Rocket League
Moderator: Benq
- PlusSA
#751 Re: Rocket League
Hoce nas ovi iskusni kantati dok se ovi novi free to play ne uštele 
- Averus
#752 Re: Rocket League
Ma jok, svi ćemo skupa da učimo 
-
Ramsey8
- PlusSA
#754 Re: Rocket League
"To be, or not to be"
Krecemo danas, valjda bude zabavna igra.
Po popularnosti ne bi trebalo biti problema
Krecemo danas, valjda bude zabavna igra.
Po popularnosti ne bi trebalo biti problema
- Averus
- Averus
#757 Re: Rocket League
Uzivajte i ne zanemarujte treninge
- PlusSA
#759 Re: Rocket League
Neka igre pocnu
PS4 PSN US store free
PS4 PSN US store free
- relativno84
- Averus
-
l33t
#762 Re: Rocket League
koji ste rankovi ?
- Averus
#763 Re: Rocket League
Zavisi od mode-a
Ovako sam zavrsio proslu sezonu:
1v1: Gold 2
2v2: Champ 1
3v3: Champ 1
Sad se nadam da cu ostati Champ, jer ne igram bas cesto (nemam vremena, plus otkrio Minion Masters)
Ovako sam zavrsio proslu sezonu:
1v1: Gold 2
2v2: Champ 1
3v3: Champ 1
Sad se nadam da cu ostati Champ, jer ne igram bas cesto (nemam vremena, plus otkrio Minion Masters)
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#764 Re: Rocket League
Ja ne mogu nikako da se snađem na igrici, doduše igram na lošem PC-u grafika užasna, FPS varira 40-60 ali svejedno.
Ne mogu Aerial da savladam nikako, nikako da uhvatim štos sa letom, šutem itd. I kontrola lopte mi je upitna, side dodge mi je kritičan, više slučajeva fulam nego što potrefim loptu. Igram sa 2 druga koji su poprilično štela, ovaj čak bolji igra na miš+tastatura.
Ne mogu Aerial da savladam nikako, nikako da uhvatim štos sa letom, šutem itd. I kontrola lopte mi je upitna, side dodge mi je kritičan, više slučajeva fulam nego što potrefim loptu. Igram sa 2 druga koji su poprilično štela, ovaj čak bolji igra na miš+tastatura.
- Averus
#765 Re: Rocket League
Jesi na joysticku?liaar wrote: ↑24/09/2020 16:06 Ja ne mogu nikako da se snađem na igrici, doduše igram na lošem PC-u grafika užasna, FPS varira 40-60 ali svejedno.
Promijeni postavke controllera, tj bindings obavezno
Ugasi camera shake
I nauči pravilno koristiti ball cam on/off
Koliko sati imaš na igri?
- liaar
#766 Re: Rocket League
ma jok, miš i tastatura.
Joystick mi ne godi nikako ni za jednu igru.
Camera shake sam ugasio naravno.
A sati ne znam, nekih 60-ak sigurno, imam igricu par godina a sad sam je tek počeo "aktivnije" igrati.
Iskreno, ne vidim nikakav napredak što se aeriala tiče u zadnje 2 sedmice.
Joystick mi ne godi nikako ni za jednu igru.
Camera shake sam ugasio naravno.
A sati ne znam, nekih 60-ak sigurno, imam igricu par godina a sad sam je tek počeo "aktivnije" igrati.
Iskreno, ne vidim nikakav napredak što se aeriala tiče u zadnje 2 sedmice.
- relativno84
#767 Re: Rocket League
A lagano, let je razlika izmedju pocetnika i onog koji bi mogao biti jeben igrac uz milion drugih sitnica. Postavke camere su jako bitne za dobar osjecaj u zraku, toga imas na yt koliko hoces, pa onda sebi prilagodis onu koja ti se cini ok. Imas opciju treninga gdje mozes da sam radis na tome, bar 15min cisto da vidis kako da dignes auto bez razmisljanja o lopti i golovima. Znaci samo let i igranje s bostom u zraku da steknes malo osjecaja za kontrolu auta bez smetanja drugih igraca. U startu se igra nekad cini malo smor, previse se fula sve, ali sto se vise igra sve postane lakse, naravno ko ima volje da provede vise vremena na treningu brze i pohvata neke sitnice. Postavke grafike smanji sto vise, da ide na performans cisto da izvuces jos fps cisto da ti bude tecnije kretanje 
- liaar
#768 Re: Rocket League
Što se grafike tiče, star je PC poprilično, 1gen i3, HD6670 i 6GB rama, sve je na very low, čak i rezolucija na 720p.
Ovo mi je stari PC pa sam se iznenadio da radi ikako RL.
Uzet ću drugi procesor, i5 1gen sa 4 jezgre, čisto da rasteretim malo, eventualno dići na 8 GB rama i možda grafiku pokušati promijeniti, dok ne budem uzimao normalan računar.
A što se ostalog tiče, svjestan sam ja da sam ja početnik nego me to nervira, inače brzo pohvatam igrice i mehanike ali me ovaj aerial slomi. Pođem u zrak po loptu, uradim samo backflip
Ovo mi je stari PC pa sam se iznenadio da radi ikako RL.
