Rukomet EURO 2010

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
samo_ti

#151 Re: Rukomet EURO 2010

Post by samo_ti »

gledam sada ove sto kukaju po HRT-u ....i ajde sve ok , ali kada kazu mlada repka , buducnost :-) , ma koja buducnost , Balic kada se povuce ko ce igrati , pa oni bekove ( ajde Duvnjak ima ) nemaju ....imaju ona 2 iz odbrane po 2.00 m ali to je to.....ko ce gol dati...... :? eh da su igrali Metlicic i Lackovic ( da je zdrav ) , mozda bi nocas druga prica bila ...ovako vise srece drugi put
Hrvoje_Hrvatinic

#152 Re: Rukomet EURO 2010

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Fordas wrote:Svaka cast Francuzima, cestitke na jos jednoj tituli. Komsijama naravno sve najgore, sve dok ne prestanu krasti i posticati domace izdajice da igraju za njih :D :D Kako god, milina je gledati kako ih francuzi opet deru k'o macku

Volite vi ove Afrikance a?
Fordas

#153 Re: Rukomet EURO 2010

Post by Fordas »

I sta kazu? Jesu li ih opet sudije ostetile u....12....17.....65 poteza :D :D

P.S. - H.H - ne nuzno, ali ne volim VAS a objasnio sam zbog cega :D
Hrvoje_Hrvatinic

#154 Re: Rukomet EURO 2010

Samo da ne bude opet automobilskih kolona sa francuskim zastavama, po starom bosanskom običaju.
SanskiBiser

#155 Re: Rukomet EURO 2010

Post by SanskiBiser »

Francuska je morala pobijediti nekoga u finalu.... 8-)
bijelo_dugme

#156 Re: Rukomet EURO 2010

Post by bijelo_dugme »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Samo da ne bude opet automobilskih kolona sa francuskim zastavama, po starom bosanskom običaju.
A portugalske po Mostaru?
Hrvoje_Hrvatinic

#157 Re: Rukomet EURO 2010

bijelo_dugme wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:Samo da ne bude opet automobilskih kolona sa francuskim zastavama, po starom bosanskom običaju.
A portugalske po Mostaru?

Glupost i jedno i drugo moj Bjelodugmaš.
SanskiBiser

#158 Re: Rukomet EURO 2010

Post by SanskiBiser »

Meni dosta wallpaper ... ;-)

Image
cyprus

#159 Re: Rukomet EURO 2010

Post by cyprus »

Čestitke francuzima...
Bosanski_kralj

#160 Re: Rukomet EURO 2010

Post by Bosanski_kralj »

Iskreno drago mi je što su izgubili, najviše zbog Alilovića.
Kad vam se Balić oprosti, biće te prosječna Evropska reprezentacija. Plasmane na SP i EP će te obezbjeđivati ali od medalja neće biti ništa.
statix

#161 Re: Rukomet EURO 2010

Post by statix »

Hrvati se u svakoj utakmici vrte oko 22 gola i takvu igru namecu i drugima, upropastavaju rukomet kao dinamican sport svojim dugackim napadima. Steta sto Danci ispadose, a i Island je dobro igrao. U svakom slucaju nisu zasluzili da osvoje. Supacka igra se odbila od glavu.
Fordas

#162 Re: Rukomet EURO 2010

Post by Fordas »

A zasto bi bile?? Pa mi smo normalni ljudi, francuzi bolji, pobjedili i to je to, nismo kao neki :roll:
Better Man

#163 Re: Rukomet EURO 2010

Post by Better Man »

statix wrote:Hrvati se u svakoj utakmici vrte oko 22 gola i takvu igru namecu i drugima, upropastavaju rukomet kao dinamican sport svojim dugackim napadima. Steta sto Danci ispadose, a i Island je dobro igrao. U svakom slucaju nisu zasluzili da osvoje. Supacka igra se odbila od glavu.
Eto ti znaš koje zaslužio da osvoji! Hrvati su napravili odličan posao sa podmlađenom reprezentacijom. Neko reče da kad se Balić oprosti da ih neće biti ni na mapi. Očigledno je da nije gledao prvenstvo.
Last edited by Better Man on 31/01/2010 21:02, edited 1 time in total.
samo_ti

