Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

lakilaka

#59801 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lakilaka »

Baltazar_khan wrote:hvala ti na svemu legendo! ispunio si nam dječački san, da skupljamo panini slikice gdje su i naši reprezentativci :mrgreen:

bog zna kad ćemo se opet skupit pred bbi da se mijenjamo :oops:

trebao si se povući poslije mundijala ko gospodin a ne da te pljuje raznorazni nepismeni polusvijet.

ostaješ upamćen kao selektor koji nas je odveo na mundijal po prvi put u istoriji naše mlade države. lagana grupa, savjeti ivana osima, bla bla bla... totalno nebitno. bitno je na kraju OVO.

ovo je ipak na kraju najbitnije:

Sušiću otkaz
Safet Sušić više nije selektor reprezentacije BiH!
north

#59802 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Ja maloprije spomenuh Hadžibegića, a evo sada vidiš neki portali pišu kako je on najbliže klupi...Mogao bi drug po boji Velkoski malo više na tu temu :oops: Čovjek koji je toliko dugo bez angažmana, koji mu je posljednji angažmani gdje :? . , ne može biti odlično rješenje, može biti možda bolje od Safeta, ali neko sjajno sigurno nije...toliko godina bez posla, pa da je makar Konjaspor, u Istoćnoj Evropi ili u Iranu negdje radio, ma ni to toliko vremena :? ...Šta, odbijao silne ponude, parola mu bolje ne raditi nigdje nego bilo gdje :D ?

Nikako: Hadžibegić, Barbarez, Slišković i slične domaće vedete..
Nako, nit smrdi nit miriše: Baždarević, Prosinečki i sl. kalibri
Najbolje moguće: Vaha,Duško ili provjereni stranac sa solidnim rezultatima....
Perfektno, ali mission imposible: Magath i sl. stari lisci prepuni iskustva i uspjeha u Evropi

Neko spomenu Antića, fina opcija ako je moguće :thumbup:
duminjo

#59803 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by duminjo »

Zeljoooo wrote:Brisi temu da zaboravim Konjinu!
vryzas

#59804 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Meho Kodro :wink:
cyprus

#59805 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Baltazar_khan wrote:hvala ti na svemu legendo! ispunio si nam dječački san, da skupljamo panini slikice gdje su i naši reprezentativci :mrgreen:

bog zna kad ćemo se opet skupit pred bbi da se mijenjamo :oops:

trebao si se povući poslije mundijala ko gospodin a ne da te pljuje raznorazni nepismeni polusvijet.

ostaješ upamćen kao selektor koji nas je odveo na mundijal po prvi put u istoriji naše mlade države. lagana grupa, savjeti ivana osima, bla bla bla... totalno nebitno. bitno je na kraju OVO.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mislim da je ovo najvažnije... Zaboraviće se sve što je Pape zasro (a zasro je dosta toga), ali ona noć je nešto što će u sjećanju većine Bosanaca i Hercegovaca ostat tokom cijelog života... Mogu pojedinci kenjat koliko hoće, ali Pape je bio itekako važan dio tog poduhvata koji je kulminirao te noći...

Pape, iako je trebalo više voditi računa o tome kad je dosta, hvala ti ako ništa za tu noć!!!

:bih: :bih: :bih:
lakilaka

#59806 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lakilaka »

Nakon sinoćnjeg poraza od Izraela Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na vanrednoj sjednici je donio odluku o raskidu saradnje sa Safetom Sušićem.

"Ostavku nisam htio podnijeti jer sam smatrao da imamo prilike za plasman na Evropsko prvenstvo. Za loše rezultate smo odgovorni svi, kao što smo i za plasman na Mundijal bili zaslužni svi."

valjda ce neki shvatiti ovo da su svi zasluzni, pa i selektor, i za dobro i lose.

