Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑29/08/2025 11:35
Pozz. Treba mi pomoc.
Posto nisam u mogucnosti da koristim internet, tj. trenutno nema tehnickih uslova da bi se koristio internet od nekog providera, trazim neku alternativu..
Zanima me da li je neko koristio, bezicne rutere sa sim card opcijom i da li moze funkcionisati otprilike sa max 8 uredjaja koristeci 4 g mrezu od nekog operatera??
Hvala.
Može ali samo online ih boljih ima kupiti. Oko 200 KM do čak 300 su.
Mi uzeli davno neki 4G samo ruter za 130 i nešto KM.
Ovi od 200 i 200+ maraka su 4G/5G ruteri.
Uzmeš Novotel, Haloo ili m:tel, za 30 KM imaš ih više uvezano.
A 300+ GB mjesečno.
PS nisam vidio da je komentar star, jesi li nabavio i gdje?
konektovan wrote: ↑29/08/2025 11:35
Pozz. Treba mi pomoc.
Posto nisam u mogucnosti da koristim internet, tj. trenutno nema tehnickih uslova da bi se koristio internet od nekog providera, trazim neku alternativu..
Zanima me da li je neko koristio, bezicne rutere sa sim card opcijom i da li moze funkcionisati otprilike sa max 8 uredjaja koristeci 4 g mrezu od nekog operatera??
Hvala.
Može ali samo online ih boljih ima kupiti. Oko 200 KM do čak 300 su.
Mi uzeli davno neki 4G samo ruter za 130 i nešto KM.
Ovi od 200 i 200+ maraka su 4G/5G ruteri.
Uzmeš Novotel, Haloo ili m:tel, za 30 KM imaš ih više uvezano.
A 300+ GB mjesečno.
PS nisam vidio da je komentar star, jesi li nabavio i gdje?
arminicos wrote: ↑20/10/2025 18:20
ABC Shop provjerena firma. Redovito radim sa njima. Imaju najbolju ponudu sa cijenama tako da redovito kupujem tonere za printer.
Za koliko ti stigne paket? Ja naručio sinoć preko OLX-a, nisu mi još odobrili narudžbe, a rekli su da šalju danas...
Stigao mi je Mercusys-ev Halo H70X Mesh System. Stvarno fino radi, zadovoljan sam. Set 2 komada mi je pokrio 2 sprata kuće i komplet dvorište. Stvarno topla preporuka...
anex wrote: ↑24/01/2026 16:18
Kako je moguče da preko kabla imam preko 200 a WiFi brzina na telefonu 30?
Radi se o HG8247H5.
Taj ti je modem veliko smeće, podržava samo 2.4GHz WiFi 4 standard koji je toliko zagušen i slab da ne može veća brzina.
Kod kojeg si operatora? Traži zamjenu modema ili kupi sebi neki router/mesh
Radi se o HG8247H5.
Taj ti je modem veliko smeće, podržava samo 2.4GHz WiFi 4 standard koji je toliko zagušen i slab da ne može veća brzina.
Pretpostavio sam da je smeće, kao i provajder MissNet
Čovjek je promjeno paket, imao slabiju brzinu pa je "radilo" sve OK.
Sad sam ja povecao brzinu na 200/20 preko optickog kabla...ostao je isti router. Mjerim preko 200 s kablom na laptop ali WiFi neće preko 30 da ga jbš....
Radi se o HG8247H5.
Sad sam ja povecao brzinu na 200/20 preko optickog kabla...ostao je isti router. Mjerim preko 200 s kablom na laptop ali WiFi neće preko 30 da ga jbš....
Mislim da Missnet ima WiFi 5/6 rutere. Pitaj ih. Što se tiče cijena, ok su, a nude i dobre brzine.
Mada bih ja išao na opciju kupovine vlastite opreme. Ruter za cca 100 KM će biti extra.
Mislim da Missnet ima WiFi 5/6 rutere. Pitaj ih. Što se tiče cijena, ok su, a nude i dobre brzine.
Mada bih ja išao na opciju kupovine vlastite opreme. Ruter za cca 100 KM će biti extra.
Vidjet ću sa njima, prvo neka mi daju oni...pa onda ću ja kuputi, nije to problem...
Danas gledao TPLink extendere za sprat ..sreća pa ga ne kupi.
Malo prokontam, neću ništa dobiti ako i dalje bude brzina 30.
Vidjet ću sa njima, prvo neka mi daju oni...pa onda ću ja kuputi, nije to problem...
Danas gledao TPLink extendere za sprat ..sreća pa ga ne kupi.
Malo prokontam, neću ništa dobiti ako i dalje bude brzina 30.
Nemoj repeatere nikako. Najjeftini Mesh sistem ti je 100x bolji od repeatera.
Prvo ti vidi s MissNetom.
Mhmdblzvc17 wrote: ↑24/01/2026 16:41
anex wrote: ↑31/01/2026 22:42
Da imam internet stabilan na prizemlju kao i na spratu a da nije preko kabla nego WiFi.
Mercusys Halo H80X Mesh System i bit će bombonica.
Zasto preporuka za ove "cunga-lunga" brandove.
U vodama mreze, zna se sta su imena koja treba traziti.
Tp-link, D-link, Asus, Netgear, Linksys, Ubiquiti aka UniFi(koji je skup, ali sa razlogom)
Sve drugo je kupovina macka u vreci.
U posjedu imam prva tri navedena i mogu samo reci rijeci hvale.
@anex Kazi nam koliko ti je novcani limit pa da ti preporucimo.
anex wrote: ↑31/01/2026 22:42
Da imam internet stabilan na prizemlju kao i na spratu a da nije preko kabla nego WiFi.
Mercusys Halo H80X Mesh System i bit će bombonica.
Zasto preporuka za ove "cunga-lunga" brandove.
U vodama mreze, zna se sta su imena koja treba traziti.
Tp-link, D-link, Asus, Netgear, Linksys, Ubiquiti aka UniFi(koji je skup, ali sa razlogom)
Sve drugo je kupovina macka u vreci.
U posjedu imam prva tri navedena i mogu samo reci rijeci hvale.
@anex Kazi nam koliko ti je novcani limit pa da ti preporucimo.
Pa upravo taj TP-Link proizvodi sve Mercusys proizvode, samo druga etiketa, čak i na poleđini svakog Mercusys proizvoda ima naljepnica da je proizvedeno od strane TP-Linka.
Mhmdblzvc17 wrote: ↑02/02/2026 06:52
Pa upravo taj TP-Link proizvodi sve Mercusys proizvode, samo druga etiketa, čak i na poleđini svakog Mercusys proizvoda ima naljepnica da je proizvedeno od strane TP-Linka.
Pa opste poznato je da rexton ima mercedes motor u sebi, ali je opet daleko nekvalitetniji, a samim tim i jeftinji od mercedesa.
Mhmdblzvc17 wrote: ↑02/02/2026 06:52
Pa opste poznato je da rexton ima mercedes motor u sebi, ali je opet daleko nekvalitetniji, a samim tim i jeftinji od mercedesa.
Uzeo sam njihov switch. Ne znam kakav se kvalitet ocekuje. Radi bez problema.