Restorani u Tuzli
-
#401 Re: Restorani u Tuzli
Pizza na skveru,hukic se zove..preko puta džamije..ćevapi kod zlaje,ali najkasnije do podne ih ima..Burek za ponijeti,neka se nadje usput jelu pekari tusanj,odma iza slobodinog stadiona.
-
#402 Re: Restorani u Tuzli
Posto si, iz svega procitanog dosad (koliko sam uspio povremeno upratiti), skroz korektna osoba, da ti na prvu bacim par prijedloga.

Spoiler
Show
Po mom misljenju, najbolje za parking garaza u Mercatoru. Odatle krenes ka centru grada pješice i na nekoj udaljenosti od 1-2 km imas bukvalno sve. I za prosetati najprometnijim setalistem u Tuzli, a i sto se tice hrane sasvim korektna ponuda. Iako vec određeni period nisam vise u tom fazonu izlazaka po restoranima i sl., za ćevape ti preporucujem Sarajku (Korzo) - oko 1km šetnje od Mercatora - koja mi je u odnosu na Limenku malo u prednosti, iako je i Limenka skroz ok (udaljene su nekih 2-3 min hoda jedna od druge). Sedmica s kajmakom, blago zapecena lepina i trebala bi biti zadovoljna. Meni Zlaja nekako nije 'legao' na prvu, kada sam nakon xy odlazaka uhvatio da nisu zatvorili/rasprodali. Doduse, cevapi su bili s poljevom, a također nije ni u tom krugu šetnje niti je u centru grada (ako gledamo da je Korzo centar). Ako si vise ljubitelj donera (ili barem za ponijeti
) preporuka za Bujrum doner (kod Kapije, nekih 200m max od Sarajke), za mene mozda i najbolji koje sam probao.
Nakon toga, kafic Lijepa priča i jedan rafaelo palacinak (vrhunski su im bili svi koje sam probao), ili možda palacinkara Kod Bagija (vjerovatno i najpoznatija u Tz za palacinke). Eh kad se fino zasladis, red je i rashladiti (
) mozda i najboljim sladoledima koje ces probati u BiH (po mnogima je tako). Papi Gelato, tamo iza Čaršijske džamije, i za preporuku na prvu sladoled s pistacijama (ako se vec ne rasproda dok ti smazes cevape i ovo ostalo
).
Poslije ti preporucujem da prosetas do Skvera (prije toga uhvatis koju sliku kod fontane) i tu je gorepomenuta pekara Hukic (malo je ekskluzivnija pekara od ostalih na koje smo naviknuti). Uglavnom su dobri, ali i malo skuplji od ostalih, za picu ne znam jer je ne volim. Nisu im lose krofne, kroasani itd., a mislim da uvijek imaju i lepine iz krusne peci (i van ramazana).
U povratu ka Mercatoru i autu, odlazak u gradski park a onda i do šetališta Slana Banja koji je isto tu u krugu od mozda 1km. Mislim da i sada iz tog parka mozes otici tamo na drveni mostic - panonska jezera - slana banja. Nisam skoro bio, ali trebalo bi da je otvoreno jer nije jos sezona kupanja. Na banju mozes doci i drugim putem, i po meni vrijedi otici i prosetati lijepom prirodom. Takodjer se tu nalazi i restoran Zlatnik, ali i pekara Kabil (korektna ponuda). Sve ovo je skroz blizu jedno drugog, da ne mislis da se radi o razlicitim dijelovima grada.
Po povratku kuci svrati do Bingo City Centra, klasicni trzni centar (ima garaza), i mozda sta kupis u sopingu.
Sve nabrojano najbolje potraziti na google-u za recencije (i slike hrane), ili na njihovim FB stranicama. Rijetko se znaju cevapi potrefiti da nisu najbolji (u pomenute dvije cevabdzinice), ali im pokazi sa slike kakve zelis uz dodatak da si prevalila velik put da ih probas.
(Snimali su ih neki i na yt). Za Papi Gelato obavezno pogledaj FB stranicu i mislim da ces vec tada donijeti odluku da ih posjetis.
Eto, nadam se da sam barem malo pomogao. Topla dobrodoslica i ugodan boravak u mojoj Tuzli!

Nakon toga, kafic Lijepa priča i jedan rafaelo palacinak (vrhunski su im bili svi koje sam probao), ili možda palacinkara Kod Bagija (vjerovatno i najpoznatija u Tz za palacinke). Eh kad se fino zasladis, red je i rashladiti (

Poslije ti preporucujem da prosetas do Skvera (prije toga uhvatis koju sliku kod fontane) i tu je gorepomenuta pekara Hukic (malo je ekskluzivnija pekara od ostalih na koje smo naviknuti). Uglavnom su dobri, ali i malo skuplji od ostalih, za picu ne znam jer je ne volim. Nisu im lose krofne, kroasani itd., a mislim da uvijek imaju i lepine iz krusne peci (i van ramazana).
U povratu ka Mercatoru i autu, odlazak u gradski park a onda i do šetališta Slana Banja koji je isto tu u krugu od mozda 1km. Mislim da i sada iz tog parka mozes otici tamo na drveni mostic - panonska jezera - slana banja. Nisam skoro bio, ali trebalo bi da je otvoreno jer nije jos sezona kupanja. Na banju mozes doci i drugim putem, i po meni vrijedi otici i prosetati lijepom prirodom. Takodjer se tu nalazi i restoran Zlatnik, ali i pekara Kabil (korektna ponuda). Sve ovo je skroz blizu jedno drugog, da ne mislis da se radi o razlicitim dijelovima grada.
Po povratku kuci svrati do Bingo City Centra, klasicni trzni centar (ima garaza), i mozda sta kupis u sopingu.

Sve nabrojano najbolje potraziti na google-u za recencije (i slike hrane), ili na njihovim FB stranicama. Rijetko se znaju cevapi potrefiti da nisu najbolji (u pomenute dvije cevabdzinice), ali im pokazi sa slike kakve zelis uz dodatak da si prevalila velik put da ih probas.

Eto, nadam se da sam barem malo pomogao. Topla dobrodoslica i ugodan boravak u mojoj Tuzli!
- banjaluka078
- Moderator
-
#404 Re: Restorani u Tuzli
sto se pizze tice men je najbolja u dramaru (mada je ranije bila jos bolja il je to kako se potrefi).
-
#405 Re: Restorani u Tuzli
Gdje pojesti dobru teletinu ispod saca na TK?