:bih: :bih: :bih: :bih:
Droog

#59807 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Droog »

soccerfan88 wrote:
Otiso Borce vec. Da si ti zdravo. :D :D
E jbg... :mrgreen: :mrgreen:
solo2

#59808 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by solo2 »

channel10 wrote:Opet se gura Hadzibegic :-) . Ovdje treba dovesti samo Vahu i jedino on moze pomoci. Ovi ostali su nesto kao SS.

Jedini je Vaha koji ima dobre rezultate. Bajevica odavno nema na mapi evropskog fudbala niti nekih rezultata njegovih ekipa.

Sve pare treba baciti na Vahu i ponuditi mu 2-3 miliona od plasmana na EP ( ako ga ostvari, mada mislim da je nemoguce ).
ne prepisuj :thumbup:
cassius

#59809 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cassius »

agnostic_front wrote:
cassius wrote:
agnostic_front wrote:Pa je li Antić fakat slobodan?
Fakat jest.
Ima li šanse da on preuzme?

Otkud ja znam ?

Savez ce do 1.12, razabrat kandidate i odlucit.

Da se mene pita : 1. Radomir Antic
2.Vaha
3.Bajevic
4. Bora Milutinovic
5. Bazdarevic
6.Prosinecki,Kranjcar
AhmetShabo

#59811 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by AhmetShabo »

Ostace seoska varalica upamcena kao odgovorna osoba sto nismo otisli na euro, kad su isle 3 reprezentacije iz grupe, i kad smo bili nosioci grupe.
palermo

#59812 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

north wrote:Ja maloprije spomenuh Hadžibegića, a evo sada vidiš neki portali pišu kako je on najbliže klupi...Mogao bi drug po boji Velkoski malo više na tu temu :oops: Čovjek koji je toliko dugo bez angažmana, koji mu je posljednji angažmani gdje :? . , ne može biti odlično rješenje, može biti možda bolje od Safeta, ali neko sjajno sigurno nije...toliko godina bez posla, pa da je makar Konjaspor, u Istoćnoj Evropi ili u Iranu negdje radio, ma ni to toliko vremena :? ...Šta, odbijao silne ponude, parola mu bolje ne raditi nigdje nego bilo gdje :D ?

Perfektno, ali mission imposible: Magath i sl. stari lisci prepuni iskustva i uspjeha u Evropi

Šta znači provjereni stranac. Eno onaj holanđanin fiškal je slobodan. Nikako mi se ne sviđša ideja sa strancem. Vrlo je rijetko to dobro ferceralo

Za mene bi najbolje rješenje bio onaj ko ima morala, čestitosti, i nešto znanja. U tom kontekstu, prvi kandidat za mene bi bio Duško, drugi Barba ( prevashodno što bi on bio spreman da se bori za igrače)....a onda mogu i Meša, Faruk.....

Ko god bude bio ja ću mu pružiti podršku....ali dok ga nismo izabrali, možemo i palamuditi
Haman

#59813 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Haman »

Kao fudbaleru cast svaka, ali covjek jednostavno nije za trenera. Nema znanja, ne zna uspostaviti autoritet. Dok je Osim bio zdrav, dok je sa njim cesto sjedio, suerirao mu je neke stvari, ali kad Safet ostane sam, onda do izrazja dolazi njegovo nedovoljno poznavanje trenerskog posla.

Kaze " necu podnijeti ostavku, jer jos ima sansi". Dakle, treba ga ostaviti da i tu malu nadu unisti i onda mu uruciti otkaz. Sve je to tebalo uciniti odmah poslije povratka iz Brazila.

Iz tog razloga odgovornost snosi i Nogometni savez BiH jer nije na vrijeme reagirao, a onda selektor i igraci naravno. Davno je Miske kazao " ovako vise ne moze", isto to je ponovio i Lulic nesto kasnije, a sad slicno rece i Begovic.
Po mom misljenju za selektora treba postaviti Bajevica. Iskusan je trenetr, inteligentan covjek a osim toga ima itrenersko znanje.

