SAD I ZVANICNO: ZLATAN HTIO DA IGRA ZA BOSNU, NASI GA ODBILI

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

murti439

Post by murti439 »

Vodenjak wrote:
BigBoss wrote:Ibrahimovic je ucinio dosta za doseljenike iz geta (ima ih odsvakle) jer im je podigao renome, i za Svedsku jer je Svedjanin. Za BiH nije nista ucinio, ako je htjeo igrati za BiH pa mu nasi nisu dali tu pricu prodajite nekom ne znam ni ja kome. :D Kad neko voli svoju zemlju onda ce i igrati za nju, nacionalni tim se ne zove ponekad bezveze nacionalni. Zadnji put sam cuo da su mu roditelji Jugosloveni na TV-vijestima. Bosnu nisu ni spomenuli. A Salihamidzic, Barbarez to su Bosancerosi za njih se uvijek kaze Bosnians. :-D
Ljudi, domovina vam je tamo gdje ste odrasli, djetinjstvo proveli, zamomcili se...

Taj je covjek i rodjen i odrastao u tudjini i budimo sretni i cijenimo to sto i dalje nosi nase ime i sto je, makar i za ljubav oca, pokazao zelju da zaigra za reprezentaciju BiH!
Probudimo se iz naseg uchmalog sna jednom i shvatimo da se cijeli svijet ipak ne vrti oko par miliona nas Bosanaca i Hercegovaca, koliko god to mi zeljeli!
Potpisujem, svaka čast!

Da je, bogdo, jedini problem našeg fudbala to što Ibrahimović ne igra za nas - gdje bi nam bio kraj...
BigBoss

Post by BigBoss »

Tako je care, ja mislio da BiH tim treba jednog dobrog strijelca. Ali imamo toliko igraca i talenata pa mozemo da se razbacujemo i da ih izvozimo. Ma sta je Zahovic bio za Slovence, nista. :D :D
murti439

Post by murti439 »

BigBoss wrote:Tako je care, ja mislio da BiH tim treba jednog dobrog strijelca. Ali imamo toliko igraca i talenata pa mozemo da se razbacujemo i da ih izvozimo. Ma sta je Zahovic bio za Slovence, nista. :D :D
Vidiš, pokazalo se da i bez njega možemo igrati dobro (kad hoćemo) i da, ipak, ima ko ginuti za bh. dres onako kao npr. u posljednje dvije utakmice...

A što se strijelaca i talenata uopšte tiče... biće i takvih - čim u Savez dođu stručni ljudi koji će znati kako sa omladinskim fudbalom i našim talentima...
No_Comment

Post by No_Comment »

Vodenjak wrote:
BigBoss wrote:Ibrahimovic je ucinio dosta za doseljenike iz geta (ima ih odsvakle) jer im je podigao renome, i za Svedsku jer je Svedjanin. Za BiH nije nista ucinio, ako je htjeo igrati za BiH pa mu nasi nisu dali tu pricu prodajite nekom ne znam ni ja kome. :D Kad neko voli svoju zemlju onda ce i igrati za nju, nacionalni tim se ne zove ponekad bezveze nacionalni. Zadnji put sam cuo da su mu roditelji Jugosloveni na TV-vijestima. Bosnu nisu ni spomenuli. A Salihamidzic, Barbarez to su Bosancerosi za njih se uvijek kaze Bosnians. :-D
Ljudi, domovina vam je tamo gdje ste odrasli, djetinjstvo proveli, zamomcili se...

