sve je to krasno i slatkorjecivo sto ti kazes - al ko ce implementirat te tvoje utopisticke idejeSkijaš wrote:Ovaj dogovor Lagumdžije i Dodika ima elemente izdaje i što se duže isti pokušava stjerati društvu niz grlo, to će biti veća propast SDP-a. Rješenja za bosanskohercegovačke probleme moraju biti "po mjeri", odnosno, u kreiranju recimo rješenja u izbornom zakonu, moramo ukalkulisati i tu činjenicu da imamo posla s političkim faktorom koji bi vrlo rado krao glasove da može. Tja počinili su genocid, šta je njima ukrasti glas ? I OK je ako neko vjeruje Dodiku da neće krasti glasove ili da neće tužilaštva staviti u službu velikosrpskog faktora. Ali tu vjeru sačuvaj za sebe, nemoj druge maltretirati svojom naivnošću jer se Dodik očigledno i ne trudi da pokaže zašto bi mu neko vjerovao.Canton wrote:Mene za Dodikom boli neka stvar, da se meni mojih Dodika rijesiti koji me 20godina jasu, a svaku promjenu u drustvu nazivaju izdajom Bosne i Bosnjaka. Dosta ba vise.
Sa Dodikom po kratkom postupku
-
DesertWind
#101 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
- Skijaš
#102 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
To se ubacilo u kalkulaciju kada se formiralo VSTV i definisalo izborni zakon, znači kada se pisalo pravila već je ukalkulisana opasnost od velikosrpskog faktora (pa zato dvostruko brojanje glasova i minimalan utjecaj velikosrba na izbor tužilaca). Dakle te "utopističke ideje" nisu "utopističke ideje" nego rješenja koja već imamo i koja su na snazi. Kada ih se definisalo u kalkulaciju je ubačena opasnost od velikosrba.DesertWind wrote:sve je to krasno i slatkorjecivo sto ti kazes - al ko ce implementirat te tvoje utopisticke idejeSkijaš wrote:Ovaj dogovor Lagumdžije i Dodika ima elemente izdaje i što se duže isti pokušava stjerati društvu niz grlo, to će biti veća propast SDP-a. Rješenja za bosanskohercegovačke probleme moraju biti "po mjeri", odnosno, u kreiranju recimo rješenja u izbornom zakonu, moramo ukalkulisati i tu činjenicu da imamo posla s političkim faktorom koji bi vrlo rado krao glasove da može. Tja počinili su genocid, šta je njima ukrasti glas ? I OK je ako neko vjeruje Dodiku da neće krasti glasove ili da neće tužilaštva staviti u službu velikosrpskog faktora. Ali tu vjeru sačuvaj za sebe, nemoj druge maltretirati svojom naivnošću jer se Dodik očigledno i ne trudi da pokaže zašto bi mu neko vjerovao.Canton wrote:Mene za Dodikom boli neka stvar, da se meni mojih Dodika rijesiti koji me 20godina jasu, a svaku promjenu u drustvu nazivaju izdajom Bosne i Bosnjaka. Dosta ba vise.
-
Propast i katastrofa
#103 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Izlazio je. i dobio koliko je dobio.madner wrote:Bilo bi fer i posteno izac na izbore sa programom, ako dobijemo vlast idemo u rat. Pa koliko glasova, toliko glasova. Ova obecanja su sarene laze.
-
Propast i katastrofa
#104 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Dodik place za likovima k'o vas dvojica. A cudno je sto to ne vidite.Morales wrote:Jel to zalis traktorasa? Svakog onog ko dira u cjelovitost zemlje treba po kratkom postupku! Sta je tu cudno i nejasno?Propast i katastrofa wrote:"po kratkom postupku" je poziv na ubistvo. Jesi li svjestanSorel wrote:Treba ga ignorisat. Ako šta pokuša, po kratkom postupku. Ne može. Pismeni.
Al' to naša bagra ne zna..
-
Propast i katastrofa
#105 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Samo sto je u tom sportu pero laka kategorija. Bio je toliko uvjerljiv da mi ga je bilo zao.JoseMujica wrote:i Sefer skonto kako se ovdje politika vodi...kakve ideje, programi, eksperti, qorci placi sve počinje i završava sa: vid mu glOve!
-
Propast i katastrofa
#106 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Meni su Sefer, Mirnes, Lepi Hare tri najjaca lika u BiHOperationen Laufer wrote:sefer ako treba ikoga ubijat to su ovi iz sda,pošto su mu oni ubili brata i ženu,poznavajući dotičnog gospodina izgleda da je malo više cugno pa mu izletilo,može s mirnesom pod ruku svakako osvoje 14 glasova u svakom kantonu kad se sabere zajedno imaju 200 glasova
- Sezam
#107 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
De nam ti objasni kakvi to likovi mogu dohakati osvjedocenom negatoru genocida?Propast i katastrofa wrote: Dodik place za likovima k'o vas dvojica. A cudno je sto to ne vidite.
