Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dead Man Walking
#59826 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
S obzirom da nam je dosta igraca na isteku roka i da ce novi selektor morati vrbovati mlade igrace po Evropi nisam nesto pretjerano za stranca. Sumnjam da bi se neki stranac previse handrio s tim. Hadzibegic po meni nije los izbor, prosli put nije radio lose uopste, covjek je gospodin za razliku od ovog seljobera, a i klupska trenerska karijera mu je televizor u boji za Safetovu.
-
solo2
#59827 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ima dokaz par stranica prije - cak i prije nego sto je Pape dobio otkazchannel10 wrote:Zar samsolo2 wrote:ne prepisujchannel10 wrote:Opet se gura Hadzibegic. Ovdje treba dovesti samo Vahu i jedino on moze pomoci. Ovi ostali su nesto kao SS.
Jedini je Vaha koji ima dobre rezultate. Bajevica odavno nema na mapi evropskog fudbala niti nekih rezultata njegovih ekipa.
Sve pare treba baciti na Vahu i ponuditi mu 2-3 miliona od plasmana na EP ( ako ga ostvari, mada mislim da je nemoguce ).?
Baci dokaz![]()
Realno nam samo on moze pomoci ako zelimo biti ozbiljna repka. Svi ovi drugi su tarabe i nisu za ozbiljnih rezultata.
Ima recimo Antic, ali ni njega nema na fudblaskoj mapi nekoliko godina, mozda i deceniju..... itd itd.....
Potpuno se slazem - svaka cast Bazdarevicu, Hadziji, Robiju, Barbarezu ali nama treba nako ko zna - ko odmah zna sta da radi a ne da se igra sa zivcima cijele nacije. za mene je Vaha najbolji izbor mada ako nemoze onda Bajevic ili Antic (btw Anticu su roditelji iz Bosne, otac iz Janje a mati iz krajine), koga god izaberu treba ugurati Barbareza u strucni stab i mirna Bosna
-
lakilaka
#59828 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
svaka cast na postu. nisi daleko od istine.and wrote:šta će nam selektor.kad smo mogli bez napadača igrati možemo i bez selektora.
- MOSALJOZE
#59829 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nama treba čovjek koji ima muda veličine BIH
- cyprus
#59830 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jah, šta će nam selektor... Evo spiskovi i taktika nek se prave konsenzusom forumaša, a na klupu postaviti Bracu iz Vrbanjuše da viče na njih tokom utakmice 
-
zetareticula
#59831 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
http://ultra.zone/UEFA-EURO-2016-qualifying#group=b
Evo ako neko hoce racunati kako da dodjemo bar do baraza, kakve nam carolije trebaju
Evo ako neko hoce racunati kako da dodjemo bar do baraza, kakve nam carolije trebaju
- Pamposh
#59832 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo jedna i od mene,
nek' se i taj crtani vise zavrsio...

nek' se i taj crtani vise zavrsio...

-
palermo
#59833 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ne možeš ni ti ni ja, nemamo poštovanje ni igrača ni navijača. Ja sam, što vrijeme više ide, za opciju Barbe.north wrote:
Pa znači, doslovce ono što sam napisao..neko ko ima zapaženih rezultata u Evropi, nije da nema takvog, ovdje ne mislim na Guardiolu ili na Murinja, nego na neki srednji stalež koji je već vodio reprezentacije u Evropi i imao rezultat sa istim...nije teško skontati....možda jeste mačak u vreći, ali ko to nije..ko je garancija uspjeha, Barbarez, totalno suprotnog mišljenja sam...ako gledamo na nekog ko voli tu repku i ko bi ginuo i da je to prvi kriterij, mogu onda i ja i još milion drugih biti komtno biti jer je volimo svim bićem i trudili bi se momački, ali valjda to nije najvažnije i jedino..
Da bog do imamo deset strašnih domaćih stručnjaka za kojeg ne znaš koji je bolji i koji ima jače rezultatet, pa da smo na slatkim mukama, ali mi nemamo više od jednog-dvojice koji bi baš bili pravi izbor...
