Sahranjen predsjednik Republike Srpske Milan Jelić

SFSN

Post by SFSN »

8) ево...лијепа наша Република Српска је настала 09.01.1992. ....
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

SFSN wrote:8) ево...лијепа наша Република Српска је настала 09.01.1992. ....
Oh, izvini genocid i etnicko ciscenje je pocelo nakon 9/1/1992, malo okasnili. Il ti je Risto Djogo isprao mozak pa ne vidis dalje od nosa?
bosn.om

Post by bosn.om »

SFSN wrote:Ево, невјерним Томама 8)

http://www.vladars.net/lt/srpska/
O Republici Srpskoj

Geografski i demografski podaci

Dobrodosli u RSRepublika Srpska je proglašena 09. januara 1992. godine, a kao državni entitet verifikovana je Dejtonskim mirovnim sporazumom i potpisivanjem mira u Parizu 14. decembra 1995., kojim je završen troipogodišnji rat (1992-1995) u Bosni i Hercegovini. Republika Srpska je danas parlamentarna republika sa ograničenim međunarodnim subjektivitetom.......
Auhh, izdade ti svoju naciju bolan, kako sad opravdati da agresija i cjepanje jedinestvene BH republike nije bilo spremano mjesecima/godinama prije Aprila 1992.??? Tesko sad opet vratiti na argumentaciju da vas jedino ubistvo starog svata natjera da preko noci navucete najjaci oklopni arsenal koji se pomijerao po Evropi od 2. Svjetskog rata svud oko Sarajeva i sire po nasoj drzavi, jebiga tako je to kad se trudi svaki lonac poklopiti :-)
luciferino

Post by luciferino »

SFSN wrote:Надам се да сте разумјели оно 09.01.1992. 8)
Pa eto baš i nismo. I šta je starije, jaje ili kokoš?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

SFSN wrote:
За твоју информацију , лијепа моја и наша Република Српска је настала 09.01.1992....
kad si tako argumentovan, mozes li mi navesti sta je to Milan Jelic uradio za RS i ljude koji zive tamo? Samo daj konkretno podatke, mani se suplje BORIO SE ZA OVO BORIO SE ZA ONO jer se i Hare borio za ukidanje RS pa evo potpisa protokol o entitetskoj policiji.
Unaprijed hvala na KONKRETNOM odgovoru.
infobrcko

Post by infobrcko »

mIRCerka wrote:
SFSN wrote:
За твоју информацију , лијепа моја и наша Република Српска је настала 09.01.1992....
kad si tako argumentovan, mozes li mi navesti sta je to Milan Jelic uradio za RS i ljude koji zive tamo? Samo daj konkretno podatke, mani se suplje BORIO SE ZA OVO BORIO SE ZA ONO jer se i Hare borio za ukidanje RS pa evo potpisa protokol o entitetskoj policiji.
Covjek umro od posla a ti tako :lol: :D
infobrcko

Post by infobrcko »

mIRCerka wrote:
SFSN wrote:
Covjek umro od posla a ti tako :lol: :D
saviola

Post by saviola »

tolika mrznja prema svemu sto je srpsko, a opet toliko insistiranje na zajednickoj drzavi sa srbima :roll:
alija mi nije bio nimalo drag, naprotiv, bio mi je odvratan, ali mi nije palo napamet da pljujem po njemu nakon sto je umro. zapitajte se koliko ljudskosti je ostalo u vama (nakon svega sto ste u ratu prezivili) :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

saviola wrote:tolika mrznja prema svemu sto je srpsko, a opet toliko insistiranje na zajednickoj drzavi sa srbima :roll:
alija mi nije bio nimalo drag, naprotiv, bio mi je odvratan, ali mi nije palo napamet da pljujem po njemu nakon sto je umro. zapitajte se koliko ljudskosti je ostalo u vama (nakon svega sto ste u ratu prezivili) :roll:
mrznju prema njegovoj funkciji shvatam...
takmicenje ko ce socnije sta srocit ne kontam al et...
jedini politicar koji me ikad interesovao i za kojim cu ja pustiti suzu je Komsic... pitah konkretno sta je Jelic ucinio, osim sto se borio za kurce palce ko i hare....

