SA-X fond za donacije!

Forum za humanitarne akcije.

Da li bi češće donirali, ako bi vam pojednostavili proceduru i ako bi mogli uplaćivati i iznose do 5 EURA?

Da
26
93%
Ne, to mi ne predstavlja problem
2
7%

Total votes: 28

Eshek

Post by Eshek »

mIRCerka wrote:obzirom da te znam, mogu biti direktna...

Mani me se savjeta :D:D:D:D:D

Eto ja sjedim na rukama i cekam nece li kakav zadatak pasti s neba :D

Slazem se da nam treba fond za akcije tipa Dedo Meho, nana Fatima i slicno. Ja mislim da najmanje provizije uzima HVB, a imaju visa electron karticu, pa mogu otici otvoriti rachun na svoje ime, ili da otvorimo racun na recimo mene i cnerminu i da se taj racun koristi samo u te svrhe, jer je malo glupo da neko koristi svoj postojeci racun za to...pogotovo sto na vecina ima debitne kartice bla bla...

Eto meni to pade na pamet... :D Sta mislis o necemu takvom?

Plus, mislim da HVB fercera sa moneygram, money bookers kako li se vec yove ono online placanje, samo sto treba 24h da legne uplata...

raspitacu se pa javim...
Ja imam otvorene račune u Raiffeisenu i u HVB-u, na EURO, US$ i KM (pralo se malo para nekad davno :D ) i imam i debitne i kreditne kartice u tim bankama, ali ih ne mogu staviti na raspolaganje zbog nekih prijašljih adeta :D

Neyse, imam otvoren i verifikovan account na MONEYBOOKERSU i voljan sam osobi koju izaberete staviti taj account i šifre na raspolaganje. Taj može biti zadužen za uplate iz inostranstva. Kad se nabere solidan iznos, onda se novac treba uplatiti na regularan račun u banci. Tako su troškovi 10 puta manji.

Za uplate iz BiH je dovoljno da ti otvoriš dodatan račun u Raiffeisenu ili HVB-u, a troškovi su nikakvi. MONEYGRAM ili WESTERN UNION zaboravite, astronomske su provizije.

Pokušaću da kontaktiram direktora Raiffeisen-a i da vidim da li su spremni odreći se provizije za transfere, možda šta uspijem.

treća opcija je naplaćivanje putem kreditnih i debitnih kartica preko interneta.

Potrudiću se da u ova 2-3 dana raščistim sve to i obavijestiću vas.
senada

Post by senada »

Da.
Šapat

Post by Šapat »

Pitanje uplata muci i nas na http://www.ljudi-ljudima.net. Od online uplata koje bi prihvatale kreditne ili debitne kartice nema nista iz prostog razloga sto (vjerovali ili ne) ni jedna jedina BH banka ne vrsi ovu uslugu, odnosno online procesiranje uplata/isplata. Zalosno...

Ono sto smo skontali, a jeste malo peripetija mada istovremeno i nije jer automatski ukida mogucnost malverzacija, je objavljivanje direktnog bankovnog racuna onoga ko treba da prima donacije.

Skontali smo i drugi nacin, medjutim tu trenutno postoji odredjena restrikcija za koju nam je iz PayPal-a obecano da ce biti uskoro rijesena. Svi ste culi za PayPal i e-Bay kojem PayPal i pripada. E sad, i oni su nas (BiH) konacno dodali na svoju listu tako da sada i mi mozemo otvoriti online racun. Problem je sto trenutno mozemo samo vrsiti placanje, ali ne i povlacenje uplacenih sredstava. Ovo bi bio najbolji nacin za ovakve stvari jer bi se online racuni mogli otvarati direktno na korisnika ili ako se radi o djetetu onda na njegovu majku ili oca, i gotova stvar.
Post Reply