RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post Reply
Challenger__

#176 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by Challenger__ »

Ovdje je priča o prošlosti, evropskoj i svjetskoj. Ona je takva kakva jeste i ne može biti "naša" i "njihova". Pola svijeta je iz straha ili taktičkih razloga ulazilo u aranžmane sa Hitlerom kupujući vrijeme, manevrišući (kao Britanija i Francuska, prva, SSSR drugi ili Kraljevina Jugoslavija, također) ali tvrditi da su to jedni radili iz dobrih a drugi iz loših namjera je komedija na koju ne vrijedi trošiti ni sekundu vremena.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#177 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by _BataZiv_0809 »

seln wrote: Ne dade im niko... to ti je kao kad razredni siledzija uzima uzinu nekom slabicu i pita dvojicu drugih slabice "imate li sta protiv".
U tom trenutku dva najveca kolonijalna carstva=slabici?
Challenger__

#178 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by Challenger__ »

Da ne pričam da iza teza koje opravdavaju britansko-francuski pristup a kriminalizuju sovjetski stoji potpuno neznanje jer je tom paktu prethodio antisovjetski (danas bi rekli antiruski) "Antikominterski pakt" kojim su se jasno pozicionirale Njemačka i Japan.

Gospodo draga, tu nema nikakvih tajni i niko ozbiljan na kugli zemaljskoj ne spori manevarski karakter, kako godinu dana starijeg "Minhenskog sporazuma", tako godinu dana mlađeg Sporazuma Molotov-Ribentrop.

Sve drugo su djetinjarije i budalaštine.
nasa

#179 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by nasa »

Daj Boze da i mi ostavimo spomenike i krenemo u buducnost ali ne lezi vraze mi spomenike rusimo pa natrag u proslost da obnavljamo stare....ideale :D
Challenger__

#180 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by Challenger__ »

Toliko od mene na tu temu i izvinjenje za historijski off.

_____
nasa

#181 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by nasa »

E fino, a glede teme, ja kontam da ovim "nasim" politicarima savjetnici extra rade, ljudi samo pricaju ono sto narod voli, jes da je isfucano i tresh ali kad bi oni osmislili neke sopstvene parole i programe bila bi im Srbija majka.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#182 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by Chmoljo »

ima 'l kakvih aranžmana za ljetovanje na Krimu?

dojadilo vala više i u Tursku...
Blek Stena

#183 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by Blek Stena »

Image
animals

#184 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by animals »

Mi i nemamo politicara..to su halapljivi balkanci..
glupi i sirovi do bola..
a sad sto se tice Rusije i Turske...
Jebes i Rusiju i Tursku..
Srbi , normala za Ruse, Bosnjaci za Turke..
sta je alternativa..
samo EU...
ostalo je propast..
BiH , moze opstati samo kao dio EU..
nasa

#185 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by nasa »

Image
animals

#186 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by animals »

Jel to sve sto imas reci :-)
LBVIEW

#187 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by LBVIEW »

breuer wrote: U slučaju negiranja rezolucije predložene od strane VB, da jeste! Tema je Rusija uopšteno, ne samo rezolucija, a civilizirani svijet zabij sebi u dube, ako već nećeš da normalno razgovaramo :D

Koji je to civilizirani svijet, teksaških kauboja seksualno naloženih na sopstvene matere, bjež ba...
Da,tema je jebena Rusija koja je ulozila veto na rezoluciju o genocidu,sto je svrstava s onu stranu civilizacijskih vrijednosti,svidalo se to rusofilima ili ne.Dalje,ta ista jebena Rusija,kad god ima priliku,podrzava politicke nasljednike onih sto su taj isti genocid pripremili i sproveli,pa ih mozes onako tuto-completo primiti u pedu kad ih vec tako,bezuvjetno,podrzavas. :izet:
LBVIEW

#188 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by LBVIEW »

Blek Stena wrote:Image
Jos malo se strpite,kad stepska braca ojacaju vratit cete se na Kosovo i u Knin. :D
jao_situacije

#189 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by jao_situacije »

Chmoljo wrote:ima 'l kakvih aranžmana za ljetovanje na Krimu?

