Pa sta bi ti,nije mogao isharetom reci konju da se vrati kuci?jutarnji wrote:bUDO_hodza wrote:Cilje teme je bio samo da podjelim dobru knjigu s ostalima,nista vise.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Meni je najveca sega kad frajer zviznu` konju na uho a on se k`o lafo vrati kuci,![]()
![]()
![]()
Sa ovim bi se moglo pozabaviti urednistvo Lunov Magnus Stripa i Zlatne Serije zbog zastite autorskih
prava. Sve podsjeca na Kapetana Mikija i njegovog konja Napoleona
Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
-
superpujdo
#151 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
- jutarnji
#152 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Ne bih ja nistasuperpujdo wrote:Pa sta bi ti,nije mogao isharetom reci konju da se vrati kuci?
nogom u guzicu.
-
bUDO_hodza
#153 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
roman...jutarnji wrote:bUDO_hodza wrote:Cilje teme je bio samo da podjelim dobru knjigu s ostalima,nista vise.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Meni je najveca sega kad frajer zviznu` konju na uho a on se k`o lafo vrati kuci,![]()
![]()
![]()
Sa ovim bi se moglo pozabaviti urednistvo Lunov Magnus Stripa i Zlatne Serije zbog zastite autorskih
prava. Sve podsjeca na Kapetana Mikija i njegovog konja Napoleona
- jutarnji
#154 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
..abramovichbUDO_hodza wrote:roman...
- Gorštak
#155 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Ne bih komentirao roman sa njegove idejno/ideoloske ravni (koja je ovdje ocito potisnula knjizevnu).
Mogu samo reci da meni u knjizevnom smislu "ovo" koje se pretenciozno zeli zvati romanom izgleda kao zapisnik sa sjednice mjesne zajednice Pizdici Gornji.
Mogu samo reci da meni u knjizevnom smislu "ovo" koje se pretenciozno zeli zvati romanom izgleda kao zapisnik sa sjednice mjesne zajednice Pizdici Gornji.
- shana_majka
#156 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
jutarnji wrote:Ne bih ja nistasuperpujdo wrote:Pa sta bi ti,nije mogao isharetom reci konju da se vrati kuci?Al` eto kad si vec pitao, da bi bilo originalnije, bosansko, mog`o je konja odapet
nogom u guzicu.
Ja shto me nasmija na sabahu,
Cuj "odapet nogom u guzicu"
- SaraLe
#157 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Preporuci tom svom ahmedu, da procita ovu knjigu , pa mozda skonta ko je i sta je bio u zivotubUDO_hodza wrote:Vase komentare samo.homar wrote:Pročitao, i evo ti komentara, izgleda da ti čitaš samo hvalospjeve neke djece koja su rođena poslije rata, ali realnost je nešto drugo.bUDO_hodza wrote:jel' ko procit'o?
Otvaranjem ove teme imalo se prvenstveno za cilj reklama i prodaja tzv.romana "Dezerter".
Stvarno si se "zajeb'o"
Cilje teme je bio samo da podjelim dobru knjigu s ostalima,nista vise.
r e s p e c t
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
-
Šešir
#158 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Procitao sam ovaj tzv.roman....Ono sto iskreno moram reci jeste da je doticni dr.S.Zivago jedan obicni mis-napisao je nesto na sto se ne smije potpisati jer se jednostavno boji nositi sa kritikama...Pa kako ga nije stid....Ahmed dezerter je upakovan u heroja koji spasava "okaljanu" Lejlu koja mu se predaje----na osnovu cega je ona skontala da je on musliman i to u mraku
Takav amaterizam u pisanju , i propusti u opisu i dosada
Pa fakat....
-
guzonja123
#159 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
cuo sam da se roman moze kupiti na http://www.interliber.com stranica je
http://www.interliber.com/catlistdetail ... ago01&ml=B
http://www.interliber.com/catlistdetail ... ago01&ml=B
-
user_friendly
#160 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Tipično "pranje" nekog anonimusa koji je nabro' iz ove zemlje kad je bilo teško, izuzetno teško. Ništa novo, nije jedini. Samo što on za razliku od ostalih koji su u Dijaspori dobili iznenadni napad patriotizma ovaj lik to okreće na drugu stranu i pokušava opravdat ne sebe, već kukavičluk i papanluk koji izbija iz svake njegove sentence na ovih 30tak strana.
Aprila 1992. g. počeo je sveopšti napad na mjesto u kojem živim od strane SDS-ovih iredentista i lokalnih četnika potpomognutim JNA-om. Nekoliko sedmica prije, iz kafana u naseljima sa većinskim srpskim življem, dolazili su jasni signali o njihovim nakanama. Pitam se šta bi se desilo da su svi ti momci koji su tog proljetnog dana u farmericama izašli da pomrse njihove nakane razmišljali ko' ovaj dezerter?
Aprila 1992. g. počeo je sveopšti napad na mjesto u kojem živim od strane SDS-ovih iredentista i lokalnih četnika potpomognutim JNA-om. Nekoliko sedmica prije, iz kafana u naseljima sa većinskim srpskim življem, dolazili su jasni signali o njihovim nakanama. Pitam se šta bi se desilo da su svi ti momci koji su tog proljetnog dana u farmericama izašli da pomrse njihove nakane razmišljali ko' ovaj dezerter?
- rajvosa^
#161 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Evo citam,,, 
-
Sike_
#162 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Ahmede misu jeli ti stari halalio sto si puhno? 
- therrarrius
#163 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Dali je knjiga ''dobra'' ili ne stvar je ukusa.bUDO_hodza wrote:Vase komentare samo.homar wrote:Pročitao, i evo ti komentara, izgleda da ti čitaš samo hvalospjeve neke djece koja su rođena poslije rata, ali realnost je nešto drugo.bUDO_hodza wrote:jel' ko procit'o?
Otvaranjem ove teme imalo se prvenstveno za cilj reklama i prodaja tzv.romana "Dezerter".
Stvarno si se "zajeb'o"
Cilje teme je bio samo da podjelim dobru knjigu s ostalima,nista vise.
r e s p e c t
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#164 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Prvo, da kazem da vjerovatno znam vise od prosjecnog forumasa o ovom kraju i desavanjima.
Jedina nelogicnost knjige je u tome sto je Ahmed otisao u Beograd.
Tako se nije bjezalo. Islo se je u RH, preko Karlovca, ako si koristio Fikreta i AP ZB.
Podvukao bih ovdje, da oni koji planiraju radi Islama i efendija braniti BiH, da covjek nije nista slagao. U Krajini je zbog Alije Izetbegovica i Fikreta Abdica poginulo 2000 muslimana. Krajina je BiH stavila na mapu. U stavljanju BiH na mapu, poginulo je manje muslimana kontra cetnika, nego sto nas se je poubijalo za fotelje ove dvojice. Istina jeste da je IZ BiH proglasila Fetvu kontra Abdicevaca s kojima ih je proglasila nevjernicima. Status nevjernika onim koji su bili ekstra Islamski nabrijani je bio gori od statusa cetnika, jer cetnici su ostali u svojoj vjeri i branili svoj narod, a ovi su bili izdajnici.
Nadalje. Ova knjiga nije istiniti put Alije Djerzeleza vec parodija na sve sto se odigralo. Zbog toga predominira saljivi duh, cak i kad se radi o ozbiljnim temama kao silovanje. Predominira jer postoje 1000 knjiga koje su napisane o BiH, gdje se ozbiljnije o tome pise. Ako hoce ko takvu knjigu - neka naruci "Dzelati naroda mog". Ovo je knjiga medjutim, u kojoj se ismijava sve sto nam se je dogodilo i prikazuje da se samo nekog zavaljen mogao pronaci u tom vremenu, mnogi su bili zavaljeni, vjerovatno i ja bih sam samog sebe u te uvrstio, ali, znam prilican broj ljudi, od kojih neki ekstra dragi koji su otisli preko Fikreta. Njih ne mogu prozivati ni nazivati nista manjim ni vecim, moguce samo drukcijim.
Krajinu su Srbi i hranili, a i odbranili (nisu nas napali kad su mogli nas pobiti, nisu jer su vjerovali u Fikreta i radili da osvoje drugi 70% BiH), takodje su Srbi odbranili - prodavajuci nam oruzije, i na kraju, danas je upitno, da li je Fikret bio u pravu ili u krivu, narucito kad se vidi % Krajsnika u vlasti i % Krajsnika u Sarajevu koji zive i rade, jako je mali.
Kome se ne svidja knjiga, neka se vrati u svoje okruzenje, i neka se brani. Nije mogao svako otici, ali nije mogao svako ni ostati. Ovo je najveca egzistencionalna dilema koja postoji u BiH a traje mnogo duze od ove BiH, covjek je poceo s opisom Krajske bune, takodje s vrlo bitnom recenicom u kojoj je napisao da mu je did bio u SS-ovcima, a na pitanje zasto, rekao je to je bila jedina vojska, i to je - nazalost, istina.
U Krajini su efendije iz Buzima dosle na vlast, i nije im se moglo nista. Nisi mogao raditi a da nisi selame djelio i mehrabenzovao, a nisi mogao biti niko i nista ako nisi bio SDA. Ako si bio muskarac, izostati s dzumaja je znacilo da bi mogao zavrsiti na liniji. Na liniju su uspjeli poslati i penzionere, koji su znali cuvati zemunice tako sto bi onog koji dobro cuje, stavili s onim koji dobro vidi. Ti su odredi bili zvani "meke kite" i cuvali su manje aktivne frontove, a cetnici su najvise voljeli tu upadati i udarati i praviti havarije.
O tome koje Veladzic Mirsad, najbolje govori da se je "udao" u stranku, i da je bio predsjednik izvrsnog odbora SDA u Velikoj Kladusi (prva velika uloga naseg frljoglavog Buzimskog balije koji nije smjeo u Buzim otici u sred rata jer mu se spremao atentat jer je Buzim izgubio vise ljudi na Kladusi nego da smo isli sve do Drine moguce je, a sve kroz Alijinu agenturu zvani Cengica zet Mirsad Veladzic). Fikret Abdic, sa svojim parama, stecenim ili pokradenim, je dobrim dijelom izfinansirao SDA. SDA u Krajini nije imala nijednog drugog covjeka koji je iole ista znacio. Svi Mlado-Muslimani - nisu Krajsnici. Krajsnici su zadnji usli u Islam u Europi. Bihac je sam pao pod Turke 1593 godine. To je 150 godina poslje pada Kotromanica. Cijeli taj kraj je bio Hrvatska - tada, usao je u BiH tek pod Turcima.
Sve u svemu, istina je jos prljavija od ovog sto je napisao, jer, nisu se koristila "prava" imena. Ali je blizu, jako blizu istine. Scena u kojoj hodza opci sa "sehidtkom" je za mene parabola neizmjerne gluposti koju su izkovali i koja je glasila "cestitam ti na Sehidu", kad ti pogine sin ili brat ili otac, to je ono sto bi efendije govorile.
I na kraju, za mene je jedno biti dzezerter, a drugo biti autonomas. To su dvije razlicite stvari. Mnogo je dezertera bilo, mnogo je autonomasa bilo. Najmanje je bilo Alijinih. A oni su pobjedili. Zapadna Krajina je vec prije rata, bila raseljena, a Agrokomerc je zaposlio one koji su ostali. Poslje rata, Agrokomerc je propao, Fikret je u zatvoru, u Cazinu vlada SDA - II, u Bihacu od Hamdije Pozderca Unuk koji donira pola miliona Rejzu za Residenciju, u Kladusoj Fikretova Stranka, u Petrovcu - Nasa Stranka, u Buzimu SDA (orginalni).
Ja bih da se zahvalim svim pravim borcima, ali, Sarajevo ih je zajebalo. Jer, Sarajevo je danas prijestolnica. A Krajina je dobila hiljade pasosa, i najbliza je Zapadu u BiH, od Slovenije preko Austrije i dalje, zive i rade Krajsnici. Nece u Sarajevo. Tu nisu dobro dosli. Zasto, zato sto nisu "ona vrsta balije". Koja vrsta balije? Procitaj Islamsku deklaraciju, pregledaj dobro spiskove Mlado-Muslimana, pogledaj koje su im kredencije, zapitaj se gdje su pare od donacija iz rata, koje oprao donacije, gdje nicu tornjevi, koje dosao iz Sandzaka sa kesom, a nedavno je isao s Bushem da dorckuje, kao najava sumraka civilzacije, i lokalne i globalne.
Svake godine u Americi, autonomasi prave "Krajski teferic". Nikad nisam bio, ne planiram ni ove. Ali, ne planiram ni njih smatrati sebi za neprijatelje, jer meni je Alija dosta neprijatelja nasao, a od Islama imam da se stidim i u Americi, da nadje 20 Saudijaca da se zabijaju u New York-u u tornjeve, isti oni koji zive od hedije Americke, i da se zabijaju tamo gdje je srce demokratsko-liberalne Amerike, sto nisu otisli u Houston da se zabijaju u tornjeve, zato sto njima ne smeta Bush, ne smeta imeprijalisticki kapitalizam jer je to ista vjera druge denominacije, njima smeta Zapad koji sebi odvodi muslimane kao mene, sto sam otisao, i kojima se sansa daje, a ono gdje su ostaje vjecni zaplecak. Isto tako SDA ne smetaju cetnici. Smeta Fikret. Smetaju oni koji u njihovom toru nisu pokorni o cemu svjedoce stotine linija koje su u ratu prisluskivane u Sarajevu i to da je svaki komandant Alijin imao deblji dosije od bilo kojeg cetnika. I na kraju - za sve ono sto su autonomasi uradili, a moja je familija ratovala sa njima, niste vi po Sarajevu, Alija je opet - oprostio im. Cak sto vise danas su vlast. Jel sad jasno sto se pise da je hodza silovao "sehidkinju"?
Tako se nije bjezalo. Islo se je u RH, preko Karlovca, ako si koristio Fikreta i AP ZB.
Podvukao bih ovdje, da oni koji planiraju radi Islama i efendija braniti BiH, da covjek nije nista slagao. U Krajini je zbog Alije Izetbegovica i Fikreta Abdica poginulo 2000 muslimana. Krajina je BiH stavila na mapu. U stavljanju BiH na mapu, poginulo je manje muslimana kontra cetnika, nego sto nas se je poubijalo za fotelje ove dvojice. Istina jeste da je IZ BiH proglasila Fetvu kontra Abdicevaca s kojima ih je proglasila nevjernicima. Status nevjernika onim koji su bili ekstra Islamski nabrijani je bio gori od statusa cetnika, jer cetnici su ostali u svojoj vjeri i branili svoj narod, a ovi su bili izdajnici.
Nadalje. Ova knjiga nije istiniti put Alije Djerzeleza vec parodija na sve sto se odigralo. Zbog toga predominira saljivi duh, cak i kad se radi o ozbiljnim temama kao silovanje. Predominira jer postoje 1000 knjiga koje su napisane o BiH, gdje se ozbiljnije o tome pise. Ako hoce ko takvu knjigu - neka naruci "Dzelati naroda mog". Ovo je knjiga medjutim, u kojoj se ismijava sve sto nam se je dogodilo i prikazuje da se samo nekog zavaljen mogao pronaci u tom vremenu, mnogi su bili zavaljeni, vjerovatno i ja bih sam samog sebe u te uvrstio, ali, znam prilican broj ljudi, od kojih neki ekstra dragi koji su otisli preko Fikreta. Njih ne mogu prozivati ni nazivati nista manjim ni vecim, moguce samo drukcijim.
Krajinu su Srbi i hranili, a i odbranili (nisu nas napali kad su mogli nas pobiti, nisu jer su vjerovali u Fikreta i radili da osvoje drugi 70% BiH), takodje su Srbi odbranili - prodavajuci nam oruzije, i na kraju, danas je upitno, da li je Fikret bio u pravu ili u krivu, narucito kad se vidi % Krajsnika u vlasti i % Krajsnika u Sarajevu koji zive i rade, jako je mali.
Kome se ne svidja knjiga, neka se vrati u svoje okruzenje, i neka se brani. Nije mogao svako otici, ali nije mogao svako ni ostati. Ovo je najveca egzistencionalna dilema koja postoji u BiH a traje mnogo duze od ove BiH, covjek je poceo s opisom Krajske bune, takodje s vrlo bitnom recenicom u kojoj je napisao da mu je did bio u SS-ovcima, a na pitanje zasto, rekao je to je bila jedina vojska, i to je - nazalost, istina.
U Krajini su efendije iz Buzima dosle na vlast, i nije im se moglo nista. Nisi mogao raditi a da nisi selame djelio i mehrabenzovao, a nisi mogao biti niko i nista ako nisi bio SDA. Ako si bio muskarac, izostati s dzumaja je znacilo da bi mogao zavrsiti na liniji. Na liniju su uspjeli poslati i penzionere, koji su znali cuvati zemunice tako sto bi onog koji dobro cuje, stavili s onim koji dobro vidi. Ti su odredi bili zvani "meke kite" i cuvali su manje aktivne frontove, a cetnici su najvise voljeli tu upadati i udarati i praviti havarije.
O tome koje Veladzic Mirsad, najbolje govori da se je "udao" u stranku, i da je bio predsjednik izvrsnog odbora SDA u Velikoj Kladusi (prva velika uloga naseg frljoglavog Buzimskog balije koji nije smjeo u Buzim otici u sred rata jer mu se spremao atentat jer je Buzim izgubio vise ljudi na Kladusi nego da smo isli sve do Drine moguce je, a sve kroz Alijinu agenturu zvani Cengica zet Mirsad Veladzic). Fikret Abdic, sa svojim parama, stecenim ili pokradenim, je dobrim dijelom izfinansirao SDA. SDA u Krajini nije imala nijednog drugog covjeka koji je iole ista znacio. Svi Mlado-Muslimani - nisu Krajsnici. Krajsnici su zadnji usli u Islam u Europi. Bihac je sam pao pod Turke 1593 godine. To je 150 godina poslje pada Kotromanica. Cijeli taj kraj je bio Hrvatska - tada, usao je u BiH tek pod Turcima.
Sve u svemu, istina je jos prljavija od ovog sto je napisao, jer, nisu se koristila "prava" imena. Ali je blizu, jako blizu istine. Scena u kojoj hodza opci sa "sehidtkom" je za mene parabola neizmjerne gluposti koju su izkovali i koja je glasila "cestitam ti na Sehidu", kad ti pogine sin ili brat ili otac, to je ono sto bi efendije govorile.
I na kraju, za mene je jedno biti dzezerter, a drugo biti autonomas. To su dvije razlicite stvari. Mnogo je dezertera bilo, mnogo je autonomasa bilo. Najmanje je bilo Alijinih. A oni su pobjedili. Zapadna Krajina je vec prije rata, bila raseljena, a Agrokomerc je zaposlio one koji su ostali. Poslje rata, Agrokomerc je propao, Fikret je u zatvoru, u Cazinu vlada SDA - II, u Bihacu od Hamdije Pozderca Unuk koji donira pola miliona Rejzu za Residenciju, u Kladusoj Fikretova Stranka, u Petrovcu - Nasa Stranka, u Buzimu SDA (orginalni).
Ja bih da se zahvalim svim pravim borcima, ali, Sarajevo ih je zajebalo. Jer, Sarajevo je danas prijestolnica. A Krajina je dobila hiljade pasosa, i najbliza je Zapadu u BiH, od Slovenije preko Austrije i dalje, zive i rade Krajsnici. Nece u Sarajevo. Tu nisu dobro dosli. Zasto, zato sto nisu "ona vrsta balije". Koja vrsta balije? Procitaj Islamsku deklaraciju, pregledaj dobro spiskove Mlado-Muslimana, pogledaj koje su im kredencije, zapitaj se gdje su pare od donacija iz rata, koje oprao donacije, gdje nicu tornjevi, koje dosao iz Sandzaka sa kesom, a nedavno je isao s Bushem da dorckuje, kao najava sumraka civilzacije, i lokalne i globalne.
Svake godine u Americi, autonomasi prave "Krajski teferic". Nikad nisam bio, ne planiram ni ove. Ali, ne planiram ni njih smatrati sebi za neprijatelje, jer meni je Alija dosta neprijatelja nasao, a od Islama imam da se stidim i u Americi, da nadje 20 Saudijaca da se zabijaju u New York-u u tornjeve, isti oni koji zive od hedije Americke, i da se zabijaju tamo gdje je srce demokratsko-liberalne Amerike, sto nisu otisli u Houston da se zabijaju u tornjeve, zato sto njima ne smeta Bush, ne smeta imeprijalisticki kapitalizam jer je to ista vjera druge denominacije, njima smeta Zapad koji sebi odvodi muslimane kao mene, sto sam otisao, i kojima se sansa daje, a ono gdje su ostaje vjecni zaplecak. Isto tako SDA ne smetaju cetnici. Smeta Fikret. Smetaju oni koji u njihovom toru nisu pokorni o cemu svjedoce stotine linija koje su u ratu prisluskivane u Sarajevu i to da je svaki komandant Alijin imao deblji dosije od bilo kojeg cetnika. I na kraju - za sve ono sto su autonomasi uradili, a moja je familija ratovala sa njima, niste vi po Sarajevu, Alija je opet - oprostio im. Cak sto vise danas su vlast. Jel sad jasno sto se pise da je hodza silovao "sehidkinju"?
-
oriental
#165 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Ako neko ovo sranje smatra vrijednim štivom, nek se zapita malo kakve je to sebi standarde u literaturi postavio...
A poslije nek se ubije.
A poslije nek se ubije.
-
simpozijum delirijum
#166 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
bar ovih prvih 37 stranica pisano je sa bolom i snagom nekoga ko je prezivio strahote rata , i nije nista slagao , ja vidjeh svojim ocima ponesto od opisanoga u ovom stivu ( samo u Sarajevu ) jeste ! istina boli , za ideale su ginule budale !
ginulo se za ratne profitere
propale komunjare
i bivsi robijasi i "dedice" a danasnje nacionalne ikone i "velikodrzavnike " koji su ostavili pakleno nasljedstvo u vidu krvozednih gangstera koji su poklali i truju mladost ( koliko je registriranih narkomana i alkoholicara u "BiH Dzamahiriji " koju prizeljkuje Reis i ostali ?) i ta mladost i unistena buducnost generacija u ime impotetnih sovinistickih ambicija uz podrsku pedofilno nastrojenih vjerskih vodja sva tri naroda !
tip nije dezerter , bio je pametan !
kada se osvrnete danas , na sve sto se desava , na ulicama BiH gradova i ko vam kroji buducnost ?
covjek sve tacno napisao !
ginulo se za ratne profitere
propale komunjare
i bivsi robijasi i "dedice" a danasnje nacionalne ikone i "velikodrzavnike " koji su ostavili pakleno nasljedstvo u vidu krvozednih gangstera koji su poklali i truju mladost ( koliko je registriranih narkomana i alkoholicara u "BiH Dzamahiriji " koju prizeljkuje Reis i ostali ?) i ta mladost i unistena buducnost generacija u ime impotetnih sovinistickih ambicija uz podrsku pedofilno nastrojenih vjerskih vodja sva tri naroda !
tip nije dezerter , bio je pametan !
kada se osvrnete danas , na sve sto se desava , na ulicama BiH gradova i ko vam kroji buducnost ?
covjek sve tacno napisao !
- rajvosa^
#167 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Evo procitao - sta da kazem...moje misljenje covjek vidjeo kolko je sati ufatio se noge. Jel ovo istinita prica ili ne, al je vrlo vjerodostojna, ne cudi me. Ja 92' nisam mislio kao i 93ce....mozda tako ni Ahmo (tepam mu
) Zivot se mjenjao iz dana u dan, a kamoli iz godine u godinu...ebi ga bilo fino za procitat.
-
in33sa
#168 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Nije trebalo dugo cekati da se sjati VKBI ekipa koja uglavnom "guta" memoare Fikreta Muslimovica i slicnih proslavljenih ratnih junaka.
Gdje se moze kupiti knjiga, jel se saznalo?
Gdje se moze kupiti knjiga, jel se saznalo?
- amrica
#169 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
@nosferatu
hvala ti na iscrpnom opisu situacije u Krajini, znala sam generalno da je grozno, netrpeljivist preme abdicevcima i danas postoji, da djeca u skolu ne mogu ici.... ali ovo bas detaljno.
hvala ti na iscrpnom opisu situacije u Krajini, znala sam generalno da je grozno, netrpeljivist preme abdicevcima i danas postoji, da djeca u skolu ne mogu ici.... ali ovo bas detaljno.
-
bUDO_hodza
#170 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Dobar roman skroz 
-
homar
#171 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Za tebe je dobar jer ti nisi ništa pročitao u životu drugo.bUDO_hodza wrote:Dobar roman skroz
-
homar
#172 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Nosferatu wrote:Prvo, da kazem da vjerovatno znam vise od prosjecnog forumasa o ovom kraju i desavanjima.
Na osnovu svega sto si ovdje napisao moglo bi se lako zaključiti da si i ti jedan od dezertera koji eto podržava ovog jadnika Ahmeta a iz razloga što se nije imao zašta boriti u Krajini. Tvoje teze o odbrani Kraijine "Krajinu su Srbi i hranili, a i odbranili (nisu nas napali kad su mogli nas pobiti, nisu jer su vjerovali u Fikreta i radili da osvoje drugi 70% BiH), takodje su Srbi odbranili - prodavajuci nam oruzije, i na kraju, danas je upitno, da li je Fikret bio u pravu ili u krivu, narucito kad se vidi % Krajsnika u vlasti i % Krajsnika u Sarajevu koji zive i rade, jako je mali", govore o tebi i o tvome poznavanju stanja za vrijeme agresije na taj dio BiH. Lako se da zaključiti da ti nisi dočekao kraj rata u BiH, jer da si bio na tom dijelu ratišta znao bi koliko je bilo ofanzivnih dejstava i angažovanih snaga na 5.korpus (VRS, VRSK, Specijalne jedinice SRJ Crvene Beretke, Abdićevci...). Nisu ti poznate završne operacije 5.korpusa i oslobađanje krajiških optina. Kompletan tvoj post zrači mržnjom prema onima koji su bili pripadnici A R BiH, odnosno onima koji su branili BiH od agresora i njegovih sluga u Abdićevoj vojsci. Ovako nešto može napisati samo bolestan um, pa ti preporučujem da se obavezno javiš odgovarajućem ljekaru.
-
bUDO_hodza
#173 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Wizard Merlin ,ne prichaj mi biografijuhomar wrote:Za tebe je dobar jer ti nisi ništa pročitao u životu drugo.bUDO_hodza wrote:Dobar roman skroz![]()
Nisam procitao roman uopste,et da malo razmisljas o meni
@Nosferatu...u Beogradu je kar'o Cecu,mozda
- Gorštak
#174 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
oriental wrote:Ako neko ovo sranje smatra vrijednim štivom, nek se zapita malo kakve je to sebi standarde u literaturi postavio...
A poslije nek se ubije.
-
homar
#175 Re: Roman "DEZERTER"-Obavezno pogledati!
Gorštak wrote:oriental wrote:Ako neko ovo sranje smatra vrijednim štivom, nek se zapita malo kakve je to sebi standarde u literaturi postavio...
A poslije nek se ubije.