rs cijela iz dva dijela

bh.tornjak

#26 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by bh.tornjak »

laraa wrote:Ova nova odluka se moze tumaciti i prosirenjem teritorija RS, ako je suditi po konacnoj arbitraznoj odluci o Brckom:
Po uspostavljanju novog Distrikta, njegova celokupna teritorija (tj. predratna opstina Brcko) ce postati zajednicka svojina (tzv. condominium) koja istovremeno pripada i jednom i drugom entitetu: teritorija RS ce obuhvatati celu opstinu, sto vazi i za teritoriju Federacije.
Stavise, iako ce prema sadasnjoj odluci teritorijom oblasti Brcko upravljati vlada Distrikta po principu samouprave, teritorija RS zadrzava kontinuitet koji je prikazan na dejtonskim mapama.
http://bdcentral.net/index.php/ba/vani- ... ana-odluka

ili bolje receno....."bacena je kost kerovima (federaciji i rs-u )..... :mrgreen:

tek ce sad da nastane natezanje,sta je umjetnik ovim htio reci....
mislim da su nam ga Ameri ovim dobro suknuli....tj. razlog za dalje i vece zaostravanje situacije u BiH....sve do onoha najgoreg... :run:
udrch

#27 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by udrch »

karanana wrote:ne bi oni nesto usvojili i priznali da ide kontra njih. ne brinite se vi za njih.
upitajte se ko je u brckom provajder elektricne energije, fixnog telefona kao i mnogih drugih komunalnih i ostalih usluga.
otkud informacija da su srbi u brckom procentualno u manjini?
U gradu da, ali ne zaboravi da su sva prigradska bošnjačka naselja koja su u toku rata bila u njihovim rukama ili neka međulinija opet pod našom kontrolom..brka, dizdaruša i sl..faktički se ima potpuna kontrola grada iz pravca banjaluke, sve bošnjačka i hrvatska naselja..
Što se tiče komunalija one pripadaju onome ko je u ratu držao taj dio distrikta..
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#28 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by Toto »

Kindzadza wrote:Koliko je taj Distrikt Brcko u procentima?
100 % BIH
bh.tornjak

#29 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by bh.tornjak »

udrch wrote:
karanana wrote:ne bi oni nesto usvojili i priznali da ide kontra njih. ne brinite se vi za njih.
upitajte se ko je u brckom provajder elektricne energije, fixnog telefona kao i mnogih drugih komunalnih i ostalih usluga.
U gradu da, ali ne zaboravi da su sva prigradska bošnjačka naselja koja su u toku rata bila u njihovim rukama ili neka međulinija opet pod našom kontrolom..brka, dizdaruša i sl..faktički se ima potpuna kontrola grada iz pravca banjaluke, sve bošnjačka i hrvatska naselja..
Što se tiče komunalija one pripadaju onome ko je u ratu držao taj dio distrikta..

uglavnom cesta koja povezuje istok i zapad rs-a prolazi kroz becinski bosnjacka naselja...tj. Klanac-Meraje-dijelom Kolobara-Mujkici-Gluhakovac
doduse ima i druga ruta....tj. kroz grad ali opet se mora proci kroz centar grada- Kolobaru-mujkice-gluhakova...
kako god da okrenu nije bas dobro.... :mrgreen:
Konsenzus

#30 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by Konsenzus »

cucamonga wrote:uzimajuci u obzir da je hrvatska nacelno partnerska drzava BIH tu bi tzv RS bio odmah presjecen i odsjecen linijama snabdijevanja - a mokri snovi o samostalnoj drzavi su se osusili utoliko vise koliko se o samostalnoj drzavi i secesiji baljezga a glad kuca na vrata... :thumbup: :mrgreen:

uzimajuci u obzir da sa kompletnim artiljerijskim kompletom JNA te uz pokran devizni aparat SFRJ nisu uspjeli da obezbijede politicke vojne i stvarne pozicije za svrsen cin u BIH - ja stvarno ne znam s cim bi to obezbijedili sad 8-) :lol:
Prije ce biti da ce Hrvati(uglavnom hercegovacki) krenuti istim putem kao i Srbi, sto znaci ukljucivanje i Hrvatske na ovaj ili onaj nacin u taj nazovi sukob, sto bi velikoSrbima koliko toliko moglo olaksati situaciju, dok bi proBiH strani nannijelo veliku stetu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by PipiDugaDevetka »

