Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#5176 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Ćiro novinarima: Podržite Sušića
Samo oni koji ne poznaju Miroslava Blaževića, očekivali su da će bivši selektor udariti po aktuelnom «coachu» naše nogometne reprezentacije.

Kojem je karizmatični Ćiro u nasljedstvo ostavio ogromnu hipoteku; sjajan ambijent i uigranu selekciju, koja je izborila plasman u baraž u proteklom ciklusu. – piše SAN.

- Varaju se svi oni koji misle da ću ja kritikovati Sušića. Čak i da su katastrofalni rezultati, ja bih zaštitio Safeta. Jednostavno on je takav čovjek, a ja sam slab na karaktere i veličine kao što je Sušić.

Zar mislite da su dobri rezultati selekcije koja je pod vašim vodstvom punila mreže timovima kao što je Albanija?

- Ciklus nije izgubljen, još se dosta može popraviti. Ima dosta da se igra. Pa ni Albanci nisu mačji kašalj...

Kako ste Vi uspjeli uzeti maksimalni broj bodova Estoniji, Armeniji, Belgiji..?

- Slušaj sine, nemoj nikog uspoređivati sa Ćirom. Jer je to nemoguće. Safet je posve drugačiji po karakteru i drugi tip trenera. To se ne može usporediti. Što ne znači da slabo radi. Vjerujem da Safet misli najbolje, da radi pošteno i treba ga podržati. On treba vašu podršku i sve će doći na svoje mjesto. Ako selektor nema podršku novinara, onda nas nema nigdje.

Nažalost, selektor misli da ga ruše «Ćirini novinari»...

- Ne vjerujem da Safet tako misli. Možda mu zlobnici tako nešto podmeću. Pa, ti znaš da su i neke tvoje kolege jedva čekale da me se riješe, pa ja nikad nisam govorio kako su to novinari koji žale za Sliškovićem, Muzurovićem ili nekim drugim. Ako i ima «mojih» novinara, ja ih molim da snažno, kao što su mene, podrže Sušića. U protivnom nema nam spasa. Nema tog imena koje može garantirati rezultat. Kako smo sve isprobali, a Savez uspio promjeniti trenere kao što sam ja, Muzurović, Kodro, Slišković, pa ako otjeraju i Sušića, onda je najbolje da reprezentaciju preuzmu Čolaković i Čeko. Kad već meni nisu dali, možda oni mogu ostvariti uspjeh, jer oni sve znaju - u svom je stilu izjavio Miroslav Blažević.

Blažević broji posljednje dane u Šangaju. Uskoro će doći u Zagreb, pa do prijatelja Mustafe Dučića. Namjerava svratiti do marokanskog «iscjeljitelja» Torabija u Zetru. Kako kaže, da vidi «da li je sa Marokancem» sve u redu...

---------------------------------

Treba podrzati Reprezentaciju Bosne i Hercegovine ...
veljaca

#5177 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

smoki_choko wrote:
LSD wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ali ne vidim u našoj reprezentaciji ko bi mogao biti taj koji će zagalamiti i razbuditi ekipu.
To moraju raditi kapiten Spahić ili najiskusniji igrac Rahimić...neko ko ima autoritet i tu "težinu" da može zagalamiti na ostale i da to ima nekog efekta.
a sto ne bi pape mogo zagalamiti
Cuj tebe - pa vidis da pojedinci ovdje - cime se neko napadne - odmah traze odgovor tipa - a zasto to ne bi neko drugi ili zasto to nije neko drugi .... Umjesto da odgovore na konkretno pitanje - oni krivicu svaljuju na drugoga ...
To je prokletsvo ove zemlje .... Kada nekoga napadnes da je lopov ili kriminalac - on kaze u stilu - ti mene napadas jer sam ja Bosnjak, Srbin ili Hrvat - a ne da odgovori konkretno ....

Cudan smo mi narod ....

