Sadam Husein obješen

van Basten

Post by van Basten »

Nemam nikakvih problema sa smrtnom kaznom kao takvom, samim tim ni sa ovom kaznom vješanjem. Koloiko je zla počinio, koje sve ljude pobio, ovo mu je možda i najblaža moguća kazna.
Ali me itekako smeta što je to učinjeno baš danas, na prvi dan Kurban Bajrama. Ameri su još jednom pokazali kako im ništa nije sveto kao je islam u pitanju. Zašto ga ne pogubiše 25.12? Ili 01.01? Valjda zato da svoje praznike ne bi kvarili ovakvim vijestima, valja njih dostojanstveno obilježiti. A ovako će jedan diktator sa udarnih termina vijesti i dnevnika širem svijeta (Amerike prije svega) potisnuti milione hadžija.
Fakat mi se gade
Krugman

Post by Krugman »

van Basten wrote:Nemam nikakvih problema sa smrtnom kaznom kao takvom, samim tim ni sa ovom kaznom vješanjem. Koloiko je zla počinio, koje sve ljude pobio, ovo mu je možda i najblaža moguća kazna.
Ali me itekako smeta što je to učinjeno baš danas, na prvi dan Kurban Bajrama. Ameri su još jednom pokazali kako im ništa nije sveto kao je islam u pitanju. Zašto ga ne pogubiše 25.12? Ili 01.01? Valjda zato da svoje praznike ne bi kvarili ovakvim vijestima, valja njih dostojanstveno obilježiti. A ovako će jedan diktator sa udarnih termina vijesti i dnevnika širem svijeta (Amerike prije svega) potisnuti milione hadžija.
Fakat mi se gade
Kontam te i ja se slazem sa tobom da su trebali sacekati pogodniji trenutak. Medjutim, nisu Amerikanci odlucili trenutak vjesanja niti su ga oni objesili (vidi ispod). Ako ces na ikoga biti ljut budi ljut na Malikija i Site koji su to uradili (prije bajrama je uradjeno) i Irance koji su gromoglasno aplaudirali.

Mimo svega ovoga, posto se hadzu nikada ne posvecuje puno medijske paznje na Zapadu, ova vijest svejedno nije ni mogla da zasjeni vijesti o hadzu. Pored toga, Amerima je neki dan umro bivsi prijedsednik Ford cija smrt se danas obiljezava tako da to dominira vijestima.

---------------------------------------
"It was an Iraqi operation from A to Z," Iraqi national security adviser Mowaffak al-Rubaie said. "The Americans were not present during the hour of the execution. They weren't even in the building."

He added that "there were no Shiite or Sunni clerics present, only the witnesses and those who carried out the klix execution were present."

On Al-Arabiya television, al-Rubaie said the execution took place at the 5th Division intelligence office in Qadhimiya.
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Medjutim, nisu Amerikanci odlucili trenutak vjesanja niti su ga oni objesili (vidi ispod).
Ti stvarno verujes u ovo?
Naivan si ko seoska mlada.
Razmjeran

Post by Razmjeran »

Ovakve idiotske konstatacije od likova poput tebe su mi stvarno dovoljne da odem na WC solju i da se dobro istresem.
Pogresan kucni odgoj,samo neznam jeli od jednog ili oba roditelja...Sadam je tema a ne ti i ja....

Hadis:Od trojice kadija(sudija) dvojica ce u Dzehenem,jedan u Dzenet...
Toliko o stepenu,kadija(Sudija) koliko "potrefe pravdu"
Krugman

Post by Krugman »

Ljubitelj Zabara wrote:
Medjutim, nisu Amerikanci odlucili trenutak vjesanja niti su ga oni objesili (vidi ispod).
Ti stvarno verujes u ovo?
Naivan si ko seoska mlada.
Cinjenica je da je cijela Sitska i Kurdska garnitura u Iraku koji predstavljaju 75-80% stanovnistva podrzala vrijeme izvrsenja kazne, i da je Ahmadidzanova vladajuca oligarhija iz Irana poslala jasne signale odobravanja. Prema tome, prica kako su ovo Amerikanci "podmuklo" podvalili da bi "po ko zna koji put obezvrijedili" Islam je nista drugo nego obicni supljak ljudi koji ne sagledavaju stvari realno ili se prave budale.
Krugman

Post by Krugman »

Razmjeran wrote:
Ovakve idiotske konstatacije od likova poput tebe su mi stvarno dovoljne da odem na WC solju i da se dobro istresem.
Pogresan kucni odgoj,samo neznam jeli od jednog ili oba roditelja...Sadam je tema a ne ti i ja....

