Rezultati izbora

Fair Life

#26 Re: Rezultati izbora

Post by Fair Life »

Madame de Pompadour wrote:
uhljupce wrote:
Stranka za BiH (SBiH) već je osigurala potrebnu većinu za načelnike u Goraždu, Kladnju i Trnovu, dodao je potpredsjednik ove stranke Safet Halilović.
Moj Safete Halilovicu i tvoja SBiH, kravama ste i mizernim paketicima brasna potkupili glasove i to u bijendim porodicama u Trnovu, a vas kandidat za nacelnika Ibro Berilo je izvrsni ex-nacelnik profiter. 8-)

Ne fali se mizerijom:))) :lol: :lol:
100% Safet zna sta narodu treba.

Image
popajic

#27 Re: Rezultati izbora

Post by popajic »

U Evropi su osvanuli naslovi:Bosna i Hercegovina ponovo izabrala nacionaliste !Minoran odziv glasaca,u Sarajevu 4o% !

"cestitam" svima koji BiH ponovo nisu dali ni najmanju sansu da izadje iz nacionalistickog mraka zbog kojeg je 200.000 ljudi izgubilo zivote,zbog kojeg je BiH podijeljena,osiromasena i totalno nesigurna za zivljenje.
Sad vam valja smisliti pricu kojom ce te djeci opravdati zasto ste prokockali jos jednu sansu da u BIH dodje do promjena.
:run: :evil:
Fair Life

#28 Re: Rezultati izbora

Post by Fair Life »

popajic wrote:...
Sad vam valja smisliti pricu kojom ce te djeci opravdati zasto ste prokockali jos jednu sansu da u BIH dodje do promjena.
Nemaju potrebe smisljati pricu... kad mogu primijeniti 'onu' vec davno otrcanu, ali uvijek iznova osvjezavanu pricu o krivici dijaspore.

"Da nije dijaspora glasala za nacionalisticke stranke sigurno bi doslo do promjena..."
Motokultivator

#29 Re: Rezultati izbora

Post by Motokultivator »

popajic wrote:U Evropi su osvanuli naslovi:Bosna i Hercegovina ponovo izabrala nacionaliste !Minoran odziv glasaca,u Sarajevu 4o% !

"cestitam" svima koji BiH ponovo nisu dali ni najmanju sansu da izadje iz nacionalistickog mraka zbog kojeg je 200.000 ljudi izgubilo zivote,zbog kojeg je BiH podijeljena,osiromasena i totalno nesigurna za zivljenje.
A de ti meni kazi, za koga su to ljudi trebali glasat molim te lijepo, da nije mozda za SDP povrac, povrac. Ocito je da se nema za koga glasat, zato ljudi nisu ni izasli.
vjesticanametli

#30 Re: Rezultati izbora

Post by vjesticanametli »

Fair Life wrote:
Madame de Pompadour wrote:
uhljupce wrote:
Stranka za BiH (SBiH) već je osigurala potrebnu većinu za načelnike u Goraždu, Kladnju i Trnovu, dodao je potpredsjednik ove stranke Safet Halilović.
Moj Safete Halilovicu i tvoja SBiH, kravama ste i mizernim paketicima brasna potkupili glasove i to u bijendim porodicama u Trnovu, a vas kandidat za nacelnika Ibro Berilo je izvrsni ex-nacelnik profiter. 8-)

Ne fali se mizerijom:))) :lol: :lol:
100% Safet zna sta narodu treba.

Image
:thumbup: :lol: nacuri im po 2x
Fair Life

#31 Re: Rezultati izbora

Post by Fair Life »

Pomalo, pomalo... treba stedjeti da im drzava sto duze potraje.
veljaca

#32 Re: Rezultati izbora

Post by veljaca »

Ovo je REALNOST sadasnje BiH.
Zabrinjavajuce je da je mali odziv glasaca u Sarajevu !!!!!!!!!!!!
slavkoimamodilera

#33 Re: Rezultati izbora

Post by slavkoimamodilera »

Nije zabrinjavajuce vec je realno... ma jooooj jarane ocam za koga da glasam? Svi su lopovi ocam ne znam za koga da glasam... ma jebo glasanje, 'ajmo na fuka...
Pa ce za godinu bit, yebem im mater, ne valja mi ovo, ne valja mi ono...