Po meni do sada nijedan selektor nije ostvario svoj cij - odlazak na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo .... I to je moj odgovor onome koji je morao odgovarati sinu zasto mijenjamo selektore .... Svugdje u normalnom svijetu - onaj ko ne ostvari cilj - mijenja se ... jasno ko dan ....
veso

#5178 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veso »

Svaki izbornik iz bosne je pod pritiskom lokalne javnosti a to si odrazi na repku,zato nam treba izbornik iz susedstva na koga nece moci da vrse pritisak,ne osecam nikakav naboj kod repke,pape nema energiju da prenese na igrace,samo nam izbornik iz susedstva moze pomoci,on zna mentalitet nasih igraca,ja sam predlago kranjcara,moderator kaze da je on alkoholicar,za stepija kazu da mi je rodjak,ivankovic je takodje dobar trener,bajevic je slobodan,katanec slobodan,aleksandar ristic veliki prijatelj bosne,miroslav djukic odlican mlad trener vodi partizan i repku srbije,slavisa jokanovic.ivan golac dzentlmen medju trenerima.
vozač

#5179 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vozač »

veljaca wrote:Ćiro novinarima: Podržite Sušića
Samo oni koji ne poznaju Miroslava Blaževića, očekivali su da će bivši selektor udariti po aktuelnom «coachu» naše nogometne reprezentacije.

Kojem je karizmatični Ćiro u nasljedstvo ostavio ogromnu hipoteku; sjajan ambijent i uigranu selekciju, koja je izborila plasman u baraž u proteklom ciklusu. – piše SAN.

- Varaju se svi oni koji misle da ću ja kritikovati Sušića. Čak i da su katastrofalni rezultati, ja bih zaštitio Safeta. Jednostavno on je takav čovjek, a ja sam slab na karaktere i veličine kao što je Sušić.

Zar mislite da su dobri rezultati selekcije koja je pod vašim vodstvom punila mreže timovima kao što je Albanija?

- Ciklus nije izgubljen, još se dosta može popraviti. Ima dosta da se igra. Pa ni Albanci nisu mačji kašalj...

Kako ste Vi uspjeli uzeti maksimalni broj bodova Estoniji, Armeniji, Belgiji..?

- Slušaj sine, nemoj nikog uspoređivati sa Ćirom. Jer je to nemoguće. Safet je posve drugačiji po karakteru i drugi tip trenera. To se ne može usporediti. Što ne znači da slabo radi. Vjerujem da Safet misli najbolje, da radi pošteno i treba ga podržati. On treba vašu podršku i sve će doći na svoje mjesto. Ako selektor nema podršku novinara, onda nas nema nigdje.

Nažalost, selektor misli da ga ruše «Ćirini novinari»...

- Ne vjerujem da Safet tako misli. Možda mu zlobnici tako nešto podmeću. Pa, ti znaš da su i neke tvoje kolege jedva čekale da me se riješe, pa ja nikad nisam govorio kako su to novinari koji žale za Sliškovićem, Muzurovićem ili nekim drugim. Ako i ima «mojih» novinara, ja ih molim da snažno, kao što su mene, podrže Sušića. U protivnom nema nam spasa. Nema tog imena koje može garantirati rezultat. Kako smo sve isprobali, a Savez uspio promjeniti trenere kao što sam ja, Muzurović, Kodro, Slišković, pa ako otjeraju i Sušića, onda je najbolje da reprezentaciju preuzmu Čolaković i Čeko. Kad već meni nisu dali, možda oni mogu ostvariti uspjeh, jer oni sve znaju - u svom je stilu izjavio Miroslav Blažević.

Blažević broji posljednje dane u Šangaju. Uskoro će doći u Zagreb, pa do prijatelja Mustafe Dučića. Namjerava svratiti do marokanskog «iscjeljitelja» Torabija u Zetru. Kako kaže, da vidi «da li je sa Marokancem» sve u redu...

---------------------------------

Treba podrzati Reprezentaciju Bosne i Hercegovine ...
@veljača, ako je ova zadnja rečenica tvoja, onda :thumbup:

ne mogu da shvatim, sinoć slušam u društvu komentare "ma haj ba, ko im jebe mater, ko će se sekirat dok ih onaj pitarski šupak trenira,
onda kontam, onako za sebe, pa jebo majku ja bi reprezentaciju podržavao da ih trenira ne znam ti ko, kontam da li bi ja mrzio recimo baždarevića da dođe za selektora ... koji ću ga kurac mrziti, čovjek trenira moju reprezentaciju, moju zemlju, kakve veze ima za koga je igrao

ljudi božiji, koji su to retardirani mozgovi, da se plasira reprezentacija u finale svjetskog prvenstva oni bi je mrzili zato što je sušić selektor i jedva bi čekali da izgube samo da se naslađuju,
o sihirima na koševu zaista ne mogu trošiti riječi, tanja je kraljica pa ćemo u bukurešt, ako bog da, a koridu ćemo ostaviti ljubiteljima olimpijskih sportova, najsretniji bi bio da od one grbavice naprave stadion za 20 000, sa stolicama, ali jbg ... ni od toga ništa, gdje ćeš napraviti nešto u sarajevu, "majku im jebem, dosta više i njih" :lol:

sve ovo što se dešava, u najvećoj mjeri raspiruju ova novinarska govna, debili poput klempe ahmetovića, onog retardiranog novalije, frustrirani tipovi koji medije koriste za svoja privatna razračunavanja i liječenje frustracija, a pape gospodin da ne može biti veći, švabo pa on

ja stvari vidim ovako, situacija uopšte nije strašna, realna je, nismo izgubili u gostima,
igra kakva je ... ne mogu komentarisati, nisam fudbalski stručnjak, a i ne želim da se sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti, navijač sam,
očekujem da će i masa ovih utakmica završiti iksevima, kao npr. kad smo igrali sa dancima na koševu samo zbog toga što su nam se potrefili ostali rezultati, tačnije iksevi
kroz čitave kvalifikacije ćemo igrati "utakmice odluke" i u takvoj situaciji sigurno da ne treba još dodatno jebavati majku i selektoru i igračima

priče oko fudbalera, ko šta priča, ko za koga vuče poteze, ko koga forsira, ne znam, možda je tačno, možda nije, priče o motivaciji... smiješno, pa ako ti treba motiv da igraš za reprezentaciju, jebi se i ti i tvoja igra, ublehe tipa nema želje :lol: , ako je po željama daj da se skine nas 11 sa tribina, pa obzirom da imamo želju sigurno ćemo pobijediti :lol:

najsretniji bi bio kad bi pape presudio, prozvao igrače koji prave probleme, šutnuo ih iz reprezentacije, a javnost fino odreagovala u stilu "bravo selektore", tako i treba, ali mi to nikada nećemo dočekati

i kad bi kompletnu reprezentaciju španije prebacili na BH pasoše pitanje je da li bi se plasirali na balkanijadu, jer smo mi jednostavno takvi kakvi smo, minderpuze i filozofi, kritičari svega i svačega, u sve se razumijemo, a u suštini smo zadnja rupa na svirali, nafurani da smo neko i nešto, a zapravo nas nema nigdje, ublehaši da ne možemo biti veći,

iz takvog stanja može se samo izaći sa podrškom i radom, a mislim da se ovo drugo selektoru ne može osporiti, kakav je njegov rad upitno je, al hajde da to posmatramo u stilu niko se nije rodio naučen, na kraju krajeva utakmica će vazda biti, kvalifikacije se samo smjenjuju jedna za drugom, a realno rečeno imamo i daleko većih problema, tu prije svega mislim na "ribu koja smrdi žestoko u vidu troglavog predsjedništva i kompletnog saveza",

isti taj pape je opet najveća zvijezda koju trenutno imamo i uz kojeg treba biti, jer u našem fudbalu jednostavno nema zdravog tkiva, nema svjetskog imena, fudbal nam je dno dna i safet sušić, kakav je da je, a fakin definitivno nije, najbolje je što imamo u ovom trenutku
armin071

#5180 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by armin071 »

Cudan smo mi narod ....

Po meni do sada nijedan selektor nije ostvario svoj cij - odlazak na Evropsko ili Svjetsko prvenstvo .... I to je moj odgovor onome koji je morao odgovarati sinu zasto mijenjamo selektore .... Svugdje u normalnom svijetu - onaj ko ne ostvari cilj - mijenja se ... jasno ko dan ....
Ovo ovdje nece ostvariti nijedan selektor ni u buducnosti, a Pape ce biti samo jedan u nizu "potrosenih" koji su vodili nasu reprezentaciju isto kao sto ce i Dzeko biti jedna u nizu zvijezda koje ce (najvjerovatnije) ovakava "atmosfera" otjerati iz iste. Kao sto Vaha rece ne moze se praviti reprezentacija i traziti rezultat a da ti u strucnom stabu moraju biti i Borce, Tomo samo da bi bila visenacionalna. Pa nek bude 11 Srba ili Hrvata ali ne zbog njihove vjere nego zato sto zasluzuju tu da budu. Dakle glava problema je zaboravljeni SAVEZ, dok su Pape i igraci samo kolateralna steta. Zbog toga imena poput Halilhodzica, Osima nece ni da pomisle da dodju da vode reprezentaciju.I onda kada se nadje jedno malo zvucnije ime i prihvati se "prljava posla" nadju se odmah pojedinci da ga pljuju i blate zatvarajuci oci pred gore navedenim cinjenicama. Pape odlazi ako si pametan, bar tebi pare ne trebaju kao i ovo blacenje od "fudbalskih znalaca". Dokazi "znalcima" da se i tvojim odlaskom nista nece promjeniti(mozda samo na gore). Novinari te mrze, "dijamanti" bojkotuju, ti sam pravis greske(ako hoces da vodis reprezentaciju moras biti savrsen:)), znaci nema nijednog razloga da ostanes. Muzurovic, Musovic, Smajlovic, Sliskovic,Hadzibegic, Blazevic, Susic........ trazi se sljedeca meta. Neuspjeh ZAGARANTOVAN.
veljaca