Taj je covjek i rodjen i odrastao u tudjini i budimo sretni i cijenimo to sto i dalje nosi nase ime i sto je, makar i za ljubav oca, pokazao zelju da zaigra za reprezentaciju BiH!
Probudimo se iz naseg uchmalog sna jednom i shvatimo da se cijeli svijet ipak ne vrti oko par miliona nas Bosanaca i Hercegovaca, koliko god to mi zeljeli!
Vidish nisam znao je da nash ,,Shved ,, Zlatan rodjen u Shvedskoj...to znaci automatski da njegovi nisu ratne izbjeglice... :oops:

U pravu si ti Vodenjak kada kazesh da je dobro shto ne igra za Bosnu vec za Shvedsku...ali zato nosi ponosno nashe ime...a mogao je i njega promjeniti...vrlo mudra konstatacija... :lol: :lol: :lol: :oops: :zzzz:
Last edited by No_Comment on 10/09/2005 00:09, edited 2 times in total.
murti439

Post by murti439 »

A valja nam se nadati i da nam se više neće desiti da generacije i generacije naših ljudi, ne samo fudbalera, stasavaju svuda po svijetu samo ne tamo gdje bi trebali...
No_Comment

Post by No_Comment »

murti439 wrote:
BigBoss wrote:Tako je care, ja mislio da BiH tim treba jednog dobrog strijelca. Ali imamo toliko igraca i talenata pa mozemo da se razbacujemo i da ih izvozimo. Ma sta je Zahovic bio za Slovence, nista. :D :D
Vidiš, pokazalo se da i bez njega možemo igrati dobro (kad hoćemo) i da, ipak, ima ko ginuti za bh. dres onako kao npr. u posljednje dvije utakmice...

A što se strijelaca i talenata uopšte tiče... biće i takvih - čim u Savez dođu stručni ljudi koji će znati kako sa omladinskim fudbalom i našim talentima...
U nash savez dodju stotine i stotine roditelja ...i svi misle da imaju talentovanu djecu...pa bi malo da poguraju stvar...kako prepoznati nekog neafirmiranog talenta kao npr.shto je nekada bio Zlatan u vrijeme kada mu je otac pohodio nash savez ...to je pitanje... :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

No_Comment wrote:
Vodenjak wrote:

Vidish nisam znao je da nash ,,Shved ,, Zlatan rodjen u Shvedskoj...to znaci automatski da njegovi nisu ratne izbjeglice... :oops:

U pravu si ti Vodenjak kada kazesh da je dobro shto ne igra za Bosnu vec za Shvedsku...ali zato nosi ponosno nashe ime...a mogao je i njega promjeniti...vrlo mudra konstatacija... :lol: :lol: :lol: :oops: :zzzz:
Zlatan je rodjen u Svedskoj!
Zato, ne lupetaj vec ti je bolje da se, barem na ovoj temi, ponasas u duhu svog nicka!
murti439

Post by murti439 »

No_Comment wrote:
murti439 wrote:

U nash savez dodju stotine i stotine roditelja ...i svi misle da imaju talentovanu djecu...pa bi malo da poguraju stvar...kako prepoznati nekog neafirmiranog talenta kao npr.shto je nekada bio Zlatan u vrijeme kada mu je otac pohodio nash savez ...to je pitanje... :-)
O tome ti i govorim... Ne može talenat prepoznati neko ko o fudbalu nema pojma... Kad u Savez dođu naši fudbalski stručnjaci (koji bi, by the way, i Zlatana prepoznali da su tada bili tamo), biće nešto drugačija priča...
BigBoss

Post by BigBoss »

Pa nije ni Zlatan odmah dobio Svedski dres. Valjda su i njega prvo primjetili. :D
A sto se tice gresaka, ni Ronalda nisu otkrili odmah. :D :D
No_Comment

Post by No_Comment »

murti439 wrote:
No_Comment wrote:
murti439 wrote: Vidiš, pokazalo se da i bez njega možemo igrati dobro (kad hoćemo) i da, ipak, ima ko ginuti za bh. dres onako kao npr. u posljednje dvije utakmice...

