SAJAM KNJIGA

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Ja se izvinjaJEm, koja je tema ove emisijie? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

da ne spominjem one što su došli po erotski strip album Druna, Torpedo i slično :x

jednostavno se da razlikovati filpdikovski knjiški moljac koji smrdi na stari papir od zalizanog jebača :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

komi wrote:da ne spominjem one što su došli po erotski strip album Druna, Torpedo i slično :x

jednostavno se da razlikovati filpdikovski knjiški moljac koji smrdi na stari papir od zalizanog jebača :D
nema toga vise kao nekad...
Image
pitt

Post by pitt »

debela wrote:nisam komentarisala to sto si cula niti me interesuju razlozi zbog kojih ljudi odlaze na neka mjesta. nervira me ljepljenje etiketa 'biti vidjen' iz cista mira kad god se odrzava neka manifestacija u gradu a iole je posjecena. cini mi se da mnogi ljudi smatraju da samo oni imaju pravo uzivati u odredjenim stvarima i da se podrazumijeva da su oni predodredjeni za to, a svi ostali se vode trendom.
Balkanius Primitivius- Kulture i obicaji stanovnika Balkana :D:D
¤

Post by ¤ »

debela wrote: upravo tako, zato i smatram svu ovu pricu 'biti vidjen' supljom. doslo je dotle da covjek ne moze nigdje otici i javno pokazati interesovanje za bilo cim jer ce ga odmah prozvati svakakvim.
debela wrote:nisam komentarisala to sto si cula niti me interesuju razlozi zbog kojih ljudi odlaze na neka mjesta. nervira me ljepljenje etiketa 'biti vidjen' iz cista mira kad god se odrzava neka manifestacija u gradu a iole je posjecena. cini mi se da mnogi ljudi smatraju da samo oni imaju pravo uzivati u odredjenim stvarima i da se podrazumijeva da su oni predodredjeni za to, a svi ostali se vode trendom.
Debela, slazem se sa oba tvoja komentara.
Truba

Post by Truba »

:D :D :D

nešto ne vidim da se po antikvarnicama prave gužve... tijekom godine... a ni ulični prodavači nemaju baš neki pazar... ah da tu su knjige skuplje ... :D :oops: ali stoje čitavu godinu... pa se može rasporediti ta razlika od 3 marke u cijeni

eno u merkatoru su živkovićeve knjige iste cijene kao i na sajmu...isto je i sa onom knjižarom u titovoj ulici ... sve iste knjige... ali nikada gužve tamo :D:D:D... ofucale se jadne od slilnog listanja :D:D:D
pitt

Post by pitt »

komi wrote::D :D :D

nešto ne vidim da se po antikvarnicama prave gužve... tijekom godine... a ni ulični prodavači nemaju baš neki pazar... ah da tu su knjige skuplje ... :D :oops: ali stoje čitavu godinu... pa se može rasporediti ta razlika od 3 marke u cijeni

eno u merkatoru su živkovićeve knjige iste cijene kao i na sajmu...isto je i sa onom knjižarom u titovoj ulici ... sve iste knjige... ali nikada gužve tamo :D:D:D... ofucale se jadne od slilnog listanja :D:D:D
A ti to nemas precha posla no snimas ko ulazi i izlazi iz gradskih knjizara? :? :?
alek

Post by alek »

pitt wrote:A ti to nemas precha posla no snimas ko ulazi i izlazi iz gradskih knjizara? :? :?
kad se umoris u svojim naporima da budes vidjen, izaberes da budes onaj koji vidi :D
pitt

Post by pitt »

alek wrote:
pitt wrote:A ti to nemas precha posla no snimas ko ulazi i izlazi iz gradskih knjizara? :? :?
kad se umoris u svojim naporima da budes vidjen, izaberes da budes onaj koji vidi :D
Nadam se da ne govorite iz vlastitog iskustva.....mudri esteticaru :D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pitt wrote:
alek wrote:
ja znam samo da jos nisam nasla smedje knjige, A5 format, za policu u dnevnoj sobi...
komi, slazem se sa tvojim gornjim postom :P:P
pitt

Post by pitt »

mIRCerka wrote:
pitt wrote:
alek wrote: kad se umoris u svojim naporima da budes vidjen, izaberes da budes onaj koji vidi :D
ja znam samo da jos nisam nasla smedje knjige, A5 format, za policu u dnevnoj sobi...
komi, slazem se sa tvojim gornjim postom :P:P
Hoces da ja pogledam sta kod sebe u mahali? :D:D:D
Ti meni vidi imal sta bordo boje :D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pitt wrote: Hoces da ja pogledam sta kod sebe u mahali? :D:D:D
za novu kancelariju smo jednoglasno odabrali bordo e/itison :D:D:D

ne zachatavaj temu.... 8-)
pitt

Post by pitt »

mIRCerka wrote:

Pa o knjigama prichamo :x

Inache ja ne idem po sajmovima (nemam vremena), narucujem knjige puem interneta i ponekad svratim do jedne male antikvarnice/knjizare. Barnes & Nobles ne podnosim organski. Znaci, mene ako bi neko vidio na sajmu, rekli bi vidi ovog papka (pitarskog :D:D:D) dosho a bude vidjen? :?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pitt wrote:
mIRCerka wrote:

