Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Lug

#19001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lug »

jeza u ledja wrote:
Lug wrote:primili dva nesretnim okolnostima, prime ga i Spanci..koliko je puta Kasiljas spasio ciste golove koje su Spanci trebali primiti (zato i kazem golman je pola ekipe, ulijeva samopouzdanje kako odbrani tako i napadu..) i jopet prvaci, ali zato imaju sredinu..nemozes doci do lopte. mi imamo i napad i odbranu ali nam fali poboljsanje sredine, oni sve vezu. i ne spominji stative i precke... smijesno je.
Primili 2 nesretnim okolnostima? Ne, primili smo dva zbog lose odbrane.I zasto je spominjanje stative i precke smijesno? Ona stativa je trebala biti gol, ono se masi jednom iz 100 pokusaja. Znaci govoriti "nismo primili gol" kao neki argument da je odbrana u stvari igrala dobro je besmisleno.
ma daj covjece, tebi je samo bitno u svemu da ispadnes pametan, ko pubertetlija.. a sta sa spancima naprimjer..ne rece nista o njihovoj odbrani..pa i drugi igraju fudbal i drugi sutiraju na gol..Grci su jebali mnoge odbrane a mi ne primismo ni jedan..imali smo i mi precku, jel i njihova odbrana losa?
BHF_Manijak

#19002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

A otkud ti da ce Salihovic igrati u sredini? To je nekad od zelja forumasa, Salihovic ce igrati beka ponovo.
MightyMatch

#19003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Od govana se pita ne pravi.Naveo sam vec jednom Srbija ima defanzivce iz Manchester Citija i to dva prvaka Premier lige,jednog iz BVB prvaka Njemacke,pa iz Liona prije PSG,pa onda iz Chelzia prvaka evrope,do neki mjesec i iz M.uniteda.ali ga opet prime od Belgije tricu,ili ih Slovenija razguzava i ko sve ne.
A kod nas se ocekuje od jednog,jedinog klasnog defanzivnog igraca(usput receno ni europa ligu nije mogao ostvariti sa svojim klubom) i ostalih prosjeka da nam mreze ostanu netaknute.Cak se kuka i na stative protiv tamo neke Grcke u njihovoj Atini.A naravno sto su svi Grci vec vidjeli onaj gol u njihovoj mrezi niko od kruticara ne spominje.Jel i to sreca.
Neki se opasno tripuju ili neslano sale.
miki.ba

#19004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

Kemal Malovčić wrote:
JoseMujica wrote:u Atini nismo primili gol samo zbog puste sreće :oops:

kad god su Grci prešli centar ja sam se sasrao.....a mislim i većina ljudi koja je gledala tekmu

naša odbrana NULA bodova :x
to je laž, ja se ni u jednom trenutku tekme nisam usro
Ni ja :lol: :lol:
Lug

#19005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lug »

BHF_Manijak wrote:A otkud ti da ce Salihovic igrati u sredini? To je nekad od zelja forumasa, Salihovic ce igrati beka ponovo.
Puuno je korisniji i bolji u sredini, stabilan, ne boji se nikog, samouvjeren, klikeras, jes malo ljut :D ..sve sto treba u sredini..
jeza u ledja

#19006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Lug wrote:
jeza u ledja wrote:
Lug wrote:primili dva nesretnim okolnostima, prime ga i Spanci..koliko je puta Kasiljas spasio ciste golove koje su Spanci trebali primiti (zato i kazem golman je pola ekipe, ulijeva samopouzdanje kako odbrani tako i napadu..) i jopet prvaci, ali zato imaju sredinu..nemozes doci do lopte. mi imamo i napad i odbranu ali nam fali poboljsanje sredine, oni sve vezu. i ne spominji stative i precke... smijesno je.
Primili 2 nesretnim okolnostima? Ne, primili smo dva zbog lose odbrane.I zasto je spominjanje stative i precke smijesno? Ona stativa je trebala biti gol, ono se masi jednom iz 100 pokusaja. Znaci govoriti "nismo primili gol" kao neki argument da je odbrana u stvari igrala dobro je besmisleno.
ma daj covjece, tebi je samo bitno u svemu da ispadnes pametan, ko pubertetlija.. a sta sa spancima naprimjer..ne rece nista o njihovoj odbrani..pa i drugi igraju fudbal i drugi sutiraju na gol..Grci su jebali mnoge odbrane a mi ne primismo ni jedan..imali smo i mi precku, jel i njihova odbrana losa?
O cemu ti bolan pricas?
Rekao si primili smo "samo 2 gola" u ove tri utakmice navodeci to kao argument da odbrana u stvari nije problem.
Ja ti govorim da je to smijesno, i to ce ti reci vecina ljudi ovdje.

Svako se isto tako slaze da ako imas suplju vezu da ti odbrana ne moze puno pomoci, ali nije to ovdje glavni problem, jer Grcka nije stvarala sanse iz izgradjenih akcija. Glavni problem je sto imas nesigurnu odbranu koja sama sebi stvara probleme (Vranjesu Samaras oteo loptu - stativa, Salihovic dodaje loptu Gekasu u 16 - precka).
Lug

#19007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lug »

BHF_Manijak wrote:A otkud ti da ce Salihovic igrati u sredini? To je nekad od zelja forumasa, Salihovic ce igrati beka ponovo.
e to je taj strah kod Safeta..kvalitet stavlja u odbranu jer se boji..nema samopouzdanja.. da je osvojio sa onim turskim klubovima nesto do sad vjerovatno bi bio puno idejniji i puno mastovitiji u sastavu..
MightyMatch

#19008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Lug wrote:
Puuno je korisniji i bolji u sredini, stabilan, ne boji se nikog, samouvjeren, klikeras, jes malo ljut :D ..sve sto treba u sredini..
A na lijevom beku Stevketa ili Vrsketa,posto je Lula krilo :-) .
Nigdje Salihaga ne ide dalje od lijevog beka,dok se Papac i jope ne vrati. :D
Na stopera Zukana i Mravca isto opet vratiti u repku,pod hitno.A moze i Bajic ili Radeljic.
Na desnog beka Berberovica i zezi.
Samopouzdanje ce da sljegne poslije toga samo tako.
BTW man'te se mlacenja gloginja tudjim hasimom,to je cak sta vise bezbolno za jedno a za drugog(vlasnika hasima) zayebano.
hrastov žižak

#19009 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hrastov žižak »

bolje lulića na beka nego salihovića.
Lug

#19010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lug »

hrastov žižak wrote:bolje lulića na beka nego salihovića.
tako je! posto je i on ofanzivni bek, imali bi bas jebenu lijevu stranu...
Lug

#19011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lug »

kako god okrenes vidi se da nam je sredina veci problem od bekova..
Kemal Malovčić

#19012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

HABEMUS PAPE!
hrastov žižak

#19013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hrastov žižak »

Lug wrote:kako god okrenes vidi se da nam je sredina veci problem od bekova..
jeste. samo kada je pjanić tu, onda je to već nešto. ali opet, bolje da salihović igra tog def. veznog nego medunjanin ili zahirović, eventualno u paru s nekim od njih dvojice. lijevo krilo nam i ne treba, lulić se i onako povremeno ubacuje s beka.
Frankyee

#19014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Salihovic nije idealan na beku ali je po meni jos gore sto imamo Zahirovica na zadnjem veznom jer nije ni jedne lopte naprijed poslao kako treba.

vec smo vise puta pisali da su opcije na beku Lulic, Salihovic a mozda i Zukanovic ?? a na zadnjem veznom nekako najbolje su mozda Salihovic ili Medunjanin ( ili mozda Jahic koji je nestao sa spiska ne znam da li igra dalje )

Ja mislim da ce Safet igrati sa Salihovicem na beku i sa Medunjaninom na zadnjem veznom, Zahirovic klupa a Pjanke vezni, ostalo sve isto kao u Atini.
Frankyee

#19015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

I jos jedna konstanta - Safet jednostavno nema ili nezna da napravi dobru zamjenu igraca

Treba imati nesto na klupi sto moze promijeniti na bolje tok utakmice, to nikako da vidimo, valjda sve ide po planu do sad. :D :D :D
MightyMatch

#19016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MightyMatch »

Frankyee wrote:I jos jedna konstanta - Safet jednostavno nema ili nezna da napravi dobru zamjenu igraca

Treba imati nesto na klupi sto moze promijeniti na bolje tok utakmice, to nikako da vidimo, valjda sve ide po planu do sad. :D :D :D
Ti onda ne pratis repku.
A Miske,upadanje u drugom pouvremenu gol,pobjeda rafalanje i tako to.
BHF_Manijak

#19017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Sa klupe imas kvalitetnog Stevanovica, Ibricica, sutra i Medunjanina, a zasto ne i Besica. Nije svjetska klasa, ali u odnosu na prosli ciklus elhamdulillah!

Sto se rotacije Salihovic-Lulic na beku odnosno krilu tice, i to je moguce i jedna od alternativa koja ce se koristiti u toku utakmice.
Lug

#19018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lug »

BHF_Manijak wrote:Sa klupe imas kvalitetnog Stevanovica, Ibricica, sutra i Medunjanina, a zasto ne i Besica. Nije svjetska klasa, ali u odnosu na prosli ciklus elhamdulillah!

Sto se rotacije Salihovic-Lulic na beku odnosno krilu tice, i to je moguce i jedna od alternativa koja ce se koristiti u toku utakmice.
Pjanicu treba neko s kim ce vezti sitni vez u sredini, izbacivati im igrace u sredini i stvarati prostor tako da se mogu proigrati Ibisevic i Dzeko.. Pjanke ne moze sam, mislim moze ali protiv jacih ekipa gdje imas nekoliko kvalitetnih srednjih igraca nemoguce, nije on superman, sredina i stvaranje prostora odlucuje.. treba mu najmanje jos jedan dobar vezni igrac koji trci puno i zna s loptom u tandemu s Pjanicem.. ni Mesi ne bi bio Mesi u Barceloni da nema uz sebe Xavija i Injestu..
Lug

#19019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Lug »

Stevanovic, Pjanic, Salihovic...
Infaze Studio

#19020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

@Manijak..Gdje ces bolan reci da je bolje davati izjave o sigurnoj pobjedi nego biti oprezan. Pa sve i kad si siguran u pobjedu (sto sam ubijedjen da je Susic bio i protiv lihta i protiv Latvije, i prosli ciklus protiv Luxa) neprofesionalno je reci ":Pobjedit cemo ih sigurno".. Sta fali sto kaze" Kvalitetna su ekipa koja moze iznenaditi, ali sam prilicno siguran da smo mi dovoljno kbalitetni da pobjedimo".Ne znam na koga bi oprezne izjave mogle utjecati negativno?? NA igrace sigurno ne. Na nas, kojima smeta i najmanja sitnica i samo trazimo razlog za suplju, vrlo moguce!!
Covjek je skroz slab u pressu, to je davno ustanovljeno, ali sto neko rece, na to smo vise i ogluhnuli. Nek' dolaze rezultati, a sa pressom cemo lako :D

P.S. I ovo za Grcku isto. PApe izjavio da cemo napasti ko ludi i onda kada se to ne desi, a uzmemo bod zlata vrijedan, ljudi pricaju kako nas Pape laze i prodaje muda pod bubrege. Mozda Grcima prodaje :wink: ,ali mene sigurno to ne tangira ni 2%.
Tomahawk11
Globalni moderator

#19021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tomahawk11 »

I.....zakljucak svih ovih prica je: Pape je levat, strasljiv, nema pojma....nastavite....odoh po kokice 8-)
GeneralBHF

#19022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by GeneralBHF »

kad god su Grci prešli centar ja sam se sasrao.....a mislim i većina ljudi koja je gledala tekmu

sp ovo Salihović u sredinu je :thumbup: eto nam zadnjeg veznog koji zna dati pas prema naprijed...igrao je to u Hoffu jedno vrijeme
Bas tako dobili bi kostolomca u sredini koji Zahirovic nije. Imali bi Paul Scholes u srdini kojeg ne bi niko presao ili lopta ili glava ide.
plemba

#19023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by plemba »

kunem se da ovdje pojedini bi dali sve sto imaju da reprezentacija izgubi kako bi mogli srati jos vise nego sto sad seru.

pa za vas su ferguson, hidink i kapelo male mace.

samo me zanima sta ce im biti izgovor da napadaju kad se aBd plasiramo u brazil. onda ce vjerovatno smetati sto pape nosi trenirku a ne odjelo, ili sto je zaliz'o frizuru na jednu stranu.

nakon boda iz grcke, od direktnog konkurenta za prvo mjesto, gdje dugo godina niko nije pobijedio, meni se gadi otvoriti forum zbog pojedinih pretjerano "pametnih i realnih" forumasa.

da nas nema trebalo bi nas izmisliti :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

