Reuf Bajrović

User avatar
Shahab
Posts: 1997
Joined: 01/05/2007 08:31
Location: mahala

#1 Reuf Bajrović

Post by Shahab »

Analizirajući agoniju koju proživljava naša država i narod, zaključio sam da je definitivni uzrok propadanja, nesposobna i korumpirana KORUPTOKRACIJA, koja dominira političkim sistemom i samim time kreira ovakav ambijent, u kojem smo mi građani, osuđeni na ekonomsko propadanje i konstantnu životnu ugroženost, od starne svetosavskog fašizma organizovanog u formi Republike Srpske (u pozadini Srbije). Vrhove velikih političkih stranki, pozicije predsjednika i upravljačkih organa, uzurpirali su ljudi bez inteklektualnog i stvaralačkog kapaciteta, kriminogenog morala i ponašanja...jednom rječju mafija, koja nije sposobna osmisliti državotvorni koncept, koji će prema vani pokazati čvrstu pesnicu velikosrpskom fašizmu, a unutra graditi državne institucije zanovane na vladavini prava i zakona, jer se takav koncept direktno sukobljava sa suštinskim interesima mafije. Reufa Bajrovića sam sve donedavno smatrao jednim od standardnih tipova kojima se okružio Lagumdžija, beskruploznim karijeristima i šibicarima koji su pomjerili granice korupcije i nepotizma, čak gore i od njihovih prethodnika iz SDA...Beskrupulozni banditi koje jedino zanima novac i privilegije koje donose vlast, i jedino su lojalni interesima stranke SDP koja služi kao poluga pomoću koje dolaze do novca i vlasti...kako je to jednostavno rekao Damir Hadžić "Meni je Partija bitnija od Države"...Nama običnim građanima Država je sve...garant ekonomskog i biloškog opstanka na ovom prostoru gdje smo okruženi svetosavskim fašizmom i mafijom. Vremenom sam uvidio da se radi o mladom intelektualcu koji ima volje i energije da organizira i osmisli pravilan državotvorni koncept ali u kontekstu razumjevanja modernog svijeta. Njemačka je u fazi sklapanja dugoročnih aranžmana sa Rusijom u kojima mi treba da budemo kolateralna šteta, odnosno da kao kurban budemo bačeni na oltar svetosavskog fašizma. Upravo to se ada i dešava ovim izdajničkim i pogubnim sporazumom Dodik-Lagumdžija koji ima za cilj da iz BiH istisne OHR, odnosno mehanizme američke i turske intervencije u BiH. U tekstu koji citiram Bajrović je dao sjajan presjek i suštinu naše aktuelne situacije. Društvene promjene mogu se realizovati samo u zanosu pobjedničkog entuzijazma i ovu sjajnu pobjedu koju su izvojevali mladi intelektualci različitih ideoloških uvjerenja u Srebrenici, treba iskoristiti kao motzivaciju za širi patriotski front u borbi protiv povampirenog svetosavskog fašizma, koji je dobio krila ovom izdajom od strane SDP-a i Lagumdžije...
Tekst Reufa Bajrovića u Danima... http://www.bhdani.com/default.asp?kat=k ... tekst_rb=1
Dejtonski mirovni sporazum je velikim dijelom priznao rezultate genocida počinjenog u Bosni i Hercegovini. Novoj većini na teritoriji Republike Srpske dao je mogućnost da cijelu BiH – u kojoj su matematička manjina – drži taocem njihove političke volje zahvaljujući činjenici da njihov glas na izborima vrijedi više. Zadnjih 17 godina u BiH je proteklo u pokušaju političke elite iz Republike Srpske da udovolji željama većine svog biračkog tijela da se počinjeni zločini okončaju stvaranjem nove nezavisne države. Međunarodna zajednica je pokušavala da toj vladajućoj većini u RS-u da mogućnost integracije u EU kao nagradu za odustajanje od dugoročnog cilja – nezavisne i etnički čiste države – i danas je više nego jasno da su ti pokušaji osuđeni na propast. I političke elite i većina stanovnika RS-a naprosto više želi zaokružiti ono što je 1992. započeto nego da uđu u novu multinacionalnu tvorevinu koja je trenutno u krizi. Dok god Dejtonski ustav toj i takvoj manjini omogućava da demokratsku većinu drže taocem svojih sumanutih želja, BiH sigurno neće imati nikakve šanse za ozbiljniji društveni napredak.Pošto je međunarodno posredovanje i pritisak na političke lidere RS-a još od 2006. godine prošlost – zahvaljujući vladi Angele Merkel i njene želje da Amerikance pod svaku cijenu istisne s Balkana – postoji još samo jedan mogući način da se u BiH stvari promijene: masovna registracija birača u Republici Srpskoj za Opšte izbore 2014. godine.

