Sadam osudjen na smrt vjesanjem

windas

Post by windas »

Sta mislite da li ce ko biti osudjen za mrtve u Iraku,
za vrijeme dok je trajalo sudjenja Sadamu,
ili je to samo predstava dva dana pred izbore u Americi !!!
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@salko

da jeste.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Salko sto je u vodu skako wrote:
mr__bosnjak wrote:Saddam Husein je odgovoran za progon i ubijanje irackih Kurda i za masu pobijenih siita te drugih Iracana koji mu se nisu svidjali. On zasluzuje vjesanje a na onom svijetu ce dobit sta je zasluzio!
samo bi dodo da de odgovoran i za rat sa iranom...
I vi ste ko biva na pravoj strani? :?
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Dobro odradise Ameri Saddama. Napravise od diktatora komediju, usput mu sjeme zatrase. Mnogo je bitnije bilo ubiti mu sinove nego Saddamovica. A sam Saddamovic je mrtav od onog dana kad ga prodase njegovi cobani za par miliona dollara i Americko drzavljanstvo. Umjesto da se je sam uklonio ili barem dzalno negdje Turkmenistan, Uzbekistan, Tajekistan, toliko je drsko to Americko kopile da se pocelo baviti i proklamiranjem Islama, kad su isti mujjahdi Osamini nudili se Saudijcima da srede Saddama jednom za uvijek 1991 godine al' Saudijci i Kuvajcani unajmise Uncle Sama da opere prljavi donji ves za tri dana. Od tada mujjahidi su i napravili raskol protiv - Saudijskog establishmenta - na cijoj lovi su i nastali i opstajali tokom svih ovih godina. Sad su oni Saddamovicevi fiktivni saveznici - dok cinjenice govore da su Islamiste cekale da prvo Ameri - srede establishment Baahtista - pa su onda krenuli sa svojim gerila ratom koji niti oni mogu pobjediti nit mogu izgubiti, jednako ko ni najjaca vojna sila na svijetu kojoj krumpire sjeckaju i sladoled mjese - strani kontraktori - dovedeni da pokupe masne ugovore s Americkom vladom - jer dok su zajebani decki zaposleni pretresanjem automobila na punktovima sirom demokratske arabije, nemaju vremena da zatezu svoje krevete il' brinu o tome da li je cenifa u kasarni cakum pakum il' nije.

Sad je Huse docekao da pada od maca kojeg se je lacao. Al' boli ga - nema ih mnogo koji mogu reci da su zivjeli zivot kojim je zivjeo on, raskosno i razulareno al' uvijek u nekom strahu. Strahu covjeka polu svjesnog sta cini, a polu-uljuljkanom u uvjerenje da dokle je god on s najjacim momkom na bloku - da moze orgijati po narodu onako kako mu je ceif, ne samo svom vec i iz susjednih zemalja. Da perverzija bude jos veca, njegovo ce se vrijeme spominjati kao i "ponekad dobro, ponekad lose" - dok je danasnje uglavnom "lose" iako ce Irak za 20 godina biti ono sto Kuvajt jest danas, samo dok u Americku fotelju sjedne covjek koji iza sebe nema istoriju bankrotiranog basebal kluba, propale naftne kompanije i jednako tako drzave pod stecajem. Mi Bosnje cemo biti sretni da ko onomad radnici Energoinvesta i Uniongradne - idemo uhljebiti se negdje sprovodeci infrastrukturu po pustinji ko najjeftiniji kvalitetni Europski labor. A Iracane ja znam dobro. To su ljudi koji za dollar guzice bi dali. Prevazice oni sve - podjele - kad zelena valuta krene sjedinjavati 2-ge na svijetu rezerve naftom. A sto se "borbe" tice krasi ih karakterna crta da je jedan shizoidni ugursuz orgijo im 30+ godina po zemlji bez da je naletio na adekvatnog hadzuku da ga potkrati za glavu. Bolje pozivnice od ove - za okupatora nema. A smeca u uniformama je uvijek bilo i bice. Navabice ih nekako kapitalisti. Il' smanjenjem zatvorskih kazni, il' parom za college il' Americkim papirima il' starim dobrim "cold cash-om" kad push comes to shove - i sve rijeci otupe ko kremen.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

