Rukomet na OI
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Timotije
#126 Re: Rukomet na OI
Cijelu utakmicu te "rezu" maksimalno, i onda na kraju, kad je potpuno nebitno, ne iskljuce ti igraca sto cijeli stadion vidi....
Kao eto, sad cemo malo vracati! Rijedak slucaj, da neko od malih ima iole posteno sudjenje, da li im se direktno izda nalog ilije to vise onako izmedju redova, ali i vise je nego ocigledno da se stite veliki, na svaki moguci nacin....Zalosno! 
- Tayyip
#127 Re: Rukomet na OI
svaka čast crnogorkama. onako se igra za zemlju koju voliš
- karanana
#128 Re: Rukomet na OI
iskljucivale su crnogorke zbog istih faula koje su i norvezanke pravile a nisu bile iskljucivane. ali su se drzale na gol-dva razlike, i onda par minuta prije kraja sude faule kada su crnogorke dolazile u priliku za sut i davale golove koji nisu priznavani zbog faula.
mislim, meni odgovara jer sam se kladio na norvezanke, ali iskreno sudjenje je bilo lose za crnu goru.
mislim, meni odgovara jer sam se kladio na norvezanke, ali iskreno sudjenje je bilo lose za crnu goru.
-
stokton
#129 Re: Rukomet na OI
kakvo suđenje. Odmah se sjetim nas protiv mađara. Na žalost ovo će uvijek biti ovako(u svakom sportu) veliki će uvijek imati naklonost ljudi(žena) u crnom, ali ovo je bio masakr 
-
Timotije
#130 Re: Rukomet na OI
To i jeste najveci problem u rukometu, ako to zele, sudije uvijek mogu, naravno u bara-bara utakmicama, odluciti pobjednika, a da im nista ne mozes dokazati....Imaju masu mogucnosti, od kriterija kod faula za iskljucenje, pasive, koraka, probijanja, na crti kljuca u svakom tenutku, mogu kako hoce, pogotovo kad se lomi utakmica, sa dvije namjerne, odluce mec! Da se ne varam u ocjeni sudkinja, potvrda su mi danski komentatori, koji su "neutralni" (navijaju otvoreno za komsije, nije se poodavno ratovalo izmedju sebekaranana wrote:iskljucivale su crnogorke zbog istih faula koje su i norvezanke pravile a nisu bile iskljucivane. ali su se drzale na gol-dva razlike, i onda par minuta prije kraja sude faule kada su crnogorke dolazile u priliku za sut i davale golove koji nisu priznavani zbog faula.
- Jule
#131 Re: Rukomet na OI
Da se radi o zavjeri na stetu "malih", bas bi sudije u cetvrtfinalu, protiv jedne "velike" Francuske, u zadnjoj sekundi, kod nerjesenog rezultata, za Crnogorke sudili penal? Moram sad gledat reprizu na HRT-u, da vidim o cemu vi to. Moze bit da nista nisam dobro pratila jer mi je bilo jedino bitno da Crnci dodju do 23 gola. 
-
ArthurSpooner
#132 Re: Rukomet na OI
Norveska velika zemlja u pmmrgreen wrote:karanana wrote:
pa kako mrzim ove velike zemlje i smrdljive suce, jebemu mater. bio bi smak svijeta eto da izgube. "juče" ukrajina, danas cg, sutra mi..
Norge
Last edited by ArthurSpooner on 12/08/2012 00:11, edited 1 time in total.
- karanana
#133 Re: Rukomet na OI
pa mozda nije zavjera na nivou turnira. mozda je samo za ovu tekmu. posebno uzimajuci u obzir da su sudijke bile francuskinje.Jule wrote:Da se radi o zavjeri na stetu "malih", bas bi sudije u cetvrtfinalu, protiv jedne "velike" Francuske, u zadnjoj sekundi, kod nerjesenog rezultata, za Crnogorke sudili penal? Moram sad gledat reprizu na HRT-u, da vidim o cemu vi to. Moze bit da nista nisam dobro pratila jer mi je bilo jedino bitno da Crnci dodju do 23 gola.
-
mrgreen
#134 Re: Rukomet na OI
jok eto norveska nije velika zemlja i velika rukometna nacija... koji balkanci? pricamo o crnogorkama, koje mozda ne bi nuzno pobijedile, niti je nuzno norvezankama bila neophodna pomoc, ali nista ne moze pokvariti sportski cejf kao lose i neravnopravno sudjenje. ako zelis reci da je sudjenje bilo fer i korektno, onda ne znam u sta si gledao.ArthurSpooner wrote:Norveska velika zemlja u pmmrgreen wrote:karanana wrote:
pa kako mrzim ove velike zemlje i smrdljive suce, jebemu mater. bio bi smak svijeta eto da izgube. "juče" ukrajina, danas cg, sutra mi..Najsmijesnije je kad Balkanac govori o "pokvarenim sudijama i "zavjerama" protiv njih, jer pobogu, oni su najbolji, samo to ovi drugi ne vide. Podsjeti me na Evroviziju kad smo jebali mater Skandinavcima i ostalim zapadnjacima sto nisu dali 10-12 poena Makedoniji
![]()
Norge![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a cinjenica je da veliki uvijek handre male, u bilo kom sportu. da li samo zahvaljujuci reputaciji ili nekim talovima to je druga prica.
sport >> smijesna evrovizija.
-
amko76
#135 Re: Rukomet na OI
Žao mi je crnogorki, junački su se borile
Ipak osvojiti srebrnu medalju na olimpijskim igrama, u ekipnom sportu, i to zemlja sa 620 hiljada stanovnika, je veliki uspjeh i veliki dan za njih. Svaka čast.
Ipak osvojiti srebrnu medalju na olimpijskim igrama, u ekipnom sportu, i to zemlja sa 620 hiljada stanovnika, je veliki uspjeh i veliki dan za njih. Svaka čast.
-
ArthurSpooner
#136 Re: Rukomet na OI
Gledao istu utakmicu kao ti, citao portale iz cijele Evrope i nigdje drugo nego kod nas Balkanca sam vidio da neko spominje nefer sudjenje.mrgreen wrote:jok eto norveska nije velika zemlja i velika rukometna nacija... koji balkanci? pricamo o crnogorkama, koje mozda ne bi nuzno pobijedile, niti je nuzno norvezankama bila neophodna pomoc, ali nista ne moze pokvariti sportski cejf kao lose i neravnopravno sudjenje. ako zelis reci da je sudjenje bilo fer i korektno, onda ne znam u sta si gledao.
a cinjenica je da veliki uvijek handre male, u bilo kom sportu. da li samo zahvaljujuci reputaciji ili nekim talovima to je druga prica.
To sto zemlje sa 50-200 miliona stanovnika dominiraju u mnogim sportovima uopste nije zbog zavjere ili loseg sudjenja vec zbog toga sto ih ima 30x vise od ovih manjih...mogu se sloziti da ima mnogo sranja i korupcije u fudbalu, ali u drugim sportovima nema. Norveska je mala zemlja (ima 4 miliona stanovnika) a velika rukometna nacija, Litvanija je mala zemlja a velika kosarkaska nacija, Hrvatska je mala zemlja a velika vaterpolska nacija. Znaci ako si bolji, pobjedis.
-
stokton
#137 Re: Rukomet na OI
Šta bola bezveze pametuješ. pa nismo svi ćoravi suđenje je bilo degutantno i tačkaArthurSpooner wrote:Gledao istu utakmicu kao ti, citao portale iz cijele Evrope i nigdje drugo nego kod nas Balkanca sam vidio da neko spominje nefer sudjenje.mrgreen wrote:jok eto norveska nije velika zemlja i velika rukometna nacija... koji balkanci? pricamo o crnogorkama, koje mozda ne bi nuzno pobijedile, niti je nuzno norvezankama bila neophodna pomoc, ali nista ne moze pokvariti sportski cejf kao lose i neravnopravno sudjenje. ako zelis reci da je sudjenje bilo fer i korektno, onda ne znam u sta si gledao.
To sto zemlje sa 50-200 miliona stanovnika dominiraju u mnogim sportovima uopste nije zbog zavjere ili loseg sudjenja vec zbog toga sto ih ima 30x vise od ovih manjih...mogu se sloziti da ima mnogo sranja i korupcije u fudbalu, ali u drugim sportovima nema. Norveska je mala zemlja (ima 4 miliona stanovnika) a velika rukometna nacija, Litvanija je mala zemlja a velika kosarkaska nacija, Hrvatska je mala zemlja a velika vaterpolska nacija.
Znaci ako si bolji, pobjedis.
-
ArthurSpooner
#138 Re: Rukomet na OI
^^Jaka ti argumentacija
Izgubili "ste" (jer vidim ne gledajte objektivno nego samo bodrite Crnogorke jer su sa Balkana), sad kmecite o sudjenju, vec 1000 put vidjena prica
Bravo til de norske jentene!!