Ovo oko stranca, pa Srbi su dosada par puta pokušali sa strancem i ništa. A braća Hrvati povjerenje ukažu svojim snagam i piče li piće. Salektor nije isto što i trener. To treba biti osoba koja zna moderirati odnose u reprezentaciji, koja zna uspostvaljati hijerarhiju, nama ne treba čovjek koji će trenirati igrače, nama treba čovjek koji će vratiti atmosferu, fanatizam, vjeru igrača u sebe, i vjeru navijača u njih.
-
mfeed
#59834 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
losiji rezultat od safetovog ne bi imali, nijednog potencijalnog igraca iz dijaspore ne bi pocastili sa normalno je da igra za hrvatsku, svajcarsku ili svedsku, onolike pare ne bi uzeli a kad bi se izblamirali izasli bi pred kameru, javno se izvinuli I otisli kuci da nastavimo igrati plejstejsn.cyprus wrote:Jah, šta će nam selektor... Evo spiskovi i taktika nek se prave konsenzusom forumaša, a na klupu postaviti Bracu iz Vrbanjuše da viče na njih tokom utakmice
- ljevoruki
#59835 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Postoji li mogucnost kombinacije Bajevica kao selektora I Bazdarevica kao prvog trenera, takticara I u dogledno vrijeme nasljednika na klupi?Infaze Studio wrote:Glavni kriteriji za novog selektora trebaju biti (ovim redom):
1. Autortitet
2. Kontinuitet trenerskog rada u zadnjih, barem, nekoliko godina
3. "ostale stvari"
Postavljanje na mjesto selektora Faruka, Mese, Sergeja i slicnih "kandidata", bila bi velika glupost.
Vaha najbolje ispunjava ove gore stvari.
Prosinecki ima znanje modernog fudbala, ali nisam siguran kakav autoritet bi uzivao medju nasim "zvijezdama".
Hvala Pape, sretno novom selektoru!
To bi bila dobra kombinacija, barem po meni.
- agent_zero
#59836 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kasno marko na kosovo dođe.
Ali ja sam sretan što je otišao GROBAR naše reprezentacije. Nadam se da je i kompletan stručni štab dobio otkaz, pogotovo borče, pevaljka baljić i silikon majstor karabeg. Žao bi mi bilo piplice da ode, mislim da čovjek nije ništa kriv.
I nek povedu ovog neomicina, lik zaostao u razvoju totalno. A i onog creasy-a iz lukavice koji provocira, izdroniran mu mozak nedavno od strane albanaca, pa ne zna šta će od sebe.
Izvinjavam se čestitim forumašima na psovkama, ali više se nisam mogao suzdržavati. Tripimo idiotove egzebicije još od egipta i niko ništa.
Nemojte šta zamjeriti, ako ban legne, ne žalim ga, lik je zaslužio sve najgore da mu se pljune u lice.
I nadam se da meša, faruk i njima slični neće na klupu, kad se onaj bezobraznik mogao plaćati onoliko, za te pare se može dobar trener dovesti.
I ključajte ovu temu, kamo sreće da se nikad nije ni otvarala.
Ali ja sam sretan što je otišao GROBAR naše reprezentacije. Nadam se da je i kompletan stručni štab dobio otkaz, pogotovo borče, pevaljka baljić i silikon majstor karabeg. Žao bi mi bilo piplice da ode, mislim da čovjek nije ništa kriv.
I nek povedu ovog neomicina, lik zaostao u razvoju totalno. A i onog creasy-a iz lukavice koji provocira, izdroniran mu mozak nedavno od strane albanaca, pa ne zna šta će od sebe.
Izvinjavam se čestitim forumašima na psovkama, ali više se nisam mogao suzdržavati. Tripimo idiotove egzebicije još od egipta i niko ništa.
Nemojte šta zamjeriti, ako ban legne, ne žalim ga, lik je zaslužio sve najgore da mu se pljune u lice.
I nadam se da meša, faruk i njima slični neće na klupu, kad se onaj bezobraznik mogao plaćati onoliko, za te pare se može dobar trener dovesti.
I ključajte ovu temu, kamo sreće da se nikad nije ni otvarala.