Je li CIPS Brčko u regularnom stanju? Mislim, može li desiti masovno predizborno doseljavanje?
bh.tornjak

#32 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by bh.tornjak »

Konsenzus wrote:
cucamonga wrote:uzimajuci u obzir da je hrvatska nacelno partnerska drzava BIH tu bi tzv RS bio odmah presjecen i odsjecen linijama snabdijevanja - a mokri snovi o samostalnoj drzavi su se osusili utoliko vise koliko se o samostalnoj drzavi i secesiji baljezga a glad kuca na vrata... :thumbup: :mrgreen:

uzimajuci u obzir da sa kompletnim artiljerijskim kompletom JNA te uz pokran devizni aparat SFRJ nisu uspjeli da obezbijede politicke vojne i stvarne pozicije za svrsen cin u BIH - ja stvarno ne znam s cim bi to obezbijedili sad 8-) :lol:
Prije ce biti da ce Hrvati(uglavnom hercegovacki) krenuti istim putem kao i Srbi, sto znaci ukljucivanje i Hrvatske na ovaj ili onaj nacin u taj nazovi sukob, sto bi velikoSrbima koliko toliko moglo olaksati situaciju, dok bi proBiH strani nannijelo veliku stetu.
poslije zavrsetka sutrasnjih izbora u Hr. nece nista biti isto.....ocekuj padanje hercegovackih glavesina (mislim na HDZ-ove ljude) ....mnogi u Hr nece smjeti ( a zna se zasto)...:)
mnogi ce da napipaji corku.... :mrgreen:

mislim da su platformasi namjerno cekali na izbore u Hr...dakle,uskoro ce i vijece ministara da se pocne formirati.....ali bez HDZ-ova.....
bh.tornjak

#33 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by bh.tornjak »

PipiDugaDevetka wrote:Je li CIPS Brčko u regularnom stanju? Mislim, može li desiti masovno predizborno doseljavanje?
to se stalno desava...uz blagoslov "nasih".... :run:
Konsenzus

#34 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by Konsenzus »

bh.tornjak wrote: poslije zavrsetka sutrasnjih izbora u Hr. nece nista biti isto.....ocekuj padanje hercegovackih glavesina (mislim na HDZ-ove ljude) ....mnogi u Hr nece smjeti ( a zna se zasto)...:)
mnogi ce da napipaji corku.... :mrgreen:

mislim da su platformasi namjerno cekali na izbore u Hr...dakle,uskoro ce i vijece ministara da se pocne formirati.....ali bez HDZ-ova.....
Ne znam, sudeci po izjavama Pusicke i jos nekih nisam bas optimista kao ti. Mislim da ce se desiti ista stvar kao i sa Josipovicem.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#35 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by Toto »

ko podera nepoderivo
heckler

#36 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by heckler »

Srbi su manjina u Brckom ima i 10 godina sa tendencijom opadanja.

Da puno ne duzim evo ti nesto za period 2004-2010
http://www.bhas.ba/publikacijebd/2010/D ... 0%20DB.pdf

Neki hrvatski brojac krvnih zrnaca je vec izlistao najinteresantnije dijelove da se ostali brojaci krvnih zrnaca ne moraju plaho patiti listajuci i zbrajajuci

Image

Image

Image

Od 2004 - 2010 prirastaj

Bosnjaci + 609
Srbi + 127 (stim da od 2007 otisli u minus koji moze samo da se povecava zbog strukture stanovnistva)
Hrvati - 704

U osnovnim skolama Bosnjaci vec cine nadpolovicnu vecinu.

Kad neko od "nasih" politicara krene da prica o "presjecanju koridora" dodje mi da se ranim. Dobri moji minderasi "koridor" je vec "probijen". Koridor vise ne postoji. Ako ce neko da rijec koridor iskoristi u recenici to mogu samo velikosrbi u kontekstu nekog novog PROBIJANJA koridora vojnim putem. Samo lijepi moji ovaj put se dobro zamislite. Nisu slucajno oklopna brigada i pjesadijska brigada stacionirane u Tuzli :wink:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#37 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by prljavi Hare »

bh.tornjak wrote:
uglavnom cesta koja povezuje istok i zapad rs-a prolazi kroz becinski bosnjacka naselja...tj. Klanac-Meraje-dijelom Kolobara-Mujkici-Gluhakovac
doduse ima i druga ruta....tj. kroz grad ali opet se mora proci kroz centar grada- Kolobaru-mujkice-gluhakova...
kako god da okrenu nije bas dobro.... :mrgreen:

Uz kontrolu pomenutih bošnjačkih naselja ima još načina da se priča zauvjek završi!

Drugi pravac presjecanja velikosrpskih vlažnih snova išao bio pravcem Begovača-Dizdaruša-Grčica(Potočari)
do izlaska na rijeku Savu,zatim slijedi ukopavanje dostignutih pozicije uz stalne udare iz pravca Čelića,koliko
da im razvučemo pamet njihovu,da im ne damo da spavaju! :wink:

Alternativa:Pravac Donji Rahić-Ulice-rijeka Sava. :!: :dance: :bih:

Napomena:Nabrojano postaje opcija u slučaju da preCednik počne da sprovodi u djelo zbirku naučnih
radova u tvrdom povezu "Secesija"! :wink:
kv99

#38 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by kv99 »

heckler wrote:
Srbi su manjina u Brckom ima i 10 godina sa tendencijom opadanja.

Da puno ne duzim evo ti nesto za period 2004-2010
http://www.bhas.ba/publikacijebd/2010/D ... 0%20DB.pdf

Neki hrvatski brojac krvnih zrnaca je vec izlistao najinteresantnije dijelove da se ostali brojaci krvnih zrnaca ne moraju plaho patiti listajuci i zbrajajuci

Image

Image

Image

Od 2004 - 2010 prirastaj

Bosnjaci + 609
Srbi + 127 (stim da od 2007 otisli u minus koji moze samo da se povecava zbog strukture stanovnistva)
Hrvati - 704

U osnovnim skolama Bosnjaci vec cine nadpolovicnu vecinu.

Kad neko od "nasih" politicara krene da prica o "presjecanju koridora" dodje mi da se ranim. Dobri moji minderasi "koridor" je vec "probijen". Koridor vise ne postoji. Ako ce neko da rijec koridor iskoristi u recenici to mogu samo velikosrbi u kontekstu nekog novog PROBIJANJA koridora vojnim putem. Samo lijepi moji ovaj put se dobro zamislite. Nisu slucajno oklopna brigada i pjesadijska brigada stacionirane u Tuzli :wink:
To je ono sto govorim vec par godina, da bi se dobilo ono za sta je guzica zinula treba se promjeniti stanje na terenu jer stanje nije onakvo kako kvislinzima treba. Pa zato kada tvrde da ce se moci odvojiti na miru jer niko nije spreman da ratuje tj pitaju se ko je to od pro-bosanskih snaga spreman da krene u rat i na to je jednostavan odgovor : da pro-bosanske snage ne trebaju da napadnu i da je upravo obrnuto, da bi se odvojili treba oni da krenu opet sa kamom i puskom u ruci. Da bi onemogucili odvajanje Bosnjaci ne treba da krenu ni jedan metar od svojih kuca, treba samo da ostanu tu gdje jesu danas i od koridora a sa time i nezavisne genocidne stvorevine nema nista. A otjerati nekoga iz svoje kuce je mnogo teze nego krenuti iz svoje i tjerati druge.
Sjecam se kada su cetnici nedugo poslije Dejtona govorili za Bosnu i Hercegovinu : "cjela iz dva dijela" a doslo se danas da je genocidna stvorevina iz dva dijela a nije ni cijela :lol:
roštilj

#39 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by roštilj »

volim kako se ovde rado mjeri koga ima koliko.