#5181 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

vozač wrote:
@veljača, ako je ova zadnja rečenica tvoja, onda :thumbup:
Da to je moja recenica. I uvijek cu podrzavati Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine - jer je moja i ja nemam rezervne ...
Ali ono sto meni smeta ovdje- kada zelim iznijeti konstruktivne kritike - U CILJU POBOLJSNJA STANJA - odmah te napadnu da ti mrzis Papeta jer je pitar i td .... A, ponavljam, ima stvari koje se mogu popraviti i koje je selektor grijesio ( kao sto ima i dobrih stvari ) - ali neki to shvate kao napad na njih i onda ja ispadnem kriv - sto pokusavam iznijeti stvari za DOBROBIT Reprezentacije Drzave Bosne i Hercegovine .....

Cudan smo mi narod ...

:sax:
zecko_kupuz

#5182 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Svako neka iznosi svoje mišljenje i svoje argumente i ćaos. Vrlo jednostavno. ;-) Ja recimo i dalje podržavam Sušića (a nisam ni primirisao FKS-u :D ), jer primijetim neke pomake u samoj igri. Pa Španci kao velesila drže loptu do besvjesti i ne naprave ništa konkretno...do nekog trenutka.
Naravno, mi nismo još ni frtalj kvaliteta Španije, ali nekakav sistem postoji. Reći ću da mi smeta što Sušić sada forsira Lulića iako se momak često zagubi između dvije polovine terena, smeta mi što nema Jahića kao provjerenog i pouzdanog igrača, ali jebga, to je njegova odluka. Ibišević žvrlja stalno, ali momak i zabije gol. Ovi igrači imaju kvalitet da fino vežu akcije i loptu čuvaju koliko treba, samo se trebaju osloboditi pritiska i brzopletosti.

Ako nam je cilj bio zauzeti prvo mjesto nakon tri kola, onda smo doživjeli katastrofu. Ako želimo proći na EP, šanse i to dobre još uvijek imamo. Rumunija je ta koja je "biti ili ne biti" za kvalifikacije, slično kao što je to nekad ranije bila Belgija. ;-)
svakako_lud

#5183 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by svakako_lud »

Ako bilo ko smatra da je podržavanje reprezentacije to da se situacija ostavi ovakva kakva je sad onda je u velikoj zabludi. Srećom ima dosta vremena do sledeće utakmice ali ako bude kako je sad ne piše nam se dobro... Ne mogu da prežalim da nam ovakva generacija propadne i to je jedini razlog zašto sam protiv Papeta jer je očito da ne zna...
Comrad

#5184 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Comrad »

smoki_choko wrote:
Comrad wrote:
smoki_choko wrote:a stone bi pape mogo zagalamiti
Pa eno igrac neki koji je bio u svlacionici izjavi za Oslobodjenje da je Pape galamio i lupao od tablu i govorio da su bolji i da moraju pobijediti. :D A na utakmici i ja mislim da vecinu tog "posla" treba da obavljaju kapiteni, jer su na terenu i u direktnom kontaktu sa igracima.
da citao sam, cak su i moČni magneti sa table popadali. mogu misliti kakvu je moč i autoritet pokazao s tim potezom. zato su igraci izasli na teren ko popi*ani :roll:
:shock: Pa gore si napisao zar ne bi pape mogao zagalamiti i ja ti napisem da je zagalamio i to ti onda ne valja. Odluci se sta hoces od papeta il da galami, il ne galami. :-) :lol:

p.s. Mene najvise nervira taj nas pos*ani mentalitet. Izgubis jednu utakmicu i kvalifikacije gotove. Pogledajte francuze, sta su oni trebali, odustati od kvalifikacija?
missko