Post by Latina »

crnileptir wrote:Intresantan je i sam tajming presude...naime presuda je izrečena baš pred izbore, na optužbu demokrata da je to uradjeno namjerno, Bijela kuća se ogradila od takvih optužbi...inače izbori su za dva dana, i prema zadnjim anketama-republikanci gube...
Nadam se da ce biti tako, jer bi gotovo cijeli svijet onako od srca - odahnuo. 8-)

Plasi me samo cinjenica da su dobro zagrizli u vlast, a ne trebamo se zavaravati, kada su u pitanju Irak, Iran. Libanon i Sirija, tesko da tu ima velike razlike u politickim ciljevima izmedju Demokrata i Republikanaca. Ipak, metode stizanja do cilja ce se svakako razlikovati, sto je naravno dobro za ostatak Planete.:wink:
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Latinica wrote:
crnileptir wrote:Intresantan je i sam tajming presude...naime presuda je izrečena baš pred izbore, na optužbu demokrata da je to uradjeno namjerno, Bijela kuća se ogradila od takvih optužbi...inače izbori su za dva dana, i prema zadnjim anketama-republikanci gube...
Nadam se da ce biti tako, jer bi gotovo cijeli svijet onako od srca - odahnuo. 8-)

Plasi me samo cinjenica da su dobro zagrizli u vlast, a ne trebamo se zavaravati, kada su u pitanju Irak, Iran. Libanon i Sirija, tesko da tu ima velike razlike u politickim ciljevima izmedju Demokrata i Republikanaca. Ipak, metode stizanja do cilja ce se svakako razlikovati, sto je naravno dobro za ostatak Planete.:wink:
za ostatak planete mozda ali za iracane, irance, libanonce, sirijce nije dobro....patnja se nastavlja...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

kub lajkan wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:
mr__bosnjak wrote:Saddam Husein je odgovoran za progon i ubijanje irackih Kurda i za masu pobijenih siita te drugih Iracana koji mu se nisu svidjali. On zasluzuje vjesanje a na onom svijetu ce dobit sta je zasluzio!
samo bi dodo da de odgovoran i za rat sa iranom...
I vi ste ko biva na pravoj strani? :?
Ne ti si....
lindjo

Post by lindjo »

hip,hip,huraaa... :zzzz:
vazda problemi

Post by vazda problemi »

Dujail was the site of an unsuccessful assassination attempt against then Iraqi president, Saddam Hussein, on July 8, 1982. The town was a stronghold of the Shiite Dawa Party, a group strongly opposed to Saddam Hussein and his war with Iran. Saddam Hussein was visiting the town to make a speech praising those who had served Iraq in the fight against Iran. While driving through the village centre, his motorcade was attacked by one or more members of the Dawa Party. The president was unharmed in the three hour firefight which ensued.

Saddam Hussein ordered his special security and military forces to carry out a reprisal attack against the town. His orders were obeyed. A total 150 of the town's men were killed in the attack or executed later, a number of which were boys 13 years of age.[1] 1,500 people were also incarcerated and tortured, while other residents, many of them women and children, were sent to desert camps. Saddam's regime destroyed the town and then rebuilt it shortly after. In addition to these punishments, 1,000 square kilometres (250,000 acres) of farmland was destroyed; replanting was only permitted 10 years later.[2]

A resident of Dujail recalled the incident at Hussein's trial in December 2005, stating that he had witnessed Baathist torture and murder in the government reprisal, including the murders of 7 of his 10 brothers
Image

Saddam Hussein: Honorary citizen of Detroit, Michigan >>>

Image

Years before Saddam Hussein became an enemy to the United States, he was reportedly seen as a friend and made an honorary Detroit citizen.

