Rukomet na OI

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Timotije

#126 Re: Rukomet na OI

Post by Timotije »

Cijelu utakmicu te "rezu" maksimalno, i onda na kraju, kad je potpuno nebitno, ne iskljuce ti igraca sto cijeli stadion vidi.... :x Kao eto, sad cemo malo vracati! Rijedak slucaj, da neko od malih ima iole posteno sudjenje, da li im se direktno izda nalog ilije to vise onako izmedju redova, ali i vise je nego ocigledno da se stite veliki, na svaki moguci nacin....Zalosno! :evil:
Tayyip

#127 Re: Rukomet na OI

Post by Tayyip »

svaka čast crnogorkama. onako se igra za zemlju koju voliš
karanana

#128 Re: Rukomet na OI

Post by karanana »

iskljucivale su crnogorke zbog istih faula koje su i norvezanke pravile a nisu bile iskljucivane. ali su se drzale na gol-dva razlike, i onda par minuta prije kraja sude faule kada su crnogorke dolazile u priliku za sut i davale golove koji nisu priznavani zbog faula.

mislim, meni odgovara jer sam se kladio na norvezanke, ali iskreno sudjenje je bilo lose za crnu goru.
stokton

#129 Re: Rukomet na OI

Post by stokton »

kakvo suđenje. Odmah se sjetim nas protiv mađara. Na žalost ovo će uvijek biti ovako(u svakom sportu) veliki će uvijek imati naklonost ljudi(žena) u crnom, ali ovo je bio masakr :x
Timotije

#130 Re: Rukomet na OI

Post by Timotije »

karanana wrote:iskljucivale su crnogorke zbog istih faula koje su i norvezanke pravile a nisu bile iskljucivane. ali su se drzale na gol-dva razlike, i onda par minuta prije kraja sude faule kada su crnogorke dolazile u priliku za sut i davale golove koji nisu priznavani zbog faula.

mislim, meni odgovara jer sam se kladio na norvezanke, ali iskreno sudjenje je bilo lose za crnu goru.
To i jeste najveci problem u rukometu, ako to zele, sudije uvijek mogu, naravno u bara-bara utakmicama, odluciti pobjednika, a da im nista ne mozes dokazati....Imaju masu mogucnosti, od kriterija kod faula za iskljucenje, pasive, koraka, probijanja, na crti kljuca u svakom tenutku, mogu kako hoce, pogotovo kad se lomi utakmica, sa dvije namjerne, odluce mec! Da se ne varam u ocjeni sudkinja, potvrda su mi danski komentatori, koji su "neutralni" (navijaju otvoreno za komsije, nije se poodavno ratovalo izmedju sebe :D ), u vise prilika su se hvatali za glavu na sudijske odluke...
Jule

#131 Re: Rukomet na OI

Post by Jule »

Da se radi o zavjeri na stetu "malih", bas bi sudije u cetvrtfinalu, protiv jedne "velike" Francuske, u zadnjoj sekundi, kod nerjesenog rezultata, za Crnogorke sudili penal? Moram sad gledat reprizu na HRT-u, da vidim o cemu vi to. Moze bit da nista nisam dobro pratila jer mi je bilo jedino bitno da Crnci dodju do 23 gola. :D
ArthurSpooner

#132 Re: Rukomet na OI

Post by ArthurSpooner »

mrgreen wrote:
karanana wrote:
pa kako mrzim ove velike zemlje i smrdljive suce, jebemu mater. bio bi smak svijeta eto da izgube. "juče" ukrajina, danas cg, sutra mi..
Norveska velika zemlja u pm :lol: Najsmijesnije je kad Balkanac govori o "pokvarenim sudijama i "zavjerama" protiv njih, jer pobogu, oni su najbolji, samo to ovi drugi ne vide. Podsjeti me na Evroviziju kad smo jebali mater Skandinavcima i ostalim zapadnjacima sto nisu dali 10-12 poena Makedoniji :lol:

Norge :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by ArthurSpooner on 12/08/2012 00:11, edited 1 time in total.
karanana

#133 Re: Rukomet na OI

Post by karanana »

Jule wrote:Da se radi o zavjeri na stetu "malih", bas bi sudije u cetvrtfinalu, protiv jedne "velike" Francuske, u zadnjoj sekundi, kod nerjesenog rezultata, za Crnogorke sudili penal? Moram sad gledat reprizu na HRT-u, da vidim o cemu vi to. Moze bit da nista nisam dobro pratila jer mi je bilo jedino bitno da Crnci dodju do 23 gola. :D
pa mozda nije zavjera na nivou turnira. mozda je samo za ovu tekmu. posebno uzimajuci u obzir da su sudijke bile francuskinje.
mrgreen

#134 Re: Rukomet na OI

Post by mrgreen »

