Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
amrica

#76 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by amrica »

Imam molbu za postavljaca teme i za one koji ga brane, da nam postira postove gdje neko vrijedja islam ili bilo koju drugu vjeru.

Svi napadi, koji se ovdje karakteriziraju kao islamofobija su usmjereni na pojedince, pprevenstveno na reisa, pa na pedofila iz GB, .... generalno na kleromafijasku halku oko poglavnika.

Ako ja napisem da je reis najveci neprijatelj islama ovdje, da je privatizirao IZ, da je sam sebe digao na pijedestal jednog i jedinog vlasnika ne samo IZ nego islama kao planetarne religije, ako taj svoj polozaj koristi da se licno bogati i da sebi gradi dvore u crna vremena, kad ljudi ostaju bez posla, (tek ce da nastane haos, za sad je jos dobro), kad napisem da bi bilo bolje dati bosanskoj sirotinji taj novac iskamcen na dzumama i otet od privatnika po sistemu ti meni, a stranka ce tebi, i kad vjerski poglavar odredjuje pobjednike na izborima koristeci hodze po dzamijama kao produzene ruke stranaka i sefova stranaka koja su isti nezasiti lopovi kao i on.... da li sam islamofob?
HAVANA

#77 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by HAVANA »

amrica wrote:Imam molbu za postavljaca teme i za one koji ga brane, da nam postira postove gdje neko vrijedja islam ili bilo koju drugu vjeru.

Svi napadi, koji se ovdje karakteriziraju kao islamofobija su usmjereni na pojedince, pprevenstveno na reisa, pa na pedofila iz GB, .... generalno na kleromafijasku halku oko poglavnika.

Ako ja napisem da je reis najveci neprijatelj islama ovdje, da je privatizirao IZ, da je sam sebe digao na pijedestal jednog i jedinog vlasnika ne samo IZ nego islama kao planetarne religije, ako taj svoj polozaj koristi da se licno bogati i da sebi gradi dvore u crna vremena, kad ljudi ostaju bez posla, (tek ce da nastane haos, za sad je jos dobro), kad napisem da bi bilo bolje dati bosanskoj sirotinji taj novac iskamcen na dzumama i otet od privatnika po sistemu ti meni, a stranka ce tebi, i kad vjerski poglavar odredjuje pobjednike na izborima koristeci hodze po dzamijama kao produzene ruke stranaka i sefova stranaka koja su isti nezasiti lopovi kao i on.... da li sam islamofob?

Uh sad si najebala. :D
amrica

#78 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by amrica »

HAVANA wrote:
amrica wrote:Imam molbu za postavljaca teme i za one koji ga brane, da nam postira postove gdje neko vrijedja islam ili bilo koju drugu vjeru.

Uh sad si najebala. :D
Nisam to pitala :oops:
bosna123

#79 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by bosna123 »

Sve je to u redu, ali nije u redu da se u to sve skupa mijesaju ljudi koji veze s Islamskom zajednicom nemaju. To je nas interni problem. Sve ostalo djeluje preagresivno, i ako hocete iskreno, homogenizira vjernike, sto nije tako ni lose...
arzuhal

#80 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by arzuhal »

Nisi, nego reisofob :lol: . Eo sinoć mene zove neka raja (veći i vrlo, vrlo konstruktivniji kritičari reisa od mnogi forumaša) da mi proslijede neki novac za Podčauš i Hodžiće (spomenuo im jučer kad smo se na džumi vidjeli), legla sergija uz kahvu, pa et...
Treba znat mislit.
arzuhal

#81 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by arzuhal »

mIRCerka wrote:
arzuhal wrote:
A @mIRCerku nam ne dirajte: naša sestra Imageima kodno ime Ummu Hurejra u bazi, redovno prati Milana, čita ponekad sufijske mudrosti kao svaki pravi vahabit, skriva se od Galijaševića i Hećimovića...i tamam da joj se sad neko na kosti prisloni. Nemere...Image
Aferim!
:thumbup: :lol:
in33sa

#82 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by in33sa »

Cudi me da niko jos nije poceo stampati natpise na majice "Ja sam islamofob". Kao onomad "Ne boj se, ja sam musliman".

