Rover 214/25
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HaHaHa2
#1 Rover 214/25
Ima li ko iskustva sa ovim autom?Interesuje me da li ima u Sa ovlasten servis i ako nema gdje bi mogao izvrsiti dijagnostiku,kako je za nabavku djelove,na sta kod pomenutog vozila moram da pazim...Svaka informacija mi je dobro dosla

-
AdnanSA
#2 Re: Rover 214/25
To ti je skoro pa egzotika na našim cestama.
Nisam čuo da u Sa ima servis. Za dijelove garant teško mada ja mislim da mu paše ponešto od Honde za koju je opet malo teže za dijelove.
Ja se nebih usudio to auto uzeti jedino ako nisi našao baš nešto jeftino.
Nisam čuo da u Sa ima servis. Za dijelove garant teško mada ja mislim da mu paše ponešto od Honde za koju je opet malo teže za dijelove.
- Sajo---:
#3 Re: Rover 214/25
Ja mislim da se to ne isplati, ma koliko jeftin bio.
Nema ovlastenog servisa, za dijelove se mozes snalaziti po bjelosvjetskim otpadima, a necu ni da pricam o gubljenju vrijednosti - svaki dan 5 km jeftiniji
Sve u svemu, da je fabrika Rovera jos uvijek otvorena i da imaju ovlasteni servis, to bi bio odlican auto, ali onda ne bi bio jeftin, ovako ti ipak preporucujem da pogledas malo blize evropejce, koji su na cvrstom kopnu.
Nema ovlastenog servisa, za dijelove se mozes snalaziti po bjelosvjetskim otpadima, a necu ni da pricam o gubljenju vrijednosti - svaki dan 5 km jeftiniji
Sve u svemu, da je fabrika Rovera jos uvijek otvorena i da imaju ovlasteni servis, to bi bio odlican auto, ali onda ne bi bio jeftin, ovako ti ipak preporucujem da pogledas malo blize evropejce, koji su na cvrstom kopnu.
- HaHaHa2
#4 Re: Rover 214/25
Malo sam se raspitivao oko djelova i kako cujem da je Sandor "ovlasten" a i da Billy radi nihova vozila...Iz Banjaluke se mogu poruciti djelovi koji stignu za dva dana najkasnije i kao imaju sve.8500KM bi me izasao sa registracijom a malo sam googlao i vidim da se kod nas 2000 god krece od 7500 - 9000 KM .Imao sam priliku da ga vozim i cini mi se kao ok auto al' opet...AdnanSA wrote:To ti je skoro pa egzotika na našim cestama.
- ranger
#5 Re: Rover 214/25
druze svojevremeno je bila sprdancija na Roverov racun: "Sta se vidi iz svemira? Kineski zid i skladista neprodatih Rovera!"
tvoj auto je upravo iz te generacije...
moze bit da je ocuvan, ko lampa i sve to...al 8500KM su velike pare da bi ih dao za takav auto!
elem, tvoje pare, tvoj izbor!
zivio!
moze bit da je ocuvan, ko lampa i sve to...al 8500KM su velike pare da bi ih dao za takav auto!
zivio!
-
malizeleni
#6 Re: Rover 214/25
Top Gear zajebancijaranger wrote:druze svojevremeno je bila sprdancija na Roverov racun: "Sta se vidi iz svemira? Kineski zid i skladista neprodatih Rovera!"
zivio!
-
ado-šampion
#7 Re: Rover 214/25
Šandor nije ovlašten ni od jedne marke.HaHaHa2 wrote:Malo sam se raspitivao oko djelova i kako cujem da je Sandor "ovlasten" a i da Billy radi nihova vozila...Iz Banjaluke se mogu poruciti djelovi koji stignu za dva dana najkasnije i kao imaju sve.8500KM bi me izasao sa registracijom a malo sam googlao i vidim da se kod nas 2000 god krece od 7500 - 9000 KM .Imao sam priliku da ga vozim i cini mi se kao ok auto al' opet...AdnanSA wrote:To ti je skoro pa egzotika na našim cestama.
Ja se nebih usudio to auto uzeti jedino ako nisi našao baš nešto jeftino.![]()
-
autoe
#8 Re: Rover 214/25
Neko te opasno slagao, niti je šandor a ni bilo ko drugi ovlašten za Rovera, a Blizanci u banja luci su maximalno nepouzdani koliko sam čuo od ljudi koji se bore sa Roverima.HaHaHa2 wrote:Malo sam se raspitivao oko djelova i kako cujem da je Sandor "ovlasten" a i da Billy radi nihova vozila...Iz Banjaluke se mogu poruciti djelovi koji stignu za dva dana najkasnije i kao imaju sve.8500KM bi me izasao sa registracijom a malo sam googlao i vidim da se kod nas 2000 god krece od 7500 - 9000 KM .Imao sam priliku da ga vozim i cini mi se kao ok auto al' opet...AdnanSA wrote:To ti je skoro pa egzotika na našim cestama.
Ja se nebih usudio to auto uzeti jedino ako nisi našao baš nešto jeftino.![]()
Ali ako ti je ćeif, to je već druga priča, vjeruj da se i meni svi čude koje auto vozim ali me nije briga..
- HAVANA
#9 Re: Rover 214/25
Za 8500km a to godište , bolje nećeš kupiti.Odličan je za voziti i generalno kvalitetan auto.Kod Šandora imaš set kvačila,filteri,svjećice,disk pločice....
Termo prekidač ti je od BMW i on im često ode.Ako skidaš kleme može se desiti da zablokira procesor i ne možeš upaliti auto a za to moraš imati kod koji ukucavaš preko brave na vozačevim vratima.Što se dijagnostike tiče svi koji imaju Kts Bosch 650 ih mogu kopčati-Bihamk....
Sve u svemu dobar auto.
Sva su ti auta tu negdje,svako ima svoju ranu,jedino su Honda i Toyota po mom mišljenju i iskustvu bolji od drugih a VW novije generacije je obično smeće sa najviše problema.
Termo prekidač ti je od BMW i on im često ode.Ako skidaš kleme može se desiti da zablokira procesor i ne možeš upaliti auto a za to moraš imati kod koji ukucavaš preko brave na vozačevim vratima.Što se dijagnostike tiče svi koji imaju Kts Bosch 650 ih mogu kopčati-Bihamk....
Sve u svemu dobar auto.
Sva su ti auta tu negdje,svako ima svoju ranu,jedino su Honda i Toyota po mom mišljenju i iskustvu bolji od drugih a VW novije generacije je obično smeće sa najviše problema.
- testdriver
#10 Re: Rover 214/25
ima ga moj susjed, isto neko malo novije godište, mi imamo servis sa rovere nedaleko od varaždina, baš fino igrađen salon:
http://www.ac-vlah.hr/nova.asp
lik i danas nudi nove aute, i daje 6 mjeseci garancije na njih, više se prodaju vozila MG...sportski modeli
http://www.ac-vlah.hr/nova.asp
lik i danas nudi nove aute, i daje 6 mjeseci garancije na njih, više se prodaju vozila MG...sportski modeli