ArthurSpooner wrote:
mrgreen wrote:
karanana wrote:
pa kako mrzim ove velike zemlje i smrdljive suce, jebemu mater. bio bi smak svijeta eto da izgube. "juče" ukrajina, danas cg, sutra mi..
Norveska velika zemlja u pm :lol: Najsmijesnije je kad Balkanac govori o "pokvarenim sudijama i "zavjerama" protiv njih, jer pobogu, oni su najbolji, samo to ovi drugi ne vide. Podsjeti me na Evroviziju kad smo jebali mater Skandinavcima i ostalim zapadnjacima sto nisu dali 10-12 poena Makedoniji :lol:

Norge :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
jok eto norveska nije velika zemlja i velika rukometna nacija... koji balkanci? pricamo o crnogorkama, koje mozda ne bi nuzno pobijedile, niti je nuzno norvezankama bila neophodna pomoc, ali nista ne moze pokvariti sportski cejf kao lose i neravnopravno sudjenje. ako zelis reci da je sudjenje bilo fer i korektno, onda ne znam u sta si gledao.

a cinjenica je da veliki uvijek handre male, u bilo kom sportu. da li samo zahvaljujuci reputaciji ili nekim talovima to je druga prica.

sport >> smijesna evrovizija. :)
amko76

#135 Re: Rukomet na OI

Post by amko76 »

Žao mi je crnogorki, junački su se borile :(

Ipak osvojiti srebrnu medalju na olimpijskim igrama, u ekipnom sportu, i to zemlja sa 620 hiljada stanovnika, je veliki uspjeh i veliki dan za njih. Svaka čast.
ArthurSpooner

#136 Re: Rukomet na OI

Post by ArthurSpooner »

mrgreen wrote:jok eto norveska nije velika zemlja i velika rukometna nacija... koji balkanci? pricamo o crnogorkama, koje mozda ne bi nuzno pobijedile, niti je nuzno norvezankama bila neophodna pomoc, ali nista ne moze pokvariti sportski cejf kao lose i neravnopravno sudjenje. ako zelis reci da je sudjenje bilo fer i korektno, onda ne znam u sta si gledao.

a cinjenica je da veliki uvijek handre male, u bilo kom sportu. da li samo zahvaljujuci reputaciji ili nekim talovima to je druga prica.

Gledao istu utakmicu kao ti, citao portale iz cijele Evrope i nigdje drugo nego kod nas Balkanca sam vidio da neko spominje nefer sudjenje.

To sto zemlje sa 50-200 miliona stanovnika dominiraju u mnogim sportovima uopste nije zbog zavjere ili loseg sudjenja vec zbog toga sto ih ima 30x vise od ovih manjih...mogu se sloziti da ima mnogo sranja i korupcije u fudbalu, ali u drugim sportovima nema. Norveska je mala zemlja (ima 4 miliona stanovnika) a velika rukometna nacija, Litvanija je mala zemlja a velika kosarkaska nacija, Hrvatska je mala zemlja a velika vaterpolska nacija. Znaci ako si bolji, pobjedis.
stokton

#137 Re: Rukomet na OI

Post by stokton »

ArthurSpooner wrote:
mrgreen wrote:jok eto norveska nije velika zemlja i velika rukometna nacija... koji balkanci? pricamo o crnogorkama, koje mozda ne bi nuzno pobijedile, niti je nuzno norvezankama bila neophodna pomoc, ali nista ne moze pokvariti sportski cejf kao lose i neravnopravno sudjenje. ako zelis reci da je sudjenje bilo fer i korektno, onda ne znam u sta si gledao.

Gledao istu utakmicu kao ti, citao portale iz cijele Evrope i nigdje drugo nego kod nas Balkanca sam vidio da neko spominje nefer sudjenje.

To sto zemlje sa 50-200 miliona stanovnika dominiraju u mnogim sportovima uopste nije zbog zavjere ili loseg sudjenja vec zbog toga sto ih ima 30x vise od ovih manjih...mogu se sloziti da ima mnogo sranja i korupcije u fudbalu, ali u drugim sportovima nema. Norveska je mala zemlja (ima 4 miliona stanovnika) a velika rukometna nacija, Litvanija je mala zemlja a velika kosarkaska nacija, Hrvatska je mala zemlja a velika vaterpolska nacija.
Znaci ako si bolji, pobjedis.
Šta bola bezveze pametuješ. pa nismo svi ćoravi suđenje je bilo degutantno i tačka
ArthurSpooner

#138 Re: Rukomet na OI

Post by ArthurSpooner »

^^Jaka ti argumentacija :lol: Izgubili "ste" (jer vidim ne gledajte objektivno nego samo bodrite Crnogorke jer su sa Balkana), sad kmecite o sudjenju, vec 1000 put vidjena prica :lol:

Bravo til de norske jentene!! :D

Image
mrgreen

#139 Re: Rukomet na OI

Post by mrgreen »

šta li ti imaš s norveškom pa ti je "bliža i draža"... slijep pored očiju :-D ali nije što su komšije, mene su stvarno osvojile kako su moćno igrale i stvarno bi zaslužile to zlato :)
ArthurSpooner

#140 Re: Rukomet na OI

Post by ArthurSpooner »

mrgreen wrote:šta li ti imaš s norveškom pa ti je "bliža i draža"... slijep pored očiju :-D ali nije što su komšije, mene su stvarno osvojile kako su moćno igrale i stvarno bi zaslužile to zlato :)
Zivim u Norveskoj :-D
mrgreen