:mrgreen:

Image

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#190 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by _BataZiv_0809 »

Antalijska rivijera je svakako isto da si u Rusiji. Mozda se pripremaju za oslobodioce :per:
dpjokala26

#191 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by dpjokala26 »

vaTaj se hrvatske,em najbliza,em avioni ne zuje oko glave :D ....ma dobro ce biti i na borackom. :lol:
ronnie

#192 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by ronnie »

jašta rvacka obala je najsigurnija, avioni ne zuje, jedino su cijene do neba :D
BHCluster

#193 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by BHCluster »

Nadam se da ce Svjetski kup u fudbalu 2018 biti bolje organizovan od Olimpijskih igara u Sochi :lol:
Image
Image
Image
ABH017

#194 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by ABH017 »

_BataZiv_0809 wrote:
Danguba wrote:
Bato, sve da smo legli na ledja sa dignutim i nogama i rukama, nije se smio desiti genocid a ako se vec desio, zasto ga ne osuditi.
Naravno da nije. Ali ako sam ja sudija u boks mecu i jednom takmicaru vezem ruke i pustim ga 10 rundi da se tako koprca protiv izuzetno jakog protivnika, pa onda nakon 20 godina napravim rezoluciju o osudi nefer sudjenja, blago je reci da sam licemjeran.
I sad, poslije 20 godina, ćeš, samo zbog njegovog licemjerstva, blokirati osudu takve pobjede, nefer suđenja i poništenja stanja proisteklog iz "takve pobjede" i iživljavanja "izuzetno jakog protivnika" nad "takmičarem kojem je ruke svezao sudija"?
Prije će biti da držiš stranu "izuzetno jakog protivnika" i smatraš taj "boks meč" regularno dobijenim, što implicira da imaš neke koristi od "izuzetno jakog protivnika", ili ti je neki "rod". Biće da ti ne odgovara vraćanje titule u boksersku federaciju, da bi se, ponovo, sad na osnovu svih relevantnih činjenica, donijela pravedna odluka i osudilo iživljavanje nad takmičarem, kojem su ruke bile svezane svih 10 rundi.

Izvini što je post napisan u drugom licu jednine (iako si se ti zamislio u ulozi licemjernog sudije), ali kako, na neki način, pokušavaš opravdati blokadu usvajanja rezolucije, tako mi je bilo nekako logičnije da ide na ovaj način.
jefferson

#195 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by jefferson »

Kome nije jasno treba otici do Baltika, Ceske, Poljske i pitati starije ljude kako je bilo sa "majkom."
Jbt, Tito je davno dobio vrtoglavicu u grobu, ali mislim da mu je definitivno pozlilo od ovoga.
Drvenija87

#196 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by Drvenija87 »

_BataZiv_0809
Nindža revizor

#197 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by _BataZiv_0809 »

jefferson wrote:Kome nije jasno treba otici do Baltika, Ceske, Poljske i pitati starije ljude kako je bilo sa "majkom."
Jbt, Tito je davno dobio vrtoglavicu u grobu, ali mislim da mu je definitivno pozlilo od ovoga.
A da ih pitamo ko ih oslobodi od fasisticke okupacije?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#198 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by _BataZiv_0809 »

ABH017 wrote:
I sad, poslije 20 godina, ćeš, samo zbog njegovog licemjerstva, blokirati osudu takve pobjede, nefer suđenja i poništenja stanja proisteklog iz "takve pobjede" i iživljavanja "izuzetno jakog protivnika" nad "takmičarem kojem je ruke svezao sudija"?
Prije će biti da držiš stranu "izuzetno jakog protivnika" i smatraš taj "boks meč" regularno dobijenim, što implicira da imaš neke koristi od "izuzetno jakog protivnika", ili ti je neki "rod". Biće da ti ne odgovara vraćanje titule u boksersku federaciju, da bi se, ponovo, sad na osnovu svih relevantnih činjenica, donijela pravedna odluka i osudilo iživljavanje nad takmičarem, kojem su ruke bile svezane svih 10 rundi.