#5185 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

svakako_lud wrote:Ako bilo ko smatra da je podržavanje reprezentacije to da se situacija ostavi ovakva kakva je sad onda je u velikoj zabludi. Srećom ima dosta vremena do sledeće utakmice ali ako bude kako je sad ne piše nam se dobro... Ne mogu da prežalim da nam ovakva generacija propadne i to je jedini razlog zašto sam protiv Papeta jer je očito da ne zna...
Ja ne vidim da je ova generacija sjajnija od one Konjic Barba Salihamidzic Papac Hibic Bolic Baljic Piplica Grlic Music Bajramovic Spahic mozda sam nekog i zaboravio. Mozda sam slijep a mozda previse realan. Al bit cemo drugi u to sam ubjedjen.
veljaca

#5186 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

missko wrote:
svakako_lud wrote:Ako bilo ko smatra da je podržavanje reprezentacije to da se situacija ostavi ovakva kakva je sad onda je u velikoj zabludi. Srećom ima dosta vremena do sledeće utakmice ali ako bude kako je sad ne piše nam se dobro... Ne mogu da prežalim da nam ovakva generacija propadne i to je jedini razlog zašto sam protiv Papeta jer je očito da ne zna...
Ja ne vidim da je ova generacija sjajnija od one Konjic Barba Salihamidzic Papac Hibic Bolic Baljic Piplica Grlic Music Bajramovic Spahic mozda sam nekog i zaboravio. Mozda sam slijep a mozda previse realan. Al bit cemo drugi u to sam ubjedjen.
Upravo ono o cemu govorim ....
@ svakako_lud - iznosi " Ne mogu da prežalim da nam ovakva generacija propadne i to je jedini razlog zašto sam protiv Papeta jer je očito da ne zna .... " a @missko navodi "Ja ne vidim da je ova generacija sjajnija od one Konjic Barba Salihamidzic Papac Hibic Bolic Baljic Piplica Grlic Music Bajramovic Spahic mozda sam nekog i zaboravio ..."
Prvi ne govori da je ova druga sjajnija ali posto napada Papeta - ovaj drugi mu odgovara - onako kako mu odgovara ....

Nisu ovdje bitna ova dvojica forumasa ( neka mi izvinu sto sam njih naveo ) ali to je onaj sindrom - na neku konstataciju koja je protiv Papeta - odmah te napadnu ( a to sam iskusio na svojoj kozi ) necim sto nema veze sa tom konstatacijom ....

Ali ja vjerujem da ce biti bolje .....

:bih: :sax:
JBT

#5187 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JBT »

Upravo tako.

Ne znam sta ljudi gledaju kada gledaju tekme repke. Nismo imali sut prema golu protiv Francuza kod kuce i to protiv B tima. I mi pricamo o taktici. Ma dajte gledajte kako se igra. To sto Dzeko ne dolazi do lopte nije njegova greska, greska je do takticke postavke.
Dobili smo jedino Luxemburg do sada i ovo stanje kakvo sad imamo u repki je totalna suprotnost u odnosu na vrijeme Cire, ali ni to Cirino vrijeme nije maksimum.
Pape je zalosno rijesenje i jedna fina generacija fudbalera ce nam otici u propast. Djeca koja dolaze ce biti manje inspirisana da igraju za BiH. Birace zemlje u kojima danas zive. Nazalost.
Mislim da to i jeste cilj nekima iz Saveza.
missko

#5188 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

veljaca wrote:
missko wrote:
Upravo ono o cemu govorim ....
@ svakako_lud - iznosi " Ne mogu da prežalim da nam ovakva generacija propadne i to je jedini razlog zašto sam protiv Papeta jer je očito da ne zna .... " a @missko navodi "Ja ne vidim da je ova generacija sjajnija od one Konjic Barba Salihamidzic Papac Hibic Bolic Baljic Piplica Grlic Music Bajramovic Spahic mozda sam nekog i zaboravio ..."
Prvi ne govori da je ova druga sjajnija ali posto napada Papeta - ovaj drugi mu odgovara - onako kako mu odgovara ....

Nisu ovdje bitna ova dvojica forumasa ( neka mi izvinu sto sam njih naveo ) ali to je onaj sindrom - na neku konstataciju koja je protiv Papeta - odmah te napadnu ( a to sam iskusio na svojoj kozi ) necim sto nema veze sa tom konstatacijom ....

Ali ja vjerujem da ce biti bolje .....

