Rob drustva.......

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali jomu

#126 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

fortaleza wrote: Jes vidio ti koliko bodova, pa jebemu sve, kakvi bodovi, kakva je ovo tema. :mrgreen:

pa be-je limuli ga mu ga limuli jasta vec sam vidio, odlicna tema, samo se ti bodiraj i bit ce to sve ok :lol: :thumbup:

( tema se u stvari trebala zvati nidje veze, jer kad izadjem na kahvu drustvo krivi i okrivljuje sve sta nekom padne na pamet, skidajuci svu krivicu sa sebe..... a kad to sve saberes i oduzmes ispadne nidje veze nigdje ni sa icim, zato je tema i zajebana jer se ljudi plase, ili nece da prvo krenu od samoga sebe u onome sta, koga, gdje i zasto krivi i okrivljuje...... )

najsmjesnije mi je kad pada i padne snijeg..... ohohoooo :lol:

a mozda se tema trebala zvati rob i robovlasnik :mrgreen:
mali jomu

#127 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

nagradno pitanje za tri boda :lol: - Koje je boje kisobran kod ovog lika sto gleda u tebe? :mrgreen:

Image
fortaleza

#128 Re: Rob drustva.......

Post by fortaleza »

mali jomu wrote:
fortaleza wrote: Jes vidio ti koliko bodova, pa jebemu sve, kakvi bodovi, kakva je ovo tema. :mrgreen:

pa be-je limuli ga mu ga limuli jasta vec sam vidio, odlicna tema, samo se ti bodiraj i bit ce to sve ok :lol: :thumbup:

( tema se u stvari trebala zvati nidje veze, jer kad izadjem na kahvu drustvo krivi i okrivljuje sve sta nekom padne na pamet, skidajuci svu krivicu sa sebe..... a kad to sve saberes i oduzmes ispadne nidje veze nigdje ni sa icim, zato je tema i zajebana jer se ljudi plase, ili nece da prvo krenu od samoga sebe u onome sta, koga, gdje i zasto krivi i okrivljuje...... )

najsmjesnije mi je kad pada i padne snijeg..... ohohoooo :lol:

a mozda se tema trebala zvati rob i robovlasnik :mrgreen:
Ma ja, to je to, osloboditi se negativnih emocija, shvatiti da sve dolazi iz nas samih, i sve odgovara na onaj nacin kakva nam je percepcija okoline, a ne sama okolina. O tome su pisali razni mistici, Gourdjiev, Castaneda...

Pa kazu da trebamo "samopromatrati", odnosno promatrati sebe i prepoznati kad se takva stanja krenu javljati, jer kad je covjek vec u tom negativnom stanju ne moze ga se osoboditi osim ako ne ulozi vlastite napore. Zato tema i jeste teska.

Jer nas to jede ako ne izidjemo iz tog kruga medjusobnog okrivljavanja i gubimo previse energije.

Opet nas iznenadio snijeg u decembru, pa jebem li mu kako cu na posao, hahaha.
mali jomu

#129 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

fortaleza wrote:
Opet nas iznenadio snijeg u decembru, pa jebem li mu kako cu na posao, hahaha.

bas taj snijeg, kisa, i sve to na sta se ne moze uticati..... ne mogu nikako skontat kako to moze nekog iznenadit, vazda tako bilo i sad ne moze to vise tako...... i kad vidim kako se reagira stomak me zaboli od smijeha, pa be-je li vam liga vam liga be-je.....
mali jomu

#130 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

e svasta ne pada kisa a ko fora neki oblaci eeeeeeeeeee ma daj ba dokle ovako
mali jomu

#131 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

e pa sta je ba ovo, utanjilo nesto psovanje, tek neko ko nesto da opsuje, pa dokle ba, a drzave.....
mali jomu

#132 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

jebem li mu zasto sad nije ponedeljak, pa stvarno vise i ova drzava...... dokle ba ovo
mali jomu

#133 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

pa jebem li mu opet nije ponedeljak, dokle ovo vako u ovoj drzavi jebem li mu sve
mali jomu

#134 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

e pa jebem li vam........ samo se jebete :lol: :lol: :lol:
fortaleza

#135 Re: Rob drustva.......

Post by fortaleza »

I ova tema, stvarno ne znam koji ce k...., i ovaj autor teme je definitivno lud, sto ovo ikom treba.