Nigdje SFSNa ni drugih da mi kazu....
SFSN

Post by SFSN »

mIRCerka wrote:
SFSN wrote:
Поздрав теби Мирцерко 8)

Прочитај на оној другој теми што је затворена дијелове, али да поновим....

1. Чула си за рафинерију у Модричи, наравно...ако мислиш да рафинерија ради сама од себе - погледај рафинерију у Броду 8)
2. Питај колико људи ради у рафинерији и колико се породица храни што родитељи раде у рафинерији
3. Јако важна ствар што је Предсједник Јелић фактор који је придонио уједињењу и смањењу тензија између источне Српске и западне Српске
4. Зови рафинерију и питај колико студената има стипендију од рафинерије, иако кадрови као филозоф, педагог, инж. шумарства и нису нешто неопходни за рафинерију 8)
5. Фудбалски клуб Модрича....мислиш да је пао с неба? У градићу од 5.000 људи..
6. Одбојкашки клуб Модрича - класа у том спорту
7. Женски одбојкашки клуб - исто тако
8. Ауто клуб Оптима вишеструки шампиони СЦГ и БиХ...рекордери у многим дисциплинама
...ништа није прошло без Јелићевог аминовања....

Како ти рекох , овај човјек је човјек који је СТВАРАО ХЉЕБ и ПОСЛОВЕ ЉУДИМА...људи хоће посла - он им је дао посла, људи хоће фудбал - он им да фудбал - људи хоће игара - он им је дао игара - људи хоће достојанство - он га је на челу Српске вратио и дао......- и то су људи цијенили од Требиња до Новог , па и даље као што си могла можда примјетити по званицама на сахрани....ок?
volvoxII

Post by volvoxII »

jel ti to nama prijetis, majmune
celavac27

Post by celavac27 »

saviola wrote:tolika mrznja prema svemu sto je srpsko, a opet toliko insistiranje na zajednickoj drzavi sa srbima :roll:

Slusaj sto se tice tog Jelica nek mu dragi Bog da kako je i zasluzio svi smo ovdje na lazi eto oni odose na istinu pa cemo svi vidjet kako smo i sta zasluzili covjek umro i gotovo pustite sad ((malo humanizma))

No bas srbi nebi trebali o humanizmu jer preturati masovne grobnice izmjestati tijela napacenih i sta sve ne raditit izivljavati se na mrtvima i na mezarlucima i na katolickim grobljima pa nisam jednom prisustvovao razmjeni mrtvih kojima je poslije smrti svasta radjeno itd itd itd....
saviola

Post by saviola »

celavac27 wrote:

Slusaj sto se tice tog Jelica nek mu dragi Bog da kako je i zasluzio svi smo ovdje na lazi eto oni odose na istinu pa cemo svi vidjet kako smo i sta zasluzili covjek umro i gotovo pustite sad ((malo humanizma))

No bas srbi nebi trebali o humanizmu jer preturati masovne grobnice izmjestati tijela napacenih i sta sve ne raditit izivljavati se na mrtvima i na mezarlucima i na katolickim grobljima pa nisam jednom prisustvovao razmjeni mrtvih kojima je poslije smrti svasta radjeno itd itd itd....

opet generalizacija :-)

pa jel jelic radio to o cemu ti pricas?

isto kao da ja sad pljujem po npr. nedzad brankovicu, jer su muslimani klali i palili srpska sela :roll: nidje veze
mIRCerka

Post by mIRCerka »

SFSN wrote:
mIRCerka wrote:
SFSN wrote:
Поздрав теби Мирцерко 8)