Naime, uspjeh inicijative “Glasaću za Srebrenicu” i pobjeda Ćamila Durakovića su odličan primjer kako je moguće primijeniti demokratsku volju većine u ovoj zemlji, uz dobru organizaciju i efikasno liderstvo.

Za promjenu Ustava BiH je neophodno da se, prije svega u RS-u, napravi jedinstvena lista stranaka koje se u svojim programima zalažu za stavljanje negiranja genocida van zakona, ukidanje entiteta i regionalno uređenje BiH. S obzirom na uspjeh zajedničkog kandidata u Srebrenici, nema načina da bilo koja od stranaka odbije zajedničku listu i politički preživi.

Također, potrebno da je da se za Opšte izbore u RS-u do 2014. godine registruje novih 80 do 100 hiljada birača, opet po uzoru na uspjeh registracije novih 4,5 hiljada birača u Srebrenici. Primarna ciljna grupa za registraciju trebaju biti oni koji su do početka rata živjeli na teritoriji današnje RS.

S obzirom da je započet proces formiranja građanske koalicije “Prvi mart”, koja će se baviti masovnom registracijom, preostaje da probosanske političke stranke daju zeleno svjetlo za zajedničku listu. Takva lista onemogućava rasipanje glasova, a strankama ne stvara nikakav problem s obzirom da su liste otvorene i da njihovo članstvo može glasati samo za svoje kandidate, odnosno da ne dovodi u pitanje politički pluralizam.

Na kraju, postoji samo jedna ozbiljna opasnost koja će onemogućiti uspjeh gore navedenog. To je da nekome političkom kvislingu na pamet padne imbecilna ideja da mijenja Izborni zakon i eventualno zatvori izborne liste, odnosno integritet izbornog procesa povjeri u ruke skupštinskim većinama u RS-u. Nakon nasrtaja Milorada Dodika na izborni rezultat u Srebrenici jasne su dvije stvari. Prvo, da je njegova osnovna motivacija za zahtjeve za promjenu Izbornog zakona sprečavanje registracije raseljenih i prognanih na izborima 2014. Dodik, naime, ima problem. Ono što je ponudio i već godinama nudi prosječnom srpskom biraču u RS-u nije izvedivo bez nasilja. Odgovor civilnog društva na njegovo bezočno negiranje genocida i prijetnje referendumom je zakonit i bez izmjena Izbornog zakona, odnosno ozbiljnog narušavanja integriteta izbornog procesa, njegov režim nema zakonit način da se izbori sa političkom kampanjom usmjerenom na registraciju birača na svojim prijeratnim prebivalištima.

Drugo, još jednom je potvrđena važnost nezavisnih državnih institucija – koje jesu slabe, ali kao i civilno društvo, nikad nisu bile snažnije – nakon što je usprkos trojanskim konjima, Branku Petriću i Tihomiru Vujičiću, propao pokušaj da se legitimitet i legalitet izbornog procesa u Srebrenici dovede u pitanje.

Drugim riječima, bilo koja parlamentarna većina koja bi podržala takve izmjene Izbornog zakona koje i SNSD i SDS trenutno zahtijevaju, mogla bi biti ne samo izdajnička, nego jednom za svagda podići ruke za zaokruživanje etnički čiste srpske kneževine na teritoriji države Bosne i Hercegovine. Abdićevska većina, drugim riječima.
User avatar
JoseMujica
Posts: 27604
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: škripe oko Lištice
Grijem se na: Legitimnost
Vozim: Političko Sarajevo
Horoskop: Poskok

#2 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

:thumbup: svaka čast i Bajrovići i Suljagiću koji su bili idejni i operativni tvorci projekta Srebrenica....pozitivno je da imamo ljude, još mlade, koji imaju znanje i sposobnost za borbu protiv fašizma u "mirnodopskim" uvjetima.

