Roland Garros 2010

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Hare_ze

#76 Re: Roland Garros 2010

Post by Hare_ze »

ultima_palabra wrote::shock:
Nevjerovatno da se može udarati onako snažno i precizno dva i po sata...Kao demon iz pakla :evil:
Moram priznati da sam malo zabrinut...
Roger nije loše odigrao, ali zadnjih par gemova su bili očajni, jednostavno njegovo olako shvatanje manjih turnira ga je uskratilo za naviku igranja tijesnih mečeva, i pod pritiskom se samo raspao.
Završen je niz od 23 uzastopna polufinala na GS turnirima, slobodno se može reći da nikad neće biti oboren...
Fakat nevjerovatni udarci. Kad ovako igra, malo ko ga moze pobijediti. Samo je tesko ponoviti dvije ovakve partije :)

A Fedex je jos od onog finala US Opena sa Del Potrom previse opusten. Uzeo je AO na inspiraciju, a poslije je sto kazes jednostavno tesko igrao pod pritiskom sto se vidjelo i danas.
ultima_palabra

#77 Re: Roland Garros 2010

Post by ultima_palabra »

Hare_ze wrote:
ultima_palabra wrote::shock:
Nevjerovatno da se može udarati onako snažno i precizno dva i po sata...Kao demon iz pakla :evil:
Moram priznati da sam malo zabrinut...
Roger nije loše odigrao, ali zadnjih par gemova su bili očajni, jednostavno njegovo olako shvatanje manjih turnira ga je uskratilo za naviku igranja tijesnih mečeva, i pod pritiskom se samo raspao.
Završen je niz od 23 uzastopna polufinala na GS turnirima, slobodno se može reći da nikad neće biti oboren...
Fakat nevjerovatni udarci. Kad ovako igra, malo ko ga moze pobijediti. Samo je tesko ponoviti dvije ovakve partije :)

A Fedex je jos od onog finala US Opena sa Del Potrom previse opusten. Uzeo je AO na inspiraciju, a poslije je sto kazes jednostavno tesko igrao pod pritiskom sto se vidjelo i danas.
Ma mislio sam da ne možeš biti na stand-byu cijelo vrijeme pa se upaliti 4 puta godišnje, čak iako si Roger Federer...
Ne bih rekao da ne može ponoviti, čovjek iz nekog razloga ovdje igra nevjerovatno, prošli put se prepao u finalu, sada vjerovatno neće. Drugu godinu zaredom igra katastrofalnu sezonu na zemlji, i onda ga krene na Roland Garrosu, ima neki razlog za to, ali ja ga ne znam :roll:
Vjeruj!

#78 Re: Roland Garros 2010

Post by Vjeruj! »

Htjeli vi to priznati ili ne, soderling je vrhunski igrac na zemlji i ovo nije nikakvo iznenadenje, a covjek se voli i zainatit. Uzmemo li sve to u obzir, uzet ce on ovaj turnir jer ga se Nadal boji. 8-)
Hare_ze

#79 Re: Roland Garros 2010

Post by Hare_ze »

ultima_palabra wrote: Ma mislio sam da ne možeš biti na stand-byu cijelo vrijeme pa se upaliti 4 puta godišnje, čak iako si Roger Federer...
Ne bih rekao da ne može ponoviti, čovjek iz nekog razloga ovdje igra nevjerovatno, prošli put se prepao u finalu, sada vjerovatno neće. Drugu godinu zaredom igra katastrofalnu sezonu na zemlji, i onda ga krene na Roland Garrosu, ima neki razlog za to, ali ja ga ne znam :roll:
Upravo to, uzeo je AO jer je pocetak sezone i onda bas stand by...ako preskoci Halle mogao bi imati problema i na Wimbledonu. A mozda covjek lagano gubi i motivaciju.