:bih: :sax:
Pa imam pravo protumaciti "ovakva" kao dobra i extra i sjajna i neponovljiva jer u daljem textu stoji da ne moze da je prezali. Papeta branim zato sto ne vidim razloga za napad koji je hinjski i dobro usmjeren od ne znam koga. Covjek radi posteno i profesionalno al to kod nas ne pije vode i zato je pod kritikama. Ovi drugi koji su isto tako profesionalci(Osim Vaha Dusko) nece bas zbog tog ne prihvacanja profesionalizma ni da prismrde reprezentaciji. Dajte nam Ciru kod njega moze na foru sve.
vozač

#5189 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vozač »

ja mislim da ukoliko (btw ... ovo je riječ koju najradije kucam na tastaturi 8) ) za nekoga želiš reći da je loš moraš biti bolji od njega ili barem njenu ravan, da bi ga mogao kritikovati, normalno moraš i biti iz te branše da bi tvoj glas imao nekog smisla

mi kao navijači suviše sebi dajemo za pravo, a malo realnosti i civiliziranog ponašanja nam u svakom slučaju ne bi škodilo, izgleda da je pojedinima najveći problem obratiti se bez obaveznog "haj ba, šta ti, ne laprdaj, ne lupetaj, ja sam u pravu itd., čast izuzecima

priče o izgubljenim kvalifikacijama su najobičnija glupost i serviraju se od onih koji "od 10 ćevapa ispred sebe, ne vide apsolutno ništa", tačnije vide samo onog koji im je platio ćevape da bi to napisali

ko su uopšte ti novinari koji nam serviraju sve ove priče, podsjeća me ovo na senada pećanina i njegove replike na sve što se zbiva, deba se u sve razumije, od politike do fudbala, za sve je stručnjak, kad je jednom palamudio o košarci na TV, gledam ga, zaglavio se u fotelji, ne možeš mu veselu svesku pod noge postaviti kad se odrazi, al sipa pamet, ko ga ne zna reko bi ... michael jordan, e takvih je oko nas koliko hoćeš, u sve se razumiju

evo malo prognoze za danas, realne - patriotske :bih:

bjelorusija 0 ili 1 go na utakmici

francuzi, možda čak i jedno od poluvremena x, nešto se nadam da se neće naigrati, kad su mogli protiv rumuna zabit prvi iz ofsajda, vjerovatno će i protiv luksemburga sudija ponijeti šiljalo, zlu ne trebalo, ipak platini sve to gleda
Šibicar

#5190 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Novinari su najveće zlo našeg fudbala,pa vas zato sve molim da stanemo iza Papeta i podržimo ga u inat tim smradovima!
svakako_lud

#5191 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by svakako_lud »

vozač wrote:ja mislim da ukoliko (btw ... ovo je riječ koju najradije kucam na tastaturi 8) ) za nekoga želiš reći da je loš moraš biti bolji od njega ili barem njenu ravan, da bi ga mogao kritikovati, normalno moraš i biti iz te branše da bi tvoj glas imao nekog smisla

mi kao navijači suviše sebi dajemo za pravo, a malo realnosti i civiliziranog ponašanja nam u svakom slučaju ne bi škodilo, izgleda da je pojedinima najveći problem obratiti se bez obaveznog "haj ba, šta ti, ne laprdaj, ne lupetaj, ja sam u pravu itd., čast izuzecima

priče o izgubljenim kvalifikacijama su najobičnija glupost i serviraju se od onih koji "od 10 ćevapa ispred sebe, ne vide apsolutno ništa", tačnije vide samo onog koji im je platio ćevape da bi to napisali

ko su uopšte ti novinari koji nam serviraju sve ove priče, podsjeća me ovo na senada pećanina i njegove replike na sve što se zbiva, deba se u sve razumije, od politike do fudbala, za sve je stručnjak, kad je jednom palamudio o košarci na TV, gledam ga, zaglavio se u fotelji, ne možeš mu veselu svesku pod noge postaviti kad se odrazi, al sipa pamet, ko ga ne zna reko bi ... michael jordan, e takvih je oko nas koliko hoćeš, u sve se razumiju

evo malo prognoze za danas, realne - patriotske :bih:

bjelorusija 0 ili 1 go na utakmici

francuzi, možda čak i jedno od poluvremena x, nešto se nadam da se neće naigrati, kad su mogli protiv rumuna zabit prvi iz ofsajda, vjerovatno će i protiv luksemburga sudija ponijeti šiljalo, zlu ne trebalo, ipak platini sve to gleda
Kvalifikiacije nisu izgubljene, ali su na najboljem putu da takve budu pošto sa igrom kakvu pružamo niko nam neće biti nimalo lagan protivnik... Pa ljudi moji i protiv Luksemburga smo imali sreće pa je skoro svaki šut i završio u golu... Stvarno ne mogu da shvatim da iko može bit zadovoljan igrom, pristupom ili bilo čim u vezi naše reprezentacije trenutno.
veljaca