Dobro grofe, kad je Sadam tema sto se onda tebe ticu moj kucni odgoj ili moji roditelji?

Tvrdnja da su amerikanci postavili nuklearnu bombu da bi prouzrokovali cunami je toliko maloumna da predtavlja "novo dno" u moru idiotizama koje razne papcine i seljaci na ovom forumu plasiraju. Stoga kad drugi put na nekog "zarezis" nemoj glumiti zatecenost kad ti se jasno kaze da je obicno govno jedna od stvari koje takve glupe tvrdnje isprovociraju.
Sogan

Post by Sogan »

Razmjeran wrote:
26 Decembra (DAN prije Bozica)"Prica se" da su Ameri pod morem digli Atomsku u vazduh,koji je izazvao Cunami(fol Cunami) koji je pobio 300 000 ljudi uglavnom muslimana..

30 Decembra (Za KURBAN BAJRAM)objesili Sadama Huseina

Zaista cudno,jelde?
Image
stickitout

Post by stickitout »

Eh evo sam upravo cuo da je to njegov izbor bio da umre na Bajram, poslije prve molitve. Pogledah i video.....dostojanstveno bez straha, sa molitvom na usnama.....nevjerovatno....statisticki podaci ukazuju da je najveci porast mrtvih u Iraku zabiljezen poslije njegove vladavine, taj broj je rastao da bi u Novembru dostigao rekordnu cifru, zadnji mjesec njegovog zivota.....nadajmo se da ce brojevi mrtvih dozivjeti nagao pad.....
Last edited by stickitout on 31/12/2006 05:27, edited 1 time in total.
biscanka84

Post by biscanka84 »

Gledala sam klip bez cenzure gdje se vidi kako umire,umro je izgovarajuci sehadet
array

Post by array »

Jebote nemogu vjerovati koliko vam je mozak zatrovan mržnjom prema Americi. Sadamu su sudili sami Iračani i na kraju ga objesili za mali dio zločina za koje je odgovaran. Glupom Bosancu niko nemože dokazati da 80% Iračana slavi što Sadama više nema. Samo jedan dio manjinskih sunija žali za njim jer sada moraju djeliti vlast sa Kurdima i šija Iračanima.

Zar ste toliko slijepi da nevidite ko svakodnevno ubija civile u Iraku i zašto? Al Kaida namjerno šalje samoubice u džamije i trgove da upropaste Američke snove o demokratiji u Iraku. I ne zaboravite da je Sadam bio na Miloševićevoj strani tokom rata u BiH ida nije nikada priznao nezavisnu Bosnu.

Nemože se naći nijedan šija ili Kurd kojem smeta što je Sadam obješen za Bajram a oni čine oko 70% Iračana. Koji onda vama kurac smeta što ga višenema?
Ljubitelj Zabara

Kao sto vidis vecina ljudi ne zali sto je Sadam pogubljen, nego sto je to uradjeno na Bajram.
Cuo sam i sam razne teorije, pa cak i da je hteo da bude pogubljen na taj dan da bi se prineo kao zrtva Bogu.
Ako je to i tacno, opet mu nije uslisena zelja da bude streljan ( jer bi u tom slucaju bilo krvi, znaci simbolicki bi predstavljao kurban ) , nego je obesen.
Ljubitelj Zabara

Da se unapred ogradim, rekao sam simbolicki.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

array wrote:Jebote nemogu vjerovati koliko vam je mozak zatrovan mržnjom prema Americi. Sadamu su sudili sami Iračani i na kraju ga objesili za mali dio zločina za koje je odgovaran. Glupom Bosancu niko nemože dokazati da 80% Iračana slavi što Sadama više nema. Samo jedan dio manjinskih sunija žali za njim jer sada moraju djeliti vlast sa Kurdima i šija Iračanima.
Da tebi mozak nije zatrovan mrznjom prema muslimanima, shvatio bi da niko ne kuka za Sadamom vec se ne slaze sa danom njegovog pogubljenja.
array wrote:Zar ste toliko slijepi da nevidite ko svakodnevno ubija civile u Iraku i zašto? Al Kaida namjerno šalje samoubice u džamije i trgove da upropaste Američke snove o demokratiji u Iraku. I ne zaboravite da je Sadam bio na Miloševićevoj strani tokom rata u BiH ida nije nikada priznao nezavisnu Bosnu.