Ovu ekipu treba podržati bespogovorno....kamo sreće da smo ovako nešto imali spremno kada je Kvisling potpisao Dayton
User avatar
It_is_a_Leclerc
Posts: 19223
Joined: 23/05/2012 23:51
Location: Osmatračnica

#3 Re: Reuf Bajrović

Post by It_is_a_Leclerc »

Nadam se i da će gospoda Suljagić i Bajrović biti dio partije Željka Komšića koja bi za cilj trebala imati da se u svakom izbornom procesu, u skladu sa zakonom, zahvaljujući masovnoj registraciji vrati po jedna etnički očišćena općina u kojoj ima povratnika. Počelo je sa Srebrenicom, treba nastaviti sa Prijedorom, Zvornikom, Bosanskim Šamcem i drugima.
User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#4 Re: Reuf Bajrović

Post by antimobbing »

Shahab wrote:Nama običnim građanima Država je sve...garant ekonomskog i biloškog opstanka na ovom prostoru gdje smo okruženi svetosavskim fašizmom i mafijom.
Prije deset godina jedan čovjek mi je rekao da je na istihara namazu vidio da će se desiti VELIKA IZDAJA države i naroda koja će doći iz unutra i da će nastati haos koji će trajati 6 mjeseci ali da će im sve propasti i da ništa neće odraditi što su zamislili.

U vrijeme potpisivanja Daytonskog sporazuma rahmetli Alija Izetbegović je bio predsjednik REPUBLIKE BOSNE i HERCEGOVINE, Franjo Tuđman predsjednik REPUBLIKE HRVATSKE i Slobodan Miliošević predsjednik REPUBLIKE SRBIJE.

Image

Daytonski sporazum pravno je MRTVO slovo na papiru to jeste, obični međunarodni PRAVNI mehanizam kojim je 1995 godine zaustavljena AGRESIJA Republika SRBIJE i HRVATSKE na međunarodno priznatu REPUBLIKU BOSNU i HERCEGOVINU.

Milošević i Tuđman su svojim POTPISIMA u Daytonu priznali da su zemlje SRBIJA i HRVATSKA čiji su oni bili predsjednici izvršila AGRESIJU na Republiku BiH. NJIHOVI POTPISI U DAYTONU SU DOKAZ AGRESIJE!

Umjesto Miloševića i Tuđmana mogao je biti bilo koji drugi PREDSJEDNIK iz bilo koje druge DRŽAVE.

SVE JE TAKO JEDNOSTAVNO! MRKA NAM JE KAPA!

PRAVNO JE VEOMA LAKO VRATITI NAZAD USTAV REPUBLIKE BiH!

Međutim, ne treba zaboraviti da pored IZDAJNIKA naše države REPUBLIKE BiH, sada nam državu vode prijeratni bravari, limari, konobari i ine zanatlije, sitno-kokošari sa lažnim diplomama magistra i doktora šatro nauka koji nemaju INTELEKTUALNOG kapaciteta da se suprotstave ovim napadima.

U POVRATU USTAVA REPUBLIKE BiH JE SPAS ZA SVE NARODE KOJI ŽIVE U BiH JER OVAKVO STANJE BARE I ANARHIJE ODGOVARA SAMO MAFIJI KORUPTOKRACIJE, DOK POŠTENA SIROTINJA-FUKARA UNUTAR BOŠNJAČKOG, SRPSKOG I HRVATSKOG NARODA UMIRE OD GLADI POD TERETOM DUGOVA OD KREDITA KOD STRANIH BANAKA.



UKOLIKO SVI NE USTANEMO, DRŽAVU I BOŠNJAČKI NAROD USKORO ĆE SVESTI NA REZERVAT UNUTAR KANTONA SARAJEVO, A SRPSKI I HRVATSKI NAROD U NESREĆU I TOTALNU IZOLACIJU JER NE MOŽE SE IZGRADITI SREĆA SRPSKOG I HRVATSKOG NARODA PRAVEĆI JE NA TEMELJIMA NESREĆE BOŠNJAČKOG NARODA.