-
LSD
#59837 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
palermo wrote:
Šta znači provjereni stranac. Eno onaj holanđanin fiškal je slobodan. Nikako mi se ne sviđša ideja sa strancem. Vrlo je rijetko to dobro ferceralo
Za mene bi najbolje rješenje bio onaj ko ima morala, čestitosti, i nešto znanja. U tom kontekstu, prvi kandidat za mene bi bio Duško, drugi Barba ( prevashodno što bi on bio spreman da se bori za igrače)....a onda mogu i Meša, Faruk.....
Ko god bude bio ja ću mu pružiti podršku....ali dok ga nismo izabrali, možemo i palamuditi
cek' samo malo, da ovo razjasnimo
znac, kod tebe to ide slijedecim redom : moral na prvom mjestu, čestitost na drugom, pa tek na kraju znanje (i to nešto znanja)...a onda u nastavku Duško i Barba su kao moralniji i časniji ljudi i Meše i Faruka...i to je kao zakljucak da su bolji kandidati
samo ne znam koju foru su oni casni i moralniji ljudi od ove potonje dvojice
i otkad su to moral i čestitost reference ispred znanja i strucnosti za poziciju selektora neke fudbalske reprezentacije
baš me briga vara li ženu tako što nateže li malodobnice u svoje slobodno vrijeme - ako cemo biti prvi na tabeli i odlaziti na velika takmicenja.
kako je krenulo na kraju ce cednost i nevinost postati referenca za rad....tražimo junfera kao selektora
Last edited by LSD on 17/11/2014 21:02, edited 1 time in total.
-
Mirza007
#59838 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ti ovdje opisa Ciru, mescini.palermo wrote:Ma ne možeš ni ti ni ja, nemamo poštovanje ni igrača ni navijača. Ja sam, što vrijeme više ide, za opciju Barbe.north wrote:
Pa znači, doslovce ono što sam napisao..neko ko ima zapaženih rezultata u Evropi, nije da nema takvog, ovdje ne mislim na Guardiolu ili na Murinja, nego na neki srednji stalež koji je već vodio reprezentacije u Evropi i imao rezultat sa istim...nije teško skontati....možda jeste mačak u vreći, ali ko to nije..ko je garancija uspjeha, Barbarez, totalno suprotnog mišljenja sam...ako gledamo na nekog ko voli tu repku i ko bi ginuo i da je to prvi kriterij, mogu onda i ja i još milion drugih biti komtno biti jer je volimo svim bićem i trudili bi se momački, ali valjda to nije najvažnije i jedino..
Da bog do imamo deset strašnih domaćih stručnjaka za kojeg ne znaš koji je bolji i koji ima jače rezultatet, pa da smo na slatkim mukama, ali mi nemamo više od jednog-dvojice koji bi baš bili pravi izbor...
Ovo oko stranca, pa Srbi su dosada par puta pokušali sa strancem i ništa. A braća Hrvati povjerenje ukažu svojim snagam i piče li piće. Salektor nije isto što i trener. To treba biti osoba koja zna moderirati odnose u reprezentaciji, koja zna uspostvaljati hijerarhiju, nama ne treba čovjek koji će trenirati igrače, nama treba čovjek koji će vratiti atmosferu, fanatizam, vjeru igrača u sebe, i vjeru navijača u njih.
-
solo2
#59839 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dajte temu - Vaha novi selektor BiH, i ako neko ovdje pripada BHF-u ili zna nekoga da se organizuje pritisak (pismo, mirni skup ispred prostorija) na NSBIH da se Vahi ponudi mjesto selektora - po njegovim uslovima (nesto slicno kao sto je Ciro imao) - pogledajte ovu anketu na Klixu http://www.klix.ba/ankete/990- sve govori!
Last edited by solo2 on 17/11/2014 21:02, edited 1 time in total.
- ljevoruki
#59840 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Charuga rece da ce se ova tema zatvoriti ha Pape dobije otkaz. Mora da spava snom pravednika.
A jos niko nije otvorio novu temu: Novi selektor reprezentacije BiH.