Ne znam koliko su u Nogometnom savezu BiH odani BiH. Bojim se da i neki od njih ne rade po principu " sto gore za Bosnu, to bolje za Rep. Srpsku, pa i Herceg Bosnu". Mozda u tome treba traziti razloga zasto Safet nije smijenjen odmah poslije Brazila, pa i zasto je bas on postao selektor BiH.
:izet: :izet: :bih: :bih:
saim_adka

#59814 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by saim_adka »

Image

kazu, kontaktirali ga iz srbije :shock: :shock: :shock: :shock:
Last edited by saim_adka on 17/11/2014 20:39, edited 1 time in total.
channel10

#59815 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by channel10 »

solo2 wrote:
channel10 wrote:Opet se gura Hadzibegic :-) . Ovdje treba dovesti samo Vahu i jedino on moze pomoci. Ovi ostali su nesto kao SS.

Jedini je Vaha koji ima dobre rezultate. Bajevica odavno nema na mapi evropskog fudbala niti nekih rezultata njegovih ekipa.

Sve pare treba baciti na Vahu i ponuditi mu 2-3 miliona od plasmana na EP ( ako ga ostvari, mada mislim da je nemoguce ).
ne prepisuj :thumbup:
Zar sam :) ?

Baci dokaz :D

Realno nam samo on moze pomoci ako zelimo biti ozbiljna repka. Svi ovi drugi su tarabe i nisu za ozbiljnih rezultata.

Ima recimo Antic, ali ni njega nema na fudblaskoj mapi nekoliko godina, mozda i deceniju..... itd itd.....
stakasa

#59816 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stakasa »

Ako ce Hadzibegic - vratite nam Papeta :mrgreen:
channel10

#59817 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by channel10 »

cassius wrote:
cassius wrote:
agnostic_front wrote:Pa je li Antić fakat slobodan?
Fakat jest.
Ima li šanse da on preuzme?

Otkud ja znam ?

Savez ce do 1.12, razabrat kandidate i odlucit.

Da se mene pita : 1. Radomir Antic
2.Vaha
3.Bajevic
4. Bora Milutinovic
5. Bazdarevic
6.Prosinecki,Kranjcar
Nije lose, samo Vahu na prvo mjesto, pa Antica, BAjevica, Meshu, Boru. Ovu dvojicu hrvata ne bih ni uzimao u obzir jer ako ce se vec neko uciti na nama, neka to bude Barbarez.
sarajevoxxxx

#59818 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by sarajevoxxxx »

lakilaka wrote:
[/quote]

To je to.Ovo što se dešavalo poslije svjetskog prvenstva treba zaboraviti.Ipak se uradila velika stvar odlaskom na svjetsko, pokušalo se nastaviti sa istim timom, nije išlo, sada je sve gotovo, novi selektor i ako Bog da nove radosti.

Samo kad smo kod video snimaka, i ovaj ne treba zaboraviti, ni ovu ludnicu, ni ovu noć heheheh...Ipak ga je Pape ubacio u igru, a kasnije...hehehe

https://www.youtube.com/watch?v=43QQuN1O0hg
Last edited by sarajevoxxxx on 17/11/2014 20:40, edited 1 time in total.
skenderija04

#59819 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by skenderija04 »

Problem rijesen a tek sada pocinje pravi problem :D

Sad imamo dvije grupe kandidata. Prva koja hoce pod svaku cijenu na klupu jer vec imaju alibi za neuspjeh. Laka lova a na ocima si fudbalskog svijeta. Druga grupa ( malobrojna) koja nece da kocka svoj ugled i vjerovatno trazi posebne uslove.

Iskusan ili pocetnik? Autoritet ili dijalogantan? Stranac ili nas? Puno pitanja, malo vremena i nimalo strpljenja.