1. Чула си за рафинерију у Модричи, наравно...ако мислиш да рафинерија ради сама од себе - погледај рафинерију у Броду 8)
2. Питај колико људи ради у рафинерији и колико се породица храни што родитељи раде у рафинерији
3. Јако важна ствар што је Предсједник Јелић фактор који је придонио уједињењу и смањењу тензија између источне Српске и западне Српске
4. Зови рафинерију и питај колико студената има стипендију од рафинерије, иако кадрови као филозоф, педагог, инж. шумарства и нису нешто неопходни за рафинерију 8)
8. Ауто клуб Оптима вишеструки шампиони СЦГ и БиХ...рекордери у многим дисциплинама

Како ти рекох , овај човјек је човјек који је СТВАРАО ХЉЕБ и ПОСЛОВЕ ЉУДИМА...људи хоће посла - он им је дао посла, људи хоће фудбал - он им да фудбал - људи хоће игара - он им је дао игара - људи хоће достојанство - он га је на челу Српске вратио и дао......- и то су људи цијенили од Требиња до Новог , па и даље као што си могла можда примјетити по званицама на сахрани....ок?
Sto procitah vidim da je dao mrvu hljeba nekima i brdo igara mnogima...

E sad, rafinerije.... to je smrdljivo ko i telekomi...i dok ljudi skinu mrene NASHI I VASI tek ce onda skontati koliki su krediti nase drzave BiH....al nije bitno sto smo zavaljeni, ipak nas zavalise Nasi... gledala sam rtrs u utorak navece i vidjela sam zvanice... ne znam o kojem dostojanstvu pricas, svojim marifetlucima je samo dopisao koji minus rsu kao entitetu...

A opet mi nisi argumentovao ni te rafinerije - od kojih para? jer lako je tudjim gloginje mlatit (klise, ali dobar)...
venera888

Post by venera888 »

Klodovik wrote:Ali je na sahrani haman bilo i pjesme:

Prisustvo sahrani Milana Jelića najavili predstavnici vlasti RS-a, FBiH, Srbije i diplomatski hor u BiH

http://www.sarajevo-x.com/clanak/071002099
U krscanskoj tradiciji je muzika(t.j zalosna,ne mislim sad na turbo folk) dozvoljena na dzenazi dok npr kod nas(islamska tradicija) muzika se smatra zabranjenom najmanje 40 dana
mIRCerka

Post by mIRCerka »

venera888 wrote:

Prisustvo sahrani Milana Jelića najavili predstavnici vlasti RS-a, FBiH, Srbije i diplomatski hor u BiH

U krscanskoj tradiciji je muzika(t.j zalosna,ne mislim sad na turbo folk) dozvoljena na dzenazi dok npr kod nas(islamska tradicija) muzika se smatra zabranjenom najmanje 40 dana
i amidza Stavros iz Atine.. :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

venera888 wrote:

Malkice si se zaHebala... Znam pravoslavce kojim ni telefon ne zvoni tih 40 dana... Sto opet nema veze ni s krscanstvom ni s islamom... Nego sa nekim specificnostima odredjenih podrucja...
and

Post by and »

ne insistiramo mi na zajednickoj drzavi sa srbima ,vec samo postujemo realnost da i srbi zive u bih.da nam je drago i nije
saviola

Post by saviola »

and wrote:
ne insistiramo mi na zajednickoj drzavi sa srbima ,vec samo postujemo realnost da i srbi zive u bih.da nam je drago i nije

nije ni nama :D ali to nije razlog da pljujete po nasim mrtvima, kao ni mi po vasim :roll:
SFSN

Post by SFSN »

mIRCerka wrote:
SFSN wrote:
mIRCerka wrote: kad si tako argumentovan, mozes li mi navesti sta je to Milan Jelic uradio za RS i ljude koji zive tamo? Samo daj konkretno podatke, mani se suplje BORIO SE ZA OVO BORIO SE ZA ONO jer se i Hare borio za ukidanje RS pa evo potpisa protokol o entitetskoj policiji.
Поздрав теби Мирцерко 8)

Sto procitah vidim da je dao mrvu hljeba nekima i brdo igara mnogima...

