RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Država

#51 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Država »

CIA: Uskoro ukidanje RS-a, BiH će biti jedinstvena zemlja više nacija jednog naroda

Image

Danski dnevni list BT objavio je skandalozno pismo jednog od sudaca haaškog tribunala, Frederika Harhoffa, koje je uputio svojim kolegama: “Haaški sud ne dijeli pravdu, već provodi političke odluke”.

Harhoff je izravno optužio suca Theodora Merona da je vršio pritisak na stare suce, te je u sve umješana CIA sa MOSSADOM, prenosi Udarno.com. Interesantno je da je predsjednik suda Meron najstariji sudac sa 83 godine.

“Uvjeren sam da će skorašnje presude Karadžiću, Mladiću i Šešelju biti konačan pad Republike Srpske. Građani RS-a moraju se pripremati da će se te granice samo obrisati, a BIH biti jedinstvena zemlja više nacija jednog naroda”, rekao je agent CIA- e.

“Nedavne presude izazvale su kod mene duboku profesionalnu i moralnu dilemu, koju nisam do sada iskusio. Najgora od svega je sumnja da su neki moji kolege izloženi političkom pritisku. To nije moj posao, koji bi trebao služiti principima razuma i pravde.

Zločinci Perišić, Šljivančanin, Gotovina i Markač, te brojni za mene zločinci su prošli nekažnjeno”, tvrdi danski sudac Frederik Harhoff koji je potvrdio izjave Carle Del Ponte o opstrukcijama koje radi CIA. Kako Udarno.com ima suradnika CIA-e za izvor, na ovaj novi skandal im je rekao sljedeće:

“Kada mediji nekoga proglase zločincem, dožive šok shvaćajući da nema dokaza za takvo nešto. CIA je uredno dostavljala svoje informacije i dokaze sudu. Prvo se htjelo spriječiti rat i očuvati Jugoslaviju, no Tuđman, Kučan i Alija su htjeli slobodu. Milošević je navodno htio spasiti Jugoslaviju, krv je pala. Milošević je nažalost umro. Danas bi bio osuđen, kao i Tuđman. Neki generali su napuhano odgovorni za zločine u kojima nisu sudjelovali, koje nisu mogli spriječiti, neki su potpuno iskrivljenih uvjerenja bačeni u rat kao psi ubojice.”

Kako mislite da će Haaški sud završiti svoj rad ? Što mislite o Gotovini? Vrši li Vaša agencija pritisak na suca Merona?

“Takav ponuda Meronu bila strašan skandal sa strašnim posljedicama. Sudac Meron je jedan izniman karakter i profesionalac, a naša mišljenja su takva kakva su. CIA je pratila rat i poslije ratno stanje. Gotovina uopće nije bio mnogo pametan, gurnut je u bijeg koji nije htio, da bi se žrtvovao za cijelu zemlju. O tome znaju Mladen Bajić i Stipe Mesić. Gotovina zna sada puno više o svemu. Nažalost to nije slučaj sa šestorkom, oni su se previše zaletjeli u BIH. Ni Američke snage nisu mogle kontrolirati stanje u BIH. To je stravično. U tom ratu san o velikoj Srbiji i Hrvatskoj je postao jasan.”

Ali ipak Hrvati nisu ostvarili granice u Hercegovini, niti zemlju, niti republiku, dok je Srbija dobrim djelom okupirala BIH. Slažete li se da je Srpska ok za BIH?

“Moram reći samo svoj pogled prema tome. BIH je preživjela zvjerstva od obje strane. No Srbija je agresor. Uvjeren sam da će skorašnje presude Karadžiću, Mladiću i Šešelju biti konačan pad Srpske. Građani srpske moraju se pripremati da će se te granice samo obrisati, a BIH biti jedinstvena zemlja više nacija jednog naroda.”