In 1980 when Saddam Hussein was on good terms with America, he was quite the giver. Hussein donated money to help several churches in the motor city, Detroit.

There are pictures of a meeting between a Detroit priest and Saddam Hussein when he accepted the donation.

Father Jacob Yasso of the Sacred Heart Chaldean Church says, "He said, 'We hear you have a debt on your church'. I said, 'Yes Mr. President'. He said, 'How much?'. I said '$170,000'. He said, 'I'll pay it off for you'."

Father Yasso returned the favor at that same meeting 23 years ago. He gave Hussein a key to the city of Detroit making him an honorary citizen.

http://www.wndu.com/news/032003/news_19147.php

http://www.cbsnews.com/stories/2003/03/ ... 6287.shtml

http://en.wikipedia.org/wiki/Saddam_Hussein

Sadam osudjen za smrt radi djela koja je pocnio u Julu 1982, a Donald Rumsfled se s njim rukuje u Decembru 1983...
Shamrock

Post by Shamrock »

Nosferatu wrote:Dobro odradise Ameri Saddama. Napravise od diktatora komediju, usput mu sjeme zatrase. Mnogo je bitnije bilo ubiti mu sinove nego Saddamovica. A sam Saddamovic je mrtav od onog dana kad ga prodase njegovi cobani za par miliona dollara i Americko drzavljanstvo. Umjesto da se je sam uklonio ili barem dzalno negdje Turkmenistan, Uzbekistan, Tajekistan, toliko je drsko to Americko kopile da se pocelo baviti i proklamiranjem Islama, kad su isti mujjahdi Osamini nudili se Saudijcima da srede Saddama jednom za uvijek 1991 godine al' Saudijci i Kuvajcani unajmise Uncle Sama da opere prljavi donji ves za tri dana. Od tada mujjahidi su i napravili raskol protiv - Saudijskog establishmenta - na cijoj lovi su i nastali i opstajali tokom svih ovih godina. Sad su oni Saddamovicevi fiktivni saveznici - dok cinjenice govore da su Islamiste cekale da prvo Ameri - srede establishment Baahtista - pa su onda krenuli sa svojim gerila ratom koji niti oni mogu pobjediti nit mogu izgubiti, jednako ko ni najjaca vojna sila na svijetu kojoj krumpire sjeckaju i sladoled mjese - strani kontraktori - dovedeni da pokupe masne ugovore s Americkom vladom - jer dok su zajebani decki zaposleni pretresanjem automobila na punktovima sirom demokratske arabije, nemaju vremena da zatezu svoje krevete il' brinu o tome da li je cenifa u kasarni cakum pakum il' nije.

