REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
bh.tornjak

#1676 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

artime wrote:Sad im je Bake slomio srca,svima redom.
a taman se svi redom zaljubili BiH....
i jednim potezom je ogadise...
pa, dje ce vam dusa.......
arzuhal

#1677 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Prpa.ba

#1678 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Prpa.ba »

Tesko cemo ovo dobiti, ali politicko hazarderstvo Bosnjacima nikad nije bilo strano. Sretno nam. :thumbup:
p206

#1679 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by p206 »

Nisam siguran da će se moći ovo dokazati na sudu. Bilo bi to odlično jer bi onda bili politički miševi, nešto slično kao Njemačka poslije nacizma, bez obzira koliko su ekonomski jaki, nose i nosiće uvijek taj teret.
bh.tornjak

#1680 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

LBVIEW wrote:
Running wrote:Da nisam procitao na klixu ne bih ni znao za ovo, eto koliko je interesantno u RS, Srbiji, regionu... :D

Kakvi experti ovde kakvi bakraci.. :-) Imaju oni jos vecih experata pa kad niko i ne prenese vijest, onda se zna na cemu je. :)

Ovo ce se samo odraziti na unutrasnju politicku krizu u BiH i nista drugo, sad ce Srbi da se tvrdoglave nesto i da koce sve zivo. Njima svejedno svima, narod ispasta, ali ko :izet: njih :D

I da nemaju bosnjaci toliki medjunarodni kredibilitet u EU, UN itd pogotovo posle ovih s*anja oko terorizama. :)
Pa kad nemaju kredibilitet,sto onda kmecite?
A nasao se neko s kredibilitetom u pm.

danas sam ja napisao da su do sad pustene domace kere da laju.....
sutra slijedi horsko lajanje iz mordora...samo dok Dacic,Vulin,Stefanovic i osali dodju sebi....
artime

#1681 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by artime »

Tj dok se ne dogovore. Odrze "hitno zasjedanje"... Ko ce sta replicirati.
fakat

#1682 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by fakat »

bhnapoleon1 wrote:
archi_a wrote:Znaači ništa od autoputa Bg-Sa ? Šteta, baš šteta, a oni su to htjeli napraviti za godinu. Sad to propade. :P
Što je još gore, zbog odluke o reviziji tužbe protiv srbije, srbi će sad prestati da vole Bosnu i Hercegovinu. A baš su je do sad volili. :lol:
I blokirat ce europski put i Dodik ce vladat jos uvijek
Nedostajat ce nam Dusanka i Milica .....amazonke slobodne misli, antigone liberalnog diskursa.
arzuhal

#1683 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Pustimo sebi kake dobre muzike dok čekamo predaju apelacije...

harač

#1684 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by harač »

bošnjački sadomazohizam je ponekad zadivljujući

[letimično gledajući ove dosadašnje revizije, vidim da ih Sud rješava dosta brzo, za oko godinu i po dana, taman nekad pred opće izbore...]
artime

#1685 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by artime »

Srpski sadizam je kazu jos ljepsi. Rahatluk.
insomnia78

#1686 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by insomnia78 »

Izgubi nam reprezentacija podrsku u BL
arzuhal

#1687 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Hana Sirćo na Fashion Weeku u Italiji: Milano put ka svjetskim pistama

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/lje ... ama/413679
arzuhal

#1688 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Saće Ivanić postrojit Treći puk.
spreca

#1689 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

p206 wrote:Nisam siguran da će se moći ovo dokazati na sudu. Bilo bi to odlično jer bi onda bili politički miševi, nešto slično kao Njemačka poslije nacizma, bez obzira koliko su ekonomski jaki, nose i nosiće uvijek taj teret.
kad se nema obraza , teret se ne osjeti i lahko ga je nositi
insomnia78

#1690 Re: RE: Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by insomnia78 »

arzuhal wrote:Saće Ivanić postrojit Treći puk.
'oćel pjevati onu našu?
archi_a

#1691 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

Bila odobrena ili ne, mislim da će tužba pasti. Ne zato što nije tako bilo kada je izvršen genocid, nego više zbog dvostrukih aršina i ublažavanja osude srbije, zbog mira u ovom dijelu Evrope. Sve mi je bilo jasno, već onda kad sam vidio da su dokumenti sa sjednica vlade i generalštaba, koji su se održavali u beogradu tokom genocida u Bosni i Hercegovini, pušteni u javnost tek kad se veći dio stenograma zatamnio i da su te stranice ostale nedostupne javnosti. Tada se već vidjelo da se pokušava ublažiti učešće srbije u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Čak se nisu mogli koristiti u dokazivanju krivice, kao što se dosta pismenih dokaza nije moglo uvesti u optužnice na suđenjima genocidašima u Haškom tribunalu.
Al neka je obnovljena i iskazana želja za revizijom, čisto da čedama pokažemo da nismo zaboravili i da mi znamo ono što oni hoće da sakriju. A secesionisti i genocidaši nek pjene, ko što ustvari već i rade. :bih:
arzuhal

#1692 Re: RE: Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

insomnia78 wrote:
arzuhal wrote:Saće Ivanić postrojit Treći puk.
'oćel pjevati onu našu?
Ja sad slušam ovu:

arzuhal

#1693 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

archi_a wrote:Bila odobrena ili ne, mislim da će tužba pasti. Ne zato što nije tako bilo kada je izvršen genocid, nego više zbog dvostrukih aršina i ublažavanja osude srbije, zbog mira u ovom dijelu Evrope. Sve mi je bilo jasno, već onda kad sam vidio da su dokumenti sa sjednica vlade i generalštaba, koji su se održavali u beogradu tokom genocida u Bosni i Hercegovini, pušteni u javnost tek kad se veći dio stenograma zatamnio i da su te stranice ostale nedostupne javnosti. Tada se već vidjelo da se pokušava ublažiti učešće srbije u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Čak se nisu mogli koristiti u dokazivanju krivice, kao što se dosta pismenih dokaza nije moglo uvesti u optužnice na suđenjima genocidašima u Haškom tribunalu.
Al neka je obnovljena i iskazana želja za revizijom, čisto da čedama pokažemo da nismo zaboravili i da mi znamo ono što oni hoće da sakriju. A secesionisti i genocidaši nek pjene, ko što ustvari već i rade. :bih:
:thumbup: :sax:
kamen spoticanja

#1694 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by kamen spoticanja »

archi_a wrote:Bila odobrena ili ne, mislim da će tužba pasti. Ne zato što nije tako bilo kada je izvršen genocid, nego više zbog dvostrukih aršina i ublažavanja osude srbije, zbog mira u ovom dijelu Evrope. Sve mi je bilo jasno, već onda kad sam vidio da su dokumenti sa sjednica vlade i generalštaba, koji su se održavali u beogradu tokom genocida u Bosni i Hercegovini, pušteni u javnost tek kad se veći dio stenograma zatamnio i da su te stranice ostale nedostupne javnosti. Tada se već vidjelo da se pokušava ublažiti učešće srbije u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Čak se nisu mogli koristiti u dokazivanju krivice, kao što se dosta pismenih dokaza nije moglo uvesti u optužnice na suđenjima genocidašima u Haškom tribunalu.
Ako srbija ostane u safu s rusima mi cemo dobiti presudu
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#1695 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by wonkaw »

Hafis wrote:Ne valja ovo ništa.
Uvažio ili ne uvažio sud žalbu, tko će sad mjesecima gledati ove delegate i njihovo prepucavanje preko medija, bojkote, izjave, priopćenja, proglase, demarše...a sve za primanja od nekih desetqak milja mjesečno. Nema tu ničeg dobrog po običnog čovjeka....pogotovo nafake.
Sva sreća pa sam na državnoj sisi i duboko etabliran u sustav, inače bih se zabrinuo. Žao mi ove mladeži gdje živi i koga su im ovi starohani doveli na vlast.
a otkrio si se hafize, ti si Leo Plockinic koji krcmi donacije vlade ers, kad si spomenuo onaj dan da ti je otac dao latinsko ime odmah sam konto da si neki Leonardo.... znaci dodikov si igrac, zato si inventar na onoj temi - velikosrpska kuhinja s hdz specijalitetima... izdo si se leo... :D
asker

#1696 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

Treba cini mi se haparata na forumu :lol: :lol: :lol:

Inace, ovaj dinGospo je vodeci u pravnom timu BiH. Zamisli guje, kamaru tajnih sastanaka pravio sa ekipom godinama. Al nije dijelio detalje s rajom na forumu, plus sto navodi vodu na Dodikov mlin, 'ta ce on.

David John Scheffer (born September 18, 1953) is an American lawyer and diplomat who served as the first United States Ambassador-at-Large for War Crimes Issues, during President Bill Clinton's second term in office. He currently teaches at the Northwestern University School of Law, where he directs the Center for International Human Rights.

Scheffer received B.A.s from Harvard and Oxford University, and an LL.M. from Georgetown University Law Center. He began his legal career at the international law firm Coudert Brothers, working for a time in their Singapore office. He also served as counsel to the U.S. House Committee on Foreign Affairs. During Clinton's first term, he was initially the senior advisor to Madeleine Albright, who then served as ambassador to the United Nations. Scheffer then sat on the Deputies Committee of the National Security Council from 1993 until 1996, and then became the first Ambassador-at-Large for War Crimes Issues.
arzuhal

#1697 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Da Srbija i RS barem prihvataju presude Međunarodnog suda i Haškog tribunala i kvalifikaciju genocida, pa da čovjek kaže: "Pa od koga je i dosta je, nemoj reviziju, dobro je!", nego na sav glas negiraju, drčno...Mr'š u ...
Kinesko prkno

#1698 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Kinesko prkno »

Ma revizija je poklon za pickoustog ,da se homogenizira tijelo pred izbore,zna bakir da od iste nema nista ali ridjobradi glupan ne vidi da ce se izgubiti ono malo politickog kredibiliteta sto je ostalo u svijetu.
Tele.
InvalidUsername

#1699 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by InvalidUsername »

Zaista nam nije jasno zbog čega nas, bre, tužite :run:
spreca

#1700 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

nema nam nigdje na vidiku @Yug-a TIK TAK TIK TAK :lol: :lol: :lol: da mu nije sta bilo :lol:
Post Reply