O tome ti i govorim... Ne može talenat prepoznati neko ko o fudbalu nema pojma... Kad u Savez dođu naši fudbalski stručnjaci (koji bi, by the way, i Zlatana prepoznali da su tada bili tamo), biće nešto drugačija priča...
Taj posao ne rade foteljashi vec nashi fudbalsko-nogometni strucnjaci... koji ce na Evropskim terenima posmatrati igru nashih mladih talenata...jer ne moze jedan nash foteljash iz saveza prepoznat talenat mladog igraca... rukovodeci se samo pricom njegovog oca...
murti439

Post by murti439 »

BigBoss wrote:Pa nije ni Zlatan odmah dobio Svedski dres. Valjda su i njega prvo primjetili. :D
A sto se tice gresaka, ni Ronalda nisu otkrili odmah. :D :D
I to donekle stoji. Mislim da je jedan od razloga što je jednom davno tražio da igra za nas to što je mislio da će kod nas prije zaigrati, a da mu nekakav patriotizam nije bio ni u peti.

Vjerovatno mu je ovako bolje... Da je ostao kod nas pao bi u šake nekom sumnjivom menadžeru i, kao hrpa naših igrača, samo trebao otići u Njemačku, Španiju ili Italiju, a na kraju bi, ipak, završio u nekoj Alanya-i ili Konyasporu, Belgiji ili šta već...
murti439

Post by murti439 »

No_Comment wrote:
murti439 wrote:
No_Comment wrote: U nash savez dodju stotine i stotine roditelja ...i svi misle da imaju talentovanu djecu...pa bi malo da poguraju stvar...kako prepoznati nekog neafirmiranog talenta kao npr.shto je nekada bio Zlatan u vrijeme kada mu je otac pohodio nash savez ...to je pitanje... :-)
Taj posao ne rade foteljashi vec nashi fudbalsko-nogometni strucnjaci... koji ce na Evropskim terenima posmatrati igru nashih mladih talenata...jer ne moze jedan nash foteljash iz saveza prepoznat talenat mladog igraca... rukovodeci se samo pricom njegovog oca...
Misliš li stvarno da danas u našem fudbalskom savezu stručnjaci imaju ikakvog utjecaja na takve stvari... Da stručnjak kaže foteljašu da je neko igrač i po i mora igrati za reprezentaciju, a foteljaš kaže: "Kako da ne? Kao da je moja lična korist bitna kad se biraju igrači koji će nam predstavljati zemlju u najpopularnijem sportu na svijetu, sve ću ja učiniti da sredim da čovjek dođe i igra!"

Samo probaj zamisliti gospodina M.U. u takvoj situaciji...
murti439

Post by murti439 »

Zato i za foteljaše treba izabrati ljude iz fudbala, a ne političke stranke...

Sjeća li se iko scene s Vijesti BHT1 kad Pašalić govori Rahimiću preko telefona: "Elvire, sine..."? Mene je bilo stid...
No_Comment

Post by No_Comment »

murti439 wrote:Zato i za foteljaše treba izabrati ljude iz fudbala, a ne političke stranke...

Sjeća li se iko scene s Vijesti BHT1 kad Pašalić govori Rahimiću preko telefona: "Elvire, sine..."? Mene je bilo stid...
:lol: :lol: :lol: stvarno bilo na dnevniku aaaaaa....
Bumerang

Post by Bumerang »

Image

Sport/10. 09. 2005.

Izvor: http://www.nezavisne.com/dnevne/sport/sp09102005-02.php

Švedski magazin "Aftonbladet"
Pašalić odbio Ibrahimovića

"Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera današnjice, dva puta su odbili u Fudbalskom savezu BiH, kada je prije nekoliko godina želio da igra za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

Kada je Ibrahimović imao 17 godina dva puta je njegov otac Šefik razgovarao s Ahmedom Pašalićem, direktorom bh. reprezentacije, ali od njega nisu dobili pozitivan odgovor da Zlatan nastupi u nacionalnom timu.
Dok se Pašalić predomišljao, iz našeg saveza su dobro reagovali i privolili Ibrahimovića da igra za Švedsku, te je tako velika želja oca da njegov sin igra za Bosnu ostala neispunjena", piše, između ostalog, u jučerašnjem broju švedskog magazina "Aftonbladet".

Povodom pomenutog teksta juče je u redakciju "Nezavisnih novina" putem elektronske pošte došlo nekoliko pisama, koja su nam uputili naši građani na privremenom radu u Švedskoj.

