nije imo kvalitetne suigrace u to vrijeme,
mislim da bi mu sad bilo puno lakse da igra za BiH.

Dobra je ideja da ga se zovne u Repku nakon sto se kvalificiramo za JAR, mozda malo ne skromna.
bruce lee

#43 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by bruce lee »

rado_vidjen wrote:haso je precjenjen igrac
ma ja. zato je godinama bio standardni igrac bayerna, jedno vrijeme bio jedan od kljucnih igraca, nema pozicije na kojoj nije tamo igrao osim golmana i centralnog veznog, naosvajao se titula, izmedju ostalog nekoliko puta pojeo roberto carlosa, dugo vremena bio najskuplji bh. igrac, presao u juventus.. :zzzz:
manolito

#44 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by manolito »

Hasan se ispisao iz Knjige BH drzavljana (odrekao se BH drzavljanstva)
rado_vidjen

#45 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by rado_vidjen »

OK. A sad ozbiljno.

Po cemu je Haso najbolji igrac kojeg smo ikad imali, sto se protezira na ovoj temi? Jeste, osvojio je bezbroj trofeja sa Bayernom, i sta sad? Haso je bio vrlo koristan univerzalac, ali, iskreno, nema tu nekog spektakla i carolije; njegovo je glavno bilo "dodaj do sebe", i "gurni loptu pred sebe i probaj prespartat protivnickog beka" To je nerijetko, vrlo uspjesno radio. (jeste, napravio je budalu od r. carlosa u onoj jednoj utakmici)
Znaci, Haso je igrao u Bayernu i ima gomilu titula, i odmah je nas najbolji igrac svih vremena? (pri tom se ne vodim njegovim mizernim ucinkom za rep. nego realno sagledavajuci njegovu ulogu u Bayernu)

Istina je drugacija (barem iz mog ugla :D) : Haso je bio neumorna radilica, solidne prodornosti, dobre zadnje lopte sa pozicije krila, (kao sto je i u juveu ove godine odlicno odigrao par puta) ponekad bi bljesnuo (old traford, nuo camp) i to je, uglavnom, to. Neki ce reci "pa sta hoces vise" :roll: :mrgreen:

Evo nesto.
Da li je on, po svom talentu, mozda bolji igrac od Elvira Baljica??? Sto Haso nije presao u Real M.? Da ne idem na neke susice, o kojima sam samo slusao.

Da li je on bolji od Z. Misimovica???? Ko biva, Haso je igro u Bayernu, a za Miskea nije bilo mjesta? Igrao bi malo sutra da nije bio univerzalac, koji je po potrebi igrao oba beka, oba krila, ako treba i poluspicu. Za mjesto ofanzivnog veznog, kao mozda najznacajnije pozicije u timu, ipak terba mnogo vise od trke.

Da, ja tvrdim, da je Z. Misimovic bolji igrac od H. Salihamidzica. :)
Nije li Zvjezdan kljucni saraf za najvecu senzaciju bundeslige? (20 asista) Da li je Hasan bio kljucni saraf, ili samo jedan od sarafa, za bilo koju titulu Bayerna?!

Da li je H. Salihamidzic bolji igrac od E. Dzeke? Je l' se to to neko usudjuje tvrdit?
Ponavljam, titule nisu mjerilo! :oops: Najtrofejniji- da! Ali najbolji- ne!

Da li bi H. Salihamidzic, u naponu svoje snage, bio prevaga za titulu u prosjecnoj ekipi Wolfsburga?
Ne.

Kad kazem "Hasan je precjenjen igarac", mislim na to da su navijaci BiH polagali nerealne ambicije u Hasanove objektivne mogucnosti. Jer, vec rekoh, u njegovoj igri nema nekog spektakla; Hasan ne moze biti prevaga na terenu, nego samo vrlo bitan saraf u odlicno poslozenoj masineriji. Kad sve stima, i njemu je lakse doci do izrazaja.

Za razliku od njega, Z. Misimovic i E. Dzeko su igraci prevage; igraci koji mogu rjesiti utakmicu, igraci od kojih zavisi krajnji rezultat...Neko ce reci "pa ne igra Haso na njihovim pozicijama da je toliko bitan" Ne igra, ali je igrao pozciju C. Ronalda :D pa opet, nije tu bilo neke prevelike prijetnje po protivnicki gol...