#5192 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Šibicar wrote:Novinari su najveće zlo našeg fudbala,pa vas zato sve molim da stanemo iza Papeta i podržimo ga u inat tim smradovima!
Ja stajem iza Papeta - ne zbog novinara - nego stajem za dobrobit Reprezentacije Bosne i Hercegovine. I zbogradi toga cu ga i opravdano hvaliti i opravdano kritikovati - opet za dobrobit Reprezentacije Bosne i Hercegovine.

A u svezi novinara, na zalost, oni stvaraju atmosferu u i oko reprezentacije ( a ne mi ovdje na Forumu - jer veliki broj ljudi u BiH i ne zna za ovaj forum, ali zato gleda TV, slusa radio i poneki citaju novine ) i mislim da je selektor ovaj ( a i svaki buduci ) morao o tome misliti ...

:bih:
Last edited by veljaca on 12/10/2010 13:14, edited 1 time in total.
nokia6170

#5193 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nokia6170 »

Šibicar wrote:Novinari su najveće zlo našeg fudbala,pa vas zato sve molim da stanemo iza Papeta i podržimo ga u inat tim smradovima!
Ja skidam kapu Papetu, jer mu je uspjelo sto nijednom dosad nije...obecao je da ce nas prizemljiti, ali je iznenadio i samog sebe...ne da nas je prizemljio, vec nam je otkopao rupu gdje samo cekamo ko ce nas u nju gurnuti.

Diletantski trener, koji niti je mlad da covjek kaze da je perspektivan, niti ima ikakav rezultat iza sebe u dosadasnjem bavljenju trenerskim poslom.

Zivi na konto stare igracke slave. Unistio je i ono malo duha sto je repka imala.

Imao je tri mogucnosti:

1. da zadrzi pozitivne vibracije u repki koje je napravio Ciro i napravi rezultatski iskorak u odnosu na svog prethodnika
2. da sjebe dobre vibre u ekipi, ali opravda to uspjesima ekipe na rezultatskom planu
3. da sjebe ekipu, doprinese pogorsanju medjuljudskih odnosa u ekipi i ne napravi nikakav rezultat.

E Pape se pokazao majstorom za ovo trece.
vozač

#5194 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vozač »

pa to i jeste problem, svi vide papeta i jebu mu šta stignu, a niko ne vidi smradove iz saveza, govna od novinara, komentatora i slično

jedan spaho, kreten koji na hayatu nije znao reći koventri nego je stalno govorio konverti, sebi daje za pravo da gosta u studiju maltene natjera da kaže kako su u tirani problemi na relaciji sušić - hasagić, pa je begović na golu u drugom poluvremenu

alispahić mu fino kaže "nije naše da to komentarišemo, na kraju krajeva ne znamo ni šta se desilo", džaba, konj je zaključio da je problem i gotovo, još ga sluša mali milion idiota koji razmišljaju kao on i pape demantuje poslije utakmice, kaže hasagić povrijeđen, zamijenio ga, ma jok, laže pape, vadi se i šta ćeš ti sa ljudima koji tako plitko razmišljaju
idiot kao što je spaho nije u stanju da prenos učini dinamičnim svojim poznavanjem fudbala nego traži priliku da trača kako bi imao šta raspredati

još kad reče "odlična lopta u šesnaesterac", a albanci napadaju,
kaže moja žena "za kog ovaj kreten navija" ... a ne znam ni ja, goni ga u 100 pm, zgadi mi život, a ne utakmicu
extraordinary

#5195 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Ah, Spaho i njegov Polsmut ( Portsmouth).
JBT

#5196 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JBT »