Jel to i sarkazam podlozan selektivizaciji. Ili, za razliku od onih sa kojima se sprdalo sa natpisima Ja sam musliman, sad postoji strah od sirokoumnih lovaca na vjestice.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#83 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ladyblue18 »

Adnane sreco hajd ti razdvoji prvo pojam portal od pojma forum.
A sto se tice reisa, ni ja ga ne volim, ne podnosim ga.
Ja jesam muslimanka al ja ga ne prihvatam kao svog vjerskog poglavara.
Vjera i politika ne idu zajedno, a on je vise u politici, nego u vjeri.
I na pogresnoj je strani skroz. Brani pogresne ljude.
Zaboli ga za narod koji lafo predstavlja.
Ja tog covjeka ne volim, ali me to ne svrstava u islamofobe.
Jer je to nemoguce, ja svoju vjeru volim.
tragac

#84 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by tragac »

Zašto bi se neko bojao istine
Hoce li sloboda ...

#85 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Hoce li sloboda ... »

adnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
Furam se na islam, izlazim u Miris, je li haram sto dolazim ponekad na ovaj forum?
SiSaJuMe

#86 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by SiSaJuMe »

Ko o cemu, ...................................
Hoce li sloboda ...

#87 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

ladyblue18 wrote:Adnane sreco hajd ti razdvoji prvo pojam portal od pojma forum.
Biser. Ocito nemas orijentacije u sta uopste vjerujes.
Sunrise00

#88 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by Sunrise00 »

Hoce li sloboda ... wrote:
ladyblue18 wrote:Adnane sreco hajd ti razdvoji prvo pojam portal od pojma forum.
@Ladyblue18: Tebe potpisujem :thumbup:
@Hoce li sloboda: Prihvatiti onakvog reisa kao vjerskog poglavara je u najmanju ruku apsurdno :-? I na to me niko ne moze natjerati.
NIN

#89 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by NIN »

Latina wrote:
NIN wrote:Jel' ovo tema o ko fol ugrozenosti?
Ne, ovo je tema o mentalnom uzrastu pojedinaca koji je Galaksijama udaljen od njihovog bioloskog uzrasta.

Istina je cudna zvijerka. 8-)
Aha. Nego, vidim ljudi postali nesto pravo osjetljivi, bolje reci mentalno ugrozeni, a njih je haman ogromna vecina sirom Bosne, pa se nesto pitam sto ne specijalizirah psihijatriju na vrijeme. Tu je izgleda prava lova, al' jebaji ga sad. :D
PalaSa Marsa

#90 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by PalaSa Marsa »

:-) :-) :lol: Eto bas se nacitah :D
ladyblue18

#91 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ladyblue18 »

Hoce li sloboda ... wrote: Biser. Ocito nemas orijentacije u sta uopste vjerujes.
eto nek ti imas :)
u cemu je problem?
ja ga nisam birala za svog vjerskog poglavara i onakvu hinju od covjeka nikada necu prihvatiti, za nekoga ko se dici titulom poglavara Bosnjaka, a iste te ljude ne zeli zastiti i ne obraca paznju na njih.
A vi i dalje vjerujte u vaseg poglavara.
A mene i slicne proglavajte islamofobom :wink:

Meni ne treba poglavar da bih bila muslimanka i volila svoju vjeru. :)
Ja znam ko sam, sta sam, i kome se molim i bez jednog Cerica
Hoce li sloboda ...

#92 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

ladyblue18 wrote:
Hoce li sloboda ... wrote: Biser. Ocito nemas orijentacije u sta uopste vjerujes.
eto nek ti imas :)
u cemu je problem?
ja ga nisam birala za svog vjerskog poglavara i onakvu hinju od covjeka nikada necu prihvatiti, za nekoga ko se dici titulom poglavara Bosnjaka, a iste te ljude ne zeli zastiti i ne obraca paznju na njih.
A vi i dalje vjerujte u vaseg poglavara.
A mene i slicne proglavajte islamofobom :wink:

Meni ne treba poglavar da bih bila muslimanka i volila svoju vjeru. :)
Ja znam ko sam, sta sam, i kome se molim i bez jednog Cerica
Evo klasicnog primjera kako ljudi izmisljaju islamofobiju

Ako covjek prihvati odredjenu vjeru onda prihvata i institucije te vjere. Ostalo je glupost. Privlači pražnju lijepim stvarima a ne glupostima
PalaSa Marsa

#93 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by PalaSa Marsa »

Pa ako vam se ne svidjaju necija djela recimo, a vi pratite necije rijeci, prosto jer mislim da ljudi poput Cerica i slicnih, su ipak trazili svoje obrazovaje iz Pravih spisa, knjiga i samim tim, te njihve Hudbe ili poruke su umtemeljene na (kao sto rekoh) ISTINOM :) itd..
Ps: Ne razumijem cemu tolika agonija prema ljudima Ceric i ostali :-) :D
Hoce li sloboda ...

#94 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Sunrise00 wrote:
@Ladyblue18: Tebe potpisujem :thumbup:
@Hoce li sloboda: Prihvatiti onakvog reisa kao vjerskog poglavara je u najmanju ruku apsurdno :-? I na to me niko ne moze natjerati.
Traži vjeru kakvu ti hoces, budi Shiit ako zelis. Niko ti ništa ne zabranjuje. Ovo je slobodno drustvo, demokratija.

Ako si clan izvidjackog kluba moras postovati statut i predsjednika kluba makar mislio da je on kreten. Ako si clan IZ-a moras postovati autoritet njenog vodje sta god mislio privatno o njemu. Svaka vjera ima svoja pravila, kome se ne svidjaju ravna im je Romanija.

Ne upoznah jos katolika koji prihvata vjeru katolicku ali ne prihvata instituciju Crkve i Papu.
ladyblue18

#95 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ladyblue18 »

Ako covjek prihvati odredjenu vjeru onda prihvata i institucije te vjere. Ostalo je glupost. Privlači pražnju lijepim stvarima a ne glupostima
fakat si smjesan/na :mrgreen:

kad na mjesto reisa dodje neki drugi covjek, a ne neko ko je pretplacen na to mjesto nazalost, tj. ako dodje covjek potpuno drugacijih osobina od Cerica ja cu ga prihvatiti kao svog reisa.
Do tada, ti brani svog reisa, a ja cu i dalje promovisati islamofobiju 8-)

haj sad zdra'o :mrgreen:
PalaSa Marsa

#96 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by PalaSa Marsa »

hrasno38 wrote:
adnan.BIH wrote:Dakle, kao što naslov kaže, interesuje me zašto ni jedna jedina vijest o Islamu u muslimanima ne može da prođe bez uvredljivih komentara na račun Islama, muslimana, reisa itd. Evo, najbolji primjer za to jeste vijest o dizajneru odjeće za muslimanke, koja je popraćena sa bujicom ogavnih komentara. Šta se to toliko nakupilo ljudskog smeća na ovom portalu ? Zar je moguć toliki stepen netolerancije prema tako čistoj i divnoj vjeri, u državi gdje muslimani čine 40 % populacije ?
Kod nas nije i nikada nece biti problem prema bilo kojoj vjeri nego prema onima koji tu vjeru iskoristavaju za sve ono sto ne valja. Ako bi se svijet rukovodio iskljucivo onim sto pise u vjerskim knjigama onda bi i dan danas na zemaljskoj kugli bili rajski vrtovi. Ali biti tzv. veliki vjernik a olesiti svoj narod na raznorazne nacine e to je vec nesto o cemu nece reagovati samo onaj koji ne zna da cita i pise na ovom forumu. Ako si jucer gledao emisiju Josipa Pejakovica i mnoge njegove emisije i nisi se upitao pa gdje je tu ono sto pise svaka sveta knjiga onda si zaista ili previse mlad ili previse naivan ili jednostavno pripadas i sam tom vjersko-pljackaskom establismentu.

Razumljivo, vrlo razumljivo hrasno38 :thumbup: :)
Hoce li sloboda ...

