S.Korea all about

Post Reply
Co0l

#1051 Re: S.Korea all about

Post by Co0l »

Ma to se debeljko i Rodman malo igraju,nista strasno ;-)
snaga_znanja

#1052 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

Međunarodni institut drštvenih nauka u Pjongjangu je dodjelio doktorat Kim-u? Vazil to njemu u Travniku? :lol:
vivace

#1053 Re: S.Korea all about

Post by vivace »

hvala bogu sto postoji nesto groznije od srbije. :-)
shiljak

#1054 Re: S.Korea all about

Post by shiljak »

bingov buraz wrote:
cyprus wrote:
Đinajlu wrote:Image

Ovim je sve rečeno.
Ne kontam. Sjeverna Koreja pokušava ubaciti neki prehrambeni artikal (meščini pahuljice) u Južnu Koreju, a Amerika ne da? Nameće se pitanje šta simbolizira taj prehrambeni artikal? :mrgreen:
Kim Jong Fat bi podijelio hranu sa juznjacima al Ameri ne daju :mrgreen:
ili bi Kim Jong bacio bombu a štiti ih amerika? :D
Co0l

#1055 Re: S.Korea all about

Post by Co0l »

Sta kaze Rodman:
Kim samo želi biti voljen.
:D :D
Maharadza

#1056 Re: S.Korea all about

Post by Maharadza »

vivace wrote:hvala bogu sto postoji nesto groznije od srbije. :-)
Nope, ne postoji. S.koreja, koliko god bila pod kritikama i sl. ipak nije počinila genocid i agresiju, barem još ne, tako da nikako ne može biti gora od komšija.

Tapatalked
Alfons Kauders

#1057 Re: S.Korea all about

Post by Alfons Kauders »

Maharadza wrote:
Nope, ne postoji. S.koreja, koliko god bila pod kritikama i sl. ipak nije počinila genocid i agresiju, barem još ne, tako da nikako ne može biti gora od komšija.

Tapatalked
A ono 1950 nije bila agresija? Omaklo im se? :D
Kemal Malovčić

#1058 Re: S.Korea all about

Post by Kemal Malovčić »

the land of whispers - dobar dokumentarac. divna, ali patnička zemlja
vivace

#1059 Re: S.Korea all about

Post by vivace »

ja sam gledala jednu bbc evu emisiju i bas je bila o severnoj koreji. tamo ti je takva autoritarna vlast da ti se kosa digne na glavi. pusti prirodu koja je stvarno lepa. ljudi su isprepadani,kaD VIDE SLIKU VODJE,ONI DIZU RUKE I VRISTE,VALJDA UPADNU U NEKI TRANS...izvinte sto sam vikala,slucajno.
svake godine ne znam koliko pogine pokusavajuci da predju iz severne u juznu koreju. sve u svemu stravicno.
Maharadza

#1060 Re: S.Korea all about

Post by Maharadza »

Alfons Kauders wrote:
Maharadza wrote:

Tapatalked
A ono 1950 nije bila agresija? Omaklo im se? :D
Kakva agresija, na sopstveni narod, šališ se?! Taj rat je bio ni više ni manje nego ono što MZ i svijet hoće da slažu o agresiji na RBiH, GRAĐANSKI RAT! ;-)
Alfons Kauders

#1061 Re: S.Korea all about

Post by Alfons Kauders »

Maharadza wrote:
Kakva agresija, na sopstveni narod, šališ se?! Taj rat je bio ni više ni manje nego ono što MZ i svijet hoće da slažu o agresiji na RBiH, GRAĐANSKI RAT! ;-)
Cestitam, upravo to je ista odbrana za kojom posezu Srbi u Hagu. :-) "Kako smo mi mogli izvrsiti agresiju na sebe" :-)

I za jednu i za drugu potrebno je ignorisati cinjenice, biti zlonamjeran, neinformisan/neobrazovan, ili nemati kapaciteta da se cinjenice razumiju. Bujrum izaberi dobitnu kombinaciju koja te najbolje opisuje. :D
cyprus

#1062 Re: S.Korea all about

Post by cyprus »

Joj što volim ove vanjskopolitičke teme gdje se sukobi nastoje uporediti sa onim našim :-) :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1063 Re: S.Korea all about

Post by JoseMujica »

naletih jutros na ovo...čisto informativno ko je oko u SK

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ko ... m-jong-una
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1064 Re: S.Korea all about

Post by Hame_ »

Image
Female North Korean soldiers patrol along the banks of Yalu River
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1065 Re: S.Korea all about

Post by UnscarD »

Hame_ wrote:Image
Kako li potrci u ovim stiklama ...
vivace

#1066 Re: S.Korea all about

Post by vivace »

Alfons Kauders wrote:
Maharadza wrote:
Cestitam, upravo to je ista odbrana za kojom posezu Srbi u Hagu. :-) "Kako smo mi mogli izvrsiti agresiju na sebe" :-)

I za jednu i za drugu potrebno je ignorisati cinjenice, biti zlonamjeran, neinformisan/neobrazovan, ili nemati kapaciteta da se cinjenice razumiju. Bujrum izaberi dobitnu kombinaciju koja te najbolje opisuje. :D
svaka republika je mogla po ustavu da se odcepi od juge,prema tome,ono u bosni, bio je atak na bosnu. ne gradjanski rat,nego atak na bih.
cyprus

#1067 Re: S.Korea all about

Post by cyprus »

Haj još da raspravimo ko je više ličio na Slobodana Miloševića - Singman Ri ili Kim Il Sung... Ili ko je od njih dvojice više nalik na Aliju :oops: A valja naći i korejskog Radovana Karadžića...
snaga_znanja

#1068 Re: S.Korea all about

Post by snaga_znanja »

Nego kako prodje narodno vecelje danas? Jel bilo "vatrometa"? :D
vivaldi

#1069 Re: S.Korea all about

Post by vivaldi »

Hame_ wrote:Image
ova prva ko da nosi rucak na glavi a ne kapu :D
Avetinho

#1070 Re: S.Korea all about

Post by Avetinho »

snaga_znanja wrote:Nego kako prodje narodno vecelje danas? Jel bilo "vatrometa"? :D
Bilo je jucer.
Gicko Prasic je ozbiljno odlucio da mu je vrijeme dobiti po surli ni od koga drugog nego od Velikog Brata.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1071 Re: S.Korea all about

Post by Hame_ »

Prošla frka, malo sletova i zabave...

Image

Image

Image
Hame_

#1072 Re: S.Korea all about

Post by Hame_ »

Prošla huja, hajmo šta radit i zaradit :thumbup:
Sjeverna Koreja predložila razgovore s Jugom

Južna Koreja saopćila je da smatra ponudu pozitivnom i da će odrediti datum i raspored razgovora.

Image
Više od 50.000 radnika, većinom Sjevernokorejaca, izgubilo je posao kad se zatvorila zajednična industrijska zona Kaesong

Sjeverna Koreja predložila je zvanične razgovore sa Južnom Korejom kako bi se normalizirali komercijalni projekti dvije zemlje, uključujući industrijsku zonu Kaesong koja je zatvorena tokom tenzija početkom aprila.

Više od 50.000 radnika, većinom Sjevernokorejaca, izgubilo je posao kad se zatvorila zajednična zona, koja je predstavljala posljednji simobol saradnje između dvije zemlje.

Sjevernokorejska državna agencija KCNA objavila je u četvrtak da će Vlada obnoviti kanale komunikacije ako Jug prihvati ponudu za razgovore.

Južnokorejsko Ministarstvo za ujedinjenje saopćilo je da smatra ponudu Pjongjanga pozitivnim korakom te se nada da će se izgraditi povjerenje između dvije nacije. Dodaje se i da će Ministarstvo objaviti datum i raspored razgovora.

‘Ekonomski udarac’

Sjeverna Koreja predložila je razgovore i o ponovnom otvaranju turističkih tura na planinskim odmaralištima i susrete familija kao i održavanje događaja kojim bi se obilježila godišnjica samita njihovih vođa, održanog 2000.

Novinar Al Jazeere Harry Fawcett, koji izvještava iz Seula, rekao je da prijedlog Sjeverne Koreje ima veoma drugačiji ton u odnosu na retoriku iz marta. Naveo je i da bi razlog tome mogao biti broj izgubljenih radnih mjesta zbog zatvaranja industrijske zone.

“To je bio veliki ekonomski udarac za Sjevernu Koreju”, kazao je.

Pjongjang je početkom marta počeo prijetiti napadima na južnog susjeda i američke vojne baze na Pacifiku, čime su se povećale tenzije na Korejskom poluotoku.

Izvor: Al Jazeera i agencije
34sf4drgu67d25

#1073 Re: S.Korea all about

Post by 34sf4drgu67d25 »

Religious Fantastic wrote:Ne znam da li je iko prije postavljao, pa evo u svakom slucaju kako to izgleda vidjeno is SK ugla :D

http://www.liveleak.com/view?i=df8_1362850413
Zajebancija, izmisljen prevod.
vivace

#1074 Re: S.Korea all about

Post by vivace »

procitala sam negde da je novi glavesina ,ne znam kako se zove, ubijen u kineskoj ambasadi,ali to je tesko proveriti.
area51

#1075 Re: S.Korea all about

Post by area51 »

Ne moraš se baš stalno "uvlačiti" sa svakim postom,probaj onako malo s vremena na vrijeme :D
Post Reply