Ko zna ista o fudbalu jasno mu je da od ovih kvalifikacija nema nista.
Nisam covjek pesimista i gorim za svaku tekmu repke, ali mi poznvanje fudbala kao igre jasno govori da nema sanse da prodjemo dalje. Naravno, najsretniji bih bio da nisam u pravu.
Nije do igraca. Ima tu dobrog materijala koji mozda ne moze uzeti EP, ali koji itekako zasluzuje plasman na EP.
Pape nije losh covjek, ali nije kapacitet za selektora koji moze ovakvu ekipu ugraca ustimati da funkcionise u najboljem taktu.
I price u stilu "napadi na Papeta" su budalestina. Ko tog covjeka ima razloga napadati osim zbog neuspjeha u poslu selektora? A kritikuje se njegov rad jer nema rezultata. To je tako uvijek i svugdje u svijetu. Hajd´ da tu ima nekih naznaka necemu iz cega ce isklijati nesto dobro, ali tih naznaka nema.
Prijatelji, izgubljene kvalifikacije su za mene poraz. A vec sada, nakon tri kola se vec hvatamo za slamku.
vozač

#5197 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vozač »

extraordinary wrote:Ah, Spaho i njegov Polsmut ( Portsmouth).
a tek lejčester (leicester),
što bi rekli, tako mi nedostaješ :lol:
Šibicar

#5198 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

nokia6170 wrote:
Ja skidam kapu Papetu, jer mu je uspjelo sto nijednom dosad nije...obecao je da ce nas prizemljiti, ali je iznenadio i samog sebe...ne da nas je prizemljio, vec nam je otkopao rupu gdje samo cekamo ko ce nas u nju gurnuti.

Diletantski trener, koji niti je mlad da covjek kaze da je perspektivan, niti ima ikakav rezultat iza sebe u dosadasnjem bavljenju trenerskim poslom.

Zivi na konto stare igracke slave. Unistio je i ono malo duha sto je repka imala.

Imao je tri mogucnosti:

1. da zadrzi pozitivne vibracije u repki koje je napravio Ciro i napravi rezultatski iskorak u odnosu na svog prethodnika
2. da sjebe dobre vibre u ekipi, ali opravda to uspjesima ekipe na rezultatskom planu
3. da sjebe ekipu, doprinese pogorsanju medjuljudskih odnosa u ekipi i ne napravi nikakav rezultat.

E Pape se pokazao majstorom za ovo trece.
Da li ti znaš da su novinari u vrijeme tvog Dr. Ćirila uživali u kafančenju,prežderevanju,dernečenju..itd i to sve guzovače?Sad kad je došao Pape i rekao "hajmo razlaz",odma je bio na novinarskoj listi za odstrel,čak i prije prve utakmice pod njegovim vodstvom,oni su konstantno stvarali negativnu energiju u i oko reprezentacije,blatili Papeta kako su znali i umjeli,stvarali neke krize relacija izmedju igrača i Papeta..itd,zar to nije hinjski?A narod je takav da kad mu 100 puta ponavljaš jednu laž,on to počne prihvatati kao istinu,a novinari i mediji općenito su majstori što se tiče tih stvari. :wink:

Drugo,zašto ti vrli kvazi novinari,poznavajući stanje u našem govnarskom savezu,ne dižu nikakvu hampu na njih,iako svi znamo da su tamo uhljupi nevidjeni?!?Pa zato brate što su novinari njihovi piuni,što igraju kako im savez svira,zato im je Ćirilo i odgovarao,lizao se sa njima konstantno,a čim dodje čovjek koji pokuša da zatvori vrata i odstrani pijavice i ublehaše od reprezentacije,javlja se problem i takav čovjek nije poželjan,tako je bilo i sa Kodrom,a tako će nažalost biti i sa Papetom....
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#5199 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Ajd nokia hljeba ti elaboriraj mi te pozivitne vibre u reprezentaciji kako ih nazivas??
Edin H.

#5200 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Uh jeste se zakuhalo :D

Kada sam predvidjao ovakav rasplet dogadjaja sa Safetom na celu obrusili ste se na mene kao albanski orlovi :oops:

Hajde dobro, sada je konacno pogledao par utakmica nase reprezentacije i to uzivo :thumbup:, zna sa cim raspolaze i koje probleme mora rijesavati. Imace pripremne utakmice koje ce nadam se ovaj put bolje iskoristiti.

Zna sada i sta se ocekuje, a to nije remi u Tirani, s kojim je sada dosao u situaciju koju smo imali prije utakmica protiv Belgije, potrebno nam je 6 bodova, ako ozbiljno razmisljamo da idemo na Evropsko prvenstvo

Onim pacerima Rumunima je znao sam golove zavaljivati, pa neka sada skonta ko to moze ponovo uraditi.

Ocekuju ga dvije najvaznije utakmice u karijeri.
Locked