#97 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

ladyblue18 wrote:

fakat si smjesan/na :mrgreen:

kad na mjesto reisa dodje neki drugi covjek, a ne neko ko je pretplacen na to mjesto nazalost, tj. ako dodje covjek potpuno drugacijih osobina od Cerica ja cu ga prihvatiti kao svog reisa.
Do tada, ti brani svog reisa, a ja cu i dalje promovisati islamofobiju 8-)

haj sad zdra'o :mrgreen:
Iz tvojih postova se da naslutiti da si vrlo neobrazovana osoba koja o islamu nema pojma. Ja branim svog Reisa? Ja branim funkciju a ne osobu a ti sama sa sobom rijesi svoje probleme.

Ceric preplacen na mjesto Reisa? Imas li ti kao muslimanka ikakvog pojma o tome kakva je situacija u IZ?

Kao musliman moram postovati funkciju Reisa, kao gradjanin BiH moram postovati clanove Predsjednistva mada sam nisam glasao ni za Cerica ni za Silajdzica. Vrata su mi otvorena ako hocu da mijenjam vjeru ili drzavu, ali onim sto jesam dajem commitment ljudima na tim funkcijama.
staza

#98 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by staza »

Izmamio si mi osmijeh; pa ću morati odgovoriti...
Ovdje ide samo jedna riječ: jao, a to je najfrekventnija semantika koju zadnjih godina možeš podvesti za bh. društvo: skupi se grupa ljudi i kaže: Jao. :D
Imamo novu temu sa čuđenje: radimo u 14-sahatanoj radnoj zoni i sveinternetski smo informirani: osoba koja efektivno radi pola normalnoga radnoga vremena, ne zna šta se dešavau njenoj blizini, a kamoli na Netu...
Hoću reći: platili su ti jado da završiš srednu školu i fakultet: barem budi toliko pristojan i šuti...
U tom smislu, Adnane poštovani, stoji ti, jer ne znam tvoju starosnu dob, i reisovska poruka.
Sve postaje problem kad se umiješa institucionalno viđenje: a uistino toga na ovome forumu: i sa ateističke i sa vjerske strane ima.
Da ne ostanemo dužni univerzalnoj pristojnosti, onako iskreno: mogu reći da sam to usputno primijetio: da li je to praksa, da li toga ima u većoj ili manjoj mjeri: i ne interesira me posebno: ovdje, kao i na svakome drugome forumu: pišu izuzetno obrazovani i kulturni forumaši: tako da moja malenkost ovdje ponekad nešto napiše, a mnogo više toga mudroga pročita.
Čim vidim da počinjem prevaspitavati nekoga, ili nekoga drugi mene (jer niko nije bez mahane, zar ne, bio vjernik ili ne), uklonim se, na naravno vjerujem, ako ne obostranu, a ono korist univerzalnosti i moju osobnu korist.
:thumbup:
Stvar iovako nikad nije u instituciji nego u tvom srcu, strasti, i trudu pred sobom da doznaš i posvjedočiš nešto o ovome svijetu: kome se to sviđa: bujrum, kome ne sviđa, pogotovo ako je nepristojan ničim izazvano: može kulturno f...k off u skokovima...
O svemu ostalom možemo razgovarati i pregovarati i razmjenjivati nikad konačno mišljenje, jer u tome je smisao dijaloga: čim mnogi tvrde da su u pravu: preduzeće bude u gubitku, a predstavnici govore da je to slučajno i da nisu oni krivi: ovo slučajno spominjem, jer sam o tome danas u caffeu promuhabetio sa jednom osobom...
Stoga: Reis kao vrhovni titular jedne konfesije: ima pravo reći ko je za njega musliman, a ko ne.
Također: Reis je nejednako islam: vjera ili nevjera pitanje je moje intime: a ko želi da živi u: Iranu, Saudijskoj Arabiji, Iraku, Pakistanu, Afganistanu: ima priliku da ide tamo: i njima dokazuje da li pošteno vjeruje ili ne: posebno u odnosu na prosječan životni standard življa u tim zemljama.
Stoga: ne gledam ni reisa, ni političare, ni stranke, ni talove: mislim da je u životu bitno obezbijediti sebi slobodu, jer ako toga nemaš, kupovat će te i internetsko-forumski, a možda te čuvaju i negdje na hardu, za neka buduća, radikalno drugačija vremena... da ne govorim da ljudi sve znaju, i eventualno su dobri s tobom, ako i kako im trebaš... poslije znaš šta slijedi.
Stoga ne znam ko je kakav, kako već napisah, ali znam ko mi se svidi na prvu: to je namah vidljivo od forumskoga pisanja do ovoživotnoga ponašanja...
Stoga ne brini: olakšaj sebi: ako si nevjernik dokazuj se tim parametrima pred sebi ravnima, što važi i ako si vjernik: Kur'an uglavnom kaže da će ti se dobra djela u svakom slučaju priznati.
Oko ostaloga ne brini: budi optimist, sa pristojnima dvaput pristojnije, međeda kad baš moraš toljagom (inače ignoriranje je prilično dobar diskurz), a nemuslimanima ostavi punu slobodu da budu to što jesu.
Ah da zaboravih: preispituj svoje procente...
:bih:
ja.neron