- Havatar
#59841 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ima takva tema samo je zaključanaljevoruki wrote:Charuga rece da ce se ova tema zatvoriti ha Pape dobije otkaz. Mora da spava snom pravednika.![]()
- ljevoruki
#59842 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nisam znao, zahvaljujem.Havatar wrote:Ima takva tema samo je zaključana
- Infaze Studio
#59843 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Od ovih gore navedenih, za koje sam rekao da nebi smjeli biti postavljeni, Mesa mi se mozda i najvise svidja. A sto se tice Bajevica, bojim se da bi bio malo staromodan, sto se filozofije tice, a i govori da je zauzet. Ali kombinacija je svjetlosnim godinama ispred dvojca Pape-Borce.ljevoruki wrote:Postoji li mogucnost kombinacije Bajevica kao selektora I Bazdarevica kao prvog trenera, takticara I u dogledno vrijeme nasljednika na klupi?Infaze Studio wrote:Glavni kriteriji za novog selektora trebaju biti (ovim redom):
1. Autortitet
2. Kontinuitet trenerskog rada u zadnjih, barem, nekoliko godina
3. "ostale stvari"
Postavljanje na mjesto selektora Faruka, Mese, Sergeja i slicnih "kandidata", bila bi velika glupost.
Vaha najbolje ispunjava ove gore stvari.
Prosinecki ima znanje modernog fudbala, ali nisam siguran kakav autoritet bi uzivao medju nasim "zvijezdama".
Hvala Pape, sretno novom selektoru!
To bi bila dobra kombinacija, barem po meni.
A to sto pricas za dugorocni plan, gdje je zamjenik planiran za sljedeceg sefa strucnog staba, to je dobar sistem koji se dosta koristi danas u sportu opcenito.
-
palermo
#59844 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Tu si u pravu, pogrešno sam napisao. Ne znam kakvi su Faruk i Meša, vjerujem da su časni i pošteni ljudi (jer ne znam da nisu) i u tom kontekstu mea culpa. Ako su svi pošteni, onda dajem prednost Dušku zbog klupske karijere, a Barbi zbog te nove dimnezije koju bi nam mogao (mogao, ne znači nužno i da bi) donijeti.LSD wrote:
znac, kod tebe to ide slijedecim redom : moral na prvom mjestu, čestitost na drugom, pa tek na kraju znanje (i to nešto znanja)...a onda u nastavku Duško i Barba su kao moralniji i časniji ljudi i Meše i Faruka...i to je kao zakljucak da su bolji kandidati
samo ne znam koju foru su oni casni i moralniji ljudi od ove potonje dvojice![]()
i otkad su to moral i čestitost reference ispred znanja i strucnosti za poziciju selektora neke fudbalske reprezentacije![]()
baš me briga vara li ženu tako što nateže li malodobnice u svoje slobodno vrijeme - ako cemo biti prvi na tabeli i odlaziti na velika takmicenja.
kako je krenulo na kraju ce cednost i nevinost postati referenca za rad....tražimo junfera kao selektora
Ono sa čim se ne slažem je da nije bitno poštenje, moral i patriotizam. Upravo smo svjedočili zadnju godinu dana šta znači imati na čelu čovjeka koji ne zna šta je obraz, i čovjeka kome Bosna i Hercegovina ništa ne znači.
-
hau jes no
#59845 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
kvalifikacije su propale, prvi kiks i vaha bi bio populjuvan i njega bi potrosili. barbarez je najbolje rijesenje do kraja kvalifikacija i ako se dobro pokaze produziti mu ugovor, a ako ne onda dovesti vahu za sljedece kvalifikacije.solo2 wrote:Dajte temu - Vaha novi selektor BiH, i ako neko ovdje pripada BHF-u ili zna nekoga da se organizuje pritisak (pismo, mirni skup ispred prostorija) na NSBIH da se Vahi ponudi mjesto selektora - po njegovim uslovima (nesto slicno kao sto je Ciro imao) - pogledajte ovu anketu na Klixu http://www.klix.ba/ankete/990- sve govori!
-
palermo
#59846 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mirza007 wrote: Ti ovdje opisa Ciru, mescini.