Izvini što je post napisan u drugom licu jednine (iako si se ti zamislio u ulozi licemjernog sudije), ali kako, na neki način, pokušavaš opravdati blokadu usvajanja rezolucije, tako mi je bilo nekako logičnije da ide na ovaj način.

Pa ima ona stara izreka "ko o cemu, qrva o postenju". Tako sam ja dozivio licemjernost Velike Britanije, i odmah su mi naumpali flesevi sa "don't dream dreams". Da bi mi bilo drago da je Rezolucija prosla, bi. Da smatram Rusiju krivom, ne smatram. Ovo je sve refleksija njihovih vanjskopolitickih igara. A kad se slonovi tuku, trava strada.

To naravno ni u jednom promilu ne umanjuje moj principijelan stav da se cinjenica da se desio genocid u Srebrenici mora postovati. To je sudska presuda, a ona je konacno utvrdjena istina. Ko sumnja, nek ode i nek vidi sumu bijelih nisana.
ABH017

#199 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by ABH017 »

_BataZiv_0809 wrote:
ABH017 wrote:

Pa ima ona stara izreka "ko o cemu, qrva o postenju". Tako sam ja dozivio licemjernost Velike Britanije, i odmah su mi naumpali flesevi sa "don't dream dreams". Da bi mi bilo drago da je Rezolucija prosla, bi. Da smatram Rusiju krivom, ne smatram. Ovo je sve refleksija njihovih vanjskopolitickih igara. A kad se slonovi tuku, trava strada.

To naravno ni u jednom promilu ne umanjuje moj principijelan stav da se cinjenica da se desio genocid u Srebrenici mora postovati. To je sudska presuda, a ona je konacno utvrdjena istina. Ko sumnja, nek ode i nek vidi sumu bijelih nisana.
Sve ok. Ne pričamo o razlozima dešavanja genocida, već o naknadnom odbijanju potvrde istog. O stvarnim razlozima blokiranja usvajanja rezolucije i osude istog, a to sigurno nije britansko licemjerstvo, nego stavljanje pod skute politike koja je počinila isti taj genocid, kao i odbrana dostignutih pozicija, a to je entitet RS.
Govoriti o običnim ljudima Rusima je isto kao i Srbima. Oni su ubijeđeni u ono što im se servira preko medija i crkve, a to je da su oni ugroženi i da se "genocid" pokušava iskoristiti protiv njih i njihovih interesa, pa neki priznaju da se desio uz relativizaciju, dok drugi idu dotle da vjeruju da se nije ni desio, već je izmišljen da bi se naudilo pravoslavnoj braći.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#200 Re: RUSIJA JE NAMA MAJKA

Post by _BataZiv_0809 »

ABH017 wrote:
Sve ok. Ne pričamo o razlozima dešavanja genocida, već o naknadnom odbijanju potvrde istog. O stvarnim razlozima blokiranja usvajanja rezolucije i osude istog, a to sigurno nije britansko licemjerstvo, nego stavljanje pod skute politike koja je počinila isti taj genocid, kao i odbrana dostignutih pozicija, a to je entitet RS.
Govoriti o običnim ljudima Rusima je isto kao i Srbima. Oni su ubijeđeni u ono što im se servira preko medija i crkve, a to je da su oni ugroženi i da se "genocid" pokušava iskoristiti protiv njih i njihovih interesa, pa neki priznaju da se desio uz relativizaciju, dok drugi idu dotle da vjeruju da se nije ni desio, već je izmišljen da bi se naudilo pravoslavnoj braći.
Genocid se utvrdjuje u sudskom postupku, a ne rezolucijama politickog tijela. To je valja jasno. ICC je svoje rekao, kao i ICTY.

To neko pranje savjesti od onih koji su dopustili da se to sve desi, ne mogu posmatrati kao dobru namjeru. Ne mogu, ubij me, ali je tako.

Mada je citava prica oko rezolucije dosla na volej rusofobima na ovom forumu. Cak i da je rezolucija usvojena, to nista ne bi promijelilo. Budimo realni, sto bi rekao Kazo iz Bitangi i princeza.
Post Reply