E sad, rafinerije.... to je smrdljivo ko i telekomi...i dok ljudi skinu mrene NASHI I VASI tek ce onda skontati koliki su krediti nase drzave BiH....al nije bitno sto smo zavaljeni, ipak nas zavalise Nasi... gledala sam rtrs u utorak navece i vidjela sam zvanice... ne znam o kojem dostojanstvu pricas, svojim marifetlucima je samo dopisao koji minus rsu kao entitetu...

A opet mi nisi argumentovao ni te rafinerije - od kojih para? jer lako je tudjim gloginje mlatit (klise, ali dobar)...
ех, сад...немам приступа финансијким књигама Рафинерије, а радо бих ти одговорио на питања...а нашло би се вјероватно питања и за Бранка Микулића 8)...и стварно не знам шта је то ''смрдљиво'' , али радо ћу послушати твоје објашњење...ако може конкретно...

...али оно што је видљиво је да људи РАДЕ у рафинерији, имају добре плате за тренутне услове, да технологија производње напредује, да добијају награде Еурека у Бриселу за квалитет, да дјеца из читаве Српске имају стипендију од рафинерије, да су неки европски произвођачи аутомобила одобрили употребу моторних уља из Модриче, да су сви они ИСО стандарди испуњени, видљиво је да се рафинерија својим радом ИЗДРЖАВА, да помаже спорт (као што видиш једна пишљива Модрича набије Сарајево које замало није ушло у лигу шампиона у Сарајеву), да у Сарајеву не можеш наћи одбојкашку екипу која би побиједила дјецу из Модриче (а Модрича ти је величине Добриње у најбољем случају 8) )....

Заборавих ти још причати о Фондацији Предсједника Српске за најдаровитије студенте ....та фондација ће се звати Милан Јелић ускоро...

Заборавих ти напоменути када је Јелић био у немилости СДС-а да је читав град стао испред капије рафинерије када су покушали смијенити њиховог директора - значи, читав град је дошао и забранио СДС-овим министрима и полицији да уђу рафинерију и на срећу одбранили су себи и свој хљеб...(има ли да се игдје то десило на овим просторима? Да су обични људи побиједили силлу политичара??? и заштитили свог човјека....видиш ли колико су ти људи вољели Јелића....

Заборавих ти напоменути да је СДС поставио бомбу под Јелићев ауто пред кућом и замало су побили његову породицу јер се овај није слагао са неким стварима....

Заборавих горе напоменути , можда се вама Федералцима неће свидјети, али за вријеме Милановог мандата су много боље везе Српске и Србије...док је СДС био на власти било је много хладније...и Јелић је много допринио томе....

Шта да ти кажем, ти можда ниси видјела, а можда ниси ни у могућности да видиш...ипак је то субјективно....али било је величанствено и било је достојанствено како и приличи и интелектуалној и моралној громади од човјека....нека му је лака земља :(
Cika Krlja

Post by Cika Krlja »

nesto sto je nastalo na genocidu

Sve drzave su nastale na genocidu.Zar ste Vi Bosnjaci zaboravili kakav ste pokolj napravili amebama, kad ste dosli na ove prostore.
Ja sam thunderman

#47 haha

Post by Ja sam thunderman »

Neka mu je jako, jako tvrda zemlja Jelicu!
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Da, da, ja sam razumio da neki ne znaju da li bi prvo da seru pa da jedu ili prvo da nesto jedu pa da seru... jer, koliko ja znam do skoro bi da je rat vodjen zato sto BiH nije htjela da ostane u Jugi a sad vidim da je znaci vec ranije bilo odluceno da postoji ta neka rs...
hajd se prvo usaglasite sta ce te prvo pa nam javite :-)
Srecom pa vam i u ustavu pise da ste ograniceni pa nekako covjeku lakse... :oops:
SFSN

