RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
-
Santi
#401 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
A mačke? Nikog nije briga što su mačke stradale i stradavaju u velikom broju zbog ovih pasa lutalica.. Av-Mau, gde vam je Mau? Zašto psi imaju povlašten položaj a mačke da crknu u najgorim mukama? Jel to sva udruženja za zaštitu životinja mrze mačke? Tako se čini.
-
everlast
#402 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
macke su mudre, snace se one, cuko je naivan.Santi wrote:A mačke? Nikog nije briga što su mačke stradale i stradavaju u velikom broju zbog ovih pasa lutalica.. Av-Mau, gde vam je Mau? Zašto psi imaju povlašten položaj a mačke da crknu u najgorim mukama? Jel to sva udruženja za zaštitu životinja mrze mačke? Tako se čini.
-
L u c i f e r
#403 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Kao i obično, u pravu siAlfons Kauders wrote:Nije nimalo cudno. To je taktika koju opasne sekte cesto koriste u pokusaju da zacepe usta kriticarima.L u c i f e r wrote:Došo vakat da i čika Luci reknu jednu ozbiljnu...![]()
Ja volim malo promuhabetit, pa i našalit se i na svoj i na tuđi račun, na kraju krajeva zato smo valjda svi na ovom forumu...
Međutim, ove teme vezane za DogTrast su mi zaista vrlo čudne. Jednostavno gotovo da i nema normalnih, razboritih i dobronamjernih sagovornika koji će zastupati njihova gledišta - samo trolovi kamikaze, u talasima, koji rade sve da isprovociraju zaključavanje teme...
Baš čudno.
The group is preoccupied with making money.
Questioning, doubt, and dissent are discouraged or even punished.
Mind-numbing techniques to suppress doubts about the group and its leader(s).
The group is elitist, claiming a special, exalted status for itself, its leader(s), and members (for example: the leader is considered the Messiah or an avatar; the group and/or the leader has a special mission to save humanity).
The group has a polarized us-versus-them mentality, which causes conflict with the wider society.
-
crnoplavo
#404 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Arata wrote:L u c i f e r wrote:Vidi se.everlast wrote: ...inace rijetko sta citam...![]()
![]()
![]()
-
passiv
#405 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
prelomit ce kad te stjeraju u cosak ili kad padne mrtva glava treceg nemaSvicko wrote:Druže, ja nikako takvo nešto ne mogu da prelomim.passiv wrote:ili to ili sam svoj majstorSvicko wrote:I šta je sada prijedlog, konkretan, šta da se radi?
Evo šta sada ja kao pojedinac mogu da uradim?
Hoćemo li više organizovati te masovne proteste vezano za tematiku pasa ili ne?
Mislim da bi protesti sa ovom tematikom privukli mnogo više mase i pažnje nego što biste očekivali. Narodu je dodijalo.
Sve nešto čekam i nadam se da će se to regulisati, a kako je krenulo daBogda.
- Altair_SA
#406 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Problem je ogroman zaista i polako prelazi u stanje neke vrste epidemije... 15000 pasa na ulicama glavnog grada je bruka i sramota za ovaj grad.
Da ne pricam koliku samo opasnost predstavljaju copori od po 10 i vise pasa. Na Kosevskom, u Muhameda Hadzijahica ima jedan copor od jedno njih 20-tak i najcesce su dole prema zeljeznickoj, ono polje gdje su napusteni vagoni izmedju zeljeznicke stanice i Bosnalijeka. Navece krene drugi copor odozgo sa Velesica i to kad krene fajt ne mozes cijelu noc zapsati. Ljudi i ne pokusavaju prolaziti precicom izmedju zgrada, pa preko one pruge dole da bi izasli na Velesice. Navece izuzetno riskantno i opasno. Zatim raznose smece, desi se da napadaju i ljude i samo je pitanje vremena kad ce neko stradati.
Pod hitno se nesto mora raditi, jer ovo je zaista uzasno!
Da ne pricam koliku samo opasnost predstavljaju copori od po 10 i vise pasa. Na Kosevskom, u Muhameda Hadzijahica ima jedan copor od jedno njih 20-tak i najcesce su dole prema zeljeznickoj, ono polje gdje su napusteni vagoni izmedju zeljeznicke stanice i Bosnalijeka. Navece krene drugi copor odozgo sa Velesica i to kad krene fajt ne mozes cijelu noc zapsati. Ljudi i ne pokusavaju prolaziti precicom izmedju zgrada, pa preko one pruge dole da bi izasli na Velesice. Navece izuzetno riskantno i opasno. Zatim raznose smece, desi se da napadaju i ljude i samo je pitanje vremena kad ce neko stradati.
- Altair_SA
#407 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
dupli*
Last edited by Altair_SA on 04/07/2014 21:26, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#408 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
everlast wrote:zar ti vise ukucane ne ugrozava ciko koji hoda mahalom sa nozem ili pistoljem? vjeruj mi, to je mali problem naspram onih kojih imamo.Nigrutin wrote:Sta ja znam odakle je tu.
Nisam ja istrazni organ da kljucam odakle je sta doslo.