-
Propast i katastrofa
#108 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Koji su u stanju stvoriti novu vrijednost, uvesti pravnu i finansijsku disciplinu, i u glavu ga time gadjati, najkrace receno. Apsolutno nista drugo.Sezam wrote:De nam ti objasni kakvi to likovi mogu dohakati osvjedocenom negatoru genocida?Propast i katastrofa wrote: Dodik place za likovima k'o vas dvojica. A cudno je sto to ne vidite.
Bakir, Ceric i ostala lopovska bagra su nesposobni likovi koji i da su posteni ne bi bili nistas u stanju. Kod nas vlada opste lupanje. Da se razumijemo i Radoncic je ispod istog sinjela, a polupismenost vlada i u dijelovima SDP (posto sam optuzen da sam "iz centrale"
-
zemo_online
#109 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
SkyLimit wrote:Al šta se ovdje može ratom postići?
Eto nek mi neko objasni u najboljem slučaju,kako bi završio rat ovdje,šta bi se promjenilo na bolje za običnoga čovjeka?
-mozda bi trebao pitanje postavit na drugi nacin: sta bi bosnjaci da se rs odvoji od bih. dali bi ta bosnjacka drzava mogla opstati?
-
Spriderman
#110 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Ma kakav rat,to je utopija samo,ko bi to išao u rat u RS u kojoj je Srba 90%?
-
Propast i katastrofa
#111 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Naslo bi ih se dovoljno. Sasvim dovoljno da nikom ne bude svejedno.Spriderman wrote:Ma kakav rat,to je utopija samo,ko bi to išao u rat u RS u kojoj je Srba 90%?
-
zemo_online
#112 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
sarajvo bi se pobrinulo za istocnu bosnu,a tuzlanski kanton za posavinu. vise ne treba.
-
Propast i katastrofa
#113 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Selam Seferezemo_online wrote:sarajvo bi se pobrinulo za istocnu bosnu,a tuzlanski kanton za posavinu. vise ne treba.
- SkyLimit
#114 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Ne razmišljam o tome,već o tome kako ne mogu naći ni jedan scenario rata koji bi donio nešto dobra bilo kome,a pogotovo Bošnjačkom narodu.zemo_online wrote:SkyLimit wrote:Al šta se ovdje može ratom postići?
Eto nek mi neko objasni u najboljem slučaju,kako bi završio rat ovdje,šta bi se promjenilo na bolje za običnoga čovjeka?
-mozda bi trebao pitanje postavit na drugi nacin: sta bi bosnjaci da se rs odvoji od bih. dali bi ta bosnjacka drzava mogla opstati?
Šta će se postići da se na silu ukine R.Srpska,da se tim ljudima nametne svoja vlast(govorim hipotetički),samo bi se tenzije i mržnja još više uzdizale,dešavale bi se "pobune" da se tako izrazim,a Srpskog stanovništva ima dovoljno u Bosni i Hercegovini da nisu vojno ni bilo kakva druga sila da ih se može ignorisati.
A ne možeš ih ni protjerati i eto stvoriti Bošnjačku državu,ja svakako nemam namjeru učestovati u nečemu takvom,a ako ima onih koji i bi sumnjam da bi uspjeli,pa i da budu jači od vojnih snaga Bosanskih Srba(nejasan mi je stvar kod pojedinica koji haman misle da bi za 3 dana rata umarširali u Banja Luku) u tom ratu bi se umješali i drugi,progon Srpskog stanovništva se neće dozvoliti.
Dakle,nema progona,nema etničkog čišćenja,ukidanjem Republike Srpske dobijaš veliko pobunjeničko jezgro koje se nikad neće pomiriti sa tim,a nije to 5% stanovništva da se država može nositi sa time,možda ja gledam stvari jako pojednostavljeno,ali nema rata koji će donijeti sreću Bošnjačkom narodu.
Isto bi se moglo reći i za ostale.
Sad bi mogao pisati o vjeri u suživot,kako je Bosna lijepa i ima mjesta za sve,ali na tu priču se haman gleda kao na patetiku.
- Skijaš
#115 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
U slučaju velikosrpske pobune, u Podrinju bi se stvorilo krizno žarište veće od sjevera Kosova i to bi bilo motiv za mobilizaciju društva. Boli nekog u Sarajevu uho za Han Pijesak, ali kad imaš ljude koji su spremni pješice ići od Konjica do Potočara kako bi ukazali poštovanje prema žrtvama genocida, našlo bi se sasvim dovoljno i onih koji bi se uključili u odbranu tih povratničkih enklava. Velikosrbi svojom arogancijom i izlaskom van okvira mirovnog sporazuma na niz načina mogu izazvati rat, ali bi taj rat mogao završiti na samo jedan način, totalnim slomom velikosrpske opcije.Spriderman wrote:Ma kakav rat,to je utopija samo,ko bi to išao u rat u RS u kojoj je Srba 90%?