A dobro si rekao za Soderlinga, poludi na RG. Sve u svemu interesantan turnir. Prognoze za sutra?
ultima_palabra

#80 Re: Roland Garros 2010

Post by ultima_palabra »

Hare_ze wrote:
ultima_palabra wrote: Ma mislio sam da ne možeš biti na stand-byu cijelo vrijeme pa se upaliti 4 puta godišnje, čak iako si Roger Federer...
Upravo to, uzeo je AO jer je pocetak sezone i onda bas stand by...ako preskoci Halle mogao bi imati problema i na Wimbledonu. A mozda covjek lagano gubi i motivaciju.

A dobro si rekao za Soderlinga, poludi na RG. Sve u svemu interesantan turnir. Prognoze za sutra?
Pa ne znam, nisam nikako gledao Melzera na ovom turniru, ali kažu da je bio odličan...mislim da će Nole izgubiti od prvog igrača koji može konstantno dobro odigrati meč, jel Melzer u tako dobroj formi ne znam.
Almagro je u opasnoj formi, igrom može nanijeti probleme Rafi, ali tenis se igra i glavom...Rafa u 4.
Žene sam danas opasno fulao, pa ću se suzdržati :D
vrhbosna

#81 Re: Roland Garros 2010

Post by vrhbosna »

Hare_ze wrote:

Rafa ide bez većih problema,Novaku se nikad ne zna.JJ ako ove godine ne uđe u finale neće nikad,a mislim da će Stosur-Vilijams iće "preko" gemova :P
Hare_ze

#82 Re: Roland Garros 2010

Post by Hare_ze »

ultima_palabra wrote: Pa ne znam, nisam nikako gledao Melzera na ovom turniru, ali kažu da je bio odličan...mislim da će Nole izgubiti od prvog igrača koji može konstantno dobro odigrati meč, jel Melzer u tako dobroj formi ne znam.
Almagro je u opasnoj formi, igrom može nanijeti probleme Rafi, ali tenis se igra i glavom...Rafa u 4.
Žene sam danas opasno fulao, pa ću se suzdržati :D
Poprilicno realno, a zene ne mogu gledati koliko urlaju...fakat prebacim kanal odmah :D :D

Gore sam rekao navijacki Melzer u 3 :D mada mislim da ce biti gusto pravo, mozda cak i 5 setova.

Nadal u 3. Iako bi Almagro mogao otkinuti set.
ludak_

#83 Re: Roland Garros 2010

Post by ludak_ »

I ja sam promasio ono za Youzhnog.. i to golemo... Youzhny je krenuo dobro, odmah u 2 gemu napravio break sansu, ali poslije ga je Berdych rasturio.. A Federer - Soderling, siguran sam da bi mec otisao u drugom smjeru da je Federer iskoristio sanse kod 1-1 u setovima i 4-3, 5-4 u gemovima, kada je imao 30-0 na Soderlingov servis. Svaka cast Soderlingu, kao sto rece ultima, fakat se covjek zapita je li moguce da onako jako i u isto vrijeme veoma precizno udara...

I Schiavone je udarala slicno tome. Gdje god zamisli da udari onim forehandom, tu i pogodi... i u vecini poena natjera Woznaicki da joj vraca na forehand pa je razvuce jednom tamo, jednom vamo i winner... vrlo dobro pokrivala teren.. sve u svemu Schiavone kakvu jos nismo imali priliku gledat :mrgreen: .. Petrova - Dementieva, Petrova prvi set odigrala jako jako dobro.. Kod 5-2 Dementieva je imala problema sa preponama te je mec bio pauziran 15-20 minuta.. U drugom setu Petrova je pala u igri, Dementieva odigrala odlicno.. a vec u 3 setu Nadia se raspala i vec kod 3-0 nije se ni trudila da pokusa promjent tok meca.

Sutra ocekujem iznenadjenje Almagra isto tako i Melzera, dok kod zena Samantha i Jelena prolaze dalje :mrgreen:
vrhbosna

#84 Re: Roland Garros 2010

Post by vrhbosna »

ludak_ wrote:I ja sam promasio ono za Youzhnog.. i to golemo... Youzhny je krenuo dobro, odmah u 2 gemu napravio break sansu, ali poslije ga je Berdych rasturio.. A Federer - Soderling, siguran sam da bi mec otisao u drugom smjeru da je Federer iskoristio sanse kod 1-1 u setovima i 4-3, 5-4 u gemovima, kada je imao 30-0 na Soderlingov servis. Svaka cast Soderlingu, kao sto rece ultima, fakat se covjek zapita je li moguce da onako jako i u isto vrijeme veoma precizno udara...