Tu je,ugrozava mi ukucane i to je sve
Eto ti vjerujemo, sad mozes
-
L u c i f e r
#409 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Nismo baš svi, neki smo i hopušćani...Hajvan wrote:uh, ovdje svi ostraščeni ili se zajebavaju
- Hajlac
#410 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Trolleru, da stvarno čitaš šta ti ljudi odgovaraju, sjetio bi se stranicu prije da ti napisah šta je uzrok a šta posljedica u slučaju "problema" 12.000 avlijaner-lutalica udruženih u krvoločne čopore:everlast wrote:nije dobro uvijek gledati posljedice, pametniji gleda uzrok.Hajlac wrote:Ne, nego treba graditi Staračke domove maksuz za lutalice avlijanere od narodnih para(kojih nema ni za penzije i komunalije) a u međuvremenu ignorisati hiljade napada s teškim psihofizičkim posljedicamaeverlast wrote: opet ne razmisljas, mada sam se nadao da ces poceti. zamisli samo da se pobije ova sva pascad kakvo bi to krvoprolice bilo, to nije slucaj ili dva, ovih pascadi ima na hiljade i hiljade.
zamisli, da je odgovornost na to na tebi, da li bi mogao to potpisati i licno relaizovati?
http://www.klix.ba/forum/-p10266143.htm ... #p10266189
Al' ti si ovdje samo da trollaš - hraniš se namjernim nerviranjem drugih sagovornika.
- Arata
#411 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Ja sam prije par stranica predložio da se na jednom mjestu skupe informacije o napadima pasa, broj napada, ko je za šta zadužen i iz koje stranke. Pa da fino krenemo odatle, po koji plakat sa par slika djeteta poslije napada psa, dole potpišemo za svaku opštinu načelnika i njegovu stranku... Isprintaš i kopiraš 10 komada za marku i poljepiš na putu do posla.
Pa kad budu izbori, preko njihovih glava lijepiti iste. Ako ima zaiteresovanih, mogli bi otvoriti temu, i zamoliti administraciju da sankcioniše svakoga ko počne diskusiju o ispravnosti eutanazije...
Pa kad budu izbori, preko njihovih glava lijepiti iste. Ako ima zaiteresovanih, mogli bi otvoriti temu, i zamoliti administraciju da sankcioniše svakoga ko počne diskusiju o ispravnosti eutanazije...
-
everlast
#412 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Ne, nego treba graditi Staračke domove maksuz za lutalice avlijanere od narodnih para(kojih nema ni za penzije i komunalije) a u međuvremenu ignorisati hiljade napada s teškim psihofizičkim posljedicama
[/quote]
nije dobro uvijek gledati posljedice, pametniji gleda uzrok.[/quote]
Trolleru, da stvarno čitaš šta ti ljudi odgovaraju, sjetio bi se stranicu prije da ti napisah šta je uzrok a šta posljedica u slučaju "problema" 12.000 avlijaner-lutalica udruženih u krvoločne čopore:
Al' ti si ovdje samo da trollaš - hraniš se namjernim nerviranjem drugih sagovornika.[/quote]
nemoj mi vise tih brojeva i prica koje samo kruze, razmisljaj malo.
nije dobro uvijek gledati posljedice, pametniji gleda uzrok.[/quote]
Trolleru, da stvarno čitaš šta ti ljudi odgovaraju, sjetio bi se stranicu prije da ti napisah šta je uzrok a šta posljedica u slučaju "problema" 12.000 avlijaner-lutalica udruženih u krvoločne čopore:
Al' ti si ovdje samo da trollaš - hraniš se namjernim nerviranjem drugih sagovornika.[/quote]
nemoj mi vise tih brojeva i prica koje samo kruze, razmisljaj malo.
- Svicko
#413 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
vrlo jednostavan odgovor:everlast wrote:zar ti vise ukucane ne ugrozava ciko koji hoda mahalom sa nozem ili pistoljem? vjeruj mi, to je mali problem naspram onih kojih imamo.Nigrutin wrote:Sta ja znam odakle je tu.
1. ja lično takvog "čiku" nisam vidio nikada u životu u Sarajevu.
2. čopor pasa koji žive preko puta zgrade napadaju ljude, djeca se ne mogu igrati slobodno, biciklisti ne smiju proći - to viđam svaki, ali SVAKI DAN.
koje mi onda više ugrožava život, konkretno?
- uglavnomja
#414 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Oj tito dragi .... Kakvih 84 u prosjeku, pa nema ni 42
- Hajlac
#415 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Kratko i jasno - usklađivanje s EU zakonimaSvicko wrote:I šta je sada prijedlog, konkretan, šta da se radi?
Mislim da bi protesti sa ovom tematikom privukli mnogo više mase i pažnje nego što biste očekivali. Narodu je dodijalo.