Ma nema ovo smisla, koja je poanta ove teme, koji vrag. Jebemu, sad sam zivcan.

:lol:
mali jomu

#136 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

fortaleza wrote: I ova tema, stvarno ne znam koji ce k...., i ovaj autor teme je definitivno lud, sto ovo ikom treba.

Ma nema ovo smisla, koja je poanta ove teme, koji vrag. Jebemu, sad sam zivcan.

:lol:

e vidi ba ti samo to da danas opet nije ni sutra ni juce, pa stavrno ba dokle vise, izivciro sam se...... jebem li mu odoh jebat :lol:
Dogoljubac

#137 Re: Rob drustva.......

Post by Dogoljubac »

Jebo hin otac turili nam nakav asfalt u nas,slomiJo ja nogu,jebem usput i hecima sto me zagipsa.Haj usput da je em i valjak sto pravi halabuku.
Dogoljubac

#138 Re: Rob drustva.......

Post by Dogoljubac »

Nemoj da cujem da ko psuje najsvjetliju tacku u svemiru-Nasu vladu,politiku...
mali jomu

#139 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

pobjeze mi lik u ogledalu, pa dokle ba vise jebem li mu......
mali jomu

#140 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

e jesam ga maloprije istrzooooo, jebem li mu on meni nesto tamo u ogledalu, najebo je sad......
Dogoljubac

#141 Re: Rob drustva.......

Post by Dogoljubac »

E jebi ga,evo ga sad kod mene u ogledalu
Ja jes ružan...
mali jomu

#142 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

Dogoljubac wrote: E jebi ga,evo ga sad kod mene u ogledalu
Ja jes ružan...

natjeraj ga kod mene, stavio sam ogledalo u ormar, cim dodje samo ga zakljucam, sto je zajebavo zajebavo je, jebem li mu.....
Dogoljubac

#143 Re: Rob drustva.......

Post by Dogoljubac »

mali jomu wrote:
Dogoljubac wrote: E jebi ga,evo ga sad kod mene u ogledalu
Ja jes ružan...

natjeraj ga kod mene, stavio sam ogledalo u ormar, cim dodje samo ga zakljucam, sto je zajebavo zajebavo je, jebem li mu.....
Ma nemam ga šta tjerat,kad mi vidi ženu mi u mene pobjeci ce sam
mali jomu

#144 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

Dogoljubac wrote:
Ma nemam ga šta tjerat,kad mi vidi ženu mi u mene pobjeci ce sam

e jebiga sad....... bezveze si

onda zakljucaj svoju zenu u ormar i okruzi se ogledalima....... pa se snjim jebi :mrgreen:
fortaleza

#145 Re: Rob drustva.......

Post by fortaleza »

sve sto nevalja zapane ovu bosnu pa cuj pjesak is sahre nam pada nek nam pane kokajin is kolubije koji cenam dzavo pjesak tobejarabi
mali jomu

#146 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

fortaleza wrote: sve sto nevalja zapane ovu bosnu pa cuj pjesak is sahre nam pada nek nam pane kokajin is kolubije koji cenam dzavo pjesak tobejarabi

probaj crtu saharskog pjeska, da vidis pikiranja i letova.....
mali jomu

#147 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

Ova pjesma od Bijelog Dugmeta je za mene jedna od najboljih ljubavnih pjesama ovog muzickog, pjevackog i sviralackog zanra, i nikako ne zasluzuje biti na ovoj temi, ali kako sam sve prevrco i zavrco, te ukini vamo te dodaj tamo.... nekako mi se najbolje uklopi u ovog tematskog supljaka od drustvenog roba

pa tako, mada i za mene neocekivano, a ne znam i da li se ovo u stvarnosti i moze desiti kao sto se na ovoj temi stvari stvarno i desavaju.... evo i neko pismo za drustvenog roba

(ova me pjesma podsjeti na: Nikad ne dozvoli sebi da te drustvo izabere sebi, vec ti sam sebi izaberi tebi tvoje drustvo ) da ne bi ocekivao pisma a ona nikad da stignu.....

mali jomu

#148 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

mali jomu

#149 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

mali jomu

#150 Re: Rob drustva.......

Post by mali jomu »

Post Reply