Image

ZLO RADITI DRUGOM, A ZA SEBE I SVOJ NAROD TRAŽITI DOBRO OD UZVIŠENOG BOGA - TO NE MOŽE!
Last edited by antimobbing on 09/11/2012 11:30, edited 6 times in total.
User avatar
JoseMujica
Posts: 27604
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: škripe oko Lištice
Grijem se na: Legitimnost
Vozim: Političko Sarajevo
Horoskop: Poskok

#5 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

e moj Antimob...kada spomenem ime ovog našeg Petena iz 95-te postanem neprijatelj države :-)
to je ono što mene boli. nemamo "mozak", našu intelektualnu elitu, koja bi kreirala našu politiku. naši neprijatelji to imaju, i njihova politika je konstantna (jer je vođena uglavnom iz jednog centra) i gura u jednom pravcu. dok naše interese kreiraju idioti pod uticajem kriminalnog i ratnoprofiterskog lobija. to je ono što će nas pokopati ako ih se na vrijeme ne riješimo.
:thumbup: kada mi kažu da sam frustriran...... evo priznajem jesam, a ovo što je superhik napisao jeste izvor moje frustracije

Svakog političara i svaku politiku treba suditi samo prema rezultatima koje je polučio/la...evo ovi momci imaju rezultate a sutra će ih orkestrirano, po naredbi centrala, svi pljuvati...na kraju krajeva Suljagića su otjerali iz Kantona Sarajevo, da mu nisu ni dali priliku da uradi nešto :-) ...odhebali su ga "vizionari "i SDP-a i SDA
User avatar
antimobbing
Posts: 2693
Joined: 10/11/2009 22:54
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6 Re: Reuf Bajrović

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote:e moj Antimob...kada spomenem ime ovog našeg Petena iz 95-te postanem neprijatelj države :-)
to je ono što mene boli. nemamo "mozak", našu intelektualnu elitu, koja bi kreirala našu politiku. naši neprijatelji to imaju, i njihova politika je konstantna (jer je vođena uglavnom iz jednog centra) i gura u jednom pravcu. dok naše interese kreiraju idioti pod uticajem kriminalnog i ratnoprofiterskog lobija. to je ono što će nas pokopati ako ih se na vrijeme ne riješimo.
:thumbup: kada mi kažu da sam frustriran...... evo priznajem jesam, a ovo što je superhik napisao jeste izvor moje frustracije

Svakog političara i svaku politiku treba suditi samo prema rezultatima koje je polučio/la...evo ovi momci imaju rezultate a sutra će ih orkestrirano, po naredbi centrala, svi pljuvati...na kraju krajeva Suljagića su otjerali iz Kantona Sarajevo, da mu nisu ni dali priliku da uradi nešto :-) ...odhebali su ga "vizionari "i SDP-a i SDA
Nisu ih ONI otjerali već MI amebe-beskićmenjaci svojom šutnjom!
User avatar
madner
Posts: 56761
Joined: 09/08/2004 16:35

#7 Re: Reuf Bajrović

Post by madner »

It_is_a_Leclerc wrote:Nadam se i da će gospoda Suljagić i Bajrović biti dio partije Željka Komšića koja bi za cilj trebala imati da se u svakom izbornom procesu, u skladu sa zakonom, zahvaljujući masovnoj registraciji vrati po jedna etnički očišćena općina u kojoj ima povratnika. Počelo je sa Srebrenicom, treba nastaviti sa Prijedorom, Zvornikom, Bosanskim Šamcem i drugima.
Hoce, samo ce se druga pjesma pjevati za dvije godine o njima.
Bice to komunjare i islamofobi.
User avatar
Alfons Kauders
Posts: 37199
Joined: 24/09/2004 13:39
Location: Glavni Stan NVZ
Contact:

#8 Re: Reuf Bajrović

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nadam se i da će gospoda Suljagić i Bajrović biti dio partije Željka Komšića koja bi za cilj trebala imati da se u svakom izbornom procesu, u skladu sa zakonom, zahvaljujući masovnoj registraciji vrati po jedna etnički očišćena općina u kojoj ima povratnika. Počelo je sa Srebrenicom, treba nastaviti sa Prijedorom, Zvornikom, Bosanskim Šamcem i drugima.
Hoce, samo ce se druga pjesma pjevati za dvije godine o njima.
Bice to komunjare i islamofobi.
Upravo tako.
User avatar
independer
Posts: 710
Joined: 29/03/2007 11:07
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#9 Re: Reuf Bajrović

Post by independer »

madner wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nadam se i da će gospoda Suljagić i Bajrović biti dio partije Željka Komšića koja bi za cilj trebala imati da se u svakom izbornom procesu, u skladu sa zakonom, zahvaljujući masovnoj registraciji vrati po jedna etnički očišćena općina u kojoj ima povratnika. Počelo je sa Srebrenicom, treba nastaviti sa Prijedorom, Zvornikom, Bosanskim Šamcem i drugima.
Hoce, samo ce se druga pjesma pjevati za dvije godine o njima.
Bice to komunjare i islamofobi.
Samo sto ce biti stavljeni na tapet od istih onih od kojih su gorepomenuti otisli. A ja vec vise godina na ovom forumu govorim da celnici organizacija poznatim kao SDP, SDA, SBIH, SNSD I SDS imaju istog poslodavca i on se nalazi u Beogradu. Ne sumnjam da ce se medijska hajka kontra ove trojice pojacavati srazmerno njihovom uspjehu.
palermo
Posts: 22330
Joined: 23/07/2007 21:46
Location: BiH