Sad je Huse docekao da pada od maca kojeg se je lacao. Al' boli ga - nema ih mnogo koji mogu reci da su zivjeli zivot kojim je zivjeo on, raskosno i razulareno al' uvijek u nekom strahu. Strahu covjeka polu svjesnog sta cini, a polu-uljuljkanom u uvjerenje da dokle je god on s najjacim momkom na bloku - da moze orgijati po narodu onako kako mu je ceif, ne samo svom vec i iz susjednih zemalja. Da perverzija bude jos veca, njegovo ce se vrijeme spominjati kao i "ponekad dobro, ponekad lose" - dok je danasnje uglavnom "lose" iako ce Irak za 20 godina biti ono sto Kuvajt jest danas, samo dok u Americku fotelju sjedne covjek koji iza sebe nema istoriju bankrotiranog basebal kluba, propale naftne kompanije i jednako tako drzave pod stecajem. Mi Bosnje cemo biti sretni da ko onomad radnici Energoinvesta i Uniongradne - idemo uhljebiti se negdje sprovodeci infrastrukturu po pustinji ko najjeftiniji kvalitetni Europski labor. A Iracane ja znam dobro. To su ljudi koji za dollar guzice bi dali. Prevazice oni sve - podjele - kad zelena valuta krene sjedinjavati 2-ge na svijetu rezerve naftom. A sto se "borbe" tice krasi ih karakterna crta da je jedan shizoidni ugursuz orgijo im 30+ godina po zemlji bez da je naletio na adekvatnog hadzuku da ga potkrati za glavu. Bolje pozivnice od ove - za okupatora nema. A smeca u uniformama je uvijek bilo i bice. Navabice ih nekako kapitalisti. Il' smanjenjem zatvorskih kazni, il' parom za college il' Americkim papirima il' starim dobrim "cold cash-om" kad push comes to shove - i sve rijeci otupe ko kremen.
nidje veze majstore :-) :-)
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Shamrock wrote:
Nosferatu wrote:Dobro odradise Ameri Saddama. Napravise od diktatora komediju, usput mu sjeme zatrase. Mnogo je bitnije bilo ubiti mu sinove nego Saddamovica. A sam Saddamovic je mrtav od onog dana kad ga prodase njegovi cobani za par miliona dollara i Americko drzavljanstvo. Umjesto da se je sam uklonio ili barem dzalno negdje Turkmenistan, Uzbekistan, Tajekistan, toliko je drsko to Americko kopile da se pocelo baviti i proklamiranjem Islama, kad su isti mujjahdi Osamini nudili se Saudijcima da srede Saddama jednom za uvijek 1991 godine al' Saudijci i Kuvajcani unajmise Uncle Sama da opere prljavi donji ves za tri dana. Od tada mujjahidi su i napravili raskol protiv - Saudijskog establishmenta - na cijoj lovi su i nastali i opstajali tokom svih ovih godina. Sad su oni Saddamovicevi fiktivni saveznici - dok cinjenice govore da su Islamiste cekale da prvo Ameri - srede establishment Baahtista - pa su onda krenuli sa svojim gerila ratom koji niti oni mogu pobjediti nit mogu izgubiti, jednako ko ni najjaca vojna sila na svijetu kojoj krumpire sjeckaju i sladoled mjese - strani kontraktori - dovedeni da pokupe masne ugovore s Americkom vladom - jer dok su zajebani decki zaposleni pretresanjem automobila na punktovima sirom demokratske arabije, nemaju vremena da zatezu svoje krevete il' brinu o tome da li je cenifa u kasarni cakum pakum il' nije.

nidje veze majstore :-) :-)
Ama majstore - ipak je ovo za tebe vise matematika. Ti o Iraku raspravljaj i dalje s onima za koje je to destinacija na tv-u...
kajsija

Post by kajsija »

Evo bas citam u DANIMA clanak o Sadamu, evo dio
" Sadam Husein, zloglasni iracki diktator, poginuo je prije dvije sedmice, tako sto ga je pojelo krdo divljih svinja", pobjedonosno su jos prije nekoliko godina objavili tvorci satiricnog crtica South Park, " a svijetu je jos uvijek drago sto ga se otarasio", dodali su. Ova mracna sala sadrzi i dobar dio istine: svijetu ce zaista biti drago sto se otarasio jos jednog masovnog zlocinca. No istina je i da se nista sustinski nece promijenit - pravda, koliko god to paradoksalno zvucalo, nije zadovoljena, a zlocina i zlocinaca nece biti nista manje no do sada. Nece manjkati ni aktivista, protivnika smrtne kazne koji ce se boriti za Sadamova ljudska prava kao sto su se, uostalom, zalagali za ljudska prava Slobodana Milosevica. Milosevic nije ziv docekao kraj svoje farse u Haskom tribunalu, ali Sadam jest. I jos ga nije napustila nada da ce Zalbeno vijece izmijeniti prvostepenu presudu. "
Post Reply