Bh. državljani nastanjeni u ovoj skandinavskoj državi izrazili su ogorčenje i negodovanja na rad funkcionera N/FS BiH, a posebno Pašalića, kojeg okrivlju za gubitak Ibrahimovića i drugih igrača koji su rođeni u BiH, a danas nastupaju za reprezentacije drugih država.

S.B.

List

Post by List »

Mnogo je ovdje nekih teza. Ali malo koja od navedenih teza ima veze sa onim sto se desilo.

Prema mojim saznanjima iz prve ruke (od nasih ljudi koji zive u Malmeu u kojem je Zlatan Ibrahimovic odrastao) Zlatan Ibrahimovic NIJE rodjen u Svedskoj.
Rodjen je u Jugoslaviji. Otac mu je iz Bijeljine a majka iz Brckog. U Malme je dosao u pelenama. :D
Odrastao je na periferiji Malmea. U getu u kojem su zivjeli gotovo iskljucivo stranci. Svih boja koze i religija. Od monoteistickih......pa do onih koje u nauci svrstavaju u "primitivne religije".
S tim ljudima (strancima) je i odrastao. I imao je vrlo malo dodira sa domicijelnim Svedjanima. Pohadjao je skolu u koju su isli pretezno useljenici. Jos i prije nego sto je u bivsoj Jugoslaviji izbio rat.
Zlatan Ibrahimovic bio je jako "nemiran" djecak. I katastrofalan ucenik.
Da nije bio tako dobar s loptom vjerovatno bi zavrsio kao dipl. kriminalac.
Meni je ipak drago sto nije zavrsio tako jer nikome ne zelim zlo unaprijed. Mlad je. A sudbine su razlicite. Ima nas svakakvih.
Istina je i to da je Zlatanov otac insistirao da njegov sin igra za Bosnu i Hercegovinu. A picke iz saveza to nisu htjele. I Zlatan je zaigrao za Svedsku. Nije istina da je Zlatan htio igrati za Hrvatsku iako se Hrvati satrase tvrdeci kako Zlatan sebe smatra Hrvatom.
Mora se priznati da je Svedska dobra zemlja. Pruza mnogo toga dobrog useljenicima. Ali isto tako treba istaci da su djeca stranaca koja su odrasla u getu najcesce osudjena na propast. To se desava i u Svedskoj. Konkretno u Malmeu. Jer toj djeci nije posvecena dovoljna paznja. I da Zlatan nije tako dobar u onome cime se bavi sada bi se vjerovatno bavio kriminalom. Jer bio je mladic takvog profila. Sada u Malmeu ima jako mnogo kriminala. Kriminalci su mahom stranci odrasli u getu u kojem je propuzao i prohodao Zlatan Ibrahimovic.

Istina je i ovo. Dok je Zlatan igrao za Ajax bio je onemogucen da na ledjima nosi IBRAHIMOVIC. Uvijek je pisalo ZLATAN.
To moze zahvaliti vlasnicima kluba za koji je igrao. Necu pomenuti njihovu nacionalnost jer ovo je ipak sport.
A valjda vam je jasno zasto nisu dali da pise IBRAHIMOVIC? :D Zato sto to pokazuje da mu je otac po rodjenju musliman. Kao sto i jeste. Njegov je stari Bosnjo. :D
Zato je stari i insistirao da sincina igra za Bosnu. Dok nije vidio kakve picke sjede u nasem savezu.
Bas kao sto su roditelji Hercegovca Ivana Klasnica insistirali da Ivan igra za Hrvatsku. Bez njihovog uticaja Ivan bi zaigrao za BiH.
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

List wrote: Istina je i ovo. Dok je Zlatan igrao za Ajax bio je onemogucen da na ledjima nosi IBRAHIMOVIC. Uvijek je pisalo ZLATAN.
To moze zahvaliti vlasnicima kluba za koji je igrao. Necu pomenuti njihovu nacionalnost jer ovo je ipak sport.
A valjda vam je jasno zasto nisu dali da pise IBRAHIMOVIC? :D Zato sto to pokazuje da mu je otac po rodjenju musliman. Kao sto i jeste. Njegov je stari Bosnjo. :D
Na inicijativu navijača zbog cijene slova pri štampanju imena na originalne dresove prihvatio je da piše Zlatan umjesto prezimena :)