#10 Re: Reuf Bajrović

Post by palermo »

Moja potpuna podrška ovim momcima. Imali su je i kad su pokretali inicijativu za Srebrenicu, a i tada je ovdje bilo nevjernih toma.

Šta će biti za dvije godine ne znam, ali ne vidim smisla unaprijed nešto obesmisliti sa riječima, pljuvat će vas za dvije godine. Uvijek će biti pljuvača, kao što će biti i onih koji preooznaju istinske rezultate. Ako ih bude.

Uostalom, SDP koji se sada pljuje je to i zaslužio. Prevashodno od njih (ali i od nas) zavisi šta ćemo tabiriti za dvije godine.
User avatar
independer
Posts: 710
Joined: 29/03/2007 11:07
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#11 Re: Reuf Bajrović

Post by independer »

palermo wrote:Moja potpuna podrška ovim momcima. Imali su je i kad su pokretali inicijativu za Srebrenicu, a i tada je ovdje bilo nevjernih toma.

Šta će biti za dvije godine ne znam, ali ne vidim smisla unaprijed nešto obesmisliti sa riječima, pljuvat će vas za dvije godine. Uvijek će biti pljuvača, kao što će biti i onih koji preooznaju istinske rezultate. Ako ih bude.

Uostalom, SDP koji se sada pljuje je to i zaslužio. Prevashodno od njih (ali i od nas) zavisi šta ćemo tabiriti za dvije godine.
Slazem se potpuno sa tobom. :thumbup:

Samo bih dodao da moj komentaar nije u smislu da se obesmisli ova inicijativa vec da se upozori na opasnosti koje vrebaju u ostvarenju ove inicijative.
User avatar
JoseMujica
Posts: 27604
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: škripe oko Lištice
Grijem se na: Legitimnost
Vozim: Političko Sarajevo
Horoskop: Poskok

#12 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

Restart wrote:Radikali i dalje broje-prebrojavaju, cekaju i naravno spominju magicno entitetsko glasanje. Kad ce neko napokon ljudima javno objasniti da je entitetsko glasanje samo jedan prvi mehanizam zastite RS. Drugi mehanizam je daleko jaci a to je Dom naroda BiH. U slucaju da probosanaske snage i uzmu tih 5 poslanika iz RS svaki zakon koji prodje dolazi u Dom naroda i tamo ce pasti jer srpske delegate u domu naroda bira Skupstina RS.
Dakle probosanske snage moraju biti vecina u RS i u Skupstini RS izabrati srpske delegate u Domu naroda da bi zaobisli volju Srba. Hocete li to cekati?

Meanwhile in reality:
Bosnjacki mandati u RS:

Bosnjacki izgubljeni (-) mandati u odnosu na izbore 2008. :

Srebrenica: -4 mandata. Sa 15 na 11.(sa 55,56% na 50% ucesca u skupstini)
Gradiska: -2 mandata. Sa 2 na 0 mandata. (Apsolutni gubitak)
Kostajnica: -2 mandata. Sa 3 na 1 mandat. (sa 17,65 % na 5,88%)
Prijedor: -2 mandata. Sa 7 na 5 mandata. (sa 22,58% na 16,67%)
Zvornik: -2 mandata. Sa 5 na 3. (sa 16,13% na 9,68%)
Bratunac: - 2 mandata. Sa 7 na 5. (sa 22,58% na 20%)
Prnjavor: -1 mandat. Sa 1 na 0. (Apsolutni gubitak.)
Teslić: -1 mandat. Sa 4 na 3. (sa 12,9% na 10,35%)
Vlasenica: -1 mandat. Sa 3 na 2. (sa 12% na 10,53 %)
Novo Gorazde: -1 mandat. Sa 5 na 4. (sa 33,33% na 23,08%)
Modriča: - 1 mandat. Sa 2 na 1. (sa 7,41% na 3,85%)
Jezero (iliti srpsko Jajce ): -1 mandat. Sa 3 na 2. (sa 17,65% na 15,38%)

