ima smisla
Sajam knjige
Moderator: Chloe
- JThomas
#26 Re: Sajam knjige
znači, salt lake city je ustvari tuzla
ima smisla
ima smisla
- 2407
#27 Re: Sajam knjige
Rodjak me je zvao neki dan i kaze da ima; preko koga/cega to ne znam. Povratna je oko 20-25KM plus 5Kn ulaz na sajam. Uostalom, jedino tako i planiram icijedna wrote:I da li ce biti organizovan prevoz? Iz Tuzle npr?
Pozz
- jedna
#28 Re: Sajam knjige
2407 wrote:Rodjak me je zvao neki dan i kaze da ima; preko koga/cega to ne znam. Povratna je oko 20-25KM plus 5Kn ulaz na sajam. Uostalom, jedino tako i planiram icijedna wrote:I da li ce biti organizovan prevoz? Iz Tuzle npr?
Pozz
Pa dobro, nije losa cijena. Mene vise interesuje koji datum?
- 2407
#29 Re: Sajam knjige
/\
Sa ekonomskim fakultetom bi se islo 15.11.(subota), za druge opcije ne znam. Probaj se raspitati kod onih preko koga si isla u Bg, neces valjda dopustiti da ja iz Sarajeva to radim pored tebe zive u Tuzli
Da li bi mi neko od onih sto su posjecivali sajam u Zagrebu mogao odgovoriti na ovo?
Sa ekonomskim fakultetom bi se islo 15.11.(subota), za druge opcije ne znam. Probaj se raspitati kod onih preko koga si isla u Bg, neces valjda dopustiti da ja iz Sarajeva to radim pored tebe zive u Tuzli
Da li bi mi neko od onih sto su posjecivali sajam u Zagrebu mogao odgovoriti na ovo?
HvalaKako se krece cijena knjiga na sajmu u Zg? Bude li popusta i koliko?
-
zafrigana
#30 Re: Sajam knjige
Svaki sajam ima određene popuste tako i ZG. Knjiga nije jeftina...a ni ne treba biti..barem ona u kojoj se pronalazimo.2407 wrote:Kako se krece cijena knjiga na sajmu u Zg? Bude li popusta i koliko?zafrigana wrote:Koga zanima međunarodni sajam knjige u ZG...evo ga samo što nije...12-16.11.2008. Uvijek se može naći nešto novo što nismo Dotaknuli. Da li je skupo? Ovisi o našim prioritetima![]()
http://74.125.39.104/search?q=cache:xyN ... cd=1&gl=hr
Kazu kako svaki čovjek u svom životu ima sigurno dvije knjige. Onu koju je "sam" napisao i onu koju je "netko" za njega napisao...pa kome koji naslov.
Zanimljivo je kada kupujemo neku odjecu koja nam se svidi na oko..ne pitamo za cijenu ili je ovlaš pogledamo..a knjigu brate mili okrečemo, listamo..vraćamo, odlazimo...pa iz početka...A opet tko šta voli.
Ma sniženo je ..ne znam koliko..ali vrijedi otići...
- jedna
#31 Re: Sajam knjige
Bogami ja se dugo "modam" i oko odjece kad se od svoje pare odvajam. Dok sam zivjela na tuđoj grbači to mi i nije bio neki problemzafrigana wrote:Svaki sajam ima određene popuste tako i ZG. Knjiga nije jeftina...a ni ne treba biti..barem ona u kojoj se pronalazimo.2407 wrote:Kako se krece cijena knjiga na sajmu u Zg? Bude li popusta i koliko?zafrigana wrote:Koga zanima međunarodni sajam knjige u ZG...evo ga samo što nije...12-16.11.2008. Uvijek se može naći nešto novo što nismo Dotaknuli. Da li je skupo? Ovisi o našim prioritetima![]()
Kazu kako svaki čovjek u svom životu ima sigurno dvije knjige. Onu koju je "sam" napisao i onu koju je "netko" za njega napisao...pa kome koji naslov.
Zanimljivo je kada kupujemo neku odjecu koja nam se svidi na oko..ne pitamo za cijenu ili je ovlaš pogledamo..a knjigu brate mili okrečemo, listamo..vraćamo, odlazimo...pa iz početka...A opet tko šta voli.
- 2407
#32 Re: Sajam knjige
Imamo slicno misljenje mada se o ovoj temi moze dosta raspravljati :)Moja izjava sa drugog topica:zafrigana wrote:Svaki sajam ima određene popuste tako i ZG. Knjiga nije jeftina...a ni ne treba biti..barem ona u kojoj se pronalazimo.2407 wrote:Kako se krece cijena knjiga na sajmu u Zg? Bude li popusta i koliko?zafrigana wrote:Koga zanima međunarodni sajam knjige u ZG...evo ga samo što nije...12-16.11.2008. Uvijek se može naći nešto novo što nismo Dotaknuli. Da li je skupo? Ovisi o našim prioritetima![]()
Pitao sam vise kalkulacije radi i pravljenja prioriteta medju knjigama koje mi trebaju. Imam solidnu listu knjga koje nisam uspio naci u Bg, jer se radi vecinom o hrvatskim izdanjima. Cijene znam kako se krecu na netu ali ne znam kako se krecu na sajmu2407 wrote: Sto se tice skupoce knjiga, misim da je to stvar gledanja prioriteta. Skupo nam je dati npr. 60KM za knjigu koja ce nam obagatit rijecnik, produhoviti i edukovati, prosiriti vidike.... a nije nam skupo dati za mobitel 600KM koji nam apsolutno nista nece donijeti. Osim mozda tumora na mozgu(ne desilo se nikom)
Pozz
Pozdrav
-
zafrigana
#33 Re: Sajam knjige
Pošto ne znaš kakve su cijene na sajmu evo ti razloga da si daš petama vjetra....pa put ZG, a možeš si tamo kupiti i koji dobar koma robe 
- black
#34 Re: Sajam knjige

