SALIHAMIDZIC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Globus

#201 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Globus »

Altsa wrote:
Adi_vp wrote:
Altsa wrote: e jest salihamidic igracina da igra u njemackoj reprezentaciji. pa ni u bajernu nije bio uvijek u prvih 11
Nemoj tu budalastinu nigdje vise napisati a kamoli reci nekom... :run:
jel to moja budalastina ne istinita. reci mi sta je to ovaj papak iz jablanice uradio za reprezentaciju da bi se ponovo molio da igra. uglavnom se ponasao kao maneken na utakmici pazeci se da ne dode do povrede jer zaboga on iga ponekad za bajern. zato se ti poklopi sa svojim glupostima :skoljka: e ne znam zasto se ovaj rostiljdija uopste vise i spominje :?
Izvinut ces ali manekeni ne znaju ubaciti loptu sa strane Bolicu i uciniti da stotine hiljada ljudi skace sirom nase nam divne mile
gradska toplana

#202 Re: SALIHAMIDZIC

Post by gradska toplana »

Ma ljudi moji pa mozemo svi iznositi svoje zelje i misljenja samo ljudski bez bilo kakvih ruznih rjeci i uvreda.Nekom pase nako nekom vako ali od svega je najbitnije da se ode na SP.
:bih:
buzzer

#203 Re: SALIHAMIDZIC

Post by buzzer »

gradska toplana wrote:Ma ljudi moji pa mozemo svi iznositi svoje zelje i misljenja samo ljudski bez bilo kakvih ruznih rjeci i uvreda.Nekom pase nako nekom vako ali od svega je najbitnije da se ode na SP.
sa ovakvom odbranom.... dabogda shcheri da te aga uzme...
ali eto, nadamo se. :bih:
burek_in_space

#204 Re: SALIHAMIDZIC

Post by burek_in_space »

buzzer wrote:
burek_in_space wrote:Nezvanichno - ovo sam negdje vec pisao, incident sa Spahicem se zaista desio na poluvremenu utakmice BiH - Francuska, kada je Brazzi prekipilo, i naprasno je zavrshio rep. karijeru. Kao prilog ovoj tezi ide i chinjenica da on nije odigrao oproshtajnu utakmicu, shto je obichaj kako kod nas, tako i u inostranstvu. Izvor - novinar/poznanik. :D
recimo da je spahic impulsivan, mlad, mahnit. da li ga to sprjecava da se izvini salihamidzicu i da ga pozove da se vrati? da li ga to oslobadja odgovornosti za stetu koju je nanio reprezentaciji?
imam osjecaj da su bracomrsci listom kompleksasi koji bi tako samarali ljude, vrijednije i bolje od sebe, kako bi kompenzirali nedostatak vlastitog samopouzdanja.
Shta je bilo nakon te situacije, ne znam, jer nemam bash toliko informatora koliko bih zhelio. :D
Kada se spomene ova situacija oko Spahica i Brazze, uvijek se sjetim koshkanjaa/tuche izmedju Bole i Barbareza, pred tekmu sa Izraelom, meni se chini. I nakon toga su njih dvojica bili u reprezentaciji, i igrali zajedno u prvih 11. Shodno tome, vjerovatno se moglo neshto uraditi po pitanju pomirenja ove dvojice zavadjenih.

A shto se tiche shtete koju je Spahic nanio reprezentaciji - da li je velika?! Nemam pojma. Da li je oprostiva?! Itekako jeste.
Ako treba i obrazlozhicu zashto.
Globus

#205 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Globus »

Ako je tako onda izjava Spahica da nam Hasan treba u barazu i da bi volio da igra bi bila dovoljna da ovaj igra protiv Portugala
buzzer

#206 Re: SALIHAMIDZIC

Post by buzzer »

burek_in_space wrote:
buzzer wrote:
burek_in_space wrote:Nezvanichno - ovo sam negdje vec pisao, incident sa Spahicem se zaista desio na poluvremenu utakmice BiH - Francuska, kada je Brazzi prekipilo, i naprasno je zavrshio rep. karijeru. Kao prilog ovoj tezi ide i chinjenica da on nije odigrao oproshtajnu utakmicu, shto je obichaj kako kod nas, tako i u inostranstvu. Izvor - novinar/poznanik. :D
recimo da je spahic impulsivan, mlad, mahnit. da li ga to sprjecava da se izvini salihamidzicu i da ga pozove da se vrati? da li ga to oslobadja odgovornosti za stetu koju je nanio reprezentaciji?
imam osjecaj da su bracomrsci listom kompleksasi koji bi tako samarali ljude, vrijednije i bolje od sebe, kako bi kompenzirali nedostatak vlastitog samopouzdanja.
Shta je bilo nakon te situacije, ne znam, jer nemam bash toliko informatora koliko bih zhelio. :D
Kada se spomene ova situacija oko Spahica i Brazze, uvijek se sjetim koshkanjaa/tuche izmedju Bole i Barbareza, pred tekmu sa Izraelom, meni se chini. I nakon toga su njih dvojica bili u reprezentaciji, i igrali zajedno u prvih 11. Shodno tome, vjerovatno se moglo neshto uraditi po pitanju pomirenja ove dvojice zavadjenih.

A shto se tiche shtete koju je Spahic nanio reprezentaciji - da li je velika?! Nemam pojma. Da li je oprostiva?! Itekako jeste.
Ako treba i obrazlozhicu zashto.
naravno da je oprostiva. ovo je uzasno vazan trenutak za stvaranje maksimalno dobre atmosfere u i oko reprezentacije. kapiten koji bi nazvao svog suigraca prema kojem se nekorektno ponio i kojeg je povrijedio, pozivom i izvinjenjem moze samo porasti u ocima ostatka ekipe.
buzzer

#207 Re: SALIHAMIDZIC

Post by buzzer »

Globus wrote:Ako je tako onda izjava Spahica da nam Hasan treba u barazu i da bi volio da igra bi bila dovoljna da ovaj igra protiv Portugala
nisam upratio tu izjavu. gdje to bi?
Šibicar

#208 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Šibicar »

I ne rekoste hoće li on igrati za reprezentaciju ili ne? :D
Globus

#209 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Globus »

buzzer wrote:
Globus wrote:Ako je tako onda izjava Spahica da nam Hasan treba u barazu i da bi volio da igra bi bila dovoljna da ovaj igra protiv Portugala
nisam upratio tu izjavu. gdje to bi?
ma nije bila :D nego kazem .. kad bi to izjavio Spaha mislim da bi to bilo dovoljno da se Hasan vrati ... :D nisam dobro ni napiso nisam bio ok danas :D
Edin H.

#210 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Edin H. »

gradska toplana wrote:Za neupucene,Hasan je u najbolja Bajernova vremena poslije Mateusa,Olija K. imao najvecu minutazu.Sto se tice toga da li bi Hasan i Papac bili pojacanja za danasnju repku je smijesno pricati.Pa napad nam je odlican,a odbrana suplja i puse na sve strane.Njih dvojica na dve strane zatvaraju sve i nema sanse da neko prodje.U isto vrijeme Salihovic moze da ide na svoje pravo mjesto zar ne? :wink:

Ma koga briga za koji je klub igrao i kako.

Pamti se kako je igrao za reprezentaciju, a to su vec cijenjeni kolege forumasi pojasnili onima kojima to nije jasno :oops:
madner

#211 Re: SALIHAMIDZIC

Post by madner »

Hasan je sasvim sigurno bio jedan od najboljih na svojoj poziciji. Carlos se nikad nije naigro kad je igrao protiv njega. Samo proslo je ihihi od tada.
A1fa

#212 Re: SALIHAMIDZIC

Post by A1fa »

and wrote:
buzzer
jel mislis da je on uzeo njemacko drzavljanstvo tek nakon sto je prestao igrati za reprezentaciju? sto bi to tek tad radio?
njemačko je uzeo zbog juventusa,kod njih se nešto gleda broj igrača iz eu.
čuo sam da je zadržao i naš pasoš.iako švabe to ne dozvoljavaju,svako pravilo ima izuzetke i on je to uspio.izvor,prilično pouzdan.
Zato mu valjda na Juventusovoj stranici pored rubrike nacionalnost pise Bosniaco :roll:
gradska toplana

#213 Re: SALIHAMIDZIC

Post by gradska toplana »

@ Edin H.
Pa nemoze se pricati o kvaliteti igraca samo na osnovu igranja za repku.Za repku igrac nastupa desetak puta godisnje(i to je pitanje) ,a za klub od 30-40 puta.U Hamburgu odlican -standardan kupuje ga Bajern,u Bajernu standardni -univerzalac igra na svim pozicjama osim golmana,kupuje ga Juventus.Pa zar su klubovi poput Bajerna i Juventusa talaske i glupani da bacaju pare?
A
Cyrax

#214 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Cyrax »