Bosnjacki osvojeni (+) mandati u odnosu na izbore 2008. :

Vukosavlje: +3 mandata. Sa 3 na 6. (sa 20% na 42,86)
Šamac: +1 mandat. Sa 0 na 1. (dakle usli u ucesce sa 4%)
Doboj: +1 mandat. Sa 3 na 4. (sa 10,34% na 12,9%)
Osmaci: +1 mandat. Sa 2 na 3. (sa 11,74% na 20%)
Istocni Mostar: +1 mandat. Dakle usli sa 9%, ali ovde ce se ponoviti izbori zbog nekih drugih neregularnosti.

TO JE STO SE TICE TERITORIJE RS.
Dakle sveukupno: -20 izgubljenih spram +7 osvojenih mandata = -13 mandata
Toliko o toj inicijativi. Jedini njen rezultat moze biti dodatna homogenizacija Srba i otezan zivot stvarnih povratnika... i naravno koja marka u dzepu pokretaca bajkovite inicijative.
slažem se jedino da brojke ne lažu...ali mislim da račun ispostavljaš pogrešnim ljudima

ovaj total score od -13 mandata trebaš ispostaviti ovim dosadašnjim grlatim zaštitnicima Bošnjaka u RS-u od SDA, SDP-a, SBiH-a i IZ-a, a ne Bajroviću i Suljagići koji su se tek proljetos počeli baviti ovim stvarima.

Imaš par konstanti politike ovih tzv. bošnjačkih stranaka a to je da svakog iole profiliranog političara iz RS-a dovlače u Sarajevo ili ovi sami pobjegnu....znači, kontinuirano narod koji je tamo preživio ili se vratio, ostaje obezglavljen...a da ne podsjećam da je oštrica genocida upravo bila usmjerena prema intelektualcima i viđenijim ljudima, koji su ubijani u prvom talasu

dalje pitanje povratka je na ovoj strani bilo isključivo deklerativno i svedeno na obnovu vikendica svoje raje i famalije...što je RS-u itekako odgovaralo.

A realno na mjestu ti jeste primjedba da izborni unžinjering neće moći trajati dovijeka i to je ono čega se ja bojim da će ovo biti samo jedan posljednji trzaj :( inicijativa jeste došla kasno, ali trenutno ništa bolje nemamo...

eh da je ovo rađeno 1996-te :? ali tada je bošnjačko vođstvo zauzimalo strateške pozicije u Centru dok su izbjeglice strateški raspoređivali po rubnim djelovima grada, na prve linije ;-)
Last edited by JoseMujica on 09/11/2012 13:43, edited 1 time in total.
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#13 Re: Reuf Bajrović

Post by Canton »

JoseMujica wrote:e moj Antimob...kada spomenem ime ovog našeg Petena iz 95-te postanem neprijatelj države :-)
to je ono što mene boli. nemamo "mozak", našu intelektualnu elitu, koja bi kreirala našu politiku. naši neprijatelji to imaju, i njihova politika je konstantna (jer je vođena uglavnom iz jednog centra) i gura u jednom pravcu. dok naše interese kreiraju idioti pod uticajem kriminalnog i ratnoprofiterskog lobija. to je ono što će nas pokopati ako ih se na vrijeme ne riješimo.
:thumbup: kada mi kažu da sam frustriran...... evo priznajem jesam, a ovo što je superhik napisao jeste izvor moje frustracije

Svakog političara i svaku politiku treba suditi samo prema rezultatima koje je polučio/la...evo ovi momci imaju rezultate a sutra će ih orkestrirano, po naredbi centrala, svi pljuvati...na kraju krajeva Suljagića su otjerali iz Kantona Sarajevo, da mu nisu ni dali priliku da uradi nešto :-) ...odhebali su ga "vizionari "i SDP-a i SDA

Ako je njemu toliko stalo do Srebrenice, onda je trebao biti u Srebrenici a ne ministrovati po Sarajevu.
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#14 Re: Reuf Bajrović

Post by Canton »

It_is_a_Leclerc wrote:Nadam se i da će gospoda Suljagić i Bajrović biti dio partije Željka Komšića koja bi za cilj trebala imati da se u svakom izbornom procesu, u skladu sa zakonom, zahvaljujući masovnoj registraciji vrati po jedna etnički očišćena općina u kojoj ima povratnika. Počelo je sa Srebrenicom, treba nastaviti sa Prijedorom, Zvornikom, Bosanskim Šamcem i drugima.
Znaci nista povratak...??
palermo
Posts: 22330
Joined: 23/07/2007 21:46
Location: BiH

#15 Re: Reuf Bajrović

Post by palermo »

JoseMujica wrote: A realno na mjestu ti jeste primjedba da izborni unžinjering neće moći trajati dovijeka i to je ono čega se ja bojim da će ovo biti samo jedan posljednji trzaj :( inicijativa jeste došla kasno, ali trenutno ništa bolje nemamo...
Bitno je smjer okrenuti, i uliti neku novu nadu i probuditi entuzijazam. A svaki put ima svoj kraj, ali makar da je krenuti tim putem.
ins
Posts: 2710
Joined: 12/05/2005 10:50

#16 Re: Reuf Bajrović

Post by ins »

It_is_a_Leclerc wrote:Nadam se i da će gospoda Suljagić i Bajrović biti dio partije Željka Komšića koja bi za cilj trebala imati da se u svakom izbornom procesu, u skladu sa zakonom, zahvaljujući masovnoj registraciji vrati po jedna etnički očišćena općina u kojoj ima povratnika. Počelo je sa Srebrenicom, treba nastaviti sa Prijedorom, Zvornikom, Bosanskim Šamcem i drugima.
Sta ce im Zeljko? :roll:
User avatar
JoseMujica
Posts: 27604
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: škripe oko Lištice
Grijem se na: Legitimnost
Vozim: Političko Sarajevo
Horoskop: Poskok

#17 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

Canton wrote:
Ako je njemu toliko stalo do Srebrenice, onda je trebao biti u Srebrenici a ne ministrovati po Sarajevu.

kako postati bolji čovjek u četiri koraka for dummies:

1.pročitaj što si napisao glasno
2. razmisli šta si čuo
3. prošetaj do ogledala
4. pitaj se da li ti se gadi to što vidiš?
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
de balzac
Posts: 1298
Joined: 15/10/2012 14:47

#18 Re: Reuf Bajrović

Post by de balzac »

palermo wrote:
JoseMujica wrote: A realno na mjestu ti jeste primjedba da izborni unžinjering neće moći trajati dovijeka i to je ono čega se ja bojim da će ovo biti samo jedan posljednji trzaj :( inicijativa jeste došla kasno, ali trenutno ništa bolje nemamo...
Bitno je smjer okrenuti, i uliti neku novu nadu i probuditi entuzijazam. A svaki put ima svoj kraj, ali makar da je krenuti tim putem.
sta ces od nade i entuzijazma, od toga se ne zivi. evo, covjek gore rece ne moze matematicki. nemamo mi vise vremena hodati putevima koji nemaju kraja.
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#19 Re: Reuf Bajrović

Post by Canton »

JoseMujica wrote:
Canton wrote:
Ako je njemu toliko stalo do Srebrenice, onda je trebao biti u Srebrenici a ne ministrovati po Sarajevu.

kako postati bolji čovjek u četiri koraka for dummies:

1.pročitaj što si napisao glasno
2. razmisli šta si čuo
3. prošetaj do ogledala
4. pitaj se da li ti se gadi to što vidiš?
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Sve to uradio i opet pitam.

Zasto isti ne zivi u Srebrenici?
palermo
Posts: 22330
Joined: 23/07/2007 21:46
Location: BiH

#20 Re: Reuf Bajrović

Post by palermo »

de balzac wrote:
palermo wrote:
JoseMujica wrote: A realno na mjestu ti jeste primjedba da izborni unžinjering neće moći trajati dovijeka i to je ono čega se ja bojim da će ovo biti samo jedan posljednji trzaj :( inicijativa jeste došla kasno, ali trenutno ništa bolje nemamo...
Bitno je smjer okrenuti, i uliti neku novu nadu i probuditi entuzijazam. A svaki put ima svoj kraj, ali makar da je krenuti tim putem.
sta ces od nade i entuzijazma, od toga se ne zivi. evo, covjek gore rece ne moze matematicki. nemamo mi vise vremena hodati putevima koji nemaju kraja.
Imaš prijedlog ? da dignemo ruke,predamo se, dijelimo.....kukamo.....šta li

I od nade i entuzijazma se ne živi tačno, nada i entuzijazam ti samo daju razlog da živiš.
User avatar
JoseMujica
Posts: 27604
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: škripe oko Lištice
Grijem se na: Legitimnost
Vozim: Političko Sarajevo
Horoskop: Poskok