Republika Srpska, 'Ma zdra'o

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Sequoia

#52 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Sequoia »

Ja to znam odavno .
Sequoia

#53 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Sequoia »

uzgajivac wrote:
Horasio_Sarajlic wrote:
casper_ wrote:Udar na suverenitet BiH. Reorganizacijom u MUP-u RS je planirano i povećanje broja policajaca na granici sa FBiH, na područjima gdje je evidentirano veće prisustvo pripadnika vehabijskog pokreta, saznaju “Nezavisne”.

„ Naš sagovornik, blizak MUP-u RS, ističe da je cilj ovakve odluke preventivno djelovanje te pojašnjava da će na tim lokacijama, inače ruralnim područjima, biti oformljena stanična odjeljenja, koja će činiti do deset policajaca”. Jasno je da Vlada RS-a ima potpuno druge planove. Navonda borba protiv vehabija je samo izgovor, a stvarni cilj je uspostavljanje sistema zaštite i nadzora nad entitetskom granicom RS-a prema Federaciji BiH. Nakon što uspostavi pogranična, stanična odjeljenja, policija RS-a će uspostaviti cjelodnevne patrole duž granice. Ovo što radi Milorad Dodik i njegova vlast veoma je opasno, definitivno ovo je čin fizičkog odvajanja RS-a od ostatka Bosne i Hercegovine. Na kraju, obzirom da će MUP-u RS-a za ovaj zadatak morati trošiti dodatna novčana sredstva, hoće li, kako bi prošli što jeftinije, u sistem nadzora granice prema Federaciji BiH uključiti i onih 300 hiljada četnika, pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta?

sta reci?
Glupost, izmišljotina, onako malo da se digne prašina, prvo radi se "Nezavisnim! novinama, novine koje jednom mjesecno imaju po desetak slicnih bombasticnih naslova, a sve im se svodi na "nas sagovornik" ... :-) bez potrebna rasprava
mozda, ali sustina ostaje ista, SNSD je paranoidno zabrinut za svoju sigurnost jer su se nakrali i drzavnog i privatnog. sudske tuzbe protiv Dodika i ekipe su pale ali ostaje rizik od novih tuzbi. bebolucija je dodatno uznemirila kabadahije. nadzor granice sa Federacijom je realna opcija, pitanje je samo kako legalizovati izgradnju policijskih stanica na liniji razgranicenja,
da li postoji zakonska osnova
ili postoji zakonska prepreka.
Da postoji zakonska osnova odavno bi bio kineski zid . Smijesno pitanje , cuj zakonska osnova za policijske stanice na granici sa pederacijom . Pogledaj malo unutrasnje granice izmedju entiteta . Treba ti cijela Kina plus Indija da to pokrije . Pa nije granica izmedju entitata granica Slovnije i Italije da se moze pokriti sa 20 ljudi . Ko moze i smije zaustaviti auto i s kojim razlogom . to me podsjeca na barikade i punktove u zoru 1992 i one nase komsije sa crnim kapama ,, fantomkama ,,
:lol: :lol: :lol: Bas bi volio danas vidjeti jedan takav punkt . Tri cetnika sa automatima na Vrbanji prema Grbavici zatvorila cijelo Sarajevo koje nosi Titove slike ispred skupstine
_majevica_

#54 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by _majevica_ »

Država wrote: CIA: Uskoro ukidanje RS-a, BiH će biti jedinstvena zemlja više nacija jednog naroda

Image

Danski dnevni list BT objavio je skandalozno pismo jednog od sudaca haaškog tribunala, Frederika Harhoffa, koje je uputio svojim kolegama: “Haaški sud ne dijeli pravdu, već provodi političke odluke”.

Harhoff je izravno optužio suca Theodora Merona da je vršio pritisak na stare suce, te je u sve umješana CIA sa MOSSADOM, prenosi Udarno.com. Interesantno je da je predsjednik suda Meron najstariji sudac sa 83 godine.

“Uvjeren sam da će skorašnje presude Karadžiću, Mladiću i Šešelju biti konačan pad Republike Srpske. Građani RS-a moraju se pripremati da će se te granice samo obrisati, a BIH biti jedinstvena zemlja više nacija jednog naroda”, rekao je agent CIA- e.