#141 Re: Rukomet na OI

Post by mrgreen »

ArthurSpooner wrote:
mrgreen wrote:šta li ti imaš s norveškom pa ti je "bliža i draža"... slijep pored očiju :-D ali nije što su komšije, mene su stvarno osvojile kako su moćno igrale i stvarno bi zaslužile to zlato :)
Zivim u Norveskoj :-D
pa dobro, pošto te hrane, onda mozes malo mahati tom zastavom :D :)
karanana

#142 Re: Rukomet na OI

Post by karanana »

ja ne zivim ni u crnoj gori ni u norveskoj, ne hrani me ni crna gora a ni norveska i nemam "balkansku" ljubav prema crnoj gori, pa kazem da je sudjenje bilo katastrofa.
stokton

#143 Re: Rukomet na OI

Post by stokton »

naš dijasporaš i to iz norvege i pametuje o suđenju hahahaha
ps. pos... ti se na tu zastavu :bih:
ArthurSpooner

#144 Re: Rukomet na OI

Post by ArthurSpooner »

stokton wrote: ps. pos... ti se na tu zastavu :bih:
Mogao bih ja reci da se pos... na zastavu male Srbije (tj CG) i na vas koji ih bodrite, ali ipak necu, jer sam civilizovaniji :)

Norveska uzela zlato, meni dosta.
hrastov žižak

#145 Re: Rukomet na OI

Post by hrastov žižak »

Arture brate po civilizaciji morel kako viza da mi se šiljne, gladi ti Hamsunove Image
senty

#146 Re: Rukomet na OI

Post by senty »

Eto, još jedna medalja za Hrvatsku. Do sada najuspješnije OI ikad, ako još vaterpolisti poslijepodne uzmu zlato bit će super, ako ne, svejedno, 6 medalja je odličan rezultat za zemlju od 4.5 milijuna stanovnika plus 200 000 Hercegovaca. Večeras u grad proslaviti medalju Buntića i Alilovića :D

Što se reprezentacacije tiče, ovo je do sada bilo odlično, no vrijeme Hrvatske tek dolazi. Francuskoj se opraštaju najbolji igrači, Hrvatska je mlada, no ima dva problema - Marić ne može zamijeniti Vorija kao pivota, a Kopljar nije desni pravi desni vanjski koji fali. Buntić može uskočiti, ali Hr treba pravog desnog vanjskog. I treba bezobraznog i dobrog trenera, nadam se Červarovu povratku.
just principe

#147 Re: Rukomet na OI

Post by just principe »

jel sad pojedincima jasnije koja je najbolja rukometna nacija svih vremena ????????

Neko se ponad0 da Karabatic i co nece uzeti zlato, lijepo se nadati ali nista od toga :dance:

NOVI STARI OLIMPIJSKI PRVAK

France became the first country to retain the Olympic title in men's handball when they beat Sweden

Image
Better Man

#148 Re: Rukomet na OI

Post by Better Man »

Kad vidiš rezultat finala, tek onda vidiš koliko su Hrvati protiv Francuza odigrali glupo, umjesto da su odigrali čvrsto, pa i grubo ako treba, ali imaju limitiranog trenera Golužu! Nisu Francuzi ništa bolji, koliko su im sami Hrvati predali utakmicu!
It_is_a_Leclerc

#149 Re: Rukomet na OI

Post by It_is_a_Leclerc »

Hrvatska bi izgubila od Švedske glatko.

Švedska je, nakon odlaska glavnih igrača Hrvatske i Francuske u penziju, prva na redu da postane novi vladar svjetskog rukometa. Predvodi ih sjajni Kim Anderson, a tu je i Du Rietz. Da je još tu bio Doder možda bi drugačije sve završilo.

Ovako, gledali smo dvije fantastične momčadi - jednu koja odlazi, i drugu čije vrijeme tek dolazi.
fortaleza

#150 Re: Rukomet na OI

Post by fortaleza »

senty wrote:Eto, još jedna medalja za Hrvatsku. Do sada najuspješnije OI ikad, ako još vaterpolisti poslijepodne uzmu zlato bit će super, ako ne, svejedno, 6 medalja je odličan rezultat za zemlju od 4.5 milijuna stanovnika plus 200 000 Hercegovaca. Večeras u grad proslaviti medalju Buntića i Alilovića :D

Što se reprezentacacije tiče, ovo je do sada bilo odlično, no vrijeme Hrvatske tek dolazi. Francuskoj se opraštaju najbolji igrači, Hrvatska je mlada, no ima dva problema - Marić ne može zamijeniti Vorija kao pivota, a Kopljar nije desni pravi desni vanjski koji fali. Buntić može uskočiti, ali Hr treba pravog desnog vanjskog. I treba bezobraznog i dobrog trenera, nadam se Červarovu povratku.
Zašto se nadaš Lininom povratku, kao da je on nešto bolji trener?Image
Post Reply