A ne bi bio ni prvi ni zadnji musliman u Ajaxu.
List

Post by List »

NeKi_LiK wrote:Na inicijativu navijača zbog cijene slova pri štampanju imena na originalne dresove prihvatio je da piše Zlatan umjesto prezimena :)

A ne bi bio ni prvi ni zadnji musliman u Ajaxu.
U to vrijeme u Ajaxu su igrali i jedan Tunizanin i Egipcanin. A prema mojim saznanjima ovi u Ajaxu nisu bili odusevljeni Zlatanovim prezimenom i insistirali su da mu na dresu pise Zlatan. Onda je pred kraj jedne sezone Zlatan rekao da slijedece sezone nece pristati ni na sta osim na IBRAHIMOVIC.

A mozda je to samo do navijaca. Ne poznajem Zlatana. :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

List wrote:Mnogo je ovdje nekih teza. Ali malo koja od navedenih teza ima veze sa onim sto se desilo.

Prema mojim saznanjima iz prve ruke (od nasih ljudi koji zive u Malmeu u kojem je Zlatan Ibrahimovic odrastao) Zlatan Ibrahimovic NIJE rodjen u Svedskoj.
Rodjen je u Jugoslaviji. Otac mu je iz Bijeljine a majka iz Brckog. U Malme je dosao u pelenama. :D
Odrastao je na periferiji Malmea. U getu u kojem su zivjeli gotovo iskljucivo stranci. Svih boja koze i religija. Od monoteistickih......pa do onih koje u nauci svrstavaju u "primitivne religije".
S tim ljudima (strancima) je i odrastao. I imao je vrlo malo dodira sa domicijelnim Svedjanima. Pohadjao je skolu u koju su isli pretezno useljenici. Jos i prije nego sto je u bivsoj Jugoslaviji izbio rat.
Meni je ipak drago sto nije zavrsio tako jer nikome ne zelim zlo unaprijed. Mlad je. A sudbine su razlicite. Ima nas svakakvih.
Istina je i to da je Zlatanov otac insistirao da njegov sin igra za Bosnu i Hercegovinu. A picke iz saveza to nisu htjele. I Zlatan je zaigrao za Svedsku. Nije istina da je Zlatan htio igrati za Hrvatsku iako se Hrvati satrase tvrdeci kako Zlatan sebe smatra Hrvatom.
Mora se priznati da je Svedska dobra zemlja. Pruza mnogo toga dobrog useljenicima. Ali isto tako treba istaci da su djeca stranaca koja su odrasla u getu najcesce osudjena na propast. To se desava i u Svedskoj. Konkretno u Malmeu. Jer toj djeci nije posvecena dovoljna paznja. I da Zlatan nije tako dobar u onome cime se bavi sada bi se vjerovatno bavio kriminalom. Jer bio je mladic takvog profila. Sada u Malmeu ima jako mnogo kriminala. Kriminalci su mahom stranci odrasli u getu u kojem je propuzao i prohodao Zlatan Ibrahimovic.

Istina je i ovo. Dok je Zlatan igrao za Ajax bio je onemogucen da na ledjima nosi IBRAHIMOVIC. Uvijek je pisalo ZLATAN.

Zato je stari i insistirao da sincina igra za Bosnu. Dok nije vidio kakve picke sjede u nasem savezu.
Bas kao sto su roditelji Hercegovca Ivana Klasnica insistirali da Ivan igra za Hrvatsku. Bez njihovog uticaja Ivan bi zaigrao za BiH.
Kako, KAKO to da mi SVE znamo?

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

http://susning.nu/Zlatan_Ibrahimovic
List

Post by List »

Vodeni, tako sam cuo od nasih ljudi koji zive tamo. Niti sam bio u Malmeu niti poznajem Zlatana Ibrahimovica. A sudeci po lazima sa pocetka ove teme ne vjerujem ni linku koji si postirao. :D

Mada je taj detalj u cijeloj prici nebitan. Da sam rodjen u Australiji ne bih bio cisti Australac.
SD-6

Post by SD-6 »

...ja znam da su ga Fudbalske velicine iz saveza zvale da ide na turneju A2 reprezentacije sacinjenu od igraca iz naše lige,turneja je bila po Maleziji mislim,a tada su na turneju otišli sjecam se: Japaur,Repuh ,Senad Begic,Djelo i ostali majstori iz naše lige :) ...a Zlaja je poslije u novinama rek'o da je u tom timu bio npr. Kodro,Haso,Baljic da bi se sigurno odazvo
dokle cemo trpiti da nas brukaju torotani iz saveza :-?....još nesto ...ovi trenutni uspjesi nase repke jedino idu u prilog Ušketu,Pasalicu,Glavašu i ostalim lezihljebovicima koji se hrane sa jasala reprez....mater im nabijem...iako budemo treci(najvjerovatnije) oni ostaju,zacementirani...jer ce zvakat priču "Ovo reprezentacija vise ne moze razocarat" i ostalim ublehaba...koje nam iz ciklusa u cirkus serviraju,peruci svoju guzicu....
SD-6

Post by SD-6 »

Vodenjak wrote:
List wrote:Mnogo je ovdje nekih teza. Ali malo koja od navedenih teza ima veze sa onim sto se desilo.

Kako, KAKO to da mi SVE znamo?

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz:

http://susning.nu/Zlatan_Ibrahimovic
a ti znaš...prico ti babo mu poslije dzume :o
murti439

Post by murti439 »

Ljudi, ovo sve skupa prelazi u blagu nebulozu...

Da platimo, pa da idemo...

Zlatan Ibrahimović je Šveđanin. Naturalizovan, ovakav, onakav, ali Šveđanin - ako ništa drugo, on se tako osjeća i to uporno i ponavlja. O njemu se kao o Bosancu/Hrvatu govori isključivo u BiH/Hrvatskoj, nikome drugom to ni na pamet ne pada. O njegovim roditeljima da, o njemu ne.

Lik igra za Švedsku, tu se više ništa ne može promijeniti, taman da se rodio i odrastao nasred Baščaršije i taman da danas ne znam koliko hoće da igra za nas.

Što se Saveza tiče - nije im ni prvi ni zadnji put da nas sve skupa zajebu. Nažalost.

Na kraju bih volio znati da l' i Alžirci satima tupe o tome da li Zidane treba igrati za njih ili za Francusku?

Laku Vam Noć!
List

Post by List »

Ma nisam se trebao ukljuciti u ovu temu. Satraste se da pokazete da je Zlatan Svedjanin. A ja imam rodjake Hrvate u Buenos Airesu. I njihovi otac i majka rodjeni su dole. A oni su Hrvati.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