“Nedavne presude izazvale su kod mene duboku profesionalnu i moralnu dilemu, koju nisam do sada iskusio. Najgora od svega je sumnja da su neki moji kolege izloženi političkom pritisku. To nije moj posao, koji bi trebao služiti principima razuma i pravde.

Zločinci Perišić, Šljivančanin, Gotovina i Markač, te brojni za mene zločinci su prošli nekažnjeno”, tvrdi danski sudac Frederik Harhoff koji je potvrdio izjave Carle Del Ponte o opstrukcijama koje radi CIA. Kako Udarno.com ima suradnika CIA-e za izvor, na ovaj novi skandal im je rekao sljedeće:

“Kada mediji nekoga proglase zločincem, dožive šok shvaćajući da nema dokaza za takvo nešto. CIA je uredno dostavljala svoje informacije i dokaze sudu. Prvo se htjelo spriječiti rat i očuvati Jugoslaviju, no Tuđman, Kučan i Alija su htjeli slobodu. Milošević je navodno htio spasiti Jugoslaviju, krv je pala. Milošević je nažalost umro. Danas bi bio osuđen, kao i Tuđman. Neki generali su napuhano odgovorni za zločine u kojima nisu sudjelovali, koje nisu mogli spriječiti, neki su potpuno iskrivljenih uvjerenja bačeni u rat kao psi ubojice.”

Kako mislite da će Haaški sud završiti svoj rad ? Što mislite o Gotovini? Vrši li Vaša agencija pritisak na suca Merona?

“Takav ponuda Meronu bila strašan skandal sa strašnim posljedicama. Sudac Meron je jedan izniman karakter i profesionalac, a naša mišljenja su takva kakva su. CIA je pratila rat i poslije ratno stanje. Gotovina uopće nije bio mnogo pametan, gurnut je u bijeg koji nije htio, da bi se žrtvovao za cijelu zemlju. O tome znaju Mladen Bajić i Stipe Mesić. Gotovina zna sada puno više o svemu. Nažalost to nije slučaj sa šestorkom, oni su se previše zaletjeli u BIH. Ni Američke snage nisu mogle kontrolirati stanje u BIH. To je stravično. U tom ratu san o velikoj Srbiji i Hrvatskoj je postao jasan.”

Ali ipak Hrvati nisu ostvarili granice u Hercegovini, niti zemlju, niti republiku, dok je Srbija dobrim djelom okupirala BIH. Slažete li se da je Srpska ok za BIH?

“Moram reći samo svoj pogled prema tome. BIH je preživjela zvjerstva od obje strane. No Srbija je agresor. Uvjeren sam da će skorašnje presude Karadžiću, Mladiću i Šešelju biti konačan pad Srpske. Građani srpske moraju se pripremati da će se te granice samo obrisati, a BIH biti jedinstvena zemlja više nacija jednog naroda.”

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
BiH je jedna drzava koja je multinacionalna,ravnopravna svih naroda...to ce pokazati i izvrseni popis gradjana BiH.
tokivoki1

#55 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by tokivoki1 »

Država wrote: CIA: Uskoro ukidanje RS-a, BiH će biti jedinstvena zemlja više nacija jednog naroda

Image

hahahhahahha jel ima neko da je povjerovo u ovo,,
SmokingMan

#56 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by SmokingMan »

CIA's fairy tales,pa ne ide to tako glatko ko' u američkim filmovima. :-)
uzgajivac

#57 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by uzgajivac »