Post by SFSN »

daduli_sa wrote:
Da, da, ja sam razumio da neki ne znaju da li bi prvo da seru pa da jedu ili prvo da nesto jedu pa da seru... jer, koliko ja znam do skoro bi da je rat vodjen zato sto BiH nije htjela da ostane u Jugi a sad vidim da je znaci vec ranije bilo odluceno da postoji ta neka rs...
Srecom pa vam i u ustavu pise da ste ograniceni pa nekako covjeku lakse... :oops:
8)....слијепцу је џаба боје објашњавати....а неком коме не иду датуми џаба временску линију објашњавати ... 8)
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

SFSN wrote:
daduli_sa wrote:
8)....слијепцу је џаба боје објашњавати....а неком коме не иду датуми џаба временску линију објашњавати ... 8)
Dzaba je tebi objasnjavati da ne moze Srpsko seoce, iz Modricke pripizdine kojem je pripala uljara a ne rafinerija - sto su dvije razlicite stvari, moj Srbine, a proprije zalaganja kroz esalone SDS-a, do fotelje u onome sto je Tile napravio, a ne Jelic&co. jer ti su jedino sposobni bili za prodati, sta kome treba i po kojoj cijeni, dakle - ne moze takav jedan lik - biti postovan, kad se zna - koje u ratu cuvao rafinerije i uljare (npr. Crvene Beretke). Kad se zna koliko je nafta i uljane preradjevine kostala - to je bio najskuplji produkt u majcici Srbiji, posto je oruzija bilo na pretek, a i hrane, sasvim dovoljno, biti u kontroli takvog necega je znacilo da si - king. Zbog toga - kad su mnoge fabrike razmontirane i poslane u dijelovima u Srbiju - Modricki pogon nije, jer je bio isplativi i bio je sfera interesa. Napraviti pare - od nafte i ulja moze svaki hajvan. Arapi koji su nepismeni bili do unazad 80 godina svijetom drmaju s naftom i proizvodima, pa kad oni mogu - kolika je pamet potrebna da bi imao uspjesnu uljaru u zemlji u kojoj prosjecno auto je starije od 1 decenije i preslo preko 100.000 km.

O sportskim klubovima - ne treba puno palamuditi, sve i jedan uspjeh se veze za politicku konkeciju koju su imali, i lovu od rafinerije. U zemlji nepotizma i izvjestacenoj kao BiH - to nije nikakav uspjeh. Sta je Modricki sport postigao van BiH? I ne samo Modricki, sport RS-ske, cijelokupne. Ako je BiH - nula, RS je minus i to debeli. Zbog toga - nemoj da si objesan, i da pravis pitu od govana, jasno je svakome sta je i kako je, s Milanom Jelicem niko nema problema kao Srbinom, ima problema kao poglavarom genocidne tvorevine, kao profesionalnim Srbinom koji je profesiju konvertirao u milione, milione za koje su uskraceni upravo ti Srbi u Modrici ili RS, kao i oni koji su zivjeli u RS-u, i gradili ono s cim je Milan Jelic vladao, i kao politicarem oportunistom, dakle ako ne kreatorom ovih sranja a onda covjeku koji je stajao na putu rijesenja istih, a i pod kreacijom - biti u SDS-u Modrice i dobiti fotelju uljare - to se ne desava bez politickog aferima, a zna se od koga je mogao i stici. Preokrenuti sakoe, i preci u SNSD - te pricati kontra SDS-a, a preuzeti istu retoriku, cak sto vise, SDS je za SNSD - genocidna ali barem tvorevina koliko toliko - obrazovanijih Srba, od Plavsicke, Koljevica, pa i Karadzica, koje bolan Dodik i Jelic, jesu li ti u gradu ikad bili prije 1992 godine? Dvojica seljacina bez voznog reda, bolan vidi se - kozi na rozi, covjece to. Ali bitno je istrajati na gluposti, i praviti od svakog hajvana - velikana, a do prije 9 godina mu nisi ni za ime znao. Najzalosnije je sto su ovom sahranom - obezbjedili da mirno mogu spavati svi Jelici i co. na milionima uzetim, a narod je sretan sto je imao "takvog sina" od kojeg opet nije imao ni dobio na kraju, nista.
Locked