Nemože se naći nijedan šija ili Kurd kojem smeta što je Sadam obješen za Bajram a oni čine oko 70% Iračana. Koji onda vama kurac smeta što ga višenema?
To je i najveci problem, Amerikanci sanjaju svoj san o "demokratiji" u tudjoj zemlji. Valjda bi Iracani trebali sanjati neki svoj film? Naravno ko jebe iracane, koji su oni *urac da sami odlucuju u svojoj sudbini. Marionetska vlada u Iraku se ionako nista ne pita, niti od strane pobunjenika niti od strane Amerike. :(

Drugo, zar si tako brzo zaboravio razloge napada na Irak? Sada kada vise nema ni naoruzanja za masovno unistenje niti Sadama, ko je sljedeci krivac za stanje u Iraku? Nisu li Ameri ti koju su duzni uspostaviti red i rad?
lopov_78

Post by lopov_78 »

Wednesday

Post by Wednesday »

array wrote: Al Kaida namjerno šalje samoubice u džamije i trgove da upropaste Američke snove o demokratiji u Iraku.
omg, jedini razlog zasto njih zanima irak je nafta, kakvi snovi o demokratiji- :lol: :lol: :-)
kad imaju takve snove o boljem svijetu, onda bi valjda prvo pomogli gladnoj djeci u africi. a zasto to ne rade? zato sto tamo nema nafte.. skonto :?: :idea:
Krugman

Post by Krugman »

array wrote:Jebote nemogu vjerovati koliko vam je mozak zatrovan mržnjom prema Americi. Sadamu su sudili sami Iračani i na kraju ga objesili za mali dio zločina za koje je odgovaran. Glupom Bosancu niko nemože dokazati da 80% Iračana slavi što Sadama više nema. Samo jedan dio manjinskih sunija žali za njim jer sada moraju djeliti vlast sa Kurdima i šija Iračanima.

Zar ste toliko slijepi da nevidite ko svakodnevno ubija civile u Iraku i zašto? Al Kaida namjerno šalje samoubice u džamije i trgove da upropaste Američke snove o demokratiji u Iraku. I ne zaboravite da je Sadam bio na Miloševićevoj strani tokom rata u BiH ida nije nikada priznao nezavisnu Bosnu.

Ma kakavi jarane, nemozes ti ovdje nikome nista objasniti - ovaj forum je put neinformisanih i iskompleksiranih polu-budala koje neinteresuju cinjenice. K'o i Srbi oni su iskompleksirani strahovima o nekakvim konspiracijama, prevarama, pokrstenjima, uvredama - nahranjeni "hadisima" i raznim fundamentalistickim i ljevicarskim zavjerama - bilo da se radi o Iraku ili Bosni vidis da se ljudi non-stop boje da im nece neko stati na rep. Zbog toga oni hronicno mrze Ameriku, Zapad, i kapitalizam i oni svaki dogadjaj i situaciju gledaju tvrdoglavo i beskompromisno iz mracnog ugla koji ce nahraniti tu mrznju prema americi.

Zasto je to tako, nemam pojma, pogotovo zato sto sto se dosta ovih ljudi javlja iz istog tog "podlog" Zapada koji im je obezbjedio utocista i sve druge povoljnosti svog drustva. Ali znam da oni nebi ni za zivu glavu zamjenili te svoje udobne zivote sa spremnim milionima napacenih jadnika iz ideoloskih pustinja koje oni ovdje brane. To i nije samo po sebi strasno i pokvareno koliko su njihova nastojanja da obezvrijede napore Amerike da iste te slobode i prava obezbjedi drugima.
biscanka84

Post by biscanka84 »

