Rukomet na OI

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
senty

#151 Re: Rukomet na OI

Post by senty »

fortaleza wrote: Zašto se nadaš Lininom povratku, kao da je on nešto bolji trener?Image
A čovječe, Lino je izmislio rukomet za Golužu. Ne znam sjećaš li se kako je prije 2003. i prvenstva u Portugalu rukomet bio spor i trom i igrao se nasilu. Onda je došao Červar i pokazao svijetu što je brza tranzicija, za mene je od tada rukomet tek počeo.

Ono što Červar ima, a rijetki drugi treneri pored njega imaju, je ta inventivna žica, lucidnost da tako velim. Koji je šok to meni bio kad sam vidjela da s igračem manje igra bez golmana - i funkcioniralo je. Kome bi to palo na pamet. Ali tada je Hrvatska s njim imala tu inventivnost, taj bezobrazluk, taj vic. I puno više strasti. A tako se postaje prvak :)

No dok ovo tipkam, Mandžukić zabi gol, idem gledati :D
Mr. Brightside

#152 Re: Rukomet na OI

Post by Mr. Brightside »

Lino je bio dobar dok je Ivano bio u vinklu, i ta inovativnost njah, u finalu jednog prvenstva kaže igračima, dodajte Ivanu loptu :-)
legenda reala

#153 Re: Rukomet na OI

Post by legenda reala »

It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska bi izgubila od Švedske glatko.
Švedska je, nakon odlaska glavnih igrača Hrvatske i Francuske u penziju, prva na redu da postane novi vladar svjetskog rukometa. Predvodi ih sjajni Kim Anderson, a tu je i Du Rietz. Da je još tu bio Doder možda bi drugačije sve završilo.
Ovako, gledali smo dvije fantastične momčadi - jednu koja odlazi, i drugu čije vrijeme tek dolazi.
Kim igra rukomet života, i baš je našo kad će se oprostiti od reprezentacije, a to je poslije ovih Olimpijskih igara nažalost :-x .
Švedi se traže, ovo je blijesak ali mislim da još to nije to, pa ni na SP u Španiju se nisu plasirali, sa ovakvom ekipom :-)
Prva zvijezda ove Švedske će biti Nicklas Ekberg 8-)
Ima par dobrih igrača pred kojima je budućnost, ali dugo se oni već traže evo deset godina im je trebalo :-) :-) puno brate za ovakvu velesilu u kojoj je rukomet sve :wink:
Ekberg,Sjostrand,Nilson,Karlen,Kalman,Du Rietz će činiti tu okosnicu ekipe, u budućnosti, e sad imaju li talenata za priključiti vidjećemo ;-)

Ne znam mislim da će Hrvati ponovo iskoristiti rekonstrukciju protivnika i doći do par medalja u narednih nekoliko godina, dok se Švedi,Švabi,Francuzi ponovo ne vrate tamo gdje im je i mjesto, jedna sila kakva je Rusija se takođe dugo traži :-)
Hrvati najbolje rade smjenu generacija trenutno, Francuzi,Švedi,Švabi su imali jake generacije i koristili ih do iznemoglosti, mlade nisu ubacivali i sad su u kanalu, dok su Hrvati na svako prvenstvo po 2-3 mlađa vodili i sad imaju rekonstruisan tim, koji može 5-6 godina igrati za medalje 8-)

U rukometu su prvenstva svake godine, ovi Francuzi ako Nikola i Thiery budu željeli, mogu uzeti još koje zlato narednih godina, sve je do motiva :)
Španci će biti opasni na narednom prvenstvu kojem su domaćin, predvođeni najboljim stručnjakom današnjice(pa i svih vremena) mogu do samog kraja, u rukometu je publika igrač više, domaći teren sudije su tvoje, mislim da su Španci najbliži tituli Svijetskog prvaka :wink:

#154 Re: Rukomet na OI

Post by senty »

Mr. Brightside wrote:Lino je bio dobar dok je Ivano bio u vinklu, i ta inovativnost njah, u finalu jednog prvenstva kaže igračima, dodajte Ivanu loptu :-)
Nije do toga... gledah u Zagrebu Zagreb-Metalurg, ponašanje Červara i njegove upute su nešto totalno drugo. Metalurg s objektivno lošijom ekipom uze Zagreb usred Zagreba. Čovjek jednostavno vidi više i ima tu lucidnost, nekad nelogične poteze koji iznenade protivnika i donesu prevagu. To Hrvatskoj u zadnje vrijeme fali, u Červarovo vrijeme se ne bi dogodilo da se ima četiri napada za izjednjačenje i da se ne izjednači.
fortaleza

#155 Re: Rukomet na OI

Post by fortaleza »

senty wrote: A čovječe, Lino je izmislio rukomet za Golužu. Ne znam sjećaš li se kako je prije 2003. i prvenstva u Portugalu rukomet bio spor i trom i igrao se nasilu. Onda je došao Červar i pokazao svijetu što je brza tranzicija, za mene je od tada rukomet tek počeo.

Ono što Červar ima, a rijetki drugi treneri pored njega imaju, je ta inventivna žica, lucidnost da tako velim. Koji je šok to meni bio kad sam vidjela da s igračem manje igra bez golmana - i funkcioniralo je. Kome bi to palo na pamet. Ali tada je Hrvatska s njim imala tu inventivnost, taj bezobrazluk, taj vic. I puno više strasti. A tako se postaje prvak :)

No dok ovo tipkam, Mandžukić zabi gol, idem gledati :D
Sport je biznis. Sport donosi ili odnosi novce. Na svim razinama. Klubskim i reprezentativnim. Dakle, to je posao. A posao ili znaš ili neznaš. Ako znaš onda imaš dvije opcije: ili si radnik ili si šef. A da bi bio šef trebao bi uz znanje imati i neke druge kvalitete. Upravljanja ljudima.

U ovoj reprezentaciji nema šefa. Nije bio ni Lino Červar, a bogami još manje Slavko Goluža. Lino je bio manipulator i sve naše poraze pripisivao je višim silama (nesreća, ozljede i razno razne izmišljotine), a Slavko arogantan i bahat a i
mali trener i kompleksaš. Ograničene retorike. I jedan i drugi uništili su dvije sjajne generacije rukometaša na reprezentativnom nivou. Sva sreća da ih nisu uništili na klubskom nivou, jer ti momci su ipak kroz klubove osigurali trenutnu egzistenciju. I možda nešto uštedjeli za dane kad ce prestati aktivno igrati rukomet. Reći ce neki da je Hrvatska od 2003 osvojila pregršt raznoraznih medalja i stala uz bok europskim i svjetskim rukometnim nacijama. Statistički da. I tu je kraj.

Netko bi trebao jednom napisati da Hrvatska ima kompleks Francuza. Ili jos točnije da Francuska ima sjajnu generaciju koja je:
a) bolja od nas i zato nas u svim važnim i bitnim utakmicama pobjeđuje.
b) ima podjednako kvalitetnu generaciju kao i mi, no imaju šefa koji zna kako upravljati ljudima.
Ja kazem da je b) točan odgovor.
Francuzi se svojih veterana nisu odrekli i još ih koriste. Mi smo svoje veterane otpisali brutalno i bezobrazno. Pljunuli smo u lice Irfanu Smailagiću, Petru Metličiću, Mirzi Džombi, Nikši Kalebu, Davoru Dominikoviću.
I da, pljunuli smo u lice najvećem od najvećih Ivanu Baliću. Ma koliko god mi šutjeli o tome.
Oba su pokušala preko leđa Ivana Balića pokazati da imaju veći kurac od njih. No, Ivano je pokazao da je od obojice veći gospodin. Puno veći gospodin.
senty

#156 Re: Rukomet na OI

Post by senty »

Slažem se s većinom što si napisano, no moraš shvatiti da u reprezentaciji u kojoj su Balić i Vori i ostale veličine, a još je uz to nekakvog dišpetarskog dalmatinskog mentaliteta ne može biti autoriteta. Balića bi se možda slušalo. Među njima je uvijek bilo rasprava, galame, svađa - zato su u trenucima samljeli protivnika, a nekada bili letargični kao protiv Francuske. Samo što je Červar bio bolji taktičar nego Goluža. Daleko bolji, zapravo, najbolji hrvatski trener - boljeg nemamo. U tome je problem.

Metličić, Kaleb i Džomba su otišli samovoljno, Metličića se čak molilo da ostane, za Dominikovića ne znam. Ali eto, bar je ta smjena generacija obavljena pristojno, možda ćemo na tome profitirati, vidjet ćemo već sljedeće godine.
LFC4EVER

#157 Re: Rukomet na OI

Post by LFC4EVER »

vjerojatno zbogom... Ivano "Maravilla" Balić :thumbup:

dječak sa šibicama

#158 Re: Rukomet na OI

Post by dječak sa šibicama »

senty wrote:ali Hr treba pravog desnog vanjskog.
Image
senty wrote:Marić ne može zamijeniti Vorija kao pivota
Image

ce da bude
Post Reply