#164 Re: Rukomet EURO 2010

Post by samo_ti »

Better Man wrote:
statix wrote:Hrvati se u svakoj utakmici vrte oko 22 gola i takvu igru namecu i drugima, upropastavaju rukomet kao dinamican sport svojim dugackim napadima. Steta sto Danci ispadose, a i Island je dobro igrao. U svakom slucaju nisu zasluzili da osvoje. Supacka igra se odbila od glavu.
Eto ti zanš koje zaslužio da osvoji! Hrvati su napravili odličan posao sa podmlađenom reprezentacijom. Neko reče da kad se Balić oprosti da ih neće biti ni na mapi. Očigledno je da nije gledao prvenstvo.
ja sam to rekao ...i stojim iza toga ..ova ekipa je suplja bez njega i to svi znaju ...a ocigledno da ti nisi gledao prvenstvo....svaki napad , svaka akcija , ma svaki gol je njegovo djelo..... ;-) a
jasko_ba

#165 Re: Rukomet EURO 2010

Post by jasko_ba »

doobra francuska pravo
cestitke komsijama
statix

#166 Re: Rukomet EURO 2010

Post by statix »

Better Man wrote:
Eto ti zanš koje zaslužio da osvoji! Hrvati su napravili odličan posao sa podmlađenom reprezentacijom. Neko reče da kad se Balić oprosti da ih neće biti ni na mapi. Očigledno je da nije gledao prvenstvo.
Subjektivnost te zaslijepila. Ponavljam, igraju ruzan rukomet, 21 gol hahahahaha. Rezultat koji su ostvarili je odlican, slazem se, ali igra je odvratna, bas kao sto su Grci bili odvratni na EU u fudbalu.
ivaakaiva

#167 Re: Rukomet EURO 2010

Post by ivaakaiva »

samo_ti wrote:gledam sada ove sto kukaju po HRT-u ....i ajde sve ok , ali kada kazu mlada repka , buducnost :-) , ma koja buducnost , Balic kada se povuce ko ce igrati , pa oni bekove ( ajde Duvnjak ima ) nemaju ....imaju ona 2 iz odbrane po 2.00 m ali to je to.....ko ce gol dati...... :? eh da su igrali Metlicic i Lackovic ( da je zdrav ) , mozda bi nocas druga prica bila ...ovako vise srece drugi put
Ovo nema nimalo smisla...Pa Balic kad ode to ce biti 2012...Do onda stigne jos armija srednjih bekova u Hrvatsku... Za tvoju informaciju Balić je mlađi od Narcisa, Fernandeza, Gille-a, Dinarta...Sta ce biti kad oni svi odu jos i prije Ivana?!?!?
Pa doce novi...vrlo logicno! Inace Omeyer ima 34 godine, a Alilović 25.... Hrvatska je barem na ovom prvenstvu pokazala da ima budućnost...Francuska zasad nije...
BSn

#168 Re: Rukomet EURO 2010

Post by BSn »

Better Man wrote:Francuzi dobili ovo finale na snagu i grubu igru. Karabatić prejak, ne može ga niko zaustaviti. Ne volim snagatorski i grubi rukomet Francuza, više volim lepršavost kakvu imaju Hrvati, ali protiv snagatora i grubijana ne mogu ništa i pitanje je dali će ikada ih uspjeti pobjediti bilo na euru, svjetskom ili olimpijadi u utakmici koja je za prolaz dalje ili medalju.

Rukomet je "muski" sport. Upravo je gruba igra potrebna, da se uz tehniku, osvoji prvenstvo. Mada, u posljednje vrijeme EHF trazi od sudija da sviraju haman za svaki kontakt prekid. Glupost. Napravit ce od rukometa kosarku, tj. rukomet, u tom slucaju, vise nece biti ono sto je bio.