Neelix wrote:
buzzer wrote: imam osjecaj da su bracomrsci listom kompleksasi koji bi tako samarali ljude, vrijednije i bolje od sebe, kako bi kompenzirali nedostatak vlastitog samopouzdanja.
a ja imam osjecaj da su bracoljupci odreda ljudi bez ponosa, bez ega, i bez svoga "ja", koji bi i radovanu halalili, da im je doveo savu milosevica u reprezentaciju.
Eto nek ti jesi :)
mido_Hz

#215 Re: SALIHAMIDZIC

Post by mido_Hz »

A1fa wrote:
mido_Hz wrote:Pa ne mogu da vjerujem kakvih ima tvrdoglavih i glupih ljudi,Hasan Salihamidjic nema pravo nastupa za BIH repku,jer se odrekao naseg drzavljanstva u korist Njemackog,jer njemci su ga uslovili sa tim da uzme il' nase ili njihovo,i covjek odlucio i nema vise pravo da igra za nas.steta Hasan je bio igracina koja se rijetko radja,sve najbolje njemu u Juventusu.
I ja to isto pomislim kad vidim da ima onih koji na prvu povjerovase Ciri da je to pravi i jedini razlog sto Hasan ne igra i sto ga se ne zove ;)

Misimovic??
Bajramovic??? Hvala! 8-)
alfa dragi ne budi glup,ja sam tu info. znao prije nego sto je ciro u mimohodu to izjavio,davno sam to prije znao...nemojte biti glupi,hasana zaboli kurcina vise za nasom repkom i on bi volio da moze igrati baraz a mozda i prvenstvo u JAR-u...
burek_in_space

#216 Re: SALIHAMIDZIC

Post by burek_in_space »

@mido_HZ opomena :!: , povedi rachuna u ophodjenju prema drugim forumashima :!:
Globus

#217 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Globus »

mido_Hz wrote:
A1fa wrote:
mido_Hz wrote:Pa ne mogu da vjerujem kakvih ima tvrdoglavih i glupih ljudi,Hasan Salihamidjic nema pravo nastupa za BIH repku,jer se odrekao naseg drzavljanstva u korist Njemackog,jer njemci su ga uslovili sa tim da uzme il' nase ili njihovo,i covjek odlucio i nema vise pravo da igra za nas.steta Hasan je bio igracina koja se rijetko radja,sve najbolje njemu u Juventusu.
I ja to isto pomislim kad vidim da ima onih koji na prvu povjerovase Ciri da je to pravi i jedini razlog sto Hasan ne igra i sto ga se ne zove ;)

Misimovic??
Bajramovic??? Hvala! 8-)
alfa dragi ne budi glup,ja sam tu info. znao prije nego sto je ciro u mimohodu to izjavio,davno sam to prije znao...nemojte biti glupi,hasana zaboli kurcina vise za nasom repkom i on bi volio da moze igrati baraz a mozda i prvenstvo u JAR-u...
Volio bi Hasan da igra u barazu i na svjetskom da se dokaze da ga kupi neki veliki klub jelde ?
Adi_vp

#218 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Adi_vp »

Altsa wrote:
jel to moja budalastina ne istinita. reci mi sta je to ovaj papak iz jablanice uradio za reprezentaciju da bi se ponovo molio da igra. uglavnom se ponasao kao maneken na utakmici pazeci se da ne dode do povrede jer zaboga on iga ponekad za bajern. zato se ti poklopi sa svojim glupostima :skoljka: e ne znam zasto se ovaj rostiljdija uopste vise i spominje :?
Prvo pise se neistinita.Drugo ko si ti da nekog nazivas papkom?Sta si to ti vise uradio od Hasana pa da mu imas pravo davati kojekakve nadimke?Ne ulazim u polemiku da li treba igrati ili ne,nesto me to i ne zanima puno,al ne mogu ostati ravnodusan kad ga svakakva balavurdija sere a prst je drzala u ustima dok je on igr'o.S'vacas?Dabogda.Rostiljdjija?To neka nova fora u skoli?
A1fa

#219 Re: SALIHAMIDZIC

Post by A1fa »

mido_Hz wrote:
A1fa wrote:

Misimovic??
Bajramovic??? Hvala! 8-)
Hajde da ti postavim ono pitanje nakon kojeg se svaki od vas koji lupa tu glupost povuce iz rasprave sa ove teme...KAKO NJEMACKI DRZAVLJANI ZLATAN BAJRAMOVIC I ZVJEZDAN MISIMOVIC IGRAJU ZA BIH????