Sequoia wrote:
Da postoji zakonska osnova odavno bi bio kineski zid . Smijesno pitanje , cuj zakonska osnova za policijske stanice na granici sa pederacijom . Pogledaj malo unutrasnje granice izmedju entiteta . Treba ti cijela Kina plus Indija da to pokrije . Pa nije granica izmedju entitata granica Slovnije i Italije da se moze pokriti sa 20 ljudi . Ko moze i smije zaustaviti auto i s kojim razlogom . to me podsjeca na barikade i punktove u zoru 1992 i one nase komsije sa crnim kapama ,, fantomkama ,,
:lol: :lol: :lol: Bas bi volio danas vidjeti jedan takav punkt . Tri cetnika sa automatima na Vrbanji prema Grbavici zatvorila cijelo Sarajevo koje nosi Titove slike ispred skupstine
ne bukvaliziraj. radi se o tome da treba osigurati glavesine. znaci malo postaviti policajce na kljucnim tackama, da pravovremeno dignu uzbunu ako bi primjera radi specijalna jedinica SIPA-e sa teritorije Federacije krenula da hapsi nekog duznosnika u Srpskoj. je li sad malo jasnije?
Dionysios

#58 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Dionysios »

Cekajte, kakav Vucic, Nikolic, oni cekaju najbolju priliku da se poigraju malo po RS-u. Uostalom kome to nije jasno, neka uzme i procita program SNS-a, i to visokorangirani drugi cilj je:

"Istovrеmеno, političko približavanjе i еkonomsko jеdinstvo sa Rеpublikom Srpskom, prеdstavlja rеalnu politiku koja ćе u budućnosti, mirnim putеm i poštovanjеm voljе naroda, stvoriti uslovе za formiranjе zajеdničkе ili jеdinstvеnе državе srpskog naroda i svih ostalih građana koji živе na tеritoriji Srbijе i Rеpublikе Srpskе."

Kao sto neko rece, pamet u glavu, daj da ovaj put makar znamo skim imamo posla.
Danguba

#59 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Danguba »

Dionysios wrote:Cekajte, kakav Vucic, Nikolic, oni cekaju najbolju priliku da se poigraju malo po RS-u. Uostalom kome to nije jasno, neka uzme i procita program SNS-a, i to visokorangirani drugi cilj je:

"Istovrеmеno, političko približavanjе i еkonomsko jеdinstvo sa Rеpublikom Srpskom, prеdstavlja rеalnu politiku koja ćе u budućnosti, mirnim putеm i poštovanjеm voljе naroda, stvoriti uslovе za formiranjе zajеdničkе ili jеdinstvеnе državе srpskog naroda i svih ostalih građana koji živе na tеritoriji Srbijе i Rеpublikе Srpskе."

daddy-kool

#60 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by daddy-kool »

Dionysios wrote:Cekajte, kakav Vucic, Nikolic, oni cekaju najbolju priliku da se poigraju malo po RS-u. Uostalom kome to nije jasno, neka uzme i procita program SNS-a, i to visokorangirani drugi cilj je:

Zar je bilo neke sumnje u ciljeve i težnje RS ili Srbije?

Samo sada nemaju snage, pa de da mi to mirnim putem riješimo.

Ovaj problem, a to je želja za prisvajanjem dijela BiH od Srbije, ne treba ignorisati nego na svaku sličnu insinuaciju trebalo bi oštro reagovati i razgolititi namjere. Naš (onima kojim je cilj da opstane BiH) model je model multietničke BiH, i on je dovoljan za uspjeh.
Dionysios

#61 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Dionysios »

daddy-kool wrote:

Ovaj problem, a to je želja za prisvajanjem dijela BiH od Srbije, ne treba ignorisati nego na svaku sličnu insinuaciju trebalo bi oštro reagovati i razgolititi namjere. Naš (onima kojim je cilj da opstane BiH) model je model multietničke BiH, i on je dovoljan za uspjeh.
Meni nije nikad. Ali ima ih dosta na ovom forumu kojima to nije jasno.
uzgajivac

#62 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by uzgajivac »

Dionysios wrote:
daddy-kool wrote:

Meni nije nikad. Ali ima ih dosta na ovom forumu kojima to nije jasno.
ne treba nikakva multietnicka drrzava, dovoljno je da vlast bude jedna, kao u evropskim zemljama. znaci jedan predsjednik, ukidanje entitetskih i kantonalnih vlada, raspustanje kantonalnih skupstina i sajonara.
uzgajivac