Komsijama svaka cast na osvojenom drugom mjestu, ali realno je bolji pobjedio.
ivaakaiva

#169 Re: Rukomet EURO 2010

Post by ivaakaiva »

BSn wrote:
Better Man wrote:Francuzi dobili ovo finale na snagu i grubu igru. Karabatić prejak, ne može ga niko zaustaviti. Ne volim snagatorski i grubi rukomet Francuza, više volim lepršavost kakvu imaju Hrvati, ali protiv snagatora i grubijana ne mogu ništa i pitanje je dali će ikada ih uspjeti pobjediti bilo na euru, svjetskom ili olimpijadi u utakmici koja je za prolaz dalje ili medalju.

Rukomet je "muski" sport. Upravo je gruba igra potrebna, da se uz tehniku, osvoji prvenstvo. Mada, u posljednje vrijeme EHF trazi od sudija da sviraju haman za svaki kontakt prekid. Glupost. Napravit ce od rukometa kosarku, tj. rukomet, u tom slucaju, vise nece biti ono sto je bio.

Komsijama svaka cast na osvojenom drugom mjestu, ali realno je bolji pobjedio.
Faulovi Francuza ipak su pretjerani sto se tice Nikole Karabatica....Samo je u ovom finalu gotovo svakog igraca udario sakom u lice a nije bilo bas slucajno svaki put...Sto se tice njihove obrane..Karabatic se izdvaja kao grup i neposten igrac..Dok Dinart koji je fizicki od njega jaci igra postenu cvrstu obranu bez jakih i namjernih udaraca...Svakako da je Hrvatska postigla uspjeh s ovim 2. mjestom, ali ostaje zal da je to moglo biti i bolje...No Francuzi su bili spremniji za ovo finale i nema im se sto zamjeriti...
samo_ti

#170 Re: Rukomet EURO 2010

Post by samo_ti »

ivaakaiva wrote:
samo_ti wrote:gledam sada ove sto kukaju po HRT-u ....i ajde sve ok , ali kada kazu mlada repka , buducnost :-) , ma koja buducnost , Balic kada se povuce ko ce igrati , pa oni bekove ( ajde Duvnjak ima ) nemaju ....imaju ona 2 iz odbrane po 2.00 m ali to je to.....ko ce gol dati...... :? eh da su igrali Metlicic i Lackovic ( da je zdrav ) , mozda bi nocas druga prica bila ...ovako vise srece drugi put
Ovo nema nimalo smisla...Pa Balic kad ode to ce biti 2012...Do onda stigne jos armija srednjih bekova u Hrvatsku... Za tvoju informaciju Balić je mlađi od Narcisa, Fernandeza, Gille-a, Dinarta...Sta ce biti kad oni svi odu jos i prije Ivana?!?!?
Pa doce novi...vrlo logicno! Inace Omeyer ima 34 godine, a Alilović 25.... Hrvatska je barem na ovom prvenstvu pokazala da ima budućnost...Francuska zasad nije...
kako nema smisla , naravno da ce doci novi igraci , ali kao sto je Balic , nece sigurno ( mislim na ekipu Hrvatske )....a sto se tice povlacenja njegova , to ce biti uskoro , kako on najavljuje...nisu samo godine problem , vec njegove stalne povrede , zasicenost....ali vidjet cemo......jer trenutna igra se zasniva samo na njemu , sto se i nocas pokazalo i vidjelo.....nema tu onog potrebnog kvaliteta za zlato.....
p.s. ja ove Francuze ne gotivim , tako da bi i volio da odu im ti igraci , jer im ovako niko nista ne moze :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#171 Re: Rukomet EURO 2010

Post by -LIBERO- »

Licno sam navijao za susjede,al' objektivno Francuzi su ipak zasluzeno pobjedili.

Moje misljenje je da su sudije prelomile,svirali su 2-3 prestupa u 3-4 uzastopna napada za Hrvate ,i iz kontri su se ovi odlijepili..kasnije je vec bilo kasno.

