Rockabilly - Psychobilly
Moderator: _BataZiv_0809
- Nick Drag
#1851 Re: Rockabilly - Psychobilly
alo drugari.....
daj da dodjemo da sviramo.....jel ima neki klub....u zagrebu...sarajevu....tuzli...ili bilo gde
za novi rockabilly band u povoju!!
pozdravi od:
NICK DRAG & Honky Tonk Klan
daj da dodjemo da sviramo.....jel ima neki klub....u zagrebu...sarajevu....tuzli...ili bilo gde
pozdravi od:
- gocatgoer
- Nice Guy Eddie
#1853 Re: Rockabilly - Psychobilly
Pozdrav Gocatgoer, "welcome home" .... 
- fadill
#1854 Re: Rockabilly - Psychobilly
Hell-o gocatgoer
dobrodos'o
zivjo!
dobrodos'o
zivjo!
- sun56
#1855 Re: Rockabilly - Psychobilly
kontaktiraj Karlosa, on će ti najbolje objasnit kako stoje stvari u Zagrebu i HR (ipak čovjek svira i zna gdje i kako), za BIH su ti mjerodavni Lab i Lucky...Nick Drag wrote:alo drugari.....
pozdravi od:
nadam se da češ nešto iskemijati i da ću bopat u prvim redovima
- gocatgoer
#1856 Re: Rockabilly - Psychobilly
."i'm comming home..."Nice Guy Eddie wrote:Pozdrav Gocatgoer, "welcome home" ....
.vidimo se u subotu u Kuglašu!
.we'll bop with Nick and the honkys
- gocatgoer
#1857 Re: Rockabilly - Psychobilly
.thanks mister.fadill wrote:Hell-o gocatgoer
dobrodos'o
zivjo!
- lab3352
#1858 Re: Rockabilly - Psychobilly
Sta da kazem ... Danas sam prvi put osjetio pravu radost sto smo uspjeli da ocuvamo ovaj topic i da sam bio u pocetku upravu da na ovim prostorima ima pravo puno ljudi koji vole rockabilly kulturu. I zato hvala svima na postovima, na informacijama i skorom viđenju vecine nas u Medulinu.
Nick, BiH ti nije bas "welcome" (bar ne jos uvijek) sto se tice svirki. Ali iduce sedmice idem u Banjaluku poslom, pa cu da se vidim sta gore mozemo da uradimo (ovdje mislim i na Mississippi Queen). Za Sarajevo, jos nista ne obecavam, moram da vidim s ekipom koja radi alt koncerte u ex kinu Bosna i kazu da su zainteresovani za neki rockabilly event. Hajde javi se na mail ([email protected]), pa da dogovorimo sta i kako. Ovo isto vazi za Don Karlosa.
Jucer sam se cuo s firmom oko majica (pravo sam bio
) i rijesicemo problem, dobicu XL majice, a uzecu i ove L (za sada NiceGuyEddie, Don Karlos su rekli DA "L" velicini --> ima li jos neko?!). Za Jeftu nemam XXL sada, ali cim dodje, dobijas. Samo sam je zbog tebe narucio ...
Pozdrav svima
Lab3352
http://rockabilly.blogger.ba
Nick, BiH ti nije bas "welcome" (bar ne jos uvijek) sto se tice svirki. Ali iduce sedmice idem u Banjaluku poslom, pa cu da se vidim sta gore mozemo da uradimo (ovdje mislim i na Mississippi Queen). Za Sarajevo, jos nista ne obecavam, moram da vidim s ekipom koja radi alt koncerte u ex kinu Bosna i kazu da su zainteresovani za neki rockabilly event. Hajde javi se na mail ([email protected]), pa da dogovorimo sta i kako. Ovo isto vazi za Don Karlosa.
Jucer sam se cuo s firmom oko majica (pravo sam bio
Pozdrav svima
Lab3352
- gocatgoer
#1859 Re: Rockabilly - Psychobilly
.vrlo zainteresovan za LJucer sam se cuo s firmom oko majica (pravo sam bio ) i rijesicemo problem, dobicu XL majice, a uzecu i ove L (za sada NiceGuyEddie, Don Karlos su rekli DA "L" velicini --> ima li jos neko?!). Za Jeftu nemam XXL sada, ali cim dodje, dobijas. Samo sam je zbog tebe narucio ...
- lab3352
#1860 Re: Rockabilly - Psychobilly
Pozdrav Goca i dobrodosao na topic ... Majice za sada saljem ekipi koja vec duze vrijeme ovdje (da ne kazem od pocetka) i koja je doprinjela da ovaj topic opstane. Uradio sam nove majice, pa cim bude sljedeca tura, saljem i ostalima. Nadam se da ces razumiti ...
Sta se desava s Murijem? Da nije otisao u Memphis da snima album? I gdje nestade Morbilly?!
Lab3352
Sta se desava s Murijem? Da nije otisao u Memphis da snima album? I gdje nestade Morbilly?!
Lab3352
- sun56
#1861 Re: Rockabilly - Psychobilly
I ja se već počinjem bojati da nisam Morbillyja otjeral sa previše authentica i hillbillyja
daj nek netko stavi nešto opako, pa se možda javi
- Nice Guy Eddie
#1862 Re: Rockabilly - Psychobilly
Hmmmmm...od pesme do pesme....ali generalno je ok (u tehniku sviranja kao laik se ne mesam)sun56 wrote:evo male poslastice, ako za nikoga drugog onda za Karlosa, Luckiya a vjerovatno i Murija
čovjek čiju muziku obožavam, za mene reinkarnacija Hank Williamsa, a gitaristi će se složiti da se tu ima i svašta za naučiti
THE KING OF THE JUKE JOINT SWING: WAYNE 'THE TRAIN' HANCOCK
u svom novom studijskom uratku: 'Viper Of Melody'
p.s. baš me zanima kak vam je lego
Lab je okačio na blogu svojevremeno 2 njegova albuma. 1. je O.D.L.I.Č.A.N. a drugi maaaalo smara
Kvalitet nije nešto extra (za kola je ok) ali verujem da negde može da se iskopa i bolji rip
Wayne Hancock - Rock-A-Bobabilitys Choice
CD 1 Tracklist:
01 - 87 Southbound
02 - Ain't Nobody's Blues But My Own
03 - Cold Lonesome Wind
04 - Drive On
05 - Flatland Boogie
06 - Locomotive Joe
07 - Gonna Be Some Trouble
08 - Johnny Law
09 - Life On The Road
10 - Louisiana Blues
11 - Wild, Free & Reckless
12 - Miller, Jack, And Mad Dog
http://rapidshare.com/files/96714441/WH ... 1_2002.rar
CD 2 Tracklist:
01 - That's What Daddy Wants
02 - Highway 54
03 - Gone Gone Gone
04 - Little Lisa
05 - Johnson City
06 - Man Of The Road
07 - She's My Baby
08 - Hill Country Hillbilly Cat
09 - Wine Spodeeodee (Live)
10 - Gonna Be Flying Tonight
11 - Highway Bound
http://rapidshare.com/files/96716043/WH ... 2_2002.rar
Po preporuci DJ Martin13 iz Ljubljane evo malo r-billyja iz zemlje sireva i cokolade

1. Follow Me
2. In Vain
3. Awful Bad At Being Good
4. The Proof
5. Go Cat Go
6. Next Time (Always Late)
7. Praying For Rain
8. Got The Water Boiling
9. Not Only In Dreams
10. You Only Like The Fast Songs
11. Full Moon Rock
12. Give Me An Answer
13. Nice Mr. Heavyweight
14. Jazz Attacks
320 kbps MP3s and Digipak Cover
http://rapidshare.com/files/220888463/M ... low_Me.zip
- Muri
#1863 Re: Rockabilly - Psychobilly
Tu sam tu sam 
Al nisi bio daleko stari moj, bio sam u Memphisu ( barem u mislima ) heheheh
Salim se, ali ima malo i istine u tome...naime nasao sam frajera u Memphisu, snimatelj, koji ce mi snimiti odredjene lokacije kamerom ( SUN, Beale Street, Union Avenue, Graceland,...) i poslati to pa cu probati to nekako da ubacim u nas video, tako da ce izgledati kao da smo na mjestu dogadjaja.
Nije lose ha?
Od novosti ima to da sam producirao jos jednu stvar ( moj basista je napisao i otpjevao) a zove se "Waiting for a train".
Nije losa stvar, malo sam nagurao chicken pickin u to, frajer nije neki pjevac, to mozete odmah cuti, ali eto moze proci.
Poslusajte na : www.thejukebox.se
Fadille, cestitam na turneji. Krasna fotka one prodavnice sa gitarama, svidja mi se ona u izlogu sa "stripes" linijama.
Ako ti vec nisu dali da popijes jednu za mene, sto nisi povuko jedan joint. Cuo sam da se smije tamo
Dobrodoslica gocat-u nadam se da ce ti se svidjeti bosanska klima. Meni licno nesto vruce kad udjem u ovaj forum
Nesto mi bendovi iznicu ko gljive poslije kise ovdje, nemojte samo da ispadne da je vise na sceni nego u publici. Salim se ja , dobro je to...
Zena mi je kupila tegove za rodjendan, tako da nema vise zajebancije. Mozda cak jednog dana uletim u Labovu "M", ali to su jos uvijek samo snovi
Cujemo se uskoro opet.
Malo sam usporio sa javljanjem, ali vidjecete zasto, necu da vam kazem

Al nisi bio daleko stari moj, bio sam u Memphisu ( barem u mislima ) heheheh
Salim se, ali ima malo i istine u tome...naime nasao sam frajera u Memphisu, snimatelj, koji ce mi snimiti odredjene lokacije kamerom ( SUN, Beale Street, Union Avenue, Graceland,...) i poslati to pa cu probati to nekako da ubacim u nas video, tako da ce izgledati kao da smo na mjestu dogadjaja.
Nije lose ha?
Od novosti ima to da sam producirao jos jednu stvar ( moj basista je napisao i otpjevao) a zove se "Waiting for a train".
Nije losa stvar, malo sam nagurao chicken pickin u to, frajer nije neki pjevac, to mozete odmah cuti, ali eto moze proci.
Poslusajte na : www.thejukebox.se
Fadille, cestitam na turneji. Krasna fotka one prodavnice sa gitarama, svidja mi se ona u izlogu sa "stripes" linijama.
Ako ti vec nisu dali da popijes jednu za mene, sto nisi povuko jedan joint. Cuo sam da se smije tamo
Dobrodoslica gocat-u nadam se da ce ti se svidjeti bosanska klima. Meni licno nesto vruce kad udjem u ovaj forum
Nesto mi bendovi iznicu ko gljive poslije kise ovdje, nemojte samo da ispadne da je vise na sceni nego u publici. Salim se ja , dobro je to...
Zena mi je kupila tegove za rodjendan, tako da nema vise zajebancije. Mozda cak jednog dana uletim u Labovu "M", ali to su jos uvijek samo snovi
Cujemo se uskoro opet.
Malo sam usporio sa javljanjem, ali vidjecete zasto, necu da vam kazem
- lab3352
#1864 Re: Rockabilly - Psychobilly
Vozdra Muri ... Ja znam sto si usporio s javljanjem ... SNIMAS NOVI ALBUM S STRAY CATS
... budi iskren, nemoj biti skroman ...
... Super novosti za cuti, narocito ovo oko Memphis ... A sto se tice M ili L, mislim za koju godinu cemo svi biti XXL, htjeli mi to ili ne ...
Lab3352
Lab3352
- fadill
#1865 Re: Rockabilly - Psychobilly
ja samo u XL mogu stat za sad 
- Nick Drag
#1866 Re: Rockabilly - Psychobilly
vAZI LAB...KONTAKTIRACHU TE.......SAMO DA IZADJEM IZ OVIH PRIPREMA ZA sUBOTU!
rOCKIN' rEGARDS
rOCKIN' rEGARDS
- morbilly
#1867 Re: Rockabilly - Psychobilly
Words!sun56 wrote:I ja se već počinjem bojati da nisam Morbillyja otjeral sa previše authentica i hillbillyja![]()
Tu sam ja skoro svaki dan, još uvijek. Samo nešto trenutno neam potrebe za komentarima
Imat ću većih problema oko samoorganizacije za Medulin, jer su mi tu još i DAG u Beču, i Koffin Kats u Požegi (a za sve to moram naći bejbišintericu), ali nadam se da će sve proći prema planu.
Labe, šalji meni L, još sam jako privlačan i zgodan i ne sakrivam crevca, pogotovo ne pjan, može i sa zakrpom
Nadam se da će vas moji sajko satiranci utlačiti u Medulinu više nego ostale, samo se svi lepo dotjerajte i napomadite
- lab3352
#1868 Re: Rockabilly - Psychobilly
Vidis kako se odmah sve popravi ... evo i Murija i Morbilly-ja nazad ... Morbilly, salji mi adresu na mail ... Gledam da iduce sedmice saljem majice, a ako ne iduce, do kraja mjeseca cete iste dobiti na adresu ...
Lab3352
Lab3352
- Nice Guy Eddie
#1869 Re: Rockabilly - Psychobilly
Vodi brate i familiju...što tebi da bude bolje nego meni i Sun-umorbilly wrote:sun56 wrote:.....Imat ću većih problema oko samoorganizacije za Medulin, jer su mi tu još i DAG u Beču, i Koffin Kats u Požegi (a za sve to moram naći bejbišintericu), ali nadam se da će sve proći prema planu.
- morbilly
#1870 Re: Rockabilly - Psychobilly
Vodim, vodim, žena mi je vođa sceneNice Guy Eddie wrote:Vodi brate i familiju...što tebi da bude bolje nego meni i Sun-umorbilly wrote:sun56 wrote:.....Imat ću većih problema oko samoorganizacije za Medulin, jer su mi tu još i DAG u Beču, i Koffin Kats u Požegi (a za sve to moram naći bejbišintericu), ali nadam se da će sve proći prema planu.
nego, vodimo i tu siterku, mora neko s Monthyjem ostati na spavanju
mogli bi dogovoriti jednu zajedničku...
- fadill
#1871 Re: Rockabilly - Psychobilly
evo ja cu poklonit svoju majicu Nick Dragu posto vec imam jednu
ako ce on to ponekad nositi na svirkama
bilo na stage-u ili u publici? 
a skontacemo nesto i za gocatgoer-a ... polako
Lab mogo bi ja ponijet Eddi-ju (L) i Nicku (koja velicina za Nicka?) maje za BG jer sviramo u Zici 6 maja
ako ce on to ponekad nositi na svirkama
a skontacemo nesto i za gocatgoer-a ... polako
Lab mogo bi ja ponijet Eddi-ju (L) i Nicku (koja velicina za Nicka?) maje za BG jer sviramo u Zici 6 maja
- gocatgoer
#1872 Re: Rockabilly - Psychobilly
.gocatgoera zanima koja je cena tih majci, nije uopšte bitno kada ili koja je tura, bice mi jako drago ako uspem da dođem do jedne...mislim, ni cena nije bitna nego eto čisto da znam koliko da odvojim 
.by the way HVALA svima na dobrodošlici!!!

.by the way HVALA svima na dobrodošlici!!!
- gocatgoer
#1873 Re: Rockabilly - Psychobilly
Various Artists Buffalo Bop - I Dreamed I Was Elvis
32 Elvis-inspired tracks feat. Sonny Cole, Phil Gray, Glenn Starks, Bobby Lee, Jerry Dyke, Buddy Love, Gary Middleton, Joe Hughes, Tracey Pendarvis, Ronnie Speeks, Mackey Hargett, Rodney Scott, Ronnie Knull, Recalls, Rick Bounty +

01 I Dreamed I Was Elvis
02 Bluest Boy in Town
03 First Stage of the Blues
04 Gonna Have a Party
05 Run, Fool, Run
06 Don't Be Shy
07 Mean Woman Blues
08 Rains
09 Heartbreak Hotel
10 Pretty Please
11 Buttercup
12 Make Me Dance Little Ant
13 Pepper Hot Baby
14 It Don't Pay
15 My Woman
16 What Is Your Technique
17 Half a Heart
18 So Glad You're Mine
19 Love Me Baby
20 (You're So Square) Baby I Don't Care
21 Somebody's Got My Baby
22 G.I. Blues
23 This Little Heart
24 Treat Me Nice
25 Lonely, Lonely Heart
26 No Reason
27 It Will Be Mine
28 Put My Mind at Ease
29 Blue Fire
30 Reconsider Baby
31 She's a Square
32 I Don't Care If the Sun Don't Shine
http://rapidshare.com/files/147603346/B ... s.rar.html
32 Elvis-inspired tracks feat. Sonny Cole, Phil Gray, Glenn Starks, Bobby Lee, Jerry Dyke, Buddy Love, Gary Middleton, Joe Hughes, Tracey Pendarvis, Ronnie Speeks, Mackey Hargett, Rodney Scott, Ronnie Knull, Recalls, Rick Bounty +

01 I Dreamed I Was Elvis
02 Bluest Boy in Town
03 First Stage of the Blues
04 Gonna Have a Party
05 Run, Fool, Run
06 Don't Be Shy
07 Mean Woman Blues
08 Rains
09 Heartbreak Hotel
10 Pretty Please
11 Buttercup
12 Make Me Dance Little Ant
13 Pepper Hot Baby
14 It Don't Pay
15 My Woman
16 What Is Your Technique
17 Half a Heart
18 So Glad You're Mine
19 Love Me Baby
20 (You're So Square) Baby I Don't Care
21 Somebody's Got My Baby
22 G.I. Blues
23 This Little Heart
24 Treat Me Nice
25 Lonely, Lonely Heart
26 No Reason
27 It Will Be Mine
28 Put My Mind at Ease
29 Blue Fire
30 Reconsider Baby
31 She's a Square
32 I Don't Care If the Sun Don't Shine
http://rapidshare.com/files/147603346/B ... s.rar.html
- Nice Guy Eddie
#1874 Re: Rockabilly - Psychobilly
Imam jednu na lageru i slobodna je u junu, jedino mi se žena nešto mršti...morbilly wrote: nego, vodimo i tu siterku, mora neko s Monthyjem ostati na spavanju
mogli bi dogovoriti jednu zajedničku...

- sun56
#1875 Re: Rockabilly - Psychobilly
DOBRANice Guy Eddie wrote:Vodi brate i familiju...što tebi da bude bolje nego meni i Sun-u
ODLIČNANice Guy Eddie wrote: