Sabur narode... duraj !!

kujundzija

Post by kujundzija »

buba wrote:
kujundzija wrote:
komi wrote:možda nije inžinjer :(
Ne nisam Inzinjer ali ako te vec zanima sta sam pa reci cu ti Profesor sam Arapskog.Engleskog i Njemackog jezika.
Bez uvrede..ti nisi profesor nikakvog jezika, kod takvih nema ''pisem kako govorim''.

Konto teme,

..pesimista sam u svakom pogledu i verziji dogadjaja. Kriticna masa za promjenu postoji, ono sto ne postoji je inicijativna masa. Ono sto jos vise manjka je taj strucan i moralan politicki profil ljudi koji bi dobili priliku da nacine neke radikalne promjene, mada se moze naci, ima ih jos uvijek medju nama.
Ali nema prostora ni mogucnosti za manevar, svaki napredak je hendikepiran samom cinjenicom da nas EU opstruira u svemu, zato im i pogoduje ovakav truhli politicki kadar.
Nevolim da repliciram ali izgleda da moram jer pojedinci ovdje na forumu izgleda da nemaju nista drugo u zivotu sta da rade,nego da sjede pored svog komp i cekaju sa nestrpljenjem kao izbezumljeni ko ce sta napisati pa da oni onda suprotno to jest kontriraju, i svoju pamet prosipaju a koliko te pameti imaju to se vidi na pojedinima.A sad da ti kazem mozda gdje ti zivis u tvojoj zemlji ili takozvanoj Drzavi i nema te profesije to jest nema tog zanimanja Profesora jezika,ali nazalost moram te razocarati u mojoj zemlji ili Drzavi gdje sam rodjen i gdje sam odrastao i sto vise gdje sam bas zavrsio studie to jest steko zvanje Profesora tog zanimanja ima i te skole i te kako da ima a ti sad kontaj i nagadjaj gdje je ta zemlja i Drzava gdje se moze steci zvanje Profesora jezika.Jer izgleda da nemas nista drugo da radis nego da cekas pored komp ko ce sta napisati pa da ti i jos mnogi drugi kao sto si ti pocnete nekog da provocirate i da pametujete i da nekome pamet solite i da nekog ubjedjujete i govorite dal smo mi ti koji kazemo sta smo i ko smo i sta nam je profesija.
kujundzija

Post by kujundzija »

uvjek dobar gost wrote:... Ova sadašnja generacija... se ni za sebe ne bori... čovjek je (kontam) iz najčistijih ideala krenuo na liniju.... a ovi danas.. ne bi ni za pare krenuli ni u kakvu borbu...
Pasa moj iskreno da ti kazem i da sutra opet zatreba opet bih stao prvi u redove nase ponosne Armije BiH,i casno i posteno branio svaku stopu nase nam drage Domovine ,kao sto sam to radio 1992 godine,a za ovu danasnju generaciju netreba mnogo ni libiti dal bih krenuli ili nebi jer danasnja generacija (cast izuzecima) samo se druzi i zivi za interes svoj.
kujundzija

Post by kujundzija »

razbijač_magle wrote:
kujundzija wrote:
razbijač_magle wrote: pazi ovog i savjeta mu... pa što ti ne ideš "care"? :lol:

Ja sam vec vani od 1994 godine ali ne kao babini sinovi nego na lijecenje jer sam bio u ratu u borbi u nasoj ponosnoj Armiji BiH i tako da sam u jednoj akciji tesko bio ranjen,eto jel ti sad jasno
ako si borac svaka čast. Ali to ne znači da su se sa tvojom borbom okončale sve borbe na svijetu.
glavu gore,ima borbe i nakon borbe :)
Care moj moja se borba jos nije okoncala jest ofanzivno na ratistu ,ali u zivotu nije moja se borba nastavlja i dalje kroz zivot jer valja pronaci care moj toliko nestalih masovnih grobnica neduzno ubijenih nase Brace i Sestara.
sekiracija

Post by sekiracija »

kujundzija wrote:
razbijač_magle wrote:
kujundzija wrote:
Ja sam vec vani od 1994 godine ali ne kao babini sinovi nego na lijecenje jer sam bio u ratu u borbi u nasoj ponosnoj Armiji BiH i tako da sam u jednoj akciji tesko bio ranjen,eto jel ti sad jasno
ako si borac svaka čast. Ali to ne znači da su se sa tvojom borbom okončale sve borbe na svijetu.
Care moj moja se borba jos nije okoncala jest ofanzivno na ratistu ,ali u zivotu nije moja se borba nastavlja i dalje kroz zivot jer valja pronaci care moj toliko nestalih masovnih grobnica neduzno ubijenih nase Brace i Sestara.
Kujundjija,
de ne talasaj majke ti,
kakva brace i sesestre :roll:
kome si ti dosao soloit pamet :x
sekiracija

Post by sekiracija »

kujundzija wrote:
razbijač_magle wrote:
kujundzija wrote:
Kujundjija,
de ne talasaj majke ti,
kome si ti dosao solit pamet??? :x
rasta

Post by rasta »

Image[/img]
bonsai

Post by bonsai »

Bravo rasta , upravo to treba da pokrene ovaj uspavani narod.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

bonsai wrote:Ovaj dio Ferovog texta treba isprintati u 1000 primjeraka i poljepiti po gradu i tome jos dodati datum i mjesto protesta protiv ovakvog stanja(sranja).E ako ni to ne upali,onda stvarno bolje ni ne zasluzujemo.
Lagodni život delegata u državnoj Skupštini

Mjesečna plaća parlamentarca između 3.300 i 3.700 maraka
Dok većina građana razmišlja kako i od čega preživjeti, profesionalni
poslanici i delegati, kakvih je većina i u najnovijem mandatu u oba doma
Parlamentarne skupštine BiH, mjesečno za svoj (ne)rad primaju između
3.300 i 3.700 KM!

Ni ovi iznosi nisu konačni, jer obuhvataju samo osnovicu plaće od 2.200 KM,
paušal od 840 KM, topli obrok koji je od aprila za sve uposlene u
institucijama BiH uvećan za 50 KM (sada iznosi 230 KM), te naknade za rad
u komisijama od po 60 KM. Dio poslanika i delegata koji ne žive u Sarajevu
ima i naknade za odvojeni život od oko 400 KM.
Dok mladost ove zemlje, u stvari veći dio iste populacije ne radi... ovi ostali primaju nekih 500km mjesečno, žive sa starcima i furaju se da postanu jet set.... mi fakat il smo 100% nezainteresovani ili smo miševi..., a možda smo i jedno i drugo.....
Kupimo svi sebi po kvadrat stana... i živimo skupa nas 35. u 40 kvadrata.....
kujundzija

Post by kujundzija »

sekiracija wrote:
kujundzija wrote:
razbijač_magle wrote: ako si borac svaka čast. Ali to ne znači da su se sa tvojom borbom okončale sve borbe na svijetu.
Kujundjija,
de ne talasaj majke ti,
Prvo nauci pisati pomocu tastature nije soloiti nego soliti jesil cuo a drugo neguraj nos tamo gde ti nije mjesto , a tebe se netice jesam li ja dosao ovdje soliti nekom pamet ili ne , i ohladi malo, a drugo ako u tvom govornom rijecniko nepostoji ta rijec brat i sestra to ti ja nisam kriv,ali u mom govornom rijecniku te rijeci postoje ite kako,a trece kao zadnje da podvucem ostavi sve nas na miru koji vec tragaju za kostima svoih najmilijih vec 14 godina.
senadd

#60 jjlčjlč

Post by senadd »

kujundzija wrote:
sekiracija wrote:
kujundzija wrote: Care moj moja se borba jos nije okoncala jest ofanzivno na ratistu ,ali u zivotu nije moja se borba nastavlja i dalje kroz zivot jer valja pronaci care moj toliko nestalih masovnih grobnica neduzno ubijenih nase Brace i Sestara.
Kujundjija,
de ne talasaj majke ti,
Prvo nauci pisati pomocu tastature nije soloiti nego soliti jesil cuo a drugo neguraj nos tamo gde ti nije mjesto , a tebe se netice jesam li ja dosao ovdje soliti nekom pamet ili ne , i ohladi malo, a drugo ako u tvom govornom rijecniko nepostoji ta rijec brat i sestra to ti ja nisam kriv,ali u mom govornom rijecniku te rijeci postoje ite kako,a trece kao zadnje da podvucem ostavi sve nas na miru koji vec tragaju za kostima svoih najmilijih vec 14 godina.

Kujundjija,
ne se sikiriki.
To neće biti dobro,za Tvoj life.
Ovi sto se drze braće i sestara...nas ukopavaju,u ime njih.
Nego slusam,da je struca u BIXACU od 600 gr.vec 1,5 KM.
Ima li istine?????
Jebes pravopis,profesore,indjilire..itd kad se mora trcati po vrecu brasna.
Primam sedam najbrzih u blizu dijasporu,samo da nisu gore navedeni,jer su mlakonje.
Neka ostanu i brane,ako imaju sta.
Zao mi Zenice i Varesa,radni narod opet pusi,a politicari isti.Ko je zbunjen??
Nego da ne otvaram novu temu,ukratko
"gdje je najjeftinije nase domace brasno"
buba

#61 re:

Post by buba »

"gdje je najjeftinije nase domace brasno
:-D ..bice ti najprije, sto posijes, to ces i i pobrati..najjeftinije. Sacekacemo jos malo, da se ova njihova cijenjkanja zavrse i konacno vidimo koliko cemo uzmoci hljeba dnevno :?
Sto rece nedavno neki stari dedo u ulicnoj anketi, na pitanje sta misli o novom poskupljenju hljeba: ''E, neka je vala..jest' ga svako i jeo!'' :-)

Hej Kuje bolan, sta ti je? Sta si se zapalio..boli mene cosak sta si ti po profesiji covjece, ja ti samo kazem da nisi profesor. Razlog: gramaticka nepismenost. Tako ziv ti i zdrav bio i u veselju nam osto' ! Ok :D
uvjek dobar gost

Mi imamo svega oko 5000 tone žita u nekim silosima, što neje dovoljno ni za mjesec dana..... da se desi neki veći poremećaj na svjetskom tržištu... nama bi političari poručili da mjesto hljeba jedemo kolače....

a sitni pekari su isto marva hoće da zarade extra u ovoj fertutmi.... marža im je od 100-200%.....
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Sta da radimo ima li neko kakav prijedlog? Ja vidim da ovdje u ovom e-prostoru ima dosta pametnih i hladnih glava pa dajte neke prijedloge!
kujundzija

#64 Re: re:

Post by kujundzija »

buba wrote:
"gdje je najjeftinije nase domace brasno
:-D ..bice ti najprije, sto posijes, to ces i i pobrati..najjeftinije. Sacekacemo jos malo, da se ova njihova cijenjkanja zavrse i konacno vidimo koliko cemo uzmoci hljeba dnevno :?
Sto rece nedavno neki stari dedo u ulicnoj anketi, na pitanje sta misli o novom poskupljenju hljeba: ''E, neka je vala..jest' ga svako i jeo!'' :-)

Hej Kuje bolan, sta ti je? Sta si se zapalio..boli mene cosak sta si ti po profesiji covjece, ja ti samo kazem da nisi profesor. Razlog: gramaticka nepismenost. Tako ziv ti i zdrav bio i u veselju nam osto' ! Ok :D
Ma vala tako je hajd nije vazno jelde ali kako bih ti pravopisno pisao da nevidis 90%na svoje oci ali helenejse ma nek smo mi svi zivi i zdravi vise nije vazno ko je sta vazno je biti covjek hehe
uvjek dobar gost

Citizen-X wrote:Sta da radimo ima li neko kakav prijedlog? Ja vidim da ovdje u ovom e-prostoru ima dosta pametnih i hladnih glava pa dajte neke prijedloge!
Koliko mi je glava još uvijek hladna to je diskutabilno..... no ideja koju ja nosim sa sobom već nekih godinu dana ili jače malo... je da se ljudi (bez obzira na nacionalnu i svaku drugu pripadnost) pozovu na masovne demonstracije koje bi trebale biti mirne... i koje bi trebale trajati iz dana u dan... to dođe nekako kao generalni štrajk..... sa posebnim akcentom na uspavanu i melanholičnu omladinu i mlade.....
Citizen-X

Post by Citizen-X »

uvjek dobar gost wrote:
Citizen-X wrote:Sta da radimo ima li neko kakav prijedlog? Ja vidim da ovdje u ovom e-prostoru ima dosta pametnih i hladnih glava pa dajte neke prijedloge!
Koliko mi je glava još uvijek hladna to je diskutabilno..... no ideja koju ja nosim sa sobom već nekih godinu dana ili jače malo... je da se ljudi (bez obzira na nacionalnu i svaku drugu pripadnost) pozovu na masovne demonstracije koje bi trebale biti mirne... i koje bi trebale trajati iz dana u dan... to dođe nekako kao generalni štrajk..... sa posebnim akcentom na uspavanu i melanholičnu omladinu i mlade.....
Jednostavno - dosta je bilo vise:
-Trebamo zakon o reviziji svih postojecih privatizacija
-Zakon o porijeklu imovine
-Zakon o poreskim stopama

(Meni je nelogicno da neko ko ima 400 maraka plate plati kaznu za parkiranje isto kao neko ko vozi mercedes od 140 000 maraka - zasto?
Zato sto ce taj sa 140000 maraka mercedesom istu stvar napraviti jer je to njemu - nista platiti, da ne pricam dalje da se "paukom" dizu auta koja su losija od ostalih - jer te vjerovatno zakon ne stiti...)

Ponovo kazem dosta je bilo! Ja sam spreman napustiti sve i pridruziti se ljudima u sklopu takvog protesta...
uvjek dobar gost

Navrati onda u subotu pred skupštinu... biće malo šuplje ali jednostavno fali još raje da se pokrene bilo šta...
Svi govore kad Vas bude 5000 doćiću i ja... ili kad počnete paliti tu smo...

Nama treba kulturna evolucija-revolucija jer nas provincijalizam i seoska politika vraćaju stoljećima u rikverc....

Za sve sam što je konstruktivno, mislim ako neka grupica još negdje duma kako i šta doćiću ja i tamo... gdje god to tamo bilo....
bengin

#68 Re: jjlčjlč

Post by bengin »

senadd wrote:
kujundzija wrote:
sekiracija wrote: Kujundjija,
de ne talasaj majke ti,

Kujundjija,
ne se sikiriki.
To neće biti dobro,za Tvoj life.
Ovi sto se drze braće i sestara...nas ukopavaju,u ime njih.
Nego slusam,da je struca u BIXACU od 600 gr.vec 1,5 KM.
Ima li istine?????
Jebes pravopis,profesore,indjilire..itd kad se mora trcati po vrecu brasna.
Primam sedam najbrzih u blizu dijasporu,samo da nisu gore navedeni,jer su mlakonje.
Neka ostanu i brane,ako imaju sta.
Zao mi Zenice i Varesa,radni narod opet pusi,a politicari isti.Ko je zbunjen??
"gdje je najjeftinije nase domace brasno"
E jebi ga. Ja postavih jednostavno pitanje i zatražih savjet a vi o krvi, braći, sestrama, gramatici, pšenici i kukuruzu.
c-c-c-c-c-c-c-c-c :sad:
Post Reply