Moderator: anex
Tilava je drugo,mada je i ona lijepa,ali na manjem dijelu.Kasindolski potok je velicanstven i uskoro cu ga obici,sve do Jahorine.Boletus edulis wrote:Svaka tebi čast kad pored svih obaveza uspiješ sve ovo obići. Jahorinu,Vran,Vrelo Bosne i Stojčevac,Romaniju pa i Kasindolski potok.Sva ova mjesta,sem Vran planine,ja obilazim što poslom (znaš gdje radim), što privatno i vjeruj mi da na neke detalje uopšte nisam obraćao pažnju sve dok nisam vidio tvoje slike.
Da te nema trebalo bi te izmisliti!![]()
Prije par godina sam dogovarao sa jednim drugom kao neko istraživanje/izlet kanjona Miljacke posebno mjesta sastavci ispod Dovlića gdje se spajaju Paljanska i Mokranjska Miljacka.Imali smo i dobrog vodiča inače mještanina i ribara koji vadi na tim mjestima pastrmke po kilu ( i toga još ima -za čudo Božje),ali taj se naprasno razboli tj.imao je težak moždani udar pa smo odustali.Malo me sekirala situacija sa minama na tom potezu jer je kanjon na jednom dijelu miniran ali i to se dalo prevazići.Sve smo pomjerali termin pa nikad ne odosmo.Mene čudi kako biciklom nisi probao ići trasom pruge Pale - Sarajevo?
Kasindolsku rijeku nisam nikad nešto previše zagledao,valjda mi se zgadila kad vidim smetlje i poganluk u Dobrinji.Koliko ja kontam,ona negdje izvire oko Tvrdimića i Crnog vrha a ne Jahorine ili me buni Tilava? Za Tilavu znam gdje uvire u Željeznicu,blizu onih bazena u Butmiru a Kasindolska rijeka utiče u Bosnu niže Stupa.
Da li je iko od vas bio na izvoru Željeznice u selu Godinje? Ili na Kazanima u Godinjskim barama? Ja sam bio nekoliko puta,to je nešto super.
Nikakav problem,bar je to laka i lijepa destinacija!Boletus edulis wrote:U spisak mjesta koja obavezno treba posjetiti treba dodati i oba vrela Miljacke.
Pozdrav i tebi!excalibur00 wrote:Segi,prvo da te pozdravim i da kazem da sam odusevljen tvojom aktivnoscu,jer i ja imam vikendicu na Ravnoj Romaniji, pa neznam da li si cesto gore volio bi da se vidimo,pozdrav
Padalo je neki dan,ali vidjecu sa svojim kakvo je stanjeBoletus edulis wrote:Okopnilo je...