Ne mislis valjda da su se oni odrekli njemackog drzavljanstva u korist bosanskog, ili si jedan odonih koji tvrde da je moguce uzeti bosansko drzavljanstvo kad imas njemacko, ali ne moze obrnuto vec ga se moras odreci prvo?? OK, znam da ima i takvih slucajeva, ali Hasan Salihamidzic je onda njemacki drzavljanin sa bosanskim korijenima (bas kao i navedena dvojica) i moze mu se onda izdati ubrzanom procedurom bosanski pasos ;) Da postoji zelja i njegova, i Chirina da se on vrati, administrativne prepreke nisu nerjesive...ali njegov stav odavno niko nije ni provjerio, a savezov i Chirin svi vise znamo napamet, samo mi je krivo sto jos hoce i budalama da nas naprave umjesto da kazu pravu istinu koje se izgleda i oni stide! :x :x
mido_Hz

#220 Re: SALIHAMIDZIC

Post by mido_Hz »

Hajde da ti postavim ono pitanje nakon kojeg se svaki od vas koji lupa tu glupost povuce iz rasprave sa ove teme...KAKO NJEMACKI DRZAVLJANI ZLATAN BAJRAMOVIC I ZVJEZDAN MISIMOVIC IGRAJU ZA BIH????

Ne mislis valjda da su se oni odrekli njemackog drzavljanstva u korist bosanskog, ili si jedan odonih koji tvrde da je moguce uzeti bosansko drzavljanstvo kad imas njemacko, ali ne moze obrnuto vec ga se moras odreci prvo?? OK, znam da ima i takvih slucajeva, ali Hasan Salihamidzic je onda njemacki drzavljanin sa bosanskim korijenima (bas kao i navedena dvojica) i moze mu se onda izdati ubrzanom procedurom bosanski pasos ;) Da postoji zelja i njegova, i Chirina da se on vrati, administrativne prepreke nisu nerjesive...ali njegov stav odavno niko nije ni provjerio, a savezov i Chirin svi vise znamo napamet, samo mi je krivo sto jos hoce i budalama da nas naprave umjesto da kazu pravu istinu koje se izgleda i oni stide! :x :x[/quote][/quote]

evo kako Hasan dok je igrao u Bayernu imao je dvojno,znaci mogao je igrati za nasu repku isto kao i Bajramovic,Misimovic,al nakon sto je otisao iz Bayerna u juventus(u italy) zbog toga su mu trazili da se jednog odrekne drzavaljnstva,nebi ga sa tim uslovljavali da je ostao u njemackoj...jel sad uredu ili imas jos koje pitanje?!!!
Globus

#221 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Globus »

Ali kad cete skontati da ovo drzavljanstvo nema veze sa sportskim drzavljanstvom !? :/
A1fa

#222 Re: SALIHAMIDZIC

Post by A1fa »

mido_Hz wrote:evo kako Hasan dok je igrao u Bayernu imao je dvojno,znaci mogao je igrati za nasu repku isto kao i Bajramovic,Misimovic,al nakon sto je otisao iz Bayerna u juventus(u italy) zbog toga su mu trazili da se jednog odrekne drzavaljnstva,nebi ga sa tim uslovljavali da je ostao u njemackoj...jel sad uredu ili imas jos koje pitanje?!!!
Naravno da imam :) Zbog cega bi to neko od njega trazio ako je vec imao njemacko drzavljanstvo i time bio ,,domaci igrac'', odnosno igrac iz EU?? Koga u toj situaciji zanima sto on ima i bosansko drzavljanstvo??
Muslimovic je igrao u Italiji sa bosanskim i svedskim drzavljanstvom ;) Gubite se polako u vlastitim nebulozama i pobijate sami sebe ,,argumentima''. 8-)
A1fa

#223 Re: SALIHAMIDZIC

Post by A1fa »

Globus wrote:Ali kad cete skontati da ovo drzavljanstvo nema veze sa sportskim drzavljanstvom !? :/
vjerovatno nikad, jer za ovakve je svaka Chirina nebuloza koju izvali u eter zakon 8-)
studeni76

#224 Re: SALIHAMIDZIC

Post by studeni76 »

@A1fa

Zasto se raspravljas sa nedokaznim ljudima. Vidis da vise neznaju sta ce da kazu.

Nastranu kvalitet Sergeja,Bolica,Baljica pa i Kodre, Hasan je nas najbolji igrac u zadnjih 20 godina.
Adi_vp

#225 Re: SALIHAMIDZIC

Post by Adi_vp »

studeni76 wrote:
Nastranu kvalitet Sergeja,Bolica,Baljica pa i Kodre, Hasan je nas najbolji igrac u zadnjih 20 godina.
:thumbup: Kome nije jasno nek uporedi trofeje i sve ce se samo kazati,statistika je u Hasanovom slucaju neumoljiva da ne kazem brutalna :D
Post Reply