Same old, same old...
portfast

#34 Re: Rezultati izbora

Post by portfast »

Da se pridruzim cestitkama :D :D :D :D :D :D :D
Air Ramiz

#35 Re: Rezultati izbora

Post by Air Ramiz »

Da nije sarajevo-x foruma, mislio bih da se SDP povukao u ilegalu :mrgreen:
Fair Life

#36 Re: Rezultati izbora

Post by Fair Life »

portfast wrote:Da se pridruzim cestitkama :D :D :D :D :D :D :D
Mislis... po tri kugle ??
portfast

#37 Re: Rezultati izbora

Post by portfast »

Fair Life wrote:
portfast wrote:Da se pridruzim cestitkama :D :D :D :D :D :D :D
Mislis... po tri kugle ??
Zivio stari :D :D :D :D :D

Image
papacja

#38 Re: Rezultati izbora

Post by papacja »

Lokalni izbori - epilog

Sinoć prije spavanja čuh prve preliminarne rezultate ovih izbora.

Popih dva apaurina i prepustih se snovima.

Ustanem jutros struje nema a apaurini popustili.

Lagano dignem one skupe aluminijske žaluzine i bez otvaranja prozora iza zavjese provirim napolje.

Naoko sve izgleda regularno.

Auta zamaglila, trolejbusi idu, tramvaji idu.

Dobro je pomislih i odahnem glasno.

U tom momentu dubokim tek probuđenim muževnim glasom Herka iza mojih leđa progovori.

- Šta to ti viriš ? Jel to opet gledaš komšinice dok se presvlače ?

- Ma jok ženo nego virim zbog ovih izbora .

- Kakvih crnih izbora ? Pa izbori su jučer bili. I kakve uopšte veze imaju izbori sa tvojim virenjem.

- Pa ženo jesi li ti čula rezultate ? Opet su pobijedile tri nacionalne strake. Bezbeli su se i zastave vezale a ja pošto znam kako je nekad bilo virim ima li barikada i jesu li tranšei iskopani. Pa zadnji put kada su bili ovakvi rezultati ja nisam uspio otići na posao a vrlo brzo mi je stigao i poziv za mobilizaciju.

Nego ženo danas dok si na poslu pogledaj na Internetu radi li još uvijek ona dječija ambasada Međaši i uzmi njihov telefonski broj tako da rezervišem mjesto za tebe i Juniora.

Ja ću dok bude pauza za topli otići do Dobrinje da vidim u kakvom je stanju tunel.

- De bolan šuti i ne lupaj gluposti. Pa kod nas je pobijedio u opštini SDP. Damir Hadžić je načelnik.

- Damir zvani zidar?

-Taj.

- E ako je kod nas opet Damir načelnik onda gledaj pod hitno da pobacamo ove saksije sa cvijećem .

- Što to ?

- Pa naš načelnik gdje god ima metar kvadratni zemljišta ( osim u svom komšiluku ) omogući pravljenje jedne veleljepne betonske građevine. Pošto je još četiri godine načelnik realno je za pretpostaviti da će nestati javnih površina i da će onda početi zidati po saksijama.

- De začepi i fataj se telefona. Zovi Valtera Perića i pitaj šta nam je sa strujom.

-Ženo ti si izgleda prolupala. Valter je davno rahmetli.

- Znam da je rahmetli ali tebi čovjek stvarno treba sve nacrtati. Zovi elektrodistribuciji i pitaj što nemamo struje.

Pošto nismo imali struje i nismo popili jutarnji litrenjak kafe nisam dalje smio izazivati sudbinu i rizikovati da se u kancelariji pojavim modar. ( a i taj nedostatak struje me podsjetio na neke godine iz prošlog stoljeća )

Na kraju ovog posta bih još želio poručiti dragim svojim Hercegovcima i Bosancima :

" Dragi majmuni spremajte se ko da će sutra biti rat a radite sve da do toga i dođe "

Ovako reće baklava na svome blogu (nadam se da se ne ljuti što ga prepisah :-D ). Meni se ovo svidjelo... :run:
8. sekretar SKOJ-a

#39 Re: Rezultati izbora

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

Baltazar_khan wrote:Želim da čestitam svima vama što ste glasali za nacionalne stranke, koje su pobijedile na ovim izborima. SNSD,SDA,HDZ... Svaka vam čast što ste nas ostavili na istom, što cemo radi vas i u narednom periodu da tonemo sve dublje i dublje... Aferim, narode Bosne i Hercegovine!
Pozdrav studiju i režiji.
Pored pomenutih, pozdravljam i čestitam
pobjedu svima onima koji nisu glasali sa pjesmom:
"Садим бостан, садим белу ружу".
popajic

#40 Re: Rezultati izbora

Post by popajic »

Postao/la Motokultivator dana 06/10/2008 08:37

popajic je napisao/la:U Evropi su osvanuli naslovi:Bosna i Hercegovina ponovo izabrala nacionaliste !Minoran odziv glasaca,u Sarajevu 4o% !

A de ti meni kazi, za koga su to ljudi trebali glasat molim te lijepo, da nije mozda za SDP povrac, povrac. Ocito je da se nema za koga glasat, zato ljudi nisu ni izasli
Ma,ti si ziv bio ovo izglasao neglasanjem !
povrac,povrac za rezone !
bijelo_dugme

#41 Re: Rezultati izbora

Post by bijelo_dugme »

Motokultivator wrote:
popajic wrote:U Evropi su osvanuli naslovi:Bosna i Hercegovina ponovo izabrala nacionaliste !Minoran odziv glasaca,u Sarajevu 4o% !

A de ti meni kazi, za koga su to ljudi trebali glasat molim te lijepo, da nije mozda za SDP povrac, povrac. Ocito je da se nema za koga glasat, zato ljudi nisu ni izasli.
A ma halo ba oko 800 stranaka je bilo, zar nije ni to dosta?

:run:
Oi

#42 Re: Rezultati izbora

Post by Oi »

Preliminrarni rezultati za Zenicu:

Prema nepotpunim preliminarnim rezultatima glasanja u općini Zenica,koji se odnose na 131 od ukupno 133 biračka mjesta, koje je u 12 sati objavila Općinska izborna komisija najviše glasova,14.953 osvojila je SDA,druga je SDP sa 5.097,a na trećem mjestu je BPS sa 3.118 glasova.
Stranka za BIH osvojila je 2.821 glas,Hrvatska koalicija za Zenicu 1.873 glasa,a Narodna stranka Radom za boljitak 1.370 glasova.
Ukupan broj listića u glasačkim kutijama bio je 37.927, važećih je bilo 33.669, a nevažećih 4.039.

Kandidat SDA za načelnika zeničke općine, Husejn Smajlović dobio je 28.968 glasova,SDP-ov kandidat, Mirsad Mešić 4.285,kandidat BPS-a Edvin Slipac 1.715, a kandidat Stranke za BiH, Semir Hamzić 1.320 glasova.
janje_

#43 Re: Rezultati izbora

Post by janje_ »

evo preliminarne price moje mahale:

Opštinsko vijeće Srebrenik:

1. SDA 7320 glasova
2. SDP 4309
3. Stranka za BiH 1516
4. LDS 1286
5. BPS 837
6. NS Radom za boljitak 708
7. HDZ 518
8. DSI 395
9. Stranka penzionera 220
10. BOSS 138
11. Nasa Stranka 132
12. GDS 86
13. PDP 2

Rezultati izbora za načelnika općine Srebrenik:

SULJAGIC OSMAN SDA 12325 65,46%
JUSUFAGIC ALEM SDP 5363 28,48%
KEŠETOVIC IZUDIN BOSS 745 3,96%
ŽILIC ŠABAN Nezavisni 395 2,10%
miki4

#44 Re: Rezultati izbora

Post by miki4 »

Odajem priznanje svim onim koji su skupili hrabrosti i kandidovali se za ove izbore, iako su znali da pojedini neće dobiti ni jedan glas. :run: Onima koji su tobože dobili povjerenje od onih građana što su izašli na glasanje samo što im je bilo dosadno, unaprijed znajući da time ništa neće promjeniti, poručujem da to nisu stvarni pokazatelji trenutnog stanja i da nisu dobili podršku nadpolovične većine građana, jer na glasanje nije izašlo oko 60% biračkog tijela, onih koji nisu imali izbora od ponuđenih kanddata, samim time ne podržavajući izabrane.
jeza u ledja

#45 Re: Rezultati izbora

Post by jeza u ledja »

Zna li neko koji je ovo djavo sto neke opcine imaju posebnu listu za 'Kanidata koji se bira iz reda nacionalnih manjina'????? :-)

Prvo cudno mi je sto neke opcine to imaju, a druge ne. A onda cudno mi je sto ti kandidati u stvari nisu izgleda iz reda nacionalnih manjina (ne po imenu, sada boga pitaj kako su se izjasnili), a trece sto su iz nekih lijevih stranaka.

Evo gledam prva Velika Kladusa bio je samo jedan manjinski kandidat i dobio je samo 9 glasova :roll: i clan je neke 'Bosanske demokratske stranke'. I sad znaci ispada on ce biti vijecnik? Haj sto to ima, fino je, ali koje je nacionalnosti onda taj kandidat i zasto je clan neke cudne stranke?

Odo traziti izborni zakon...
klixober

#46 Re: Rezultati izbora

Post by klixober »

Moze li mi neko objasniti ko ce biti gradonacelnik u Brckom? Obzirom da je SDP najjaca stranka u Brckom,da li to znaci da ce gradonacelnik biti SDP-ovac? Ovo je po meni sjajan rezultat-u 4 veoma bitna velika grada-Sarajevo,Tuzla,Bihac,Brcko,pobijedio SDP.
jasko_ba

#47 Re: Rezultati izbora

Post by jasko_ba »

Zavidovići (zasad)
Vijeće:
1. SDA - 4349 - 32,73%
2. SDP - 3482 - 26,21
3. SzBiH - 1553 - 11,53
4. BOSS - 778 - 5,85
5. Boljitak - 687 - 5,17
6. NBS - 677 - 5,09
7. Sefer - 530 - 3,98
8. Penzioneri - 440 - 3,31

Načelnik:
1. SDA - Osmić Hakija - 4933 - 35,18%
2. SDP - Karajbić Elvir - 4867 - 34,71%
šteta za načelnika...malo je falilo
Mikado

#48 Re: Rezultati izbora

Post by Mikado »

Poredak u opcini Novo Sarajevo:

1. SDP BiH 6586 (28,73 %)
2. SDA BiH 6426 (28,03 %)
3. Nasa Stranka 2151 (9,38 %)
4. SBiH 1693 (7,39 %)
5. BPS - SH 1446 (6,31 %)
6. Stranka Penzionera 845 (3,69 %)
...

Ostale stranke nisu presle izborni prag (3,00 %)
Last edited by Mikado on 06/10/2008 21:17, edited 1 time in total.
klixober

#49 Re: Rezultati izbora

Post by klixober »

komeba wrote:Moze li mi neko objasniti ko ce biti gradonacelnik u Brckom? Obzirom da je SDP najjaca stranka u Brckom,da li to znaci da ce gradonacelnik biti SDP-ovac? Ovo je po meni sjajan rezultat-u 4 veoma bitna velika grada-Sarajevo,Tuzla,Bihac,Brcko,pobijedio SDP.

???
miki4

#50 Re: Rezultati izbora

Post by miki4 »

komeba wrote:Moze li mi neko objasniti ko ce biti gradonacelnik u Brckom? Obzirom da je SDP najjaca stranka u Brckom,da li to znaci da ce gradonacelnik biti SDP-ovac? Ovo je po meni sjajan rezultat-u 4 veoma bitna velika grada-Sarajevo,Tuzla,Bihac,Brcko,pobijedio SDP.
Sarajevo je lapo lapo
Post Reply