#63 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by uzgajivac »

daddy-kool wrote:
insinuaciju kazes? evo ti insinuacije:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/specijal ... /131008145

Image
daddy-kool

#64 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by daddy-kool »

uzgajivac wrote:
daddy-kool wrote:

Image
Problem je izostanak naše reakcije.
Dionysios

#65 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Dionysios »

Pa nase reakcije nema nikada, konstantno nam se ismijavaju zrtve, prijeti secesijom, povratnici nemaju apsolutno nikakva prava (ljudi 2 sedmice spavaju u satorima, nikakve masovne podrske nema, valjda nisu cool i fancy kao Stukan i Brkan), medjunarodna zajednica sve to odobrava. Nikada jos nismo pravilno odgovorili na sve te stvari, i to je ono sto najvise boli.
Skijaš

#66 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Skijaš »

Dionysios wrote:Pa nase reakcije nema nikada, konstantno nam se ismijavaju zrtve, prijeti secesijom, povratnici nemaju apsolutno nikakva prava (ljudi 2 sedmice spavaju u satorima, nikakve masovne podrske nema, valjda nisu cool i fancy kao Stukan i Brkan), medjunarodna zajednica sve to odobrava. Nikada jos nismo pravilno odgovorili na sve te stvari, i to je ono sto najvise boli.
Međunarodna zajednica to ne odobrava ali neće da vodi tvoje bitke. Kada Sarajevo pokaže odlučnost, imaće podršku međunarodne zajednice. Ali da Nikšić piše radni nalog Inzku dok Lagumdžija ispunjava Dodikove zahtjeve, pa gdje je tu logika ? Za stanje društva krivicu snose sarajevski političari, konkretno Tihić i Lagumdžija, koji svojim popuštanjem održavaju vitalnim otvoreno antidržavne elemente. Ako hoćete naprijed, na sljedećim izborima zaboravite SDA i SDP.
Maharadza

#67 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Maharadza »

uzgajivac wrote:
daddy-kool wrote:

Image
Neka "vježbaju" koliko hoće, samo znaju oni dobro šta ih čeka ako to kojim slučajem ozbiljno pokušaju:

Skijaš

#68 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Skijaš »

Maharadza wrote:Neka "vježbaju" koliko hoće, samo znaju oni dobro šta ih čeka ako to kojim slučajem ozbiljno pokušaju:
Pa neće ni pokušati kako ti misliš da bi pokušali, nego bi jedan za drugim stavljali van snage zakone BiH na teritoriji manjeg entiteta. A Sarajevo bi sjedilo na rukama i pisalo pisma Inzku, kao što je to danas slučaj sa ovom diskriminacijom nad povratničkom djecom.
Dionysios

#69 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Dionysios »

Skijaš wrote:
Dionysios wrote:Pa nase reakcije nema nikada, konstantno nam se ismijavaju zrtve, prijeti secesijom, povratnici nemaju apsolutno nikakva prava (ljudi 2 sedmice spavaju u satorima, nikakve masovne podrske nema, valjda nisu cool i fancy kao Stukan i Brkan), medjunarodna zajednica sve to odobrava. Nikada jos nismo pravilno odgovorili na sve te stvari, i to je ono sto najvise boli.
Međunarodna zajednica to ne odobrava ali neće da vodi tvoje bitke. Kada Sarajevo pokaže odlučnost, imaće podršku međunarodne zajednice. Ali da Nikšić piše radni nalog Inzku dok Lagumdžija ispunjava Dodikove zahtjeve, pa gdje je tu logika ? Za stanje društva krivicu snose sarajevski političari, konkretno Tihić i Lagumdžija, koji svojim popuštanjem održavaju vitalnim otvoreno antidržavne elemente. Ako hoćete naprijed, na sljedećim izborima zaboravite SDA i SDP.
Ne znam mogu li se sloziti Skijas.. Kako ja vidim Sorensen i cijela delegacija sa Skenderije apsolutno stoje na stanovistu podrske Dodiku i stranke iz Federacije vide kao remetilacki faktor zbog kojih nista ne uspijeva u drzavi.
Doduse, sad je drugo pitanje sta je medjunarodna zajednica. Meni je to trenutno skoro iskljucivo EU, obzirom da su se sve druge strane iskljucile iz aktivnije uloge u Bosni i Hercegovini.
Skijaš

#70 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Skijaš »

Dionysios wrote:
Skijaš wrote:
Ne znam mogu li se sloziti Skijas.. Kako ja vidim Sorensen i cijela delegacija sa Skenderije apsolutno stoje na stanovistu podrske Dodiku i stranke iz Federacije vide kao remetilacki faktor zbog kojih nista ne uspijeva u drzavi.
Doduse, sad je drugo pitanje sta je medjunarodna zajednica. Meni je to trenutno skoro iskljucivo EU, obzirom da su se sve druge strane iskljucile iz aktivnije uloge u Bosni i Hercegovini.
"The Assembly considers that the democratic will of the voters must be respected. With only four seats in the House of Representatives, out of 42, the Assembly believes that the two main Croat parties (HDZ and HDZ 1990) are not in a position to claim one third of the nine ministerial positions, including the chairmanship" (iz monitoring izvještaja Vijeća Evrope)

I šta Zlatko uradi ? Popusti HDZ-u. I zašto bi bilo ko u Briselu ponovo tako istrčavao ? Brisel ide linijom manjeg otpora, ako Sarajevo popušta, eto vas tamo, jebite se, svejedno nam je ko će popustiti. Tako stranci razmišljaju i nije fer njih kriviti zbog stanja za koje su odgovorni Tihić i Lagumdžija.
Krokodilko

#71 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Krokodilko »

Sequoia wrote:
matematicar_teski wrote:http://visegrad24.info/index.php/visegr ... a-visegrad

sve mirise na zimu 91. u pm
Meni su ,, interesantini ,, ovi komntari ispod clanka . Bosnjaci se potpisuju pravim imenom i prezimenom a cetnici se kriju .
Na svaku pricu o genocidu i masovnim grobnicama odgovaraju istom retorikom ,, lojavi , poturceni , genetski otpad :lol: :lol: :lol: Zlocine vise ne dovode u pitanje . Ako je suditi po psovkama i vrijedjanju , gube kompas , gube zivce , hvata ih panika . Uskoro stize presuda ,, Zasto se bosnjak ili Hrvat ne moze kandidirati za predsjednistvo iz entiteta RS ako je to entitet jednakopravnih ljudi . Nijedna zemlja na svijetu ne moze funkcinirati na ovaj dvoentitski nacin . BiH je mala drzava sa malo ljudi . Imaju stanove i kuce u privatnom vlasnistvu u 90 % slucajeva . Prehraniti se mogu jer ovo nije Afrika . Kane koji dolar i euro sa strane . Srbi imaju najmanje ljudi u inostranstvu i vjerojatno najmanje love .Oba entiteta ce nestati . moraju . to je zakon prirode . Samo se postavlja pitanje kako i na koji nacin . Izvrsiti takve zlocine i takav genocid i to cementirati ....to je nemoguce. Nabiti najbroniji narod na 23 % i na njemu se i dalje izivljavati ...to ne moze vjecno . dodik razvlaci pamet gore nego Karadjic . RS je kurton . Ici ce u WC skoljku . Vec je tamo , samo neko treba da pusti vodu .
Nisi dobro informisan.
daddy-kool

#72 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by daddy-kool »

Skijaš wrote: I šta Zlatko uradi ? Popusti HDZ-u. I zašto bi bilo ko u Briselu ponovo tako istrčavao ? Brisel ide linijom manjeg otpora, ako Sarajevo popušta, eto vas tamo, jebite se, svejedno nam je ko će popustiti. Tako stranci razmišljaju i nije fer njih kriviti zbog stanja za koje su odgovorni Tihić i Lagumdžija.
Vrijedi ovo ponoviti.

MZ je uglavnom izgovor, rješenje je u našoj domeni, našim mogućnostima i našim rukama.

I još jedna stvar, naši problemi su naša odgovornost, i ničija druga. Ne razumijem kako svijet misli da je Inzko odgovoran za školski plan i program za djecu povratnika? Uputićemo protestnu notu Inzku? Pa čovjek stalno ponavlja da su to sve problemi naših političara, tj. u prevedenom značenju problemi svakog od nas ponaosob i naš je zadatak da ih riješimo. I jesu. Tolerisanjem diskriminacije naši političari implicitno priznaju da je pola države u stanju kršiti ljudska prava i zakone BiH bez konsekvenci iz FBiH ili državnih organa. To je neprihvatljivo stanje čak i da se radi o drugoj državi, a kamoli o drugom dijelu iste.
Novi_Nick

#73 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Novi_Nick »

[quote="daddy-kool"][quote="Skijaš"]
I šta Zlatko uradi ? Popusti HDZ-u. I zašto bi bilo ko u Briselu ponovo tako istrčavao ? Brisel ide linijom manjeg otpora, ako Sarajevo popušta, eto vas tamo, jebite se, svejedno nam je ko će popustiti. Tako stranci razmišljaju i nije fer njih kriviti zbog stanja za koje su odgovorni Tihić i Lagumdžija.[/quote]

Vrijedi ovo ponoviti.

MZ je uglavnom izgovor, rješenje je u našoj domeni, našim mogućnostima i našim rukama.

I još jedna stvar, naši problemi su naša odgovornost, i ničija druga. Ne razumijem kako svijet misli da je Inzko odgovoran za školski plan i program za djecu povratnika? Uputićemo protestnu notu Inzku? Pa čovjek stalno ponavlja da su to sve problemi naših političara, tj. u prevedenom značenju problemi svakog od nas ponaosob i naš je zadatak da ih riješimo. I jesu. Tolerisanjem diskriminacije naši političari implicitno priznaju da je pola države u stanju kršiti ljudska prava i zakone BiH bez konsekvenci iz FBiH ili državnih organa. To je neprihvatljivo stanje čak i da se radi o drugoj državi, a kamoli o drugom dijelu iste.[/quote]

Odlicni prilozi @Skijasa i @daddy-kool :thumbup: :bih:
Great Cornholio

#74 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Great Cornholio »

Maharadza wrote:
Neka "vježbaju" koliko hoće, samo znaju oni dobro šta ih čeka ako to kojim slučajem ozbiljno pokušaju:

Kakve su ovo vojne jedinice, po stajlingu pripadnika, po himni kojoj salutiraju, i po obilježjima koja nose, ne bi se moglo zaključiti da su ovo regularne vojne snage države Bosne i Hercegovine' :-?
Novi_Nick

#75 Re: RS uvodi graničnu policiju prema FBiH

Post by Novi_Nick »

[quote="Skijaš"][quote="Maharadza"]Neka "vježbaju" koliko hoće, samo znaju oni dobro šta ih čeka ako to kojim slučajem ozbiljno pokušaju:[/quote]

Pa neće ni pokušati kako ti misliš da bi pokušali, nego bi jedan za drugim stavljali van snage zakone BiH na teritoriji manjeg entiteta. A Sarajevo bi sjedilo na rukama i pisalo pisma Inzku, kao što je to danas slučaj sa ovom diskriminacijom nad povratničkom djecom.[/quote]

@
Skijas, svaka cast na tvojim komentarima, analizama i odlicnim savjetima za rjesenja odredjenih problema prije svega u FBIH a zatim paralelno i RS :thumbup:
Last edited by Novi_Nick on 25/10/2013 09:13, edited 3 times in total.
Post Reply