Samo jedan dio manjinskih sunija žali za njim jer sada moraju djeliti vlast sa Kurdima i šija Iračanima.
pa i bosanci su sunniti

a jos gore je,danas je tek bajram sijjama,dakle oni ga nisu objesili za svoj bajram nego za sunnitski...koja provokacija :roll:

npominjem,daleko od toga da branima Sadama ali ocito je da je sve ovo obicna provokacija
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

array wrote:Jebote nemogu vjerovati koliko vam je mozak zatrovan mržnjom prema Americi.
Al Kaida namjerno šalje samoubice u džamije i trgove da upropaste Američke snove o demokratiji u Iraku.
Mora da si tamo pa ti je previse mozak izapran demokratijom. Gdje je ta velika demokratija?
Zivi bili pa vidjeli, ali za par godina ce se slicno desiti s Irakom kao s Bosnom - zavadi pa vladaj. Cilj je podjeliti Irak tako da vise nikad nece biti jedinstvena drzava vec ce stvoriti tri drzavice plus za ovo sve sto se desava najlakse ce nalijepiti izraz "civilni rat".
Mucenja po zatvorima, osvete "mirovnih" snaga po Iraku su slika demokratije koja se sprovodi tamo.
"da upropaste Američke snove o demokratiji u Iraku" - ovo je istina, jer su to ipak samo snovi, u realnosti ni kod njih ne postoje.

Jos se prica o ljepoti kapitalizma, sta je to tako lijepo donijeo? Tek se danas vidi da "industrijalizirane" drzave valjaju parama dok njihov narod jedva nadje dobar posao. Sav posao sto valja ode u zemlje gdje je jeftina radna snaga. Kina ce na kraju pokazati istinu jer ipak skoro sve je Made in China.
dripac

Post by dripac »

Razmjeran wrote:

Zar se ti nisi samobanovo.

Ma *ebo Unu, Neretvu, Drinu, Raketnicu, *ebo to što i sami imamo pun kufer problema, što javna kuhinja u Bihaću nije planirana u buđetu Kantona za narednu godinu, što nemamo vladu ni skoro 100 dana od izbora, što penzioneri preživljavaju sa 200 KM mjesečno, daj da vidimo šta ćemo sa Sadamom. *ebo Vas Sadam.
sure_alma

Post by sure_alma »

to sto je saddam objesen / slazem se...
na Kurban-Bajram / ne slazem se ali je ucinjeno zbog gledanosti i znacajnosti tog akta...
amerikanci stoka koje nema nigdje na svijetu / ne slazem
zivim u americi i vecina njih cak i ne moze gledati vjesanje i protivi se smrtnoj kazni...narod nije nista kriv...politika majku joj njenu...sto rekla moja nana Bog joj podario lijepi Dzennet: Svi politicari su kurve i pimpovi... :D

Pozdrav...
tinkywinky

Post by tinkywinky »

:roll:
Last edited by tinkywinky on 09/02/2007 22:46, edited 2 times in total.
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

muslimani na bajram kolju kurban
a mi ,amerikanci, cemo na bajram da ih davimo,gusimo

moderatori zatvarajte temu, nema se vise sta reci!
trinaesti

Post by trinaesti »

kad objese sve zlocince kao sadama onda cu reci da je ovo bilo pravedno. sadamu nije sudio njegov narod. sadamu je sudio bush. i amerika. ista ona koja je okupirala irak.
on je jedini od arapskih lidera otvoreno bio protiv amerike. i sada mu se to vratilo.
zasto?
ne zato sto je amerika prejaka, nego zato sto su lideri ostalih, okolnih arapskih zemalja, koje cesto pogresno nazivamo islamske, govna i izrodi.
o tome ko ce gore proci na onom svijetu, sadam ili ovi drugi, zna samo Bog, ali nadam se da ce gorjeti u paklu svaki onaj koji podrzava busha i koji prodaje sve ono sto se prodavati ne bi smjelo.
trinaesti

Post by trinaesti »

Image
zzzzz

Post by zzzzz »

array wrote:
Zar ste toliko slijepi da nevidite ko svakodnevno ubija civile u Iraku i zašto? Al Kaida namjerno šalje samoubice u džamije i trgove da upropaste Američke snove o demokratiji u Iraku.
Ma ti ne znas gdje si supalj, vidim informisan si zesce.

Americke snove o demokratiji u Iraku :? e stvarno si legendaran, samo ne kontam da li se pravis budala ili si stvarno budala
Post Reply