It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatska bi izgubila od Švedske glatko.
Švedska je, nakon odlaska glavnih igrača Hrvatske i Francuske u penziju, prva na redu da postane novi vladar svjetskog rukometa. Predvodi ih sjajni Kim Anderson, a tu je i Du Rietz. Da je još tu bio Doder možda bi drugačije sve završilo.
Ovako, gledali smo dvije fantastične momčadi - jednu koja odlazi, i drugu čije vrijeme tek dolazi.
Kim igra rukomet života, i baš je našo kad će se oprostiti od reprezentacije, a to je poslije ovih Olimpijskih igara nažalost

.
Švedi se traže, ovo je blijesak ali mislim da još to nije to, pa ni na SP u Španiju se nisu plasirali, sa ovakvom ekipom
Prva zvijezda ove Švedske će biti Nicklas Ekberg
Ima par dobrih igrača pred kojima je budućnost, ali dugo se oni već traže evo deset godina im je trebalo

puno brate za ovakvu velesilu u kojoj je rukomet sve
Ekberg,Sjostrand,Nilson,Karlen,Kalman,Du Rietz će činiti tu okosnicu ekipe, u budućnosti, e sad imaju li talenata za priključiti vidjećemo
Ne znam mislim da će Hrvati ponovo iskoristiti rekonstrukciju protivnika i doći do par medalja u narednih nekoliko godina, dok se Švedi,Švabi,Francuzi ponovo ne vrate tamo gdje im je i mjesto, jedna sila kakva je Rusija se takođe dugo traži
Hrvati najbolje rade smjenu generacija trenutno, Francuzi,Švedi,Švabi su imali jake generacije i koristili ih do iznemoglosti, mlade nisu ubacivali i sad su u kanalu, dok su Hrvati na svako prvenstvo po 2-3 mlađa vodili i sad imaju rekonstruisan tim, koji može 5-6 godina igrati za medalje
U rukometu su prvenstva svake godine, ovi Francuzi ako Nikola i Thiery budu željeli, mogu uzeti još koje zlato narednih godina, sve je do motiva
Španci će biti opasni na narednom prvenstvu kojem su domaćin, predvođeni najboljim stručnjakom današnjice(pa i svih vremena) mogu do samog kraja, u rukometu je publika igrač više, domaći teren sudije su tvoje, mislim da su Španci najbliži tituli Svijetskog prvaka