Pa o knjigama prichamo :x

Inache ja ne idem po sajmovima (nemam vremena), narucujem knjige puem interneta i ponekad svratim do jedne male antikvarnice/knjizare. Barnes & Nobles ne podnosim organski. Znaci, mene ako bi neko vidio na sajmu, rekli bi vidi ovog papka (pitarskog :D:D:D) dosho a bude vidjen? :?
ja sam isla u nadi da ce biti nesto novo od moderne britanske, medjutim pRc! oni sajam iskoristili da plasiraju knjige koje im mjesecima stoje na policama ....
znam jer ih jednom u 10 dana obidjem u nadji da ce stici nesto novo...
CiCiban

Post by CiCiban »

da li je neko postao vlasnik ( ili je od ranije vec) ''povijesti ljepote'' by umberto eco ? da skeniram :roll: ? :sad:
iceman ze

Post by iceman ze »

Ja sam isao samo da kupim ''D.Vincijev kod'', i kupio sam , jer me pravo intersuje sta je napisano, na svakom forumu samo pisu o njoj, te navodno ce se i film snimati sljedece godine. Mada nisam imao para jos za neku, znate kako je pred platu, ista prica ko i prosle godine......vidim bilo je Kundere, Hesse-a, Koelja, Eca i dosta drugih.
Truba

Post by Truba »

poštujem vaša mišljenja ali me zanimaju kao ptičija govna...

8) 8) 8)
pitt

Post by pitt »

komi wrote:poštujem vaša mišljenja ali me zanimaju kao ptičija govna...

8) 8) 8)
Stidi se :D
¤

Post by ¤ »

komi wrote::D :D :D

Guzvu kakva je na sajmu, mogao si zadnji put vidjeti 80-tih godina kada su bili redovi za kafu i ulje, koji su se mogli kupiti samo na kartice. Takodjer, ne znam ni da su u Beogradu ili Zagrebu guzve u knjizarama. Sajam knjige u oba grada je bio odlicno posjecen bas kao u Sarajevu. Sajam u Beogradu je trajao 20 dana i svaki dan bio krcat. Slicna stvar je i sa Zagrebom. Guzve po knjizarama ne vidjeh ni u Zagrebu, ni u Dubrovniku, ni u Splitu, ni u Beogradu. Sta, sad knjizari iz BiH, SiCG i CRO zive samo od prodaje na sajmu, a tokom preostalih 11 mjeseci prave gubitke? Nesto ne vidjeh da se po Sarajevu zatvaraju ni knjizare ni antikvarnice. Da im prodaja ide tako lose, vjerovatno bi promjenili djelatnost, i prodavali bi nesto drugo umjesto knjiga. Ono sto bih ja volio jeste to da je ponuda u njima raznovrsnija, jer je neke naslove tesko naci, ili neke odredjene autore, ali uglavnom ponuda i nije tako losa.

Ne znam koju si ti knjigu nasao da joj je ista cijena kao u ostalim knjizarama u gradu van sajma, ali skoro sve knjige su imale popust od 20% do 80%. Uostalom, i reklama za sajam je bila takva da su bili najavljeni veliki popusti na knjige, i normalno da su svi koji su dosli na sajam, ocekivali najavljeni popust. Cijena knjiga u vansajamskoj ponudi je na zalost visoka, a nadam se da ce prodavaci iz svega ovoga izvuci neki zakljucak. Takodjer, biblioteka BH Dana je knjige koje prodavala uz Dane, prodala u tirazu preko 600.000 knjiga. Nisu valjda ljudi i te knjige kupovali da bi ih neko vidio kako se vracaju kuci sa knjigom od 5 KM ispod pazuha? Ti si bio na sajmu, i samo se vrtio, da bi na kraju kupio "samo jednu knjigu". Jel' sad po kriterijima pojedinaca, tebe treba svrstati u kategoriju onih koji su tu dosli samo da budu vidjeni? Po meni ne. Neposteno je da isto to pravo na posjetu ili kupovinu samo jedne knjige uskracujes drugima i odmah ih etiketiras da su tu, samo da bi bili vidjeni. Ne znam cak ni po kojem kriteriju se prave takve analize i dolazi do takvih zakljucaka. Za tebe je dovoljno to da si na sajmu od 8.000 posjetilaca dnevno, vidio 5 ljudi za koje znas (a zapravo mislis) da su na sajmu ne da bi kupili knjige, nego da bi bili vidjeni. Uostalom, ako su ponuda i cijene knjiga sa sajma iste kao i u Merkatoru ili u knjizari u Titovoj (ili nekoj drugoj knjizari) sta je onda bila svrha tvog odlaska na sajam? Vjerovatno ne da bi bio vidjen. Na sajmu su pretezno bili oni koji vole knjige.
morti

Post by morti »

ja uzeo 3 knjige...
čisto da se zna...
otišo 2 puta...
i to čisto da se zna...

:D

a ustvari koga boli patka?

8-)
Truba

Post by Truba »

ja uzeh 3 koje koštaju 27
a ostale 3 koje sam želio bih trebao izdvojiti ravno 90 maraka

ebemti nastavke :roll:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Da imam djecu kupio bih im onu ogromnu zvjezdanu kartu. Ma i ja sam dijete, jedno deset minuta sam zurio u ono :D

( I u vodolijicu :D )
alek

Post by alek »

horns&drums wrote:Ma i ja sam dijete
ma nisi :D i jadan ti je to nacin da sakrijes godine :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Ali efikasan :D
iceman ze

Post by iceman ze »

Ja sam bio zadnji dan i ocekivao sam veliko snizenje. Kakvo im je to snizenje, kad se razlikuje u par maraka od knjizara. Ja sam kupio jednu knjigu i ndao sam 22 KM, a u knjizari ista takva 25 KM, a fol neko snizenje i popusti, stvarno su me razocarali.
Post Reply