"mi smo multietnicko drustvo i to je super dok su bosnjaci vecina."

"jedan covjek jedan glas je gradjansko demokratsko nacelo dokle god su bosnjaci vecina."

a kad bojan bajic prica o demografiji on je cetnik.
zavrzlama

#40 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by zavrzlama »

roštilj wrote:volim kako se ovde rado mjeri koga ima koliko.

"mi smo multietnicko drustvo i to je super dok su bosnjaci vecina."

"jedan covjek jedan glas je gradjansko demokratsko nacelo dokle god su bosnjaci vecina."

a kad bojan bajic prica o demografiji on je cetnik.

Gos'n rostilj,bosnjacka brojcana prednost i trend brojcane premoci je i jedini argument da je MZ podrzala opstanak BIH...nisu bosnjaci bioloski istrebljivali nebosnjake da ih ima vise ,nego drugi njih...glavni strateski cilj agresije na BIH je bio da se "UPRAVO SMANJI BROJ BOSNJAKA" cime bi se zbog takve realnosti na terenu,lako uvjerio zapad da podijeli BIH izmedju srbije i hrvatske...nacionalna prebrojavanja nije bosnjacki patent...bosnjaci(i ja sam) potenciranje brojnosti istih se koristi kao odbrambeni mehanizam i adut odvracanja neprijatelja BIH,a ne kao adut da se ugnjetavaju nebosnjaci i pravi neka vecinska muslimanska dzamahirija....kako se bude povecavala brojcana prednost bosnjaka nad nebosnjacima ,to ce sve vise slabiti ideja secesije i podjele BIH,i automatski nebosnjake gurati u politiku suzivota....sad iz ove perspektive je to tesko svariti ali ce vrijeme pokazati istinitost istog...
viva_castro

#41 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by viva_castro »

Secesije nema taman da je Brčko duplo veće i da pripada RS-u u potpunosti. Prosto zato što je secesija samoubistvo RS-a.

Ali ovakav fašizam koji ispoljavate prema Srbima na ovoj temi dovoljan je da se čovjek zapita da li je uredu što uopšte traže tu secesiju.

Ako želite jedinstvenu BiH onda "budite promjena koju želite vidjeti"!
agnostic_front

#42 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by agnostic_front »

I naravno, evo jednog kastra koji nam objasnjava da mi treba da se izvinjavamo za ono sto smo prezivjeli.
nosara

#43 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by nosara »

viva_castro wrote:Secesije nema taman da je Brčko duplo veće i da pripada RS-u u potpunosti. Prosto zato što je secesija samoubistvo RS-a.

Ali ovakav fašizam koji ispoljavate prema Srbima na ovoj temi dovoljan je da se čovjek zapita da li je uredu što uopšte traže tu secesiju.

Svaka cast...! :thumbup:
karanana

#44 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by karanana »

i ko bi kao presjekao koridor kada bi rs proglasila samostalnost?
ljudi, zene i djeca u bosnjackim naseljima koji bi se tu nasli uz koridor? zasto bi cinjenica da je brcko distrikt bila prepreka osamostaljenju ako oni to zele? jednostavno koriste brcko kao prolaznu stanicu, kao i hrvati sto koriste neum. i neko rece da bi oni ponovo morali napasti, nije tacno, oni ce samo prolaziti a na bosnjacima je da napadnu i da blokiraju silom. pa cak i da bosnjaci blokiraju silom koridor, ode ponovo gorazde a i mozda bihac sa desne strane prema ostatku federacije.
Revolucionar ★

#45 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by Revolucionar ★ »

Moje licno misljenje je da veliki broj Srba uopste ne dijele Dodikovo misljenje, radikalizam i sl. Mislim, jasno je meni da oni smatraju Srbiju svojom maticom, al da razmisljaju o nekakvom otcjepljenju po svaku cijenu, mislim da to nije istina. Jasno je, da ukoliko do toga dodje, da slijedi oruzani i krvavi sukob . Ne vidim drugaciji izlaz iz te situacije, mada je jasno da to ni medjunarodna zajednica nece dozvolit, a vjerujem da ni domaci junci nisu toliko blentavi
LBVIEW

#46 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by LBVIEW »

viva_castro wrote:Secesije nema taman da je Brčko duplo veće i da pripada RS-u u potpunosti. Prosto zato što je secesija samoubistvo RS-a.

Kako da ne - fasizam nije pobiti i protjerati sve nesrpsko gdje se moglo, te "ociscenu" teritoriju" uknjiziti kao eksluzivno srpsku koja bi u dogledno vrijeme trebala uci u sastav neke nove "Velike Srbije!,vec upozorenje da se takvo sto nikad nece prihvatiti ako treba i po cijenu rata. :-)
Btw., kad se fino upozoravalo do cega ce dovesti srpska politika negiranja genocida, ismijavanja bosnjackih zrtava, sistematska podrska svih struktura drustva ratnim zlocincima, sprovodenje aparthejda prema nesrpskim povratnicima, te negiranja i pokusaja unistenja ove drzave, mnogi su i na ovom forumu odmahivali rukom u silu : "Ta ce Bosnjaci?" Danas smo svjedoci rezultata iste - 15 godina nakon rata i zadnjoj budali je jasno da s RSS-ovcima nikakvog kompromisa ne moze biti, i da je pozivanje na opceprihvacene norme i civilizacijske vrijednosti samozavaravanje i tracenje vremena. Nema vise pozivanja na pravdu i moral, vec samo pragamtickog, real-politickog konstatiranja odnosa snaga na terenu i isporucivanja cijene koja ce se kad tad za gore pomenutu dozu bezobrazluka
morati platiti. :dance:
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#47 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by 1pajdo »

:thumbup:
madner

#48 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by madner »

karanana wrote:i ko bi kao presjekao koridor kada bi rs proglasila samostalnost?
ljudi, zene i djeca u bosnjackim naseljima koji bi se tu nasli uz koridor? zasto bi cinjenica da je brcko distrikt bila prepreka osamostaljenju ako oni to zele? jednostavno koriste brcko kao prolaznu stanicu, kao i hrvati sto koriste neum. i neko rece da bi oni ponovo morali napasti, nije tacno, oni ce samo prolaziti a na bosnjacima je da napadnu i da blokiraju silom. pa cak i da bosnjaci blokiraju silom koridor, ode ponovo gorazde a i mozda bihac sa desne strane prema ostatku federacije.
A gdje ce otici Bihac i kako?

Gorazde mozda, 93 je to bio i veliki plan VRS natjerati Sarajevo na primirje tako sto ce ugroziti te enklave. Ali nije uspjelo.
roštilj

#49 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by roštilj »

karanana wrote:i ko bi kao presjekao koridor kada bi rs proglasila samostalnost?

to su 2 oprecnosti u "silajdjicevizmu" koji se ovde propagira.

prvo kazu ne moze se rs odcjepit jer je iz 2 djela pa moraju zauzet brcko, a onda kazu ne moze federalizirana b-h jer je to korak ka odcjepljenju. pa kakvom odcjepljenju kad svakako nema teritorijalnog kontinuiteta?
zavrzlama

#50 Re: rs cijela iz dva dijela

Post by zavrzlama »

ko bi prolazio tim koridorom...pa ljudi,zene i djeca....eto ovi sto otimaju tudje i dijele drzavu to smiju ,a oni koji su osteceni i nedaju podjele ne smiju reagovati,nego ce sa balkona bacati cvijece na one koji prolaze ispod njihovih prozora :-)

rs proglasi nezavisnost,i srbi koji su svjesni da rade nelagalnu stvar ce rahat prolaziti kroz Brcko (dijelovi grada sa nesrpskom vecinom)gdje su bosnjaci i hrvati apsolutna vecina :-)

slab ti defetizam...cak i velikosrbi i sa vjerovom u 1/3 tvoje price se nesmiju osuditi na secesiju :wink:
Locked