GeneralBHF wrote:

sp ovo Salihović u sredinu je :thumbup: eto nam zadnjeg veznog koji zna dati pas prema naprijed...igrao je to u Hoffu jedno vrijeme
Bas tako dobili bi kostolomca u sredini koji Zahirovic nije. Imali bi Paul Scholes u srdini kojeg ne bi niko presao ili lopta ili glava ide.
meni bi idelna sredina bila kad bi imali dva Salihovića....tu nam trebaju dovoljno snažni i dovoljno kreativni igrači...to je moderni veznjak kao. npr. Pirlo ili Carrrick...jak u odbrani i solidan u napadu

a ove ofanzivne veznjake tipa Miske, Medunjanin, Pjanić bi kombinovao sa jednim napadačem Džeko ili Ibišević, zavisno od protivnika i nikada zajedno....evo skontajte da se jedan od naših napadača povrijedi ili nemre igrati zbog kartona...šta je alternativa?

Begović
Mujdža-Spahić-Pandža-Lulić
Stevanović-??????-Salihovic-????
Pjanić/Miske/Ibričić/Medunjanin
Džeko/Ibišević

------GK------
DR-DC-DC-DL
---DMC?-DMC-
MR------------ML?
-------AMC------
--------ST-------

u ovom mom viđenju odbrana nam je jedva skrpljenja i ova dva beka koja imamo su preofenzivni i nisu baš prirodni bekovi....protiv levata je ovo prednost ali protiv dobrih ekipa mana (što je bilo očigledno protiv Grka)

u sredini pitanje je koga staviti na lijevo krilo i ko bi sa Salihovićem igrao drugog DMC/MC-a
na poziciji ofenzivnog veznog/play/polušpic imamo previše alternativa...ovdje je vidljiv problem kada stavimo 2-3 igrača istog tipa, preofenzivna i tanka u odbrani, kakav problem imamo protiv jakih timova.

napad nam je limitiran na izbor ili Džeko ili Ibišević

uglavnom trebalo bi raditi na defanzivnoj igri u kojoj bi bili uključeni svi igrači...da se branimo kao tim i na taj način pokrijemo individualne slabosti naše odbrane
miki.ba

#19025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

JoseMujica wrote:
meni bi idelna sredina bila kad bi imali dva Salihovića....tu nam trebaju dovoljno snažni i dovoljno kreativni igrači...to je moderni veznjak kao. npr. Pirlo ili Carrrick...jak u odbrani i solidan u napadu

a ove ofanzivne veznjake tipa Miske, Medunjanin, Pjanić bi kombinovao sa jednim napadačem Džeko ili Ibišević, zavisno od protivnika i nikada zajedno....evo skontajte da se jedan od naših napadača povrijedi ili nemre igrati zbog kartona...šta je alternativa?

Begović
Mujdža-Spahić-Pandža-Lulić
Stevanović-??????-Salihovic-????
Pjanić/Miske/Ibričić/Medunjanin
Džeko/Ibišević

------GK------
DR-DC-DC-DL
---DMC?-DMC-
MR------------ML?
-------AMC------
--------ST-------

u ovom mom viđenju odbrana nam je jedva skrpljenja i ova dva beka koja imamo su preofenzivni i nisu baš prirodni bekovi....protiv levata je ovo prednost ali protiv dobrih ekipa mana (što je bilo očigledno protiv Grka)

u sredini pitanje je koga staviti na lijevo krilo i ko bi sa Salihovićem igrao drugog DMC/MC-a
na poziciji ofenzivnog veznog/play/polušpic imamo previše alternativa...ovdje je vidljiv problem kada stavimo 2-3 igrača istog tipa, preofenzivna i tanka u odbrani, kakav problem imamo protiv jakih timova.

napad nam je limitiran na izbor ili Džeko ili Ibišević

uglavnom trebalo bi raditi na defanzivnoj igri u kojoj bi bili uključeni svi igrači...da se branimo kao tim i na taj način pokrijemo individualne slabosti naše odbrane
Ne postoje više klasicni bekovi, to su sada bocni igraci, isto tako rijetko se viđa i klasicno krilo.
Ko ima klasicnog beka?
Je li Ivanović klasicni bek?
On je više gore nego dole, a opet Che ne prima puno golova, jednostavno vezni red to mora nadopuniti.
Igraci moraju komunicirati, logicno da nece svi gore.
PS. Samo je miske ofanzivni vezni.
Locked