#21 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

Restart wrote:
Racun se moze ispostaviti samo politickoj klimi u BiH. Niti se Srbi mogu osjecati pozeljnim u FBiH, niti se Bosnjaci mogu osjacati pozeljnim u RS. Rezultat je takav da samo onaj ko je teskom mukom prinudjen opstaje kao povratnik. Daj im pare odmah ce odseliti kod svojih.
I u takvoj klimi Reuf i Suljagic planiraju hladjenje benzinom. Dok radikali u BiH zagovaraju povratak od povratka nema nista. Kad se situacija u BiH politicki smiri i kad jedni druge prestanemo gledati fasistickim pogledima realno je ocekivati da ce ekonomija ljude vuci sa jednog na drugi kraj BiH.
u principu se slažem s ovim što si napisao...mislim mi možemo seruckati svi po forumima do ujutro ali samo ljudi koji su se vratili na bilo koju stranu znaju kako je biti negdje manjina.

Moje je mišljenje da domaći nisu uopće bili zainteresirani za povratak nakon Daytona....za njih je podjela bila gotova stvar i ako pratiš šta se sve dešavalo vidjećeš da je povratak nametnut od strane međunarodnog faktora i to Sarajevskom dekleracijom sa početka 1998.-e.

Ne smatram Suljagića i Bajrovića radikalima već ljudima koji znaju kako se može djelovati u okviru pravnog sistema i to uspješno rade......za sada tu malu prevagu i nadu za povratak u RS daju jedino ovi poštanski glasovi i da njih nije bilo i Srebrenica bi bila izgubljena.

Sad ne znam na šta aludiraš kada ih nazivaš radikalima :? ...iako bih se složio da Suljagić, po psihološkom profilu, ima takvih tendencija :D dok ovog drugog ne znam
User avatar
JoseMujica
Posts: 27604
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: škripe oko Lištice
Grijem se na: Legitimnost
Vozim: Političko Sarajevo
Horoskop: Poskok

#22 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

Canton wrote:
JoseMujica wrote:
Canton wrote:
Ako je njemu toliko stalo do Srebrenice, onda je trebao biti u Srebrenici a ne ministrovati po Sarajevu.

kako postati bolji čovjek u četiri koraka for dummies:

1.pročitaj što si napisao glasno
2. razmisli šta si čuo
3. prošetaj do ogledala
4. pitaj se da li ti se gadi to što vidiš?
:-) :-) :-) :-) :-) :-)
Sve to uradio i opet pitam.

Zasto isti ne zivi u Srebrenici?
npr. zato što nije iz Srebrenice
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#23 Re: Reuf Bajrović

Post by Canton »

JoseMujica wrote:
npr. zato što nije iz Srebrenice

Dobro, jest iz Bratunca. Sto nije u Bratuncu? Mani se jeftinog patriotizma...
de balzac
Posts: 1298
Joined: 15/10/2012 14:47

#24 Re: Reuf Bajrović

Post by de balzac »

palermo, cuj imam li prijedlog, nemam ga, nisam placen da ga imam, a ne mislim da sam i dovoljno pametan rijesiti nasu slozenu politicku situaciju. sto ne znaci, ako ja nemam prijedlog, da ne mogu skontati ima li nesto smisla ili nema.
zapravo ja bih volio da me se uvjeri kako ove akcije imaju smisla. do sada me niko nije uvjerio.
User avatar
JoseMujica
Posts: 27604
Joined: 11/01/2011 14:33
Location: škripe oko Lištice
Grijem se na: Legitimnost
Vozim: Političko Sarajevo
Horoskop: Poskok

#25 Re: Reuf Bajrović

Post by JoseMujica »

Canton wrote:
JoseMujica wrote:
npr. zato što nije iz Srebrenice

Dobro, jest iz Bratunca. Sto nije u Bratuncu? Mani se jeftinog patriotizma...
dobro kada se trebao vratiti i kako? uzmi u obzir da je 1995 Suljagiću bilo 20 godina

Šta su npr. Alija, Zlatko, Haris ili Mustafa sistematski napravili da se tim ljudima omogući povratak na tada još neotkopane grobnice?

Ne kontam te fakat ....da li si ti ikada bio u RS-u...barem ovih zadnjih godina kada je sve normalnije? Danas je skoro pa normalno....da političari svako malo ne lože narod
Post Reply