SD-6 wrote:...ja znam da su ga Fudbalske velicine iz saveza zvale da ide na turneju A2 reprezentacije sacinjenu od igraca iz naše lige,turneja je bila po Maleziji mislim,a tada su na turneju otišli sjecam se: Japaur,Repuh ,Senad Begic,Djelo i ostali majstori iz naše lige :) ...a Zlaja je poslije u novinama rek'o da je u tom timu bio npr. Kodro,Haso,Baljic da bi se sigurno odazvo
Baš sam htio pisati komentar o tome. Negdje sprva ovog prepucavanja o banalijama tipa "on je rođen u švedskoj, on je rođen u bivšoj Jugi..." čitamo o tome kako je njegov babo, bošnjo, dolazio u savez da nudi sina. Hm, koliko ih je takvih bilo. Pa onda neko pomenu Ibiševića. Kao što se on ne zove? Zašto bi se zvao. Manijak1 - laž je da na svakoj utakmici 2. fra lige daje gol. Dadne jednom u pola godine. Da, de da se vratimo ovom nutkanju. Kad bismo sve pozivali koji iole vrijede, pa ne bismo imali dosadašnjih 80-tak igrača koji su nosili bh. dres, već 800-tinjak. Kada su zvali Zlatana, nije bilo drugih termina naše reprezentacije kako bi se dotični ugrabio prije nego ga ugrabe Šveđani, sem dotične turneje 2001. godine. Nije postojao termin za organiziranje takve utakmice. Nejse, ovaj je još uvijek igrao u Malmeu. Javili su našem Savezu, Savez reagovao, poslao mu poziv, ovaj skonto da vrijedi više i nije se odazvao! Šta je sad tu sporno? Ko mu je to tražio pare, kako neko spomenu. Svi ti "domoljubi", igrači koji su željeli igrat' za BiH ali im ovaj ili onaj nije dao, uvijek će naći mjesta da kažu kako su htjeli ali im nije dato, iliti kako će o tome reći nešto više "kad za to dođe vrijeme".
Šuplja, po mom.
Hajmo dalje, ako vrijediš, ako želiš onda ćeš nać mjesto. Imaš primjera koliko hoćeš.
Sjeća li se neko onog Džake? Neće Anel Džaka da igra za BiH jer su mu prijetili oduzimanjem Vize??? Gdje je sad? Igrao nekoliko utakmica za Njemačku mladu i nigdje ga. Da je dotični uspio u karijeri svi bi pljuvali po Savezu što ga nisu zvali! Da se razumijemo, apsolutno ne branim Savez. Mislim da je došlo vrijeme da se ljudi promjene, i to ne prvestveno radi svojih grešaka i truhlosti, već radi opće atmosfere u fudbalskoj BiH.
Pomalo i smeta to što su uglavnom njihovi protivnici, i to oni najbučniji, ljudi izvan BiH, trenutno, ili oni kojima su njihovi potezi na ovaj ili onaj način zasmetali. Ono u čemu je Savez i za najvećeg slijepca donji, je organiziranje Plige! Bruka i sramota. Tu se treba uvesti red!
Rahimić?
Rahimića su mnogi zvali još dok nije prešao u CSKA. Nije lik htio igrati iz straha, zvao ga onaj njihov selektor, ma više mu ni ime ne znam, da igra za Rusiju, i ovaj odlučio da neće ni za koga. U čemu je finta? Opet savez kriv? Da nisu i njemu tražili pare? Pa neka kaže, nek se oglasi! Na.ijem i njega više! Eto, šta mu može Uške i co? Polsati plaćene ubice na vrata? Mani ba. Neće ljudi da igraju za BiH!!! E sad nek mi neko kaže da nisu htjeli igrati zbog ljudi koji vode Savez! Od toga ništa! Njih je jednostavno ili stid domovine ili negdje drugo imaju bolje uslove, renome i šta već.
S druge strane, nebrojeno puta smo ispadali rezervna opcija za neke naše reprezentativce, Bajića naprimjer!
Ma, sve kad se sagleda, nama uvijek treba krivac, i uvijek tražimo krivca na poziciji. Još kad imamo negativne stavove spram saveza, onda nam je, normalno savez za sve kriv!
A sve je haman puklo kad su se bhfanaticosi našli uvrijeđenima što savez nije htio učestvovati u organiziranju podrške reprezentativcima u Belgiji.
Kad se sjetim svih izjava, ne tako davno, nakon utakmice u San Marinu, Barbareza i Hasana, dođe mi da popljujem pola te bagre koja dođe na utakmicu naše reprezentacije. Svaka njima čast, ljudi željni BiH, navijaju svim srcem za repku, ali njima upravlja grupica. Isto kao što nama u BiH upravlja grupica političara, sumnjivog intelekta, aspiracija, pretenzija i džepa na kraju.
Da bi se bolest uspješno liječila - prvo je treba dijagnosticirati. Počnite konačno dijagnosticirati a ne automatski za SVE negativno optuživati ljude u Savezu!!!
Post Reply