Rusi će priznati Kosovo?

fantom slobode

#26 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by fantom slobode »

Za Kosovo nije ni vazno da ga Bosna prizna, Kosovari se setaju svakako sa svojim novim pasosem po Crnoj Gori i Makedoniji, nisu u izolaciji.A sto se tice Bosne, nase je da sa novom drzavom izgradimo dobre ekonomske odnose, gdje i jedni i drugi mogu da zarade.
A Rusi, naravno da ce priznati Kosovo, imaju svoje interese, koji se vise ne poklapaju u tom segmentu sa Srbijom, kojoj naravno nisu nista duzni.To je samo mali satelit, koji dobrovoljno kruzi oko velikog, nadajuci se da ce dobiti mrvice podrske.
dallton

#27 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by dallton »

daj mani rasprave, sta me u zivotu zanima hoce li rusi priznati kosovo ili ne :run: kosovo je vec priznato od strane mase drzava, gotova stvar, rusija hoce ili nece, koga je briga
Lincoln-Burrows

#28 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by Lincoln-Burrows »

Evo nova vijest da je Nikaragva priznala J.Osetiju i Abhaziju, znači li ovo da će sad da se pojavi
još novih slučajeva u svijetu i svjet će postati razijedinjen u stavovima. Tko li će onda da kroji granice.
dallton

#29 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by dallton »

Lincoln-Burrows wrote:Evo nova vijest da je Nikaragva priznala J.Osetiju i Abhaziju, znači li ovo da će sad da se pojavi
još novih slučajeva u svijetu i svjet će postati razijedinjen u stavovima. Tko li će onda da kroji granice.
Priznanje Osetije i Abhazije ce biti kao americka coallition of the willing, ali u suprotnom smjer: dosada su ih priznali poddnjestrovsko (ako se to ime tako pise, nisam siguran), bjelorusija, evo sad i nikaragva...mislim da ce ovo ispasti malo smijesna situacije i sramota u smislu da ce se tacno vidjeti koje zemlje drze rusku stranu - a ne zna se koja je od ovih zemalja gora :D
Lincoln-Burrows

#30 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by Lincoln-Burrows »

dallton wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Evo nova vijest da je Nikaragva priznala J.Osetiju i Abhaziju, znači li ovo da će sad da se pojavi
Priznanje Osetije i Abhazije ce biti kao americka coallition of the willing, ali u suprotnom smjer: dosada su ih priznali poddnjestrovsko (ako se to ime tako pise, nisam siguran), bjelorusija, evo sad i nikaragva...mislim da ce ovo ispasti malo smijesna situacije i sramota u smislu da ce se tacno vidjeti koje zemlje drze rusku stranu - a ne zna se koja je od ovih zemalja gora :D
Ma nisam siguran da je priznala Bjelorusija, ali mislim da hoće, kao i Venecuela. Oni će da priznaju samo da bi bili
kontra SAD-u, inače realno nemaju nekog drugog razloga. A Pridnistrovlje nije ni samo priznato tako da taj glas slabo važi.

Ali sve ovisi o Kosovu, ako Rusi to priznaju, SAD će priznati i ove dvije države (dogovor "velikih").
Realno će se otvoriti još ovakvih pitanja, zato mislim da NATO se mora odreći gospodarenja svijetom,
a mislim da i hoće. Ograničit će se samo na interesnu sferu tamo gdje bude u boljem položaju.
zavrzlama

#31 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by zavrzlama »

Ali sve ovisi o Kosovu, ako Rusi to priznaju, SAD će priznati i ove dvije države (dogovor "velikih").
Realno će se otvoriti još ovakvih pitanja, zato mislim da NATO se mora odreći gospodarenja svijetom,a mislim da i hoće. Ograničit će se samo na interesnu sferu tamo gdje bude u boljem položaju.
Samo pazi bez NATO na Balkanu za mjesec dana bi se Hrvtaska zastava U Kninu mogla zamijeniti zastavom Srbije a Albanci sa Kosova bi bili u izbjeglickim kampovima sirom Albanije, mislim na one koji bi uspjeli da prezive i pobjegnu u Albaniju...BIH i Hrvatska su idalje interesna zona ideje o velikoj Srbiji( geska je misliti da bi se odlaskom ili propasti NATO-a i Amerike srbija zadovoljila sa polovicom BIH,to jedino politicari poput Mesica znaju) ...znam zvuci ti kao SF..da je neko rekao onim u Vukovaru i Srebrenici sta ce im se desiti vjerovatno bi se smijali i stavili u kontekst SF....