Haso je pametan momak, daleko od toga da je glup (brzo je nacio parlat :) ); samo ne znam zasto ne izadje u javnost sa: ne igram za reprezentaciju zbog toga i toga, i gotova prica! A ne zavlaciti sviju.

Mada, koliko sam ja shvatio, on je to cesto ponavljao, nije zelio igrati za BiH jer "ne moze podnijeti napore igranja na 4 fronta" Tada je jos bio u Bayernu. Znaci, mozes ginuti u BL, mozes ginuti u njemackom kupu, ligi prvaka...a ne mozes odigrati pisljive 3-4 utakmice za drzavu koju, navodno, volis? :roll:

Valjda ga bilo strah povrede, pa da ne izgubi mjesto u timu. OK. To je donekle normalno, ti si u prvom planu, klubska karijera je najbitnija... samo sto po patriotizmu nikad neces pod ruku s jednim Sergejom Barbarezom, koji je ginuo za dres rep. i dolazio na prijateljske kad niko nije htio. :evil:

Ako imaju neki drugi razlozi (otjeran) ne vidim ni jedan razlog zasto ne bi izasao u javnost s tim. :? Svi bi ga podrzali. Ko je jedan Hadzibegic, Pasalic, Spahic, da otjeraju H. Salihamidzica? Javnost i navijaci bi bili na njegovoj strani...ali ne, on je samo digao ruke i pokupio se. (pod uslovom da je zaista otjeran, u sta ne vjerujem)

Ehh, sad.
Da li bi H. Salihamidzic bio koristan nasoj reprezentaciji? DA! Prijeko potreban. Na jednoj strani Salihovic, na drugoj Salihamidzic, to bi bilo ubitacno...

Aki, jbg...nije nam se dalo
scheph

#46 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by scheph »

Baljic je za Hasana Dzeko!
zalizani

#47 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by zalizani »

scheph wrote:Baljic je za Hasana Dzeko!
BIO,dok nije kafane okusio :dance: :dance:
dinty2

#48 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by dinty2 »

haloooo ,ljudi...tema nije hasanova proslost i igracke sposobnosti....
istina je da bi nam itekako znacio sada u reprezentaciji i ne serite o tome vise.
ako je tacno da je se odrekao bh drzavljanstva onda cemo zatvoriti temu.,ako nije...pricajumo o mogucnosti poziva i vracanja u repku.mislim da bi u ovom momentu trebali zaboraviti na svu proslost,oprostiti neke stvari i svi pomoci reprezent.da ode na je'eno prvenstvo i napravi sto bolji rezultat
hepek071

#49 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by hepek071 »

gazija88 wrote:

nemoj da pricas gluposti.
nedo bog da je cojk iz sarajeva, dizali bi ga u nebesa.
ne pričam gluposti...kažem da čovjek nema BiH državljanstva, tako da ne može ni dobiti poziv.

Ja ga zbog toga niti kritikujem niti mrzim. To je njegov lični izbor i samo on zna razloge zašto se ispisao iz bh državljanstva. Naravno žao mi je što je tako jer mislim da je Hasan veliki igrač, bez obzira što "nije iz Sarajeva" /to ti je debilska opaska/. Meni je Hasan drag kao igrač i kao Hercegovac bez obzira igra li za reprezentaciju ili ne i isto tako bilo koji drugi igrač iz BiH, i svima njima želim uspješnu karijeru. Na kraju svakom piše da je rođen u BiH ili da je porijeklom iz BiH i trebamo se radovati uspjehu svakog našeg čovjeka, pa nebitno za koju reprezentaciju igra ili ne igra.

Iskreno sa onim likovima u Savezu i oko njega ja se divim našim današnjim i budućim igračima kako imaju volju igrati za našu reprezentaciju.
hepek071

#50 Re: salihamidžić vs reprezentacija

Post by hepek071 »

znam da se ispisao iz bh državljanstva prije neke tri ili četiri godine..izvor pouzdan jaran (mislim nema nikakvog razloga da mi laže) Ali eto opet ostavljam mogućnost ako meni moj jaran laže onda i ja lažem vas.

Eto, ako neko ima mogućnost neka provjeri: Da li je Braco ispisan iz BiH državljanstva?

Dok ne dokažete suprotno ja vjerujem da JESTE!

opet kažem meni je on drag kao sportista ne vezano za to da li igra ili ne igra za reprezentaciju. Ipak je naš čovjek :bih:
Post Reply