-
Spriderman
#116 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Zašto bi morao završiti slomom velikosrspke politike?Pa i Srbi su mislili da Hrvati i Bošnjaci u ovom zadnjem ratu nemaju šanse protiv njih,pa na kraju šta bi.
- Skijaš
#117 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Kada bi se Bošnjacima dalo čitavu FBiH, vjerovatno da bi. Ali niti jedan od prijedloga to ne podrazumjeva nego se Bošnjake uvjerava da se dobrovoljno ograniče u rezervat, a to da ih se neće ucjenjivati blokadama, garantuju oni koji ih danas gnjave pričom o stolnom Mostarom i Trećem. I onda se kao čude, šta je tim Bošnjacima, aaaa baš su čudni. Zar mi koji tvrdimo da je ARBiH srušila Stari most ne ulijevamo povjerenje ? Dajte Bošnjaci, vjerujte nam, nećemo vam ništa, really.zemo_online wrote:-mozda bi trebao pitanje postavit na drugi nacin: sta bi bosnjaci da se rs odvoji od bih. dali bi ta bosnjacka drzava mogla opstati?SkyLimit wrote:Al šta se ovdje može ratom postići?
- Skijaš
#118 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Nadajmo se da nikad nećemo saznati ko je u pravu. Zadržimo se u okviru mirovnog sporazuma i sve će biti OK.Spriderman wrote:Zašto bi morao završiti slomom velikosrspke politike?Pa i Srbi su mislili da Hrvati i Bošnjaci u ovom zadnjem ratu nemaju šanse protiv njih,pa na kraju šta bi.
-
Propast i katastrofa
#119 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Ajoj ko na samitu nesvrstanihSkijaš wrote:Nadajmo se da nikad nećemo saznati ko je u pravu. Zadržimo se u okviru mirovnog sporazuma i sve će biti OK.Spriderman wrote:Zašto bi morao završiti slomom velikosrspke politike?Pa i Srbi su mislili da Hrvati i Bošnjaci u ovom zadnjem ratu nemaju šanse protiv njih,pa na kraju šta bi.
"Zadrzimo se" fakat.
Steta vala sto zivot, a bogami ni politika, tako ne funkcionisu.
- Skijaš
#120 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Rat se uglavnom spominje u slučaju velikosrpske pobune, stavljanja državnih zakona van snage na području manjeg entiteta. I bez takvog uzroka, priča o ratu je nebuloza. Dodik može lajati ali ako sarajevski političari iskoriste mehanizme sistema, da ne kršeći zakone recimo uspore ili blokiraju prenos love sa države na entitete i tako ucijene krmka, brzo bi ga pripitomili. Međutim, takve se poteze ne može očekivati od izdajnika Lagumdžije za kojeg velikosrpska prijetnja ne postoji, pošto dalje bogaćenje i pljačka budžeta podrazumjeva da on tu prijetnju ne vidi.SkyLimit wrote:Ne razmišljam o tome,već o tome kako ne mogu naći ni jedan scenario rata koji bi donio nešto dobra bilo komezemo_online wrote:-mozda bi trebao pitanje postavit na drugi nacin: sta bi bosnjaci da se rs odvoji od bih. dali bi ta bosnjacka drzava mogla opstati?SkyLimit wrote:Al šta se ovdje može ratom postići?
-
Canton
#121 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Ako cemo ozbiljno gledati, nema izdaje, ako necemo onda ima... u svemu se moze naci izdaja.Skijaš wrote:
Ovaj dogovor Lagumdžije i Dodika ima elemente izdaje i što se duže isti pokušava stjerati društvu niz grlo, to će biti veća propast SDP-a. Rješenja za bosanskohercegovačke probleme moraju biti "po mjeri", odnosno, u kreiranju recimo rješenja u izbornom zakonu, moramo ukalkulisati i tu činjenicu da imamo posla s političkim faktorom koji bi vrlo rado krao glasove da može. Tja počinili su genocid, šta je njima ukrasti glas ? I OK je ako neko vjeruje Dodiku da neće krasti glasove ili da neće tužilaštva staviti u službu velikosrpskog faktora. Ali tu vjeru sačuvaj za sebe, nemoj druge maltretirati svojom naivnošću jer se Dodik očigledno i ne trudi da pokaže zašto bi mu neko vjerovao.
Brate ako je Dodik krao ili krade glasove Hvala Bogu pa postoje institucije kojima se mozes zaliti.
Tuzilastvo staviti u sluzbu velikorspkog faktora... kako?