Birajuci izmedju dva zla...Nato i zapad su mila majka spram povampirenog velikosrpstva i budjenja Ruskog medvjeda....
JohnnyS

#32 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by JohnnyS »

zavrzlama wrote:
Realno će se otvoriti još ovakvih pitanja, zato mislim da NATO se mora odreći gospodarenja svijetom,a mislim da i hoće. Ograničit će se samo na interesnu sferu tamo gdje bude u boljem položaju.
Samo pazi bez NATO na Balkanu za mjesec dana bi se Hrvtaska zastava U Kninu mogla zamijeniti zastavom Srbije a Albanci sa Kosova bi bili u izbjeglickim kampovima sirom Albanije, mislim na one koji bi uspjeli da prezive i pobjegnu u Albaniju...BIH i Hrvatska su idalje interesna zona ideje o velikoj Srbiji( geska je misliti da bi se odlaskom ili propasti NATO-a i Amerike srbija zadovoljila sa polovicom BIH,to jedino politicari poput Mesica znaju) ...znam zvuci ti kao SF..da je neko rekao onim u Vukovaru i Srebrenici sta ce im se desiti vjerovatno bi se smijali i stavili u kontekst SF....

Birajuci izmedju dva zla...Nato i zapad su mila majka spram povampirenog velikosrpstva i budjenja Ruskog medvjeda....
S obzirom na trenutnu nacionalnu sliku Knina i Hrvatske općenito ovaj ishod bi bio jako nerealan. Dapače da nema EU i NATO da paze na Hrvatsku i ovo bi malo Srba što je ostalo, bilo "uvjereno" da ode...
zavrzlama

#33 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by zavrzlama »

JohnnyS wrote:
zavrzlama wrote:

S obzirom na trenutnu nacionalnu sliku Knina i Hrvatske općenito ovaj ishod bi bio jako nerealan. Dapače da nema EU i NATO da paze na Hrvatsku i ovo bi malo Srba što je ostalo, bilo "uvjereno" da ode...
da nije bilo Posavine,reziranog rata izmedju ARBIH i HVO..dans bi Hrvtaska imala svoju rs-u...a nek NATO sutra ode sa Balkana i Amerika propadne kao vojna i ekonomska sila....eto srbije ponovo preko BIH da vraca Knin i pravi veliku srbiju...NATO i Amerika su jedini problem toj ideji ...
JohnnyS

#34 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by JohnnyS »

Ajde, kad već teoritiziramo, danas su i BiH i Hrvatska puno spremnije nego 1991....
zavrzlama

#35 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by zavrzlama »

JohnnyS wrote:Ajde, kad već teoritiziramo, danas su i BiH i Hrvatska puno spremnije nego 1991....
jesu..ali realno u gobalnom sukobu sa Srbijom,pojedinacno nemaju sanse da bi se odbranili....ukoliko bi doslo do pada Amerike kao vojne i ekonomske sile,Srbija bi za kratko vrijeme krenula u realizaciju ideje velike srbije gdje bi opstanak BIH i Hrvtaske najvise zavisio dali bi stale u zajednicku odbranu..jer ako bi Hrvtaska igrala istu politiku ko 90-tih i okrenula ledja BIH i bosnjacima...tad bi Knin bio sa srpskom trobojkom...
JohnnyS

#36 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by JohnnyS »

Give us some credit here, nismo valjda takvi idioti da dvaput pravimo istu grešku...
exliberal

#37 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by exliberal »

Rusi ce priznat Kosovo kad dodje do uzajamnog priznanja juzne osetije od zapada...ovo su tante za tante sto bi stare babe rekle :)
Sa druge strane plasenjem srbije sa priznanjem kosova rusija pokusava da zadrzi svoj jaki ekonomsko-politicki uticaj u srbiji. EU je to shvatila pa je sad pokrenula ubrzanom pristupanju srbije u zajednicu kao pokusaj distanciranja od rusije a i kao ustupak za gubljenje kosova i "netalasanja" u bosni.Nebi me sad cudilo da rusija odluci da "ponudi" srbiji pomoc u modernizaciji i nabavci vojne opreme po "extremno dobrim uslovima".
The__Doctor

#38 Re: Rusi će priznati Kosovo?

Post by The__Doctor »

Ne treba priznati Kosovo, ni Albansko maslo nije za Ramazana a i nama ne odgovara da ih priznamo....
Post Reply