#99 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ja.neron »

Pietje_Bel wrote:
sarajevo-x je jedini normalan forum u BiH. Samo su postavili na ovom podforumu vehabiju za moderatora pa ste dobili utisak da mozete i ovaj forum pretvoriti u IslamBosna.com.

Rijesenje je da se moderator na podforumu ovom promijni. Jedom sam bio ucesnik ovog podforuma kada je neki balavac rekao kako:"Bi on prebio svakoga ko pije alkohol." A kada smo mi napali moderatora sto toleraise to sve, onda je moderator zaprijetio banovanjem i rekao je "kako smo mi Islamomrsci." Indirektno znam vlasnika sarajevo-x pa cu probati da preko te veze smijenim vog moderatora. :thumbup:

Inace ce sarajevo-x postati za par godina novi-pazar-x. :oops:
ja znam obadvojicu vlasnika pa šta onda treba da ja uradim :lol: :lol: :lol:
ladyblue18

#100 Re: Sa-x: okupljalište islamomrzaca.

Post by ladyblue18 »

Hoce li sloboda ... wrote: Iz tvojih postova se da naslutiti da si vrlo neobrazovana osoba koja o islamu nema pojma. Ja branim svog Reisa? Ja branim funkciju a ne osobu a ti sama sa sobom rijesi svoje probleme.

Ceric preplacen na mjesto Reisa? Imas li ti kao muslimanka ikakvog pojma o tome kakva je situacija u IZ?

Kao musliman moram postovati funkciju Reisa, kao gradjanin BiH moram postovati clanove Predsjednistva mada sam nisam glasao ni za Cerica ni za Silajdzica. Vrata su mi otvorena ako hocu da mijenjam vjeru ili drzavu, ali onim sto jesam dajem commitment ljudima na tim funkcijama.
covjece nemoj da lupas.
kako volim ove doktore po forumima, daju ti dijagnoza 100 i sliku stvore o tebi na osnovi tvojih postova.
sta je ba vama ljudi :mrgreen:
imam ja pojma o islamu mnogo vise nego sto ti mislis.
O mojoj (ne)obrazovanosti bojim se da nisi najkompetentiji da sudis, a nit se ja imam ovdje namjeru hvalit svojim (ne)obrazovanjem :wink:
A o situaciji u IZ znam mnogo vise nego ti meni se cini.
Ja kao gradjanin BiH ne moram postovati clanove predsjednistva, ja imam pravo na misljenje o njima.
Isto tako ne moram postovati reisa, ja postujem IZ kao ustanovu ali reisa ne postujem i nikada necu!
Ovoga reisa ne!
To je moje misljenje i ja imam pravo na njega, ne kosi se sa zakonom, ustavom, i ni sa cim. Cak sta vise.
Rekla sam vec i opet cu reci, kada reis se zaista bude zalagao za narod koji predstavlja, kada bude obavljao funkciju za koju je placen, da se brine o tom narodu, ja cu ga postovati, do tada on je nula od covjeka za mene.

Gdje je reis da se pobrine za porodicu iz Bratunca? Nema reisa, zaboli reisa za njima, nego obicni narod mora da se brine.

I vise nikada nemoj da bi mi rekao da ja takvog reisa moram postovati, jer ne moram i necu!

@hrasno38- i ja se moram sloziti sa postom tvojim :thumbup:
Locked