Navikli smo na dobro, tesko se opet vratiti 15 godina nazad. Pape je proslost. U redu, nije vise imao sta da ponudi. Samo inat i junacenje. Ipak, hvala mu. Zasluzio je postovanje. Bio je selektor 5 godina a ne od Egipta. Valjda ce i novi izdrzati toliko dugo. Papetu hvala, a novom sretno.
Ciprol

#59820 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ciprol »

i nek' povede onog svog malog kad krene u Pariz :mrgreen:
north

#59821 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

palermo wrote:
north wrote:Ja maloprije spomenuh Hadžibegića, a evo sada vidiš neki portali pišu kako je on najbliže klupi...Mogao bi drug po boji Velkoski malo više na tu temu :oops: Čovjek koji je toliko dugo bez angažmana, koji mu je posljednji angažmani gdje :? . , ne može biti odlično rješenje, može biti možda bolje od Safeta, ali neko sjajno sigurno nije...toliko godina bez posla, pa da je makar Konjaspor, u Istoćnoj Evropi ili u Iranu negdje radio, ma ni to toliko vremena :? ...Šta, odbijao silne ponude, parola mu bolje ne raditi nigdje nego bilo gdje :D ?

Šta znači provjereni stranac. Eno onaj holanđanin fiškal je slobodan. Nikako mi se ne sviđša ideja sa strancem. Vrlo je rijetko to dobro ferceralo

Za mene bi najbolje rješenje bio onaj ko ima morala, čestitosti, i nešto znanja. U tom kontekstu, prvi kandidat za mene bi bio Duško, drugi Barba ( prevashodno što bi on bio spreman da se bori za igrače)....a onda mogu i Meša, Faruk.....

Ko god bude bio ja ću mu pružiti podršku....ali dok ga nismo izabrali, možemo i palamuditi

Pa znači, doslovce ono što sam napisao..neko ko ima zapaženih rezultata u Evropi, nije da nema takvog, ovdje ne mislim na Guardiolu ili na Murinja, nego na neki srednji stalež koji je već vodio reprezentacije u Evropi i imao rezultat sa istim...nije teško skontati....možda jeste mačak u vreći, ali ko to nije..ko je garancija uspjeha, Barbarez :? , totalno suprotnog mišljenja sam...ako gledamo na nekog ko voli tu repku i ko bi ginuo i da je to prvi kriterij, mogu onda i ja i još milion drugih biti komtno biti jer je volimo svim bićem i trudili bi se momački, ali valjda to nije najvažnije i jedino..

Da bog do imamo deset strašnih domaćih stručnjaka za kojeg ne znaš koji je bolji i koji ima jače rezultatet, pa da smo na slatkim mukama, ali mi nemamo više od jednog-dvojice koji bi baš bili pravi izbor...
and

#59822 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

šta će nam selektor.kad smo mogli bez napadača igrati možemo i bez selektora.
putokaz1

#59823 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by putokaz1 »

Hvala Safete shto si nas odveo na Svjetsko!!!
Bilo je grashaka
u Barazu je mogao uci ranije Ibisevic u Zenici i igrat u Portugalu,a Besic je tada bio mlad,
perfektno uradjene kvalifikacije Brazil 2014,
nisu morali otici Zvjezdan i Spaha,nisi morao forsirat Svena,iako je dobar bio je bolji od mnogih,sad se pokazalo da nam treba treci spic ko god on bio...
Hvala!
MOSALJOZE

#59824 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

1.Vaha
2.Dino Djurbuzović
3.Spaić
Infaze Studio

#59825 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

Glavni kriteriji za novog selektora trebaju biti (ovim redom):
1. Autortitet
2. Kontinuitet trenerskog rada u zadnjih, barem, nekoliko godina
3. "ostale stvari"

Postavljanje na mjesto selektora Faruka, Mese, Sergeja i slicnih "kandidata", bila bi velika glupost.
Vaha najbolje ispunjava ove gore stvari.
Prosinecki ima znanje modernog fudbala, ali nisam siguran kakav autoritet bi uzivao medju nasim "zvijezdama".

Hvala Pape, sretno novom selektoru!
Locked