Kakvi Penzionerski domovi kakvi bakrači
-
everlast
#416 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
ja vas molim, takodjer sam da se nesto uradi, ali ovde ljudi poput ovog papagaja iznose samo neke cifre iz zemalja u kojima nikad nisu bili da vide kako to funkcionise. sve se svodi na to, kako je u americi, kako je u eu,kako im je nan ispricala, kako se neko bogati time sto pascadi jedu ljude. ja vas samo molim da razmisljate.
ovo je zaista problem, i ne mozemo ga rijesiti kako to rade vec dobro uhodane funkcionalne zemlje.
ovo je zaista problem, i ne mozemo ga rijesiti kako to rade vec dobro uhodane funkcionalne zemlje.
- Hajlac
#417 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Ahaeverlast wrote:macke su mudre, snace se one, cuko je naivan.Santi wrote:A mačke? Nikog nije briga što su mačke stradale i stradavaju u velikom broju zbog ovih pasa lutalica.. Av-Mau, gde vam je Mau? Zašto psi imaju povlašten položaj a mačke da crknu u najgorim mukama? Jel to sva udruženja za zaštitu životinja mrze mačke? Tako se čini.
- Svicko
#418 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Sve OK, ali to nije konkretan prijedlog.Hajlac wrote:Kratko i jasno - usklađivanje s EU zakonimaSvicko wrote:I šta je sada prijedlog, konkretan, šta da se radi?
Mislim da bi protesti sa ovom tematikom privukli mnogo više mase i pažnje nego što biste očekivali. Narodu je dodijalo.tj. ponovno uvođenje humanog oblika eutanazije kao nužne mjere za rješenje problema vukolikih čopora avlijanera koji terorišu 400.000 građana.
Ti kažeš šta bi generalno trebalo da se radi.
Ali šta ćemo konkretno uraditi TI i JA? Kada?
Hoćemo li organizovati te proteste MAKAR?
-
kakavdanakneiskustvu
#419 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Hajlac wrote:Kratko i jasno - usklađivanje s EU zakonimaSvicko wrote:I šta je sada prijedlog, konkretan, šta da se radi?
Mislim da bi protesti sa ovom tematikom privukli mnogo više mase i pažnje nego što biste očekivali. Narodu je dodijalo.tj. ponovno uvođenje humanog oblika eutanazije kao nužne mjere za rješenje problema vukolikih čopora avlijanera koji terorišu 400.000 građana.
-
everlast
#420 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
vjeruj mi zasta nisam ni ja vidio, ali sam vidio posljedice cike, vjeruj mi, puno su uzasnije nego u pasceta.Svicko wrote:vrlo jednostavan odgovor:everlast wrote:zar ti vise ukucane ne ugrozava ciko koji hoda mahalom sa nozem ili pistoljem? vjeruj mi, to je mali problem naspram onih kojih imamo.Nigrutin wrote:Sta ja znam odakle je tu.
2. čopor pasa koji žive preko puta zgrade napadaju ljude, djeca se ne mogu igrati slobodno, biciklisti ne smiju proći - to viđam svaki, ali SVAKI DAN.
-
avdijator
#421 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Navedi brojku koliko je ljudi ubijeno od strane pasa lutalica? Također i koliko je od strane ljudi, bile kojeg motiva, znači samo navedi brojku smrtnih slučajeva i dobro podebljaj.Svicko wrote:vrlo jednostavan odgovor:everlast wrote:zar ti vise ukucane ne ugrozava ciko koji hoda mahalom sa nozem ili pistoljem? vjeruj mi, to je mali problem naspram onih kojih imamo.Nigrutin wrote:Sta ja znam odakle je tu.
-
everlast
#422 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
para nema ni za staracke domove, uskoro necete znati sta cete sa njima, pa ce te predlagati isto , heheheHajlac wrote:Ahaeverlast wrote:macke su mudre, snace se one, cuko je naivan.Santi wrote:A mačke? Nikog nije briga što su mačke stradale i stradavaju u velikom broju zbog ovih pasa lutalica.. Av-Mau, gde vam je Mau? Zašto psi imaju povlašten položaj a mačke da crknu u najgorim mukama? Jel to sva udruženja za zaštitu životinja mrze mačke? Tako se čini.snašle se tako što su se "for the time being" teleportirale na USS Enterprise, dok se ne izgrade Starački domovi za krvoločne čopore Av Av.
- Hajlac
#423 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
REDOVNO me taj čopor napada kad prolazim onom ulicom iznad vagona, gdje su dva KonzumaAltair_SA wrote:Problem je ogroman zaista i polako prelazi u stanje neke vrste epidemije... 15000 pasa na ulicama glavnog grada je bruka i sramota za ovaj grad.
-
passiv
#424 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
Koga ba briga kolko ljudi ubija druge ljude, problem su pascad i ovo je tema za njih a ubice,lopovi, kriminalci i ostali imaju svoje teme. Prestanite mjesati kruske i jabuke i izjednacavati stvari koje nisu ni blizu
-
everlast
#425 Re: RIJEŠIMO SE LUTALICA U SARAJEVU
upravu si.passiv wrote:Koga ba briga kolko ljudi ubija druge ljude, problem su pascad i ovo je tema za njih a ubice,lopovi, kriminalci i ostali imaju svoje teme. Prestanite mjesati kruske i jabuke i izjednacavati stvari koje nisu ni blizu