Ma ne otvaram ovu temu par dana jer znam sta bih mogao naci, ali uvijek mi se pojavi na vrhu pod ,,moji postovi'' i onda me djavo natjera ko' hajde da vidim malo sta ima novo i odmah se iznerviram....studeni76 wrote:@A1fa
Zasto se raspravljas sa nedokaznim ljudima. Vidis da vise neznaju sta ce da kazu.
Nastranu kvalitet Sergeja,Bolica,Baljica pa i Kodre, Hasan je nas najbolji igrac u zadnjih 20 godina.
SALIHAMIDZIC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- A1fa
#226 Re: SALIHAMIDZIC
-
100% bosanac
#227 Re: SALIHAMIDZIC
Ruzno je da ljudi pljuju na igracku velicinu kakav je Hasan Salihamidzic, ali to je valjda nas mentalitet!!! Malo ljudi zna da je Hasan na poluvremenu utakmice sa Francuskom ostao u svlacionici jer je dobio samar od Ismeta CELE Bajramovica, a i da se zna zasto...Celo je usao u svlacionicu i poceo da galami kako treba da igraju nasi (stari strucnjak je to), da govori ko treba da igra i ko ne treba da igra.... tacne detalje ne znam, pa necu da lupam, ali je Hasan pitao "ko je ovaj" i Celo mu je prisao i opalio samar. Da li bi se to moglo desiti u... recimo Spaniji da neko udje u svlacionicu i opali samar Toresu jer je ovaj pitao ko si ti??? Hasan je znao sve o malverzacijama u fudbalskom savezu, ali nije taj tip da to iznosi u javnost, pa iko to nije pricao javno osim Bolica koje je javno priznao da su u Iranu slucajno uletili u pogresnu sobu i vidjeli kako Usanovic na ruke dobija pun kofer para
- Neelix
#228 Re: SALIHAMIDZIC
koji mogu reci da je....Valerio Fiori bolji golman od Buffona, da je Darren Fletcher bolji veznjak od Fabregasa, da je John Salley bolji od Karla Malonea..., Horace Grant od Patricka Ewinga...jah jah.Adi_vp wrote:studeni76 wrote:
Nastranu kvalitet Sergeja,Bolica,Baljica pa i Kodre, Hasan je nas najbolji igrac u zadnjih 20 godina.Kome nije jasno nek uporedi trofeje i sve ce se samo kazati,statistika je u Hasanovom slucaju neumoljiva da ne kazem brutalna
-
100% bosanac
#229 Re: SALIHAMIDZIC
gazija88 wrote:100% bosanac wrote:Ruzno je da ljudi pljuju na igracku velicinu kakav je Hasan Salihamidzic, ali to je valjda nas mentalitet!!! Malo ljudi zna da je Hasan na poluvremenu utakmice sa Francuskom ostao u svlacionici jer je dobio samar od Ismeta CELE Bajramovica, a i da se zna zasto...Celo je usao u svlacionicu i poceo da galami kako treba da igraju nasi (stari strucnjak je to), da govori ko treba da igra i ko ne treba da igra.... tacne detalje ne znam, pa necu da lupam, ali je Hasan pitao "ko je ovaj" i Celo mu je prisao i opalio samar. Da li bi se to moglo desiti u... recimo Spaniji da neko udje u svlacionicu i opali samar Toresu jer je ovaj pitao ko si ti??? Hasan je znao sve o malverzacijama u fudbalskom savezu, ali nije taj tip da to iznosi u javnost, pa iko to nije pricao javno osim Bolica koje je javno priznao da su u Iranu slucajno uletili u pogresnu sobu i vidjeli kako Usanovic na ruke dobija pun kofer para![]()
cuj celo samaro, a jesi lud![]()
i gdje je onaj sto rece da je i spahic osamario bracu ?
znaci braco kanta za nabijanje.
to ti je isto da sad medunjanin dodje i podje samarat po svlacionici
![]()
Drug, vidim da si ti mlad momak i da dosta stvari ne znas, ai ja ovo znam iz prve ruke i sad sam se tek pripjavio na ovaj forum da to napisem jer ne mogu da gledam kako pljujete covjeka, a ne znate pravu situaciju. Probajte da se stavite u njegovu situaciju, onako realno kako bi vi postupili
-
100% bosanac
#230 Re: SALIHAMIDZIC
i ne znam kakve ima veze medunjanin sa bracom...
- madner
#231 Re: SALIHAMIDZIC
Cuo sam za ovu pricu ranije, samo je kao bila utakmica sa Danskom.100% bosanac wrote:gazija88 wrote:100% bosanac wrote:Ruzno je da ljudi pljuju na igracku velicinu kakav je Hasan Salihamidzic, ali to je valjda nas mentalitet!!! Malo ljudi zna da je Hasan na poluvremenu utakmice sa Francuskom ostao u svlacionici jer je dobio samar od Ismeta CELE Bajramovica, a i da se zna zasto...Celo je usao u svlacionicu i poceo da galami kako treba da igraju nasi (stari strucnjak je to), da govori ko treba da igra i ko ne treba da igra.... tacne detalje ne znam, pa necu da lupam, ali je Hasan pitao "ko je ovaj" i Celo mu je prisao i opalio samar. Da li bi se to moglo desiti u... recimo Spaniji da neko udje u svlacionicu i opali samar Toresu jer je ovaj pitao ko si ti??? Hasan je znao sve o malverzacijama u fudbalskom savezu, ali nije taj tip da to iznosi u javnost, pa iko to nije pricao javno osim Bolica koje je javno priznao da su u Iranu slucajno uletili u pogresnu sobu i vidjeli kako Usanovic na ruke dobija pun kofer para![]()
cuj celo samaro, a jesi lud![]()
i gdje je onaj sto rece da je i spahic osamario bracu ?
znaci braco kanta za nabijanje.
to ti je isto da sad medunjanin dodje i podje samarat po svlacionici
![]()
Drug, vidim da si ti mlad momak i da dosta stvari ne znas, ai ja ovo znam iz prve ruke i sad sam se tek pripjavio na ovaj forum da to napisem jer ne mogu da gledam kako pljujete covjeka, a ne znate pravu situaciju. Probajte da se stavite u njegovu situaciju, onako realno kako bi vi postupili
- karanana
#232 Re: SALIHAMIDZIC
bosanac100% apsolutno se slazem sa tobom i tvojim stavom o hasi, ali brate i ti kazes da nesto znas iz prve ruke a tamo ti jaran od jaranovog jarana rekao da mu je od njegovog rodjaka drug rekao da je njegov amidza koji radi kao redar na kosevu vidio celu kako samara hasana u svlacionici. i onda je ta prica isla s koljena na koljeno i dogadjaj je isti ali si ti taj dogadjaj stavio u utakmicu protiv francuske a prica o tom incidentu je pocela na utakmici protiv danske.
-
udrch
#233 Re: SALIHAMIDZIC
karanana wrote:bosanac100% apsolutno se slazem sa tobom i tvojim stavom o hasi, ali brate i ti kazes da nesto znas iz prve ruke a tamo ti jaran od jaranovog jarana rekao da mu je od njegovog rodjaka drug rekao da je njegov amidza koji radi kao redar na kosevu vidio celu kako samara hasana u svlacionici. i onda je ta prica isla s koljena na koljeno i dogadjaj je isti ali si ti taj dogadjaj stavio u utakmicu protiv francuske a prica o tom incidentu je pocela na utakmici protiv danske.
Ovo ko u Madagaskaru kad prenose poruku oni majmuni gore do generala pingvina..
- Le Lis d'Or
#234 Re: SALIHAMIDZIC
daj popustite covjeka na miru
- and
#235 Re: SALIHAMIDZIC
karanana wrote:bosanac100% apsolutno se slazem sa tobom i tvojim stavom o hasi, ali brate i ti kazes da nesto znas iz prve ruke a tamo ti jaran od jaranovog jarana rekao da mu je od njegovog rodjaka drug rekao da je njegov amidza koji radi kao redar na kosevu vidio celu kako samara hasana u svlacionici. i onda je ta prica isla s koljena na koljeno i dogadjaj je isti ali si ti taj dogadjaj stavio u utakmicu protiv francuske a prica o tom incidentu je pocela na utakmici protiv danske.
ne znam za ove nezvanične priče,ali mogu reći nešto što sam vidio svojim očima baš kada je ta utakmica sa francuskom u pitanju.
hasana je iz autobusa vani zovnuo jedan kriminalac,zagrlio ga i nešto mu pričao.hasan se baš nije smijao.nakon toga hasan više nikad nije dolazio .ne znam koliko je ovo moglo uticati na njegovu odluku.
-
bhpatriot
#236 Re: SALIHAMIDZIC
mislim da bi nam sad protiv portugala dobro dosao kao bek, siguran sam da tuda niko ne bi prosao, a to sto covjek nije i grao p a kako i bi igrao sa ovim usljivim korumpiranim savezom koji mu je naprvaio toliko smicalica i izmuzao novca da to prelazi sve granice ni ja ne bi nikad igrao pod tim uslovima
- Globus
#237 Re: SALIHAMIDZIC
Nesto gledam ovo da je Hasan uzeo njemacki je sve rekla kazala ... dajte mi barem jednu stranicu gdje pise da je on njemac a ne bosanac .. na google samo izbacuje price sa foruma ...
-
100% bosanac
#238 Re: SALIHAMIDZIC
Pravo mi je glupo da se ubjedjujem na forumu o nekim stvarima, pogotovo ovog tipa, a i zaboli me da li ti vjerujes ili ne, samo sam imao potrebu da iznesem nesto sto znam da je tacno jer imam osjecaj da se ovdje javlja dosta iskompleksiranih tipova koji se kriju iza nickova pa pljuju na koga stignu. Ovo mi je prvi put da se javim na bilo koji forum, tj. da i ja pisem nesto, a ponekad procitam temu sa foruma koja mi djeluje zanimljiva i mogu ti reci da mi pravo idu na zivce komentari tipa ovog kao kod tebe. Toliko od mene
- karanana
#239 Re: SALIHAMIDZIC
pa dobro buraz, i meni je glupo da se raspravljam jeli ili nije neko osamario hasu i jeli to bilo protiv francuske ili danske. znamo da je covjek odustao od igre za reprezentaciju i da vise nece zaigrati. i ja to apsolutno postujem kao sto postujem i papca. to su dva velika igraca i nema im se sta zamjeriti.
- buzzer
#240 Re: SALIHAMIDZIC
tvoj stav u principu nije nista korektniji od onih sto bi hasanu zabranili cak i da u avionu nadleti teritorij bosne i hercegovine.karanana wrote:pa dobro buraz, i meni je glupo da se raspravljam jeli ili nije neko osamario hasu i jeli to bilo protiv francuske ili danske. znamo da je covjek odustao od igre za reprezentaciju i da vise nece zaigrati. i ja to apsolutno postujem kao sto postujem i papca. to su dva velika igraca i nema im se sta zamjeriti.
znaci svjestan si da je nesto ruzno bilo, ali ti to prihvatas i postujes. a to sto se niko nije cestito potrudio da ih u interesu reprezentacije vrati, to je tebi nevazno.
- simonese
#241 Re: SALIHAMIDZIC
ako statistika laze,a ne laze,onda je Braco najuspjesni fudbaler bivse Juge ili tako nekako
-
Adi_vp
#242 Re: SALIHAMIDZIC
O tome sam i ja pric'o.Statistika!!!Nastupi i trofeji pa bujrum.Nastupi u raznim kategorijama za bivsu Jugu nije mala stvar,a znamo kakva je tad bila konkurencija-paklena naravno.
- 11sumirp
#243 Re: SALIHAMIDZIC
Jel Braco po statistici,uspjesniji i od papeta,il nije?Adi_vp wrote:O tome sam i ja pric'o.Statistika!!!Nastupi i trofeji pa bujrum.Nastupi u raznim kategorijama za bivsu Jugu nije mala stvar,a znamo kakva je tad bila konkurencija-paklena naravno.
- 11sumirp
#244 Re: SALIHAMIDZIC
"Hasan Salihamidžić: "Reprezentacija BiH je za mene završena priča" / "U Italiji ću završiti karijeru".
- Kako je bilo na sastanku sa Mehom Kodrom i Elvirom Bolićem?
Super. Pričali smo o svemu. Najviše o godinama kada smo zajedno gradili reprezentaciju. Prisjetili smo se zgoda i nezgoda, utakmica i pobjeda nad Italijom, Danskom...
- Premda znam za Vaš stav, ali javnost se nada Vašem povratku?
Više puta sam vam rekao da ne treba podgrijavati priču o mom povratku. Reprezentacija je za mene završena priča. Drago mi je da su Kodro i Bolić tu. Želim da uspiju, da ostvare ono što nismo ostvarili kao igrači, da odvedu reprezentaciju na neko veliko takmičenje. Bit ću sretan kao da sam i ja učestvovao u tome.
Kako stvari stoje, u Italiji ću završiti karijeru", izjavio je Hasan Salihamidžić, "
Rekoh da se podsjetimo iste price prije godinu dvije,dio intervjua
Sve jasno
- Kako je bilo na sastanku sa Mehom Kodrom i Elvirom Bolićem?
Super. Pričali smo o svemu. Najviše o godinama kada smo zajedno gradili reprezentaciju. Prisjetili smo se zgoda i nezgoda, utakmica i pobjeda nad Italijom, Danskom...
- Premda znam za Vaš stav, ali javnost se nada Vašem povratku?
Više puta sam vam rekao da ne treba podgrijavati priču o mom povratku. Reprezentacija je za mene završena priča. Drago mi je da su Kodro i Bolić tu. Želim da uspiju, da ostvare ono što nismo ostvarili kao igrači, da odvedu reprezentaciju na neko veliko takmičenje. Bit ću sretan kao da sam i ja učestvovao u tome.
Kako stvari stoje, u Italiji ću završiti karijeru", izjavio je Hasan Salihamidžić, "
Rekoh da se podsjetimo iste price prije godinu dvije,dio intervjua
Sve jasno
- 11sumirp
#245 Re: SALIHAMIDZIC
Neizbježna tema u razgovoru sa Salihamidžićem je naš državni tim.
- Otac Ahmed mi je javio da je novi selektor naše reprezentacije Safet Sušić najavio da će obaviti razgovor sa mnom oko povratka u državni tim.
Nakon kraće stanke popularni Braco dodaje:
- Ne znam šta da kažem, znate moju odluku, koju sam, nažalost, morao donijeti. Ne volim što se uopće otvara ova tema. Jednostavno, moji nastupi u državnom timu su prošlost. Ne, nema razloga da se uopšte piše o tome. Državni tim sam napustio zbog narušenog zdravstvenog stanja. Moje tijelo više ne može izdržati napore na „dva fronta“, za kraj kaže Salihamidžić.
Smijem se samo zato da ne bih plako od muke...
- Otac Ahmed mi je javio da je novi selektor naše reprezentacije Safet Sušić najavio da će obaviti razgovor sa mnom oko povratka u državni tim.
- Ne znam šta da kažem, znate moju odluku, koju sam, nažalost, morao donijeti. Ne volim što se uopće otvara ova tema. Jednostavno, moji nastupi u državnom timu su prošlost. Ne, nema razloga da se uopšte piše o tome. Državni tim sam napustio zbog narušenog zdravstvenog stanja. Moje tijelo više ne može izdržati napore na „dva fronta“, za kraj kaže Salihamidžić.
- scheph
#246 Re: SALIHAMIDZIC
Ja stvarno ne znam zasto ga vise ne ostave na miru. Svake godine covjek mora da ponavlja kao papagaj ono sto je vec ranije odlucio. Nije on kao neki koji mjenjaju misljenje svaka 3-4 sata. Jednostavno covjek ima karakter i preko svoje rijeci ne prelazi.
- Point.
#247 Re: SALIHAMIDZIC
Jebiga Brazzo koda sa reprezentacijom godisnje igras 20 utakmica pa nemozes izdrzati napor na dva fronta.11sumirp wrote:Neizbježna tema u razgovoru sa Salihamidžićem je naš državni tim.
![]()
![]()
Smijem se samo zato da ne bih plako od muke...
- madner
#248 Re: SALIHAMIDZIC
Istina je da je Salih bio standardni igrac u jednom velikom timu Bajerna, koji je nekoliko godina bio dominantan i osvojio je sve sto se moglo osvojiti.
Ali
a) on vise nije taj igrac
b) nikad nije vodio tu ekipu nego je bio radnik.
Ali
a) on vise nije taj igrac
b) nikad nije vodio tu ekipu nego je bio radnik.
- burek_in_space
#249 Re: SALIHAMIDZIC
Nije problem shto je chovjek donio odluku.scheph wrote:Ja stvarno ne znam zasto ga vise ne ostave na miru. Svake godine covjek mora da ponavlja kao papagaj ono sto je vec ranije odlucio. Nije on kao neki koji mjenjaju misljenje svaka 3-4 sata. Jednostavno covjek ima karakter i preko svoje rijeci ne prelazi.
Nece biti ni problem ako Pape odrzhi rijech, pa iskoristi pravo koje mu daje FIFA-in statut, pa Brazzo svaku 3 utakmicu za Juve odigra, shto se iskreno nadam da ce uraditi.
-
Alfa_Ze
#250 Re: SALIHAMIDZIC
Ko je ISTINSKA BH LEGENDA ??11sumirp wrote:Jel Braco po statistici,uspjesniji i od papeta,il nije?Adi_vp wrote:O tome sam i ja pric'o.Statistika!!!Nastupi i trofeji pa bujrum.Nastupi u raznim kategorijama za bivsu Jugu nije mala stvar,a znamo kakva je tad bila konkurencija-paklena naravno.
Necu spominjati njihova imena. Brojke govore vise od napisane rijeci. U njihovim biografijama stoji (stavicu samo inicijale ova dva fudbalera ) :
Fudbaler : H.S.
1992 – 1995 Hamburg ( Njemacka )
Profesionalni klubovi :
1995 – 1998 Hamburger SV 72 (19) ( Njemacka )
1998 – 2007 FC Bayern München 234 (30) ( NJemacka )
2007 - …….…FC Juventus 37 (5 ) ( Italija )
Nacionalna reprezentacija BiH :
1996 - 2006 BOSNA i HERCEGOVINA 43 (6)
Debitovao je 1996. godine, u utakmici protiv Hrvatske u Bolonji gdje postigao prvi gol u historiji reprezentacije BiH.
Titule :
Prvak Bundeslige 1999. (FC Bayern München)
Osvajač Njemačkog kupa 2000. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2000. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2001. (FC Bayern München)
Klupski prvak Evrope 2001. (FC Bayern München)
Klupski prvak svijeta 2001. (FC Bayern München)
Osvajač Njemačkog kupa 2003. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2003. (FC Bayern München)
Osvajač Njemačkog kupa 2005. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2005. (FC Bayern München)
German Cup Winner 2006. (FC Bayern München)
Prvak Bundeslige 2006. (FC Bayern München )
HUMANITARNI RAD : H.S.
Bivsi bh. reprezentativac i clan Juventusa H.S. prvi je od bh. fudbalera osnovao humanitarnu fondaciju koju i dan danas odrzava. Tako H.S. iz godine u godinu, uz pomoc bivseg suigraca iz Bayerna Jensa Jeremisa i svog menadzera Roberta Milevskog, snadbjeva djecu bez roditelja i sa posebnim potrebama u Bosni i Hercegovini. Njegovim primjerom kasnije je krenuo i ljubimac bh. nacije Sergej Barbarez.
Fudbaler : S.S.
1973–1982 FK Sarajevo 221 (85) ( SFRJ )
1982–1991 Paris Saint-Germain 343 (85) ( Francuska )
1991–1992 Red Star Saint-Ouen 017 0(3) ( Francuska )
Nacionalna reprezentacija SFRJ :
51 utakmicu i postigo 21 pogodak za reprezentaciju SFRJ
Titule :
1983. god. osvojio je kup Francuske,
1986. god. bio je sampion Francuske u dresu Parizana.
2000. povodom proslavljanja 50 godina UEFA-e, S.S. zvanicno proglasen za najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine u posljednjih pola vijeka ( fudbaler H.S. tek zapocinje svoju internacionalnu fudbalsku karijeru )
1966/67. FK Sarajevo u FINALU KUPA, u Splitu, porazeno od Hajduka sa 2:1 ( bez S.S. )
HUMANITARNI RAD : S.S.
( nepoznato )
Oni koji posezu napisati - NAJVECA BH LEGENDA, neka se dobro zamisle !!
PS. Ako neko ima biografiju nekog drugog ( boljeg ) fudbalera iz BiH, neka je postavi !!