I Schiavone je udarala slicno tome. Gdje god zamisli da udari onim forehandom, tu i pogodi... i u vecini poena natjera Woznaicki da joj vraca na forehand pa je razvuce jednom tamo, jednom vamo i winner... vrlo dobro pokrivala teren.. sve u svemu Schiavone kakvu jos nismo imali priliku gledat :mrgreen: .. Petrova - Dementieva, Petrova prvi set odigrala jako jako dobro.. Kod 5-2 Dementieva je imala problema sa preponama te je mec bio pauziran 15-20 minuta.. U drugom setu Petrova je pala u igri, Dementieva odigrala odlicno.. a vec u 3 setu Nadia se raspala i vec kod 3-0 nije se ni trudila da pokusa promjent tok meca.

Sutra ocekujem iznenadjenje Almagra isto tako i Melzera, dok kod zena Samantha i Jelena prolaze dalje :mrgreen:
Mislim da Almagro maksimalno može uzeti 1 set i to je to.Novak bi se trebao malo "trznuti"(nekad imam osjećaj da se jedva vuče po terenu) i zaigrati onako kako zna(kakav Melzer i qrac) :D
vrhbosna

#85 Re: Roland Garros 2010

Post by vrhbosna »

JJ prvi set 7:5 :thumbup:
vrhbosna

#86 Re: Roland Garros 2010

Post by vrhbosna »

JJ 2:0 :thumbup:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#87 Re: Roland Garros 2010

Post by Admir_1984 »

Joj Djokovica luzera :-) Kakav samo izraz lica Kusturice kada je Melzer iskoristio trecu mec loptu :-D

Jucerasnjeg Soderlinga Federer iz najboljih dana ne bi dobio. Nadal ce imati problema u finalu protiv Soderlinga/Berdiha ;-)
awekenings

#88 Re: Roland Garros 2010

Post by awekenings »

Uchera mu ga staronja Melzer .. zasluzeno --- :wink:
vrhbosna

#89 Re: Roland Garros 2010

Post by vrhbosna »

Uzeo si mi Novače 15 godina života :x .A kad se malo bolje pogleda,neka je ispao.Sa onakvim servisom i igrom Rafa bi ga pomeo.
vrhbosna

#90 Re: Roland Garros 2010

Post by vrhbosna »

Admir_1984 wrote:Joj Djokovica luzera :-) Kakav samo izraz lica Kusturice kada je Melzer iskoristio trecu mec loptu :-D

Jucerasnjeg Soderlinga Federer iz najboljih dana ne bi dobio. Nadal ce imati problema u finalu protiv Soderlinga/Berdiha ;-)
Ma niko ovdje Rafi ne može seta uzeti.Ono je mašinerija
ultima_palabra

#91 Re: Roland Garros 2010

Post by ultima_palabra »

Svejedno mi je bilo ko će dobiti, ali kad sam vidio Nemanju :-) Nole loše igra već 2 godine, trenutni nivo mu odgovara 7-8 mjestu, prije nego trećem...
Rafa i dalje ne toliko konstantan, ali dobro je vidjeti da mu se vratila mentalna snaga... dva tie-breaka su bila fenomenalna :thumbup: Ne bih išao u velike prognoze, meč po meč 8-)
Stosur :thumbup: Cura ima srce
ludak_

#92 Re: Roland Garros 2010

Post by ludak_ »

Joj Nole ima 2:0 u setovima i 2:0 u trecem setu, i Melzer ga okrene :-) ... Sto se tice srca, i Almagro je ostavio srce na teren... Realno stanje je da je tokom citavog meca odlicno igrao i skoro pa nikako nije padao u igri (TB se ne pika :mrgreen: ), sto malo koji igrac moze uraditi protiv Nadala. Eh sad, sto je u u nekim poenima Rafa stizao ono sto 2 igraca ne mogu stici, to nije do njega :mrgreen: . Mec je bio odlican, dosta dobrih poena, prejaki Almagrovi forehandi cim Nadal vrati malo kracu loptu, cesti udarci u suprotnu stranu Rafinog kretanja... Rafino kretanje nevjerovatno dobro, igra pametno, hvata protivnike cesto na pogresnoj nozi, forehandi sa velikom dozom spina, udarac iz trka :shock: i sto rece ultima mentalna snaga :thumbup: ..

Elem, samo me Almagro zeznu u prognozi za danasnji dan...

Almagro :thumbup:
Stosur :thumbup:

Sutra Schiavone i Stosur :mrgreen:
kkbosna_90

#93 Re: Roland Garros 2010

Post by kkbosna_90 »

Admir_1984 wrote:Joj Djokovica luzera :-) Kakav samo izraz lica Kusturice kada je Melzer iskoristio trecu mec loptu :-D

Ako nista, samo zbog onog lica emira je vrijedilo pogledat mec do kraja :lol: :lol: :lol: :D
ultima_palabra

#94 Re: Roland Garros 2010

Post by ultima_palabra »

ludak_ wrote:Rafino kretanje nevjerovatno dobro, igra pametno, hvata protivnike cesto na pogresnoj nozi, forehandi sa velikom dozom spina, udarac iz trka
Rafa se ne kreće ni blizu kao 2005-07...vjerovatno koljena :( Ali s druge strane poboljšao je tu anticipaciju poteza protivnika.
Admir_1984 wrote:Jucerasnjeg Soderlinga Federer iz najboljih dana ne bi dobio.
Naravno da bi...taj meč je odlučilo par poena, kao što je i normalno kod dva igrača koji imaju takve servise i igraju agresivno. Federer u najboljim danima bi izmislio nešto specijalno u tim poenima (pokušao je jednom, na set lopti u 3.setu, ali nije uspjelo), i ne bi se onako predao na kraju.
Hare_ze

#95 Re: Roland Garros 2010

Post by Hare_ze »

Danas duel dva bombardera. Prednost Sodu zbog iskustva na RG, Svedjanin u 4 (od toga tri tie breaka) :D

Melzer - Rafa - Jirgen nema ni teoretske sanse, nazalost, Rafa u 3
ultima_palabra

#96 Re: Roland Garros 2010

Post by ultima_palabra »

Berdych je stabilniji igrač (ne mogu vjerovati da ovo pišem za Berdycha :D ). Soderling će imati manje vremena da se namješta za one forehande, pošto će podloga biti brža (vrijeme sunčano i toplo). Ako Berdych bude imao preciznosti da šeta Sodu po terenu, biće zanimljiv meč.
Naravno, ako Soderling bude igrao kao protiv Federera, pobjeđuje...ali teško je ponoviti onakav meč.
Drugi meč, Rafa bi trebao imati prednost protiv umornog Melzera... nivo otpora bi trebao zavisiti od Melzerovog servisa i fizičke spreme.
Vjeruj!

#97 Re: Roland Garros 2010

Post by Vjeruj! »

SoderKing, kakvi Berdychi i stabilni igraci?!
Better Man

#98 Re: Roland Garros 2010

Post by Better Man »

Evo Nadal lagano privodi mec kraju. Prvi set dobio 6:2, drugi 6:3 i trenutni rezultat u trecem je 5:3 i ima priliku da uzme break i zavrsi mec, ako ne na svoj servis sigurno rjesava mec.
Better Man

#99 Re: Roland Garros 2010

Post by Better Man »

Dobi Nadal. Istina u trecem je morao igrati tie-break, ali sve u svemu daleko je bio bolji i zasluzeno slavio u tri seta.
LSD

#100 Re: Roland Garros 2010

Post by LSD »

Uozbiljite se malo, kakav Soderling :shock: :shock: ...šljaka pripada Nadalu, to je njegovo vlasništvo oduvijek.
Post Reply