Izložba će se, kao i prošle godine, održati u prostoru gradske galerije Collegium Artisticum. Izložba će se održati od 12-24. decembra 2008. godine (11. decembar je pripremni dan), radno vrijeme je od 10:00 – 19:00 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetioce.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#35 Re: Sajam knjige
eeeeeeeeeee to cekam
svaka cast
bumo idemo da trosimo

svaka cast
bumo idemo da trosimo
- JThomas
#36 Re: Sajam knjige
9999 postova
dobro razmisli na šta ćeš upotrijebiti desethiljaditi
- Truba
#37 Re: Sajam knjige
e hebgaJThomas wrote:9999 postova![]()
ali imao bih ja više da nije neki haker obrisao nekih 25% svih postova pa tako i mojih poruka
- Truba
#38 Re: Sajam knjige
kupih brdo stripova
i to u izvidnici
sljedeći dani su dani za kupovinu
-
debela
#39 Re: Sajam knjige
komi, ima li ista novo u odnosu na prosle sajmove?
- Truba
#40 Re: Sajam knjige
ali tek sam bio u izvidnici
- black
#41 Re: Sajam knjige
kakvih stripova ? i koliko su parakomi wrote:otiđoh po knjige
kupih brdo stripova
i to u izvidnici![]()
![]()
![]()
sljedeći dani su dani za kupovinu![]()
![]()
moram i ja u ovoj hefti otici
- Truba
#42 Re: Sajam knjige
u nedostatku 150 eura za metabarone i inkala
kao i 35 eura za watchmene
zadovoljio sam se klasičnim jeftinim bonelijevcima dylan brad baron i magični vjetar
kao i 35 eura za watchmene
zadovoljio sam se klasičnim jeftinim bonelijevcima dylan brad baron i magični vjetar
- Truba
#44 Re: Sajam knjige
toooooo
ganjam Nekronomikon i opet neke stripove
i grafičke novele

ganjam Nekronomikon i opet neke stripove
- upravnik
#45 Re: Sajam knjige
e toga neće biti provjerenokomi wrote:toooooo
ganjam Nekronomikon i opet neke stripovei grafičke novele
![]()
![]()
- Truba
#46 Re: Sajam knjige
ma bit će kod nekog izdavača iz srbije
uvijek bude stripova i grafičkih novela
samo ovaj nekronomikon je skup a i veličanstveno je vala izdanje ... dosad neviđeno... nijedan pisac nije doživio takav tretman
samo on pisac nekronomikona Lovkraft
uvijek bude stripova i grafičkih novela
samo ovaj nekronomikon je skup a i veličanstveno je vala izdanje ... dosad neviđeno... nijedan pisac nije doživio takav tretman
samo on pisac nekronomikona Lovkraft