-
LSD
#59847 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma OK, ali teško je pisati o tim stvarima na takav nacinpalermo wrote:Tu si u pravu, pogrešno sam napisao. Ne znam kakvi su Faruk i Meša, vjerujem da su časni i pošteni ljudi (jer ne znam da nisu) i u tom kontekstu mea culpa. Ako su svi pošteni, onda dajem prednost Dušku zbog klupske karijere, a Barbi zbog te nove dimnezije koju bi nam mogao (mogao, ne znači nužno i da bi) donijeti.LSD wrote:
samo ne znam koju foru su oni casni i moralniji ljudi od ove potonje dvojice![]()
i otkad su to moral i čestitost reference ispred znanja i strucnosti za poziciju selektora neke fudbalske reprezentacije![]()
Ono sa čim se ne slažem je da nije bitno poštenje, moral i patriotizam. Upravo smo svjedočili zadnju godinu dana šta znači imati na čelu čovjeka koji ne zna šta je obraz, i čovjeka kome Bosna i Hercegovina ništa ne znači.
evo hipoteticki primjer samo....npr. sutra angažujemo Magatha (ili nekog stranca, nebitno)...jel ti misliš da bi on kao švabo došao zbog bosanskog patriotizma i da njemu Bosna nešto plaho znaci u životu
naravno da Advokat nije preuzeo Srbiju zato što je voli i zato što mu ona nešto znaci puno u životu...analognih primjera imaš koliko hoces širom svijeta
a slažem se da je poželjna osobina da selektor ima i dozu patriotizma kod sebe, mada je to ubjedljivo najmanje bitna referenca za njegov opis posla.
Last edited by LSD on 17/11/2014 21:19, edited 1 time in total.
-
bosanska senzacija
#59848 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Konačno ode i on.
Da je bio pametan otišao bi sam nakon Svjetskog kao trener kojeg ćemo pamtiti po tome što je bio prvi koji nas je odveo na neko veliko takmičenje.
Koliko god je nekim svojim odlukama iritirao navijače mislim da bi se njegovim odlaskom mogli malo popustiti sa uvredama i psovkama na njegov račun jer se ipak radi o jednom od naših najvećih fudbalskih legendi.
Moj lični favorit za njegovog nasljednika bi bio Robert Prosinečki za kojeg smatram da bi za našu sporu ali izuzetno tehnički potkovanu ekipu svojim stilom i fudbalskom filozofijom legao odlično.
Da je bio pametan otišao bi sam nakon Svjetskog kao trener kojeg ćemo pamtiti po tome što je bio prvi koji nas je odveo na neko veliko takmičenje.
Koliko god je nekim svojim odlukama iritirao navijače mislim da bi se njegovim odlaskom mogli malo popustiti sa uvredama i psovkama na njegov račun jer se ipak radi o jednom od naših najvećih fudbalskih legendi.
Moj lični favorit za njegovog nasljednika bi bio Robert Prosinečki za kojeg smatram da bi za našu sporu ali izuzetno tehnički potkovanu ekipu svojim stilom i fudbalskom filozofijom legao odlično.
-
SSemir
#59849 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
svakakvih gluposti ovdje sretoh. ali ova je u vrhu. sreca pa se forumski strucnjaci ne pitaju puno.palermo wrote: Šta znači provjereni stranac. Eno onaj holanđanin fiškal je slobodan. Nikako mi se ne sviđša ideja sa strancem. Vrlo je rijetko to dobro ferceralo
Za mene bi najbolje rješenje bio onaj ko ima morala, čestitosti, i nešto znanja. U tom kontekstu, prvi kandidat za mene bi bio Duško, drugi Barba ( prevashodno što bi on bio spreman da se bori za igrače)....a onda mogu i Meša, Faruk.....
Ko god bude bio ja ću mu pružiti podršku....ali dok ga nismo izabrali, možemo i palamuditi
prilikom odlucivanja kod izbora na radno mjesto nogometnog trenera, nogometno znanje kandidata bi tebi bilo na trecem mjesto, i to u maloj mjeri bi to bilo bitno "nesto znanja".
a pa svaka cast
sta misliste da stavimo na klupu jovana divjaka npr. ne znam veceg patriotu, moralnijeg covjeka, svoju cestitost je dokazao, a sigurno da ima i nesto znanja, za to nesto znanja je dovoljno da pogleda na tvu utakmicu.
- P308