Ako ja tebe maltretiram slobodno preskoci.
-
Canton
#122 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
palermo wrote:
Vjerujem ti, svakako nisu tvoja interesna sfera (plus su prijateljski raspoloženi)
Misliš dogovor je moguć ali bez provokacija sa ove strane, To da je dogovor moguć sa provokacijam sa druge strane se upravo ovih dana bjelodano dokazuje
Pa imam ja vecih problema u zivotu od Milorada Dodika a vjerujem da ima ljudi kojima je veci problem obezbijediti djeci veceru nego Dodikove izjave. Zato on meni nije prioritet broj jedan u rjesavanju problema.
Mene vise brine sto ovi "nasi" slabo rade da nam bude bolje.
Dogovor je nemoguc ako cemo se provocirati sa svih strana.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#123 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Šta se vi ložite na velikog Milu ko dabar na metar drva pravi je to čovjek iz naroda
Veće seljačine i lopova pod kapom nebeskom nema, narod nema šta jesti a on ga šopa pričom o prijetnjama ukidanjem RS, a on drma privatnom državom! Sve i jedna firma koja pokupi tender je u vlesništvu njegovih kumova, familije i priguznih muva, na kojima se on debelo ugradi
Narod je stoka bez rogova koja mu vjeruje dok je nezaposlenost, korupcija i kriminal za Ginisa u BL izmišljaju namete i kuluke samo da iscijede zadnju paru od polugladnog naroda. Dobro nema porez na šarene pločice u kupatilu 
Veće seljačine i lopova pod kapom nebeskom nema, narod nema šta jesti a on ga šopa pričom o prijetnjama ukidanjem RS, a on drma privatnom državom! Sve i jedna firma koja pokupi tender je u vlesništvu njegovih kumova, familije i priguznih muva, na kojima se on debelo ugradi
- Skijaš
#124 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Nije to argument. Vodi li Dodik antidržavnu politiku ? Vodi, o tom je Inzko evo opet pisao u svom izvještaju za Savjet bezbjednosti. Šta znači ako neki političar iz Sarajeva želi da taj i takav Dodik ima pa i mrvu više utjecaja na izbor tužilaca ? To znači da je taj sarajevski političar izdajnik. Dakle nije ovo izdaja zato što će ojačati utjecaj političara na izbor tužilaca (mada je i to pogrešno s obzirom na stepen korupcije među političarima), nego zato što se radi o neprijateljskom faktoru na čije se destruktivno ponašanje upozorava pred najvišom instancom koja je ikad postojala u istoriji ljudskog roda.Canton wrote:Ako cemo ozbiljno gledati, nema izdaje, ako necemo onda ima...Skijaš wrote:
Ovaj dogovor Lagumdžije i Dodika ima elemente izdaje i što se duže isti pokušava stjerati društvu niz grlo, to će biti veća propast SDP-a. Rješenja za bosanskohercegovačke probleme moraju biti "po mjeri", odnosno, u kreiranju recimo rješenja u izbornom zakonu, moramo ukalkulisati i tu činjenicu da imamo posla s političkim faktorom koji bi vrlo rado krao glasove da može. Tja počinili su genocid, šta je njima ukrasti glas ? I OK je ako neko vjeruje Dodiku da neće krasti glasove ili da neće tužilaštva staviti u službu velikosrpskog faktora. Ali tu vjeru sačuvaj za sebe, nemoj druge maltretirati svojom naivnošću jer se Dodik očigledno i ne trudi da pokaže zašto bi mu neko vjerovao.
-
palermo
#125 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku
Naravno, to ti i kažem, on je svakako njihov,što bi se reklo druga država, nek oni brinu o njemu.Canton wrote:palermo wrote:
Vjerujem ti, svakako nisu tvoja interesna sfera (plus su prijateljski raspoloženi)
Misliš dogovor je moguć ali bez provokacija sa ove strane, To da je dogovor moguć sa provokacijam sa druge strane se upravo ovih dana bjelodano dokazuje
Pa imam ja vecih problema u zivotu od Milorada Dodika a vjerujem da ima ljudi kojima je veci problem obezbijediti djeci veceru nego Dodikove izjave. Zato on meni nije prioritet broj jedan u rjesavanju problema.
Mene vise brine sto ovi "nasi" slabo rade da nam bude bolje.
Dogovor je nemoguc ako cemo se provocirati sa svih strana.
I naravno,dogovor je nemoguć ako ćemo se provocirati sa svih strana, to i ja kažem,dogovor je moguć samo ako će jedna strana ( ona) provocirati.
Eto,složismo se.
P.S
Imaš li imalo poštovanja prema ljudima koji ovo čitaju,makar toliko da ih ne smatraš mazlumima i prosipaš ovdje ofirne fraze