Hajd' nema veze,i srebro ewj odlicno...cestitka Hrvatima :thumbup: ,a naravno i Francuzima :thumbup:
ivaakaiva

#172 Re: Rukomet EURO 2010

Post by ivaakaiva »

samo_ti wrote:kako nema smisla , naravno da ce doci novi igraci , ali kao sto je Balic , nece sigurno ( mislim na ekipu Hrvatske )....a sto se tice povlacenja njegova , to ce biti uskoro , kako on najavljuje...nisu samo godine problem , vec njegove stalne povrede , zasicenost....ali vidjet cemo......jer trenutna igra se zasniva samo na njemu , sto se i nocas pokazalo i vidjelo.....nema tu onog potrebnog kvaliteta za zlato.....
p.s. ja ove Francuze ne gotivim , tako da bi i volio da odu im ti igraci , jer im ovako niko nista ne moze :D
Pa normalno da se igra zasniva na njemu kada je srednji vanjski koji pokrece igru..Ne daj se prevarit s Hrvatima.. Jel bilo receno da se nista nece osvojiti ovo prvenstvo jer nema kapetana Pere, Dominikovica, Spoljarica...Govorilo se da nikad nece imati pravog golmana odlaskom Sole, pa je Alilovic mozda cak i bolji od njega...Govorilo se da nikad nece nadoknadit odlazak Dzombe, pa je Cupic na prvenstvu ga zamjenio i bio najbolji strijelac u Hrv. i 2. najbolji iza Lazarova...Duvnjak je jos mlad...On jos ne vidi ono sto Ivano vidi...Ali ako je sudeci po Ivanovim najavama da odlazi poslije OI onda ce Duvnjak puno toga od njega nauciti i nadamo se svi dobro ga zamijeniti.
ivaakaiva

#173 Re: Rukomet EURO 2010

Post by ivaakaiva »

I samo da napomenem da mi je zao Mirka koji je bio nevjerojatan i toliko toga dao Hrvatskoj, ali nisu to igraci iskoristili........... Ako se ne varam cak je i plako nakon utakmice!!!
Dee dee zagreb

#174 Re: Rukomet EURO 2010

Post by Dee dee zagreb »

@ Better man hvala na objektivnom komentaru :thumbup:
Francuzi su bolji i točka ali ja sam sigurna da na Olimpijskim igrama mi sa ovim mladim igračima osvajamo zlato. Ovo je bila najmlađa repka na prvenstvu i svaka im čast, mi barem imamo budućnost a Francuzi se ne mogu pohvalit sa svojom budućnosti, jer vidjet ćemo kako će igrati kad se pokupe ovi stariji iz njihove ekipe kao što su naši poput Metličića, Dominikovića itd. Sigurna sam da neće stići ni do polufinala. A sada Francuskoj kapa dolje.
I još nešto gade mi se ovi balkanski komentari (pogotovo hrvatski) koji hvale ekipu samo kad pobjeđuje, ali tako je to na ovim prostorima poštovanje imaju samo najgori :x .
A onaj Karabatić je super igrač, ali čovjek je nikakav. Voli udarati druge, ali kad se njega pipne cvili ko zadnja ....... neću reći što. Hvala svima u Bosni i Hercegovini koji su navijali za Hrvatsku :)
BSn

#175 Re: Rukomet EURO 2010

Post by BSn »

Ja sam svoje misljenje o Lini iznio na samom startu teme. No, ovo sto je Hrvatska uradila je ogroman uspjeh, shodno najavama s pocetka prvenstva. Ipak, Lino opet nece valjat, pa ce onda on opet, ovaj put pred svjetsko, il' na svjetskom, da ponudi ostavku i opet ukrug. Mislim, ono, ako je vec reprezentacija tako slaba, a Lino tako los strateg, otkud onda konstantno Hrvatska u vrhu?!

Kazem, ni ja sam ga ne gotivim, al' ljudi moji ovaj uspjeh Hrvatske je, po meni, veci od proslog finala SP-a.
Locked