drama wrote:ma jarane, kakav god da si, uvijek ima nesto, ne mozes valjat' da ga .ebes....
tako da se ne opterecujes previse sa tim.... najcesci uzrok toga je sto joj je dosadno
pa ne zna sta ce od sebe a kome ce srat' nego tebi![]()
ako je sve ostalo uredu, proce je al' poenta je da se ne obazires...
Romanticno pismo
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#26 Re: Romanticno pismo
- pustopoljina
#27 Re: Romanticno pismo
koja to sila mora biti...kad pored sveg tog nekontanja,gubljenja u prevodu,svih razlicitosti...mi ne mozemo jedni bez drugih

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#28 Re: Romanticno pismo
Sve je receno.drama wrote:ma jarane, kakav god da si, uvijek ima nesto, ne mozes valjat' da ga .ebes....
tako da se ne opterecujes previse sa tim.... najcesci uzrok toga je sto joj je dosadno
pa ne zna sta ce od sebe a kome ce srat' nego tebi![]()
ako je sve ostalo uredu, proce je al' poenta je da se ne obazires...
Oj da.pustopoljina wrote:koja to sila mora biti...kad pored sveg tog nekontanja,gubljenja u prevodu,svih razlicitosti...mi ne mozemo jedni bez drugih![]()
- anais_nin
#29 Re: Romanticno pismo
i sama sam ti takvaKraljica_Suza wrote: kad u sanducetu, pored silnih racuna koji ga pune i od kojih mi se sve namah okrene, vidim cestitku ili pismance da mi je poslao neko, jednostavno zaboravim na sve umore, brige..
@zorance mozda se varam ali meni se cini da ovde najmanje radi o "ljubavnim" pismima...meni se cini da tvoja djevojka osjeti da nesto nedostaje u vasem odnosu i na svoj nacin ti pokusava sugerisati da uradis nesto po tom pitanju...mozda nije izabrala pravi nacin, i mozda se fokusirala na pisma jer je to nesto sto je njoj blisko i lako...ali mozda se vise radi o tome da ona kroz tvoje postupke osjeti nedostatak necega
- anais_nin
#30 Re: Romanticno pismo
Aurora Borealis wrote: A mi.. eh.. znalo se i to desitiEseji, traktati, ditirambi, elegije... U name it
![]()
![]()
Sad vec malo manje. Puno manjeNema se kad
![]()
A i splasnule su mi zelje za istim. Dok ih je bilo, bile su samo to. Rijeci.
Djela su uveliko izostajala.
Sada se vodim samo onim sto vidim i osjetim.
Rijeci su mi prestale znaciti.
jedino sto mi je bitno sta god da mi je poklonjeno, uradjeno za mene - da je to namjenjeno meni i samo meni...ne volim genericke izraze, stvari, postupke, poklone...ne volim "formalnu romantiku" - ruza, cvijece, vecerica, bombonjera, sreco, lutko, cuco, buco itd itd
a najljepse i najdraze ljubavno pismo sam dobila od nekog ko prije toga ni razglednice nije napisao
iskreno receno ja se pomalo plasim i zazirem od muskaraca koji su izverzirani u pisanju "ljubavnih pisama"
i da, za kraj, lijepo je kad neko osjeca ljubav za nas...ali meni samo "osjecanje" ma koliko lijepo zvucalo nije dovoljno...ukoliko ta osoba nije spremna da kroz svoje postupke, geste pokaze tu ljubav i predamnom i pred drugima kako bih ja trebala da znam da on mene voli
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#31 Re: Romanticno pismo
anais_nin wrote:
djela uvijek govore puno puno glasnije od rijeci...ali meni ni rijeci nisu izgubile znacaj...sve dok u njima naslucujem iskrenost, sve dok nema generickih prese*avanja u njima, za mene i 5 pazljivo izabranih rijeci napisanih na salvetu mogu biti "potentnije" od bilo kakvog kilometarskog pisma
![]()
jedino sto mi je bitno sta god da mi je poklonjeno, uradjeno za mene - da je to namjenjeno meni i samo meni...ne volim genericke izraze, stvari, postupke, poklone...ne volim "formalnu romantiku" - ruza, cvijece, vecerica, bombonjera, sreco, lutko, cuco, buco itd itdromantika je kad on zna da ja nesto volim, da mi nesto puno znaci i kad mi ucini (ili barem pokusa) zadovoljstvo kroz neku stvarcicu, neki postupak...
Samo sto ja i volim i ne volim "formalnu romantiku". Ali lijepo je s vremena na vrijeme...
- Globus