Bravo til de norske jentene!!

-
mrgreen
#139 Re: Rukomet na OI
šta li ti imaš s norveškom pa ti je "bliža i draža"... slijep pored očiju
ali nije što su komšije, mene su stvarno osvojile kako su moćno igrale i stvarno bi zaslužile to zlato 
-
ArthurSpooner
#140 Re: Rukomet na OI
Zivim u Norveskojmrgreen wrote:šta li ti imaš s norveškom pa ti je "bliža i draža"... slijep pored očijuali nije što su komšije, mene su stvarno osvojile kako su moćno igrale i stvarno bi zaslužile to zlato
-
mrgreen
#141 Re: Rukomet na OI
pa dobro, pošto te hrane, onda mozes malo mahati tom zastavomArthurSpooner wrote:Zivim u Norveskojmrgreen wrote:šta li ti imaš s norveškom pa ti je "bliža i draža"... slijep pored očijuali nije što su komšije, mene su stvarno osvojile kako su moćno igrale i stvarno bi zaslužile to zlato
- karanana
#142 Re: Rukomet na OI
ja ne zivim ni u crnoj gori ni u norveskoj, ne hrani me ni crna gora a ni norveska i nemam "balkansku" ljubav prema crnoj gori, pa kazem da je sudjenje bilo katastrofa.
-
stokton
#143 Re: Rukomet na OI
naš dijasporaš i to iz norvege i pametuje o suđenju hahahaha
ps. pos... ti se na tu zastavu
ps. pos... ti se na tu zastavu
-
ArthurSpooner
#144 Re: Rukomet na OI
Mogao bih ja reci da se pos... na zastavu male Srbije (tj CG) i na vas koji ih bodrite, ali ipak necu, jer sam civilizovanijistokton wrote: ps. pos... ti se na tu zastavu
Norveska uzela zlato, meni dosta.
- hrastov žižak
#145 Re: Rukomet na OI
Arture brate po civilizaciji morel kako viza da mi se šiljne, gladi ti Hamsunove 

-
senty
#146 Re: Rukomet na OI
Eto, još jedna medalja za Hrvatsku. Do sada najuspješnije OI ikad, ako još vaterpolisti poslijepodne uzmu zlato bit će super, ako ne, svejedno, 6 medalja je odličan rezultat za zemlju od 4.5 milijuna stanovnika plus 200 000 Hercegovaca. Večeras u grad proslaviti medalju Buntića i Alilovića 
Što se reprezentacacije tiče, ovo je do sada bilo odlično, no vrijeme Hrvatske tek dolazi. Francuskoj se opraštaju najbolji igrači, Hrvatska je mlada, no ima dva problema - Marić ne može zamijeniti Vorija kao pivota, a Kopljar nije desni pravi desni vanjski koji fali. Buntić može uskočiti, ali Hr treba pravog desnog vanjskog. I treba bezobraznog i dobrog trenera, nadam se Červarovu povratku.
Što se reprezentacacije tiče, ovo je do sada bilo odlično, no vrijeme Hrvatske tek dolazi. Francuskoj se opraštaju najbolji igrači, Hrvatska je mlada, no ima dva problema - Marić ne može zamijeniti Vorija kao pivota, a Kopljar nije desni pravi desni vanjski koji fali. Buntić može uskočiti, ali Hr treba pravog desnog vanjskog. I treba bezobraznog i dobrog trenera, nadam se Červarovu povratku.
- just principe
#147 Re: Rukomet na OI
jel sad pojedincima jasnije koja je najbolja rukometna nacija svih vremena ????????
Neko se ponad0 da Karabatic i co nece uzeti zlato, lijepo se nadati ali nista od toga
NOVI STARI OLIMPIJSKI PRVAK
France became the first country to retain the Olympic title in men's handball when they beat Sweden

Neko se ponad0 da Karabatic i co nece uzeti zlato, lijepo se nadati ali nista od toga
NOVI STARI OLIMPIJSKI PRVAK
France became the first country to retain the Olympic title in men's handball when they beat Sweden

- Better Man
#148 Re: Rukomet na OI
Kad vidiš rezultat finala, tek onda vidiš koliko su Hrvati protiv Francuza odigrali glupo, umjesto da su odigrali čvrsto, pa i grubo ako treba, ali imaju limitiranog trenera Golužu! Nisu Francuzi ništa bolji, koliko su im sami Hrvati predali utakmicu!
- It_is_a_Leclerc
#149 Re: Rukomet na OI
Hrvatska bi izgubila od Švedske glatko.
Švedska je, nakon odlaska glavnih igrača Hrvatske i Francuske u penziju, prva na redu da postane novi vladar svjetskog rukometa. Predvodi ih sjajni Kim Anderson, a tu je i Du Rietz. Da je još tu bio Doder možda bi drugačije sve završilo.
Ovako, gledali smo dvije fantastične momčadi - jednu koja odlazi, i drugu čije vrijeme tek dolazi.
Švedska je, nakon odlaska glavnih igrača Hrvatske i Francuske u penziju, prva na redu da postane novi vladar svjetskog rukometa. Predvodi ih sjajni Kim Anderson, a tu je i Du Rietz. Da je još tu bio Doder možda bi drugačije sve završilo.
Ovako, gledali smo dvije fantastične momčadi - jednu koja odlazi, i drugu čije vrijeme tek dolazi.
- fortaleza
#150 Re: Rukomet na OI
Zašto se nadaš Lininom povratku, kao da je on nešto bolji trener?senty wrote:Eto, još jedna medalja za Hrvatsku. Do sada najuspješnije OI ikad, ako još vaterpolisti poslijepodne uzmu zlato bit će super, ako ne, svejedno, 6 medalja je odličan rezultat za zemlju od 4.5 milijuna stanovnika plus 200 000 Hercegovaca. Večeras u grad proslaviti medalju Buntića i Alilovića