Uzet ću drugi procesor, i5 1gen sa 4 jezgre, čisto da rasteretim malo, eventualno dići na 8 GB rama i možda grafiku pokušati promijeniti, dok ne budem uzimao normalan računar.
A što se ostalog tiče, svjestan sam ja da sam ja početnik nego me to nervira, inače brzo pohvatam igrice i mehanike ali me ovaj aerial slomi. Pođem u zrak po loptu, uradim samo backflip
- Averus
#769 Re: Rocket League
Ja sam gurao RL na laptopu i3-4000U i intel HD4000 ja mislim 
Doduše, online nisam ni pokušao
Ako možeš ostaviti love sa strane, kad već misliš nekakav upgrade raditi, radije se strpi i uzmi ploču i i5 druge ili treće generacije (sve skupa se može naći oko 100-150KM kad naleti) i onda si miran duže
A grafička jbg... Imaš i to za stotinjak maraka dovoljno dobro da može gurati makar tih minimalnih 60fps stabilno
A vjeruj mi, naigraj se RL-a, a kad legne novi procesor i grafa, biće ti još draže
Doduše, online nisam ni pokušao
Ako možeš ostaviti love sa strane, kad već misliš nekakav upgrade raditi, radije se strpi i uzmi ploču i i5 druge ili treće generacije (sve skupa se može naći oko 100-150KM kad naleti) i onda si miran duže
A grafička jbg... Imaš i to za stotinjak maraka dovoljno dobro da može gurati makar tih minimalnih 60fps stabilno
A vjeruj mi, naigraj se RL-a, a kad legne novi procesor i grafa, biće ti još draže
- Averus
- PlusSA
#771 Re: Rocket League
Ma kakav turnir
Dobro je bilo level 1 2 i 3 al kad su ljudi poceli u letu da izvode fazone sa loptom samo na zemlji cekam hoce li lopta kad pasti da ne roknem barem jedom
Komplikovano na ps4 analogu izvoditi one cake, možda je lakse na racunaru miš i tastatura
Dobro je bilo level 1 2 i 3 al kad su ljudi poceli u letu da izvode fazone sa loptom samo na zemlji cekam hoce li lopta kad pasti da ne roknem barem jedom
Komplikovano na ps4 analogu izvoditi one cake, možda je lakse na racunaru miš i tastatura
- Averus
#772 Re: Rocket League
Ma sve je kako navikneš. Ja sam igrao KB+M prvih 100 sati, pa prešao na DS4 i ostao na tome
Vježba i trening su čudo... Aerials mi je bilo najteže savladati u početku, a nakon 300 sati igre sam bio okej, konzistentan, znao čak i driblati
A onda sam upao u Platinum3-Diamond1 i nisam mogao meda među ljudima. Nekako sam dogurao do Diamond 2 i tu je sav napredak zaustavljen. Od tad jedino napretka ima ako se trenira, nema više pobjede zahvaljujući mudrosti i strpljenju, jer 90% igrača koji su iznad Diamond 2 ranka su djeca sa mačkolikim refleksima, puni energije i onda idu na svaku loptu, pa ti dok čekaš on izvede 50 finti i ubije te nogama
Vježba i trening su čudo... Aerials mi je bilo najteže savladati u početku, a nakon 300 sati igre sam bio okej, konzistentan, znao čak i driblati
A onda sam upao u Platinum3-Diamond1 i nisam mogao meda među ljudima. Nekako sam dogurao do Diamond 2 i tu je sav napredak zaustavljen. Od tad jedino napretka ima ako se trenira, nema više pobjede zahvaljujući mudrosti i strpljenju, jer 90% igrača koji su iznad Diamond 2 ranka su djeca sa mačkolikim refleksima, puni energije i onda idu na svaku loptu, pa ti dok čekaš on izvede 50 finti i ubije te nogama
- REDDEVILS
#773 Re: Rocket League
Dali je moguce da ovi iz Epic Game-sa mi nisu sve DLC-ove prebacili sa Steama na EPIC iako sam steam povezo
Sav napredak koji sam postigao je prebacen na Epic i na PS4 ali auta koje sam uzeo na Steamu nigdje nema

Sav napredak koji sam postigao je prebacen na Epic i na PS4 ali auta koje sam uzeo na Steamu nigdje nema

- liaar
#774 Re: Rocket League
Meni je komedija što su napravili da su ovo 2 zasebna acc-a, i da bi igrao i Steam i Epic, moraš imati 2 igrice instalirane, sa oba launchera
- Averus
#775 Re: Rocket League
Nešto ste vi tu zajebali 
Kod mene igra instalirana na Steamu kako je i od prvog dana, samo sam iz igre morao povezati na Epic Account (koji je igra automatski odradila jer mi je na EPIC account povezan i Steam kao connection).
Što se tiče auta, ja sam dobio sve što sam htio. Imaš tamo u uputama, treba ti steam biti "pimary" da bi pokupio sve s ostalih accounta
Kod mene igra instalirana na Steamu kako je i od prvog dana, samo sam iz igre morao povezati na Epic Account (koji je igra automatski odradila jer mi je na EPIC account povezan i Steam kao connection).
Što se tiče auta, ja sam dobio sve što sam htio. Imaš tamo u uputama